Mekanik kalp Kapağı olan ve coumadin kullanan bebek sahibi arkadaşlar

Sakura07

Bana Allah yeter....
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
361
210
63
Merhaba herkese 2006 yılında avr ve mvr olup mekanik kapak takıldı coumadin kullanıyorum
Ve bebek sahibi olmak istiyorum benim durumumda olan bebek sahibi olan ve Olmayı Düşünen arkadaşlar tecrübelerinizden bilgilerinizden tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum .... Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var

Y

Merhaba ben varım :)
Bende düşünüyorum bunun için sürekli kontrollerimi süzgün yapabileceğim hem kalp damar hem de kadın doğum bölümünün birlikte olduğu bir hastane önerildi kalp doktorum tarafından. Öncelikle bende 2000 yılında avr geçirdim 15 senedir coumadin kullanıyorum. Tekrar bir kapak değişimi geçireceğim kapakalr küçük geliyormuş yetersiz kalıyormuş haliyle. Çocuk sahibi olmak istediğimi söylediğimde detaylı bir eko yapıldı. Cerrahlarla birlikte görüşülerek kalp kapaklarının bu süreci atlatabilir durumda olduğu söylendi. 27 yaşı da geçmeyin dendi zaten riskli gebelik kategorisindeyiz. Folik asit kullanımı başladı. Şimdi nasipse beklemedeyiz. Henüz herhangi birşey yok. Gecikme yaşandığında hemen test yapıyoruz kadın doğum doktorunun tavsiyesiyle. Herhangi bir şüphe olursa hemen kan testi yaptıracağız. Bebek için asıl önemli olan sürecin 6 ila 12. haftalar olduğunu söyledi. Organların asıl oluştupu dönem çünkü. Bu dönemde coumadin kullanılmayacak. Cleksana geçilecek. Tabi bu anneyi koruyamıyor coumadin gibi ama bebek için bir nevi mecburiyet. Teklikeli ilk aylar atlatılınca bikaç ay coumadine dönülebilir ve son aylarda tekrar kleksana geçilir dendi. 5. aydan sonra muhtemel çalışamayacağım. Dinlenerek geçirilecek. Son aylar kalbe basınç aktarımı çok fazla o yüzden çok riskli. Kapaklar dayandığı sürece bebek gelişimi için beklenebildiği sürece beklenecek. Sezeryan kesin.

Şimdilik bildiklerim bunlar.

Öncelikle çok geçmiş olsun Verdiğiniz bilgilere aynı şeyleri Dr larla bende görüştüm ... Inşallah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli çocuk sahibi oluruz Allah'ın izniyle Sağlıcakla kalın

size katılıyorum aynı şeyler banada söylendi.

Planlı bir gebelik oldu. Doktor bebeğin beyim gelişimini olumsuz etkilememek için 6-12 hafta arası hamileliğin yakalanması gerektiğini söylediği için sürekli test takibi yaptım ve 6 ay sonra hamile kaldım. Doktorum daha iyi sonuç alındığını söylediği için hibor isimli kan sulandığı bir iğne önerdi. 9 ay kendim vurdum. Çok yakıyordu ve her yanım morarmıştı. Karnım şiştikten sonra bacaklardan vurmaya başladım Doktor 10 kilo sınırı koydu kalp rahatsızlığımdan ötürü ve ben de 10 kilo ile hamileliği tamamladım. Doğumdan 6 saat sonra kardiyoloğun önerisi ile cpumadine geçildi. Çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu. Emzirme telaşları sezeryan 9 atın yorgunluğu ile kendimi halsiz hissediyordum ama sorun iç kanama imiş. Sabah 11 de sezeryandan çıktım. Akşam saat 8 den sonra karnım tekrar şişmeye gözlerim karamaya yüzüm sararmaya ve midem bulanmaya başladı gece ultrason yapıldı zaten bi sorun olmasa da 2 gece muhakkak kalacaksınız denmişti bende kalmıştım. Gece 3 te tekrar ameliyata girdim. Hastanemde aynı sorunla karşılaşan bir bayan daha olmuş 2 gün bekletilmiş kanama geçmeyince ameliyata alınmış ama 2 gün çok ağrı çekmiş bende aynısı olmasın hemen kanama odağı bulunsun diye acil ameliyata aldılar çok çok kötüydüm annem yanındaydı oda kötü oldu sakinleştirici verdiler eşimi beklemediler ağlaya ağlaya ameliyathaneye indim şuan anlatması bile çok zor. Ben bir daha kendime gelemem sanmıştım ama iki günde toparladım. Vücudumdaki kirli kan gelen hortumları iki gün sonda aldılar. Bu süre zarfında oğlum mama ile beslendi Zaten sezeryan olduğu için benimde sütüm şok gelmiyordu Çok çok zor zamanlardı. Oğlum ve eşim büyük desteğim oldu. O günlerden bu günlere geldik oğlum gayet sağlıklı ben loğusalıkta çok zorlandım 15 gün sezeryan dikişi sağ kasıkta ameliyat dikişi sol kasıkta olduğu için yatakta yatamadım pturur pozisyonda yatıyordum ama Bebek te olduğu için hiç dinlenemiyordum bir de kanama odağı bulunamamış göbek deliğine kadar da kesilmiş neyse atlattık 15 gün içinde derken bacaklarım şişti ya anlatamam kaldıramıyorum kendi başıma bacaklarımı öyle ağır ki doktor ona da normal Dedi 5-6 güne o da geçti bu çok sancılı dönem yerini bebeğimle Zaman geçirmeye bıraktı

Tesadüf konuya baktım rabbim bebegine sana sağlık versin zor bir süreç olsa da çok şükür şimdi iyisiniz

Çok geçmiş olsun.. Allah bağışlasın evladınızı.. Ben de hamileyim şu an 8 haftalık ve clexane kullanıyorım.. Peki sizin kanamanız neden olmuş kan sulandırıcı kullanmanızla mı alakalı ya da kalple bir alakası varmı?

Merhaba Allah bagislasin bebeğinizi. Umarım mesajımı görürsünüz merak ettigim bı kac konu var size sormak istedim. Benim ciddi derecede aort yetmezliğim var daha kapak ameliyatı olmadım kalbimde büyüme yok ve cok ciddi sıkıntım da olmuyor bazen nefes darlığı. Bunun yanında iki kez düşük yasadım sebebinin kan pihtilasmasi oldugu ortaya çıktı ve hamileliklerimin üzerinden de 3 yil gecti, is sebebi ile ara vermiştik gecen yil kalp doktoruna gittiğimde hamilelik icin geç kaldığımı söyledi bende ona inanmayıp tip fakültesine gitmistim onlarda kaçağımın ciddi oldugunu ve tam olarak ne olur kaldırır mı bilemediklerini söylediler hatta hamilelik süresinde belki de kapak ameliyatı olabileceğimi söylediler. Yazınızı okuyunca bı umut oldu bana çünkü bu zamana kadar cok doktora gittim ve hepsi ameliyat sonrası asla izin veremeyeceklerini soylemislerdi. Kan pihtilasmasi icin su an kan sulandirici kullanıyorum ve benim bir de tansiyonum var bir yıldır cok şikayetim yok aslında ama ciddi riskli gebelik statusundeyim sanırım :) ben eskiden olan kas ağrımı ve yorgunluğumu et yemeyerek geçirdim belki psikolojik bilemiyorum gebelikte de Sikinti olmayacaksa yemeyeceğim. Aynı sekilde bana da kilo alımı yasak hamilelik esnasında cok uzattım sanırım sadece merak ettigim hamileliğinizi nasıl geçirdiniz? Bebek büyüdükce size günlük hayatınızı etkileyecek durumlar oldu mu? Umarım mesajımı görürsünüz.

Hamileliğim süresince ilk 7 ay bulantım ve kusmam oldu bana ilk 4 ay 4-5 kilo verdirdi bu durum be 10 kilo ile hamileliğimi tamamladım. Yememe içmeme çok dikkat ettim. Yürüyüş yaptım diyemem ama ben çalışıyorum hep hareket halindeydim 37. Haftaya kadar çalıştım. Çok kilo almayınca çok zorlanmıyorsunuz ben de zorlanmadım. Ama benim iğnem çok yakıyordu ve göbek deliğinin 3 parmak sağı ve 3 parmak solundan vuruldum hep yap bezeleri oluştu ve morardı çok göbeğim zaten göbek şişince bacaklara vurdum o çok zorluyordu. Benim kaçağım orta seviyede ve Ufukta benim de bir ameliyatım var bu ameliyatı olmadan kapaklar şun hamileliği kaldırır durumda iken öneririz dediler bir de bende yüksek risk grubundaydım 27 yaş sonrası daha da risk büyüyor dediler. Benimle aynı durumda olup tansiyon sorunu olan bir arkadaşım da var. Tansiyon sebebi ile bebeciğini 6 aylıkken aldılar küvezde şuan gayet sağlıklı Bebek. Benim en büyük sıkıntım doğum sonrası oldu kanama çok zorladı beni hamileliğim iğneler harici orta seviyede zordu bana göre. Yanlız tekrar belirtmek isterim ben doktorun her dediğine harfiyen uydum

Peki DR nuz ne gibi telkinlerde bulundu neler yspın neler yapmayın dedi??

En önemli konu kilo idi 10 kiloda kalacağız Dedi kaldım.
İdrar yokları enfeksiyonu önemli onu halletmemiz gerek Dedi sürekli onu da kontrol ettim ilaç kullandım malesef öyle bir sorunumda olmuştu.
Hareket halinde kaldım öyle oturmadım
Hergün en az 3 lt su içip çok tuzlu yemedim ve hamilelik boyunca hiç şişmedim
Geri kalanı herkes için söylenen şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…