Doğuma Hazırlık Mekik çekersen kolay doğurursun!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Merhaba cici hamileler, sizinle deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Ben hamileyken doktorum bana mekik çek, karın kasların güçlü olursa kolay doğurursun, eskiden annelerimiz tarlada çalışırdı, evde yan gelip yatmazdı, o yüzden de kolay doğururdu, dedi. 3.ayımda düşük tehlikesi yaşadığım halde bunu söylemesi bana biraz riskli gibi geldi. Mekik çekmedim ama hergün 50 kere karnımı içime çekip bıraktım son 6 ay boyunca. Ve gerçekten doğumda, 1 ıkınmada bebeğin başı çıktı. 12 saat suni sancı çektiğim halde çok güçlü ıkınabildim. Ben hamile kalmadan önce 2 ay spor salonuna gitmiştim, karın kaslarım zaten hamile kaldığımda güçlüydü, onu da belirteyim de.

Aman doktorunuza danışmadan bunları yapmayın! :49::emir_bebek:

doktorlar eğilip kalkarken bile dikkat edin uzanmayın derken mekik çekin demesi doktorun gerçekten çok garip.......doktor dese bile asla mekik çekmem hamile kalırsam ...kimseye de tavsiye etmem !!!!!:37: ben hamile kalmadan önce karın kasları çalıştırılırsa doğumdan sonra göbek kalmaz diye duymuştum okadar ! bence kimse denemesin Allah korusun :25:

hamileyken mekik çekilirmi yahuu şaka gibi:53:

yataktan kalkarken bile ani değil,önce yan dönüp sonra yavaşça kalkılması tavsiye ediliyor.

karın kasları güçlensin isteniyosa bu hamile kalmadan önce yapılmalı :34:

Resmen düşük sebebi bu ya hangi akla hizmet söylemiş manyak bunu.Hamileyken ne mekigi normal hareket ederken bile çok dikkat edilmesi lazım

Slm, ben 38. haftadayım. Geçen ay doktoruma hangi egzersizleri yapabileceğimi sordum. Karın kaslarını çalıştıran hareketlerden uzak durmamı söyledi. Yani mekik cok da mantıklı gelmiyor acıkcası. Belki kendini spora adamıs dogum oncesi de duzenli 100-150 mekik cekenler icin olumsuz bir etkisi olmaz ama gene de riake atmamak lazım bence. Su ana kadar tum doktor, ebe, hemsire ve onceden dogum yapalardan duydugum şey; dogumu encok kolaylastıran en basit egzersiz yuruyus. son 2 ayda yavas tempo 20 dakika yurumeye calısıyorum gercekten faydası olursa 2 hafta sonra size hbr veririm söz :)) umarım Allah herkese kolay dogum nasip eder... cok strese girdim simdiden :((

yatakta sağdan sola dönmek bile çok zorken, mekik çekmek bence de çok riskli. ben yürüyüşü abarttığım için 2 hafta erken doğurdum. :49:

Hamileyken mekik çekmek mi ??? şaka olmalı bu...İki çocuk doğurmuş birisi olarak bebeğin bir ıkınmada başının çıkması durumu iç ve dış yırtıklara sebep olmaz mı? Doğumumda doktorum yavaş yavaş it bebeği birden ıkınma yırtılırsın yoksa diye beni bir kaç defa uyarmıştı.

Doğrudur mekik çekmek doğumu kolaylaştırır ancak birkaç şart var; daha önce hayatınızda hiç mekik çekmediyseniz buna hamileyken başlamayın lütfen.. Ben önceden sporcuydum ve hamileyim ben bu öneriyi uyguluyorum..

ikincisi gebelik döneminde yapılabilen tüm egzersizlerde olduğu gibi egzersiz sırasında sıcaklamamanız gerekiyor, olursa hemen durun...

üçüncüsü mekik zor harekettir lütfen boyun ve belinize dikkat.. yanlış kalkarsanız kas zedelenmeleri olabilir..

dördüncüsü bu öneri çoğul ve/veya sıkıntılı gebelikler için geçerli değildir..

Sevgilerimle...

Hamileyken mekik çekmek mi ??? şaka olmalı bu...İki çocuk doğurmuş birisi olarak bebeğin bir ıkınmada başının çıkması durumu iç ve dış yırtıklara sebep olmaz mı? Doğumumda doktorum yavaş yavaş it bebeği birden ıkınma yırtılırsın yoksa diye beni bir kaç defa uyarmıştı.

taçlanma olduktan sonra yani bebeğin başı oturduktan sonra bir ıkınma ile doğdu. eksik yazmışım :emir_bebek:

Back
X