• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehir konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saçma o zaman yani ke

ndinizi mal olarak görmeyin bu kadar. Parası varsa bana bilezik hediye alır mısın diyebilirsiniz. Ya da kendi maasiniza kendinize direkt bilezik vs alırsınız bu ay bana ek sunkadar verir misin kendime şunu aldım dersiniz. Ama mehrini ne zaman vereceksin hakkım falan olayı çok çirkin muhabbetler . Kendinizi bu kadar alçaktmayin. Erkek bir noktada kim oluyorki ağız eğiyorsunuz
Mal olarak görmek mi? Ağız eğmek mi? Size bu saatten sonra cevap vermeyeceğim.

Mehir evlenirken kadına verilir diye bir kural yok.

Hiç mi çevrenizde dini nikah kıyan yok. Çevremde o kadar nikah kıyıldı, hiçbirinde evlenirken damat geline bunu hemen teslim etmedi. Genellikle evlilik süresince parça parça verilir gelin ne istediğiyse. Ama eğer evlilik bittiyse o zaman hepsi mecbur verilir.

Kimisi altın kimisi araba/ev ister.

"Mehir, ödenme zamanına göre, “peşin mehir/mehr-i muaccel” ve “vadeli mehir/mehr-i müeccel” olmak üzere ikiye ayrılır: Mehr-i muaccel, peşin olarak ödenen mehirdir. Kadın mehr-i muacceli almadan kocanın evine gitmeme hakkına sahiptir. Mehr-i müeccel ise ödenmesi sonraya bırakılan mehirdir. Bu mehrin ödenmesi için herhangi bir zaman belirlenmişse, bu tarih geldiğinde belirlenen mehrin kadına ödenmesi gerekir. Şayet bir vakit belirlenmemişse, nikâhın sona ermesiyle mehir muacceliyet kazanır ve ödenmesi gerekir. Başka bir deyişle, boşanma hâlinde kocanın bu mehri ödemesi gerekir; ölüm hâlinde de bırakmış olduğu mirastan ödenir."

Yok. Çünkü çevremdekiler evlenmiyor.

Hayır boşanınca verilen bir şey değil. Mehir dini olarak kadının güvencesi demek. Adamın elinde varsa istiyorsanız vermeli ama elinde avucunda yoksa mehirimi ver diye boğazına basılmaz. Başka bir yakınımdan eğer hacca götürürsen mehirimi bağışlıyorum diye ödeştiklerini duymuştum.

Valla ne diyim kocan da bi garipmiş doğrusu
Şu ana kadar öyle aman aman bir parası yoktu. Olmayan bir şeyi de istemedim açıkçası. Takıp takıştıran biri değilimdir. Bu altın mevzusunda da zaten çocuklarıma yatırım yapmak istiyorum.

Hayır boşanınca verilen bir şey değil. Mehir dini olarak kadının güvencesi demek. Adamın elinde varsa istiyorsanız vermeli ama elinde avucunda yoksa mehirimi ver diye boğazına basılmaz. Başka bir yakınımdan eğer hacca götürürsen mehirimi bağışlıyorum diye ödeştiklerini duymuştum.
Bu aralar parası var ve eğer olur da verirse çocuklarıma yatırım yapacağım

Kaldı ki muhabbetini yapıyoruz. Ayrıca ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor çocuklara da ortak bakıyoruz. Böyle bir kağıt buldum hakkım olanı da istiyorum. Durumu da var alsın diyorum. Bu kadar yani
Adına mehir de başka bir şey de eşiniz durumu varken 200 bin liralık şeyi neden layık görmüyor ki size almamak için kırk takla atıyor o zaman?

Hediye bile alır insan eşine yani , doğumlarda alamadım şimdi durumlar düzeldi de iki bilezik bir şey al ne bileyim yani, böyle jestleri olan biri olsa mehiri bu kadar kafanıza takmazdınız diye düşünüyorum.

Bİz dini nikahı vekalet verdik belki de nikahımız yok mehirim ne bilmiyorum helal ettim geçti 🤣 düğün altınlarını mehir sayıyorum yap dedim ama 10000 sene sürer malesef yapması bu yüzden düğün altını ile yaptırdığımız ev benim üstüme boşanırsak hak vermeyeceğim dedim kabul etti. Takmak istiyorum de reşat yerine ajda aldır

Aynen ajda da alıversin 2 tane oluklusundan

Bİz dini nikahı vekalet verdik belki de nikahımız yok mehirim ne bilmiyorum helal ettim geçti 🤣 düğün altınlarını mehir sayıyorum yap dedim ama 10000 sene sürer malesef yapması bu yüzden düğün altını ile yaptırdığımız ev benim üstüme boşanırsak hak vermeyeceğim dedim kabul etti. Takmak istiyorum de reşat yerine ajda aldır
Sozlu olarak mi bosanirsak hak vermeyecegim dediniz anlamadim, yasal olarak gecerliligi yok bunun. Zaten altinlar da sizindi.

Mehir boşanma durumunda istenir diye bir şey yok. Evlilik içinde de alınabilir. Maddi durumunuz buna el veriyorsa, istediyseniz bir ucundan almaya başlayabilir. 12 yıllık evliyken aldı eşim mehirde belirlenen altınları.
Sizin hiç bilezik, altın falan yokmuş. Belki heves ettiniz, durumumuz iyiye gidiyor demişsiniz, alsın hediye bir şeyler. Çok zor olmasa gerek.

Adına mehir de başka bir şey de eşiniz durumu varken 200 bin liralık şeyi neden layık görmüyor ki size almamak için kırk takla atıyor o zaman?

Hediye bile alır insan eşine yani , doğumlarda alamadım şimdi durumlar düzeldi de iki bilezik bir şey al ne bileyim yani, böyle jestleri olan biri olsa mehiri bu kadar kafanıza takmazdınız diye düşünüyorum.
Konuşacağım bu konuyu. Çünkü boşanacak mıyız da diye kendince bozuluyor konuyu açınca.

Mehir deyince aklımda Müge anlının programındaki konyalıların konusu geliyor ürperiyorum. Senin kocanın evi yok ki repliğinin çıktığı konu.
Bizim de 100 gram demişti hoca bey okey demiştik. Henüz almadı bir sorayım ben de 😂
Eşiniz hiç hediye almadı mı eli bollaşmış etmişmiş şunu sana aldım demedi mi ?

Konuşacağım bu konuyu. Çünkü boşanacak mıyız da diye kendince bozuluyor konuyu açınca.
Aman hiç rollenmesin yalandan 200 bin lira için koca boşayacak haliniz yok sanki milyonlar bağışlayacak gibi ne triplere giriyor vermemek için.

Açsın telefonu sorsun alo fetvaya o zaman boşanmadan da verilebildiğini öğrensin, çok korkuyorsa boşanmaktan az özen göstersin özel hissettirsin eşini o zaman.

İşler düzeldi iyi kazanıyorum yıllardır sana bir şey yapamadım sen de hiç ses etmedin içimden geldi deyip iki bilezik kolye küpe ne olursa artık hediye edeceğine, mehir kavgası yapıyor bir de ya.

konusurken dikkatli secin kelimelerinizi, madem bunu düsünüp bozuluyor , icine süphe tohumlari ekmeyin esinizin. esime karsi korkunc bir güvensizlik duygusu otururdu benim icime , empati yaptigimda.

İnançlı biriyim

Ancak yıl olmuş 2026 yani.

Buradaki sorun eşinizin yani genel olarak ailenizin Hali vakti yerindeyken gönlünüzü hoş tutmak için bir ajda bile almamanız.

Ben olsam şöyle yapardım. Mehir tutarı kadar ajda bilezik ister takardım ki bu daha mantıklı geliyor yani evlilik içinde hem hakkınızı almış olursunuz hem gönlünüz hoş tutulmuş olur.

Bunun peşine mi düştünüz cidden ya? Mantıken mehir zamanında hiçbir hakkı olmayan kadının kocasının başına bir şey gelirse kendini güvence altına alması için sağlanmış bir şeydir değil mi?

Yeri geldi mi güçlü ayakları üzerinde duran kadınım, yeri geldi mi mehir. Oldu peki 😅 Düğünde takılan takılar yeterli gelmedi anlaşılan.

Mehirin boşanmakla bir ilgisi yok. Evlilikle birlikte otomatik bir hak. Hiç konuşulmaması durumunda bile geçerli olan bir miktar var. Hoca söylemiş eşiniz de kabul etmiş nikahı bunun üzerine kıymışsınız tamam işte bu onun size borcu. Bu şartlarla evlendiği için bu meblağı söz vermiş oluyor. İsteyen kadın alır istemeyen almaz. Sizin de hediye ettim deme şansınız var. Veya talep edersiniz.

Karı koca anlaşıp geciktirebilir veya boşanma sonrasına kalabilir bu tercih meselesi. Ama esas nikah peşinden verilir geciktirilmesi adet değil tercih. Türk adetlerinde düğün gecesi takılan yüz görümlüğü/beşi bir yerde denen şey bu zaten. Ortalamasına beş reşat dendiği için beşi bir yerde olmuş. Ben ailelerden talep edilen bilmem kaç gram bilezik, set vs'nin buradan evrildiğini düşünüyorum. Zamanla kaymış olabilir. Normalde sadece damada ait olan bir konu.

Bir de 5 reşat olmak zorunda değil. Nakit, aynı gramda bilezik veya gram altın olarak da verebilir.

Sozlu olarak mi bosanirsak hak vermeyecegim dediniz anlamadim, yasal olarak gecerliligi yok bunun. Zaten altinlar da sizindi.
eeee yasalar illa hak alacaksın mı diyo kocamla daha önce boşanma kararı aldık protokolü böyle imzaladık ev arabadan hak istemedi

Iste protokol imzalamissiniz, onu soruyorum ben de. Sozlu olursa gecerliligi olmaz diye?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X