Meleğim benimle kızlar... Inanamıyorum !!!

isim bulmak ne zormuş...
karşıdan bakarken, milletin bulduğu isimler hakkında, ne kolay yorum yapıyordum ben :) bundan sonra asla. kimsenin bebeği için bulduğu isimlere yorum yapmam.

çok zormuş... çok..
ileride kendisine yakışacak mı? her şeyden önemlisi, bebeğim büyüdüğü zaman kendi ismini beğenecek mi?

Bebeğimizin adının, BEGÜM olmasına karar verdik.

Bu arada, biz dün 100'lük şeker yüklemesi yaptırdık. Dün sonucu alacaktık ama, alamadık.. bugün bakıcaz bakalım neymiş şeker durumumuz..
Korkuyorum.. şeker çıkması riski çok yüksek.... offff

şekerimiz yüksek çıktı..
hep bu anneannemiz sayesinde oluyor bunlar :) yedirdi bize leğen dolusu meyveleri, yedirdi güzel hamurluları... sonunda şekerimiz çıktı kızımla.. :)

Neyseki çok aksi bir durum yokmuş.. Önce dahiliyeye sonra da diyetisyene yönlendirdi doktorumuz. ıç hastalıkları ile ilgili bir sorun yok, diyetisyenle devam ediyoruz hayırlısıyla... Listeyi ilk aldığımda, çok üzüldüm..kendimi kısıtlanmış ve kötü hissettim ama, şimdi iyiyim.

Cumartesi günü başladım diyetime, bugün salı.. ilk kez bu sabah ölçtüm açlık ve tokluk şekerlerimi.. gayet güzeldi.... 91 -116 olmuş durumda.. epeyce bi düzene girdik kuzumla :)

Bu arada Begüm, inanılmaz hareketlendi son günlerde... beni çok şaşırtıyor yavrum. Ne zaman oturuyorum, uzanıyorum.. hareketsiz hale geliyorum... Begüm başlıyor faaliyetlerine. bale yapıyor annesinin meleği.. bazen spor yapıyor :) Bazen müzik dinlerken özellikle, sakin sakin dönüyor olduğu yerde :)
Artık dışardan bakarak da, görülebiliyor tekmeleri, hareketleri :)

Bu arada ben de epeyce kilo almışım... 58'den 70'e fırlamışım... bakalım, diyetle yoluna girecek her şey inşallah...

heyyoooo :lepi:
kızımla çalıştık başardık, şekeri düşürdük 2 hftada...
şimdi bu düzeylerde seyretmesi gerekiyormuş.. bakalım, bi sorun olmaz inşallah..

meleğim benim, senden çok özür dilerim.. hiç istemezdim annecim, seni daha cetvel kadarken diyetlerle tanıştırmayı... ama maalesef, böyle oldu. üzgünüm, gerçekten çok üzgünüm... özür dilerim yavrum senden.

ve teyzoşlar.... kızımla 26+3 iken gittik yine doktorumuza.... ultrasona girdik, gördük birbirimizi..
Begüm hanım, her zamanki gib, keyifli keyifli, sırtını dönmüş yatıyordu. yüzünü gözünü göremedik tabi :)
başı aşağıda artık, poposu yukarda, eller ayaklar hareketli tabi..
zaten muazzam hareketli bir bebek Begüm, ben ne zaman 3-5 dakika sakin kalsam, hareketsiz olsam... Begüm başlıyor hemen spor yapmaya-bale yapmaya :)

Artık karnıma dışardan bakınca da görünüyor hareketleri..

25 cm olmuş kızım, 940 gr... normal dedi doktor teyzemiz, 1-2 hafta önde giden gelişmişlikleri var... ama genele bakınca her şeyi haftasıyla gayet uyumlu...
Benim şekerimden pek etkilenmemiş görünüyor yani, hamdolsun.

Meleğimi çok kocaman seviyorum....

Merhaba teyzeleri,

Kuzucuğum biraz yavaş büyüyor, az kilo alıyor.. ben yiyorum, bana yarıyor gibi oluyor sanki.. üzülüyorum, çok üzülüyorum.
34+4 iken doktor kontrolümüzde 2100 gr idi, 44,66 cm olmuştu Begüm.
Ama 2500 gr kadar olmuş olması gerekiyordu. bi 400 gr eksiği var yani.
Artık, elimden geleni yapıyorum, sanırım bizim kızımız azıcık minyon olacak teyzeleri :)

Bugün itibari ile, 35+0 olduk kızımla. Az kaldı velhasıl.. hayırlısı bakalım.

Tüm hamişlere hayırlı olsun diyoruz Begüm ile... Tüm bebişlerin şansları bol, yolları açık olsun inşaşşah.. Hayat hiç üzmesin onları da analarını da... Ailecek mutlu olsunlar hep... AMİİNN

Bin kat fazla sıkıntı yaşayacağımı bilsem, yine hamile kalırdım... yine çatlardım, yine patlardım :)
Şu hissettiğim tepinişler, hareketler, hıçkırıklar var ya.. ömre bedel...

İyiki varsın Begüm, varlığınla varlığıma anlam kattın yavrum.

Bugün kuzumla, 36+0 olduk biz teyzeleri.

Şimdi, çok başka duygular başladı... Şu minnacık ayakları, minicik elleri, karnımda ordan oraya dönmelerini, hıçkırıklarını, içimde oluşunu özleyecekmişim gibi hissediyorum sanki.
Göbüş boşalınca, ben göbüşü sevemekeyecek miyim? içimde kocaman bi boşluk olacak..

Ama aynı zamanda artık sabırsızlanmaya başladım.. O'nu koklamak için, O'na dokunmak için, O'nunla bakışmak için... sabırsızlanıyorum.

Ne yaman çelişki bu :)

Bugün kuzumla, 36+0 olduk biz teyzeleri.

Şimdi, çok başka duygular başladı... Şu minnacık ayakları, minicik elleri, karnımda ordan oraya dönmelerini, hıçkırıklarını, içimde oluşunu özleyecekmişim gibi hissediyorum sanki.
Göbüş boşalınca, ben göbüşü sevemekeyecek miyim? içimde kocaman bi boşluk olacak..

Ama aynı zamanda artık sabırsızlanmaya başladım.. O'nu koklamak için, O'na dokunmak için, O'nunla bakışmak için... sabırsızlanıyorum.

Ne yaman çelişki bu :)

Canım allah bu heyecanını hiçbir zaman bozmasın..hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah...yazdıklarını okurken çok duygulandım, gözlerim doldu..çok yakın zamanda kalp atışı durdugundan aldırmak zorunda kaldım ben bebeğimi..şimdi inatla yeniden deniyorum ..korkunun ecele faydası yok dedi doktorum..inşallah bende , tüm isteyenlerde senin yaşadığın duyguları yaşarız..Sağlıklı günler diliyorum..

Canım allah bu heyecanını hiçbir zaman bozmasın..hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah...yazdıklarını okurken çok duygulandım, gözlerim doldu..çok yakın zamanda kalp atışı durdugundan aldırmak zorunda kaldım ben bebeğimi..şimdi inatla yeniden deniyorum ..korkunun ecele faydası yok dedi doktorum..inşallah bende , tüm isteyenlerde senin yaşadığın duyguları yaşarız..Sağlıklı günler diliyorum..

cnm hayırlı olsun saglıkla al kucagına inş

Allah analı babalı büyütsun cnm sağlıklı bi şkılde kucagına al inş

arkadaşlar, hepinize çok teşekkürler.
allahım isteyen herkese yaşatsın inşallah bu güzelliği..

Meleğim, güzeller güzeli kızım Begüm doğdu, artık kucağımızda.

22.01.2010'da genel anestezi-sezaryen ile dünyaya geldi kızımız.

Doğacağı gün, ameliyathaneye girerken bile, üzgündüm çok.. doğacağı için, artık göbüşten çıkacağı için, bedenlerimiz birbirinden ayrılacağı için, birbirimize uzaklaşacağımız için... çok üzgündüm. ağlaya ağlaya içim çıkmıştı hatta :)
Ama doğduktan sonra, onu ilk kokladığım o an var ya.... ömre bedeldi.
Hala ilk buluşmamızdaki gibi büyük aşkla devam ediyor birlikteliğimiz.. Hatta her gün artan bir aşkla :)

Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah, kimseyi yalvartmasın, çok çok aratmasın Allahım...

Allahım hamdolsun, çok şükür... sen çok büyüksün rabbim...
inanamıyorum hala daha...
idrarda test.. pozitif.. sonunda çift çizgi!!!!!

ağlamaktan ekranı bile göremiyorum ben ya şu anda.

hayata yeniden başladım gibi hissediyorum. içimde biyerde, yeni bi canlı oluşacak... fabrika çalışıyor, büyüyecek meleğim... bu nasıl bir mucize... :) bedenimde bir insan bedeni daha oluşacak. inanamıyorum..

şimdi, şu anda... ondan daha çok hiçbir şeyin sevilemeyeceğini farkettim. elim karnımda durmaya başladı bile :)

titriyorum heyecandan.

İnan bana ne hissettiğini okadar iyi anlıyorumki ve şuanda sana okadar özeniyorumki..bende 18 aydır hep ikinci çizginin hayalini kuruyorum,ama olmuyor..:emir_bebek:

İnan bana ne hissettiğini okadar iyi anlıyorumki ve şuanda sana okadar özeniyorumki..bende 18 aydır hep ikinci çizginin hayalini kuruyorum,ama olmuyor..:emir_bebek:

canım, ben de 2 düşükten sonra, bu bebeğimi zor zoraki doğurdum :)
ve bu bebeğime hamiş olabilmek için epeyce bi sabırla bekledim.
senin şu anki duygunu da ben gayet iyi anlıyorum.

haddim olmayarak bir küçük tavsiye vericem...
eğer doğal yollarla hamiş kalmaya çalışıyorsan, sakın konuyu kafana takma. aktiviteyi bi görev ve görev sonucu elde edilecek ödül olarak görme sakın.
doğal akışına bırak meseleyi.
sonrasında bacaklarını havalara dikip yatma mesela, 40 dakika kalkmadan yatmaya çalışma... soğa kürleri, vb.. uygulamalarla sinirlerini bozma lütfen.
ben bunları yaparak, çok zaman harcadım.
tam dedikki, artık yeter, doktor araştıralım. tüp bebek midir nedir.. bi tedavi yolu arayalım...
ben bütün bu çabalarımı bıraktım, ve artık umudu da kesmiştik zaten bebekten. mhakkak bi yardım alıcaz diye düşünürken..... ay sonunda, burda okuduğum belirtileri yaşamaya başladım, bi de baktım gecikmişim.. günümü bile takip etmemiştim o ay. bi de test yaptık, pozitif.. tam şok! eşimle birbirimizi kutlamayı bile unutmuşuz şoktan..

diyeceğim şuki, bırak tantanayı, keyfine bak. :)
inşallah allahım sana da yaşatır arkadaşım bu mucizeyi.. :Saruboceq:

tebrikler mutlu haberler aldıkça bende çok mutlu oluyorum ..
allah analı babalı büyütsün

Haklısın canım ama her yeni ayda ister istemez yumurtlama zamanını takip ediyorum..Bunu aklımdan çıkarmam çok zor gibi:)) Ama bu çok duyduğum bir örnek çevremden,yani uğraşmaktan vazgeçip hamile kalanlar..Bundanda şu sonuç çıkıyor,herşey psikolojik..

canım, ben de 2 düşükten sonra, bu bebeğimi zor zoraki doğurdum :)
ve bu bebeğime hamiş olabilmek için epeyce bi sabırla bekledim.
senin şu anki duygunu da ben gayet iyi anlıyorum.

haddim olmayarak bir küçük tavsiye vericem...
eğer doğal yollarla hamiş kalmaya çalışıyorsan, sakın konuyu kafana takma. aktiviteyi bi görev ve görev sonucu elde edilecek ödül olarak görme sakın.
doğal akışına bırak meseleyi.
sonrasında bacaklarını havalara dikip yatma mesela, 40 dakika kalkmadan yatmaya çalışma... soğa kürleri, vb.. uygulamalarla sinirlerini bozma lütfen.
ben bunları yaparak, çok zaman harcadım.
tam dedikki, artık yeter, doktor araştıralım. tüp bebek midir nedir.. bi tedavi yolu arayalım...
ben bütün bu çabalarımı bıraktım, ve artık umudu da kesmiştik zaten bebekten. mhakkak bi yardım alıcaz diye düşünürken..... ay sonunda, burda okuduğum belirtileri yaşamaya başladım, bi de baktım gecikmişim.. günümü bile takip etmemiştim o ay. bi de test yaptık, pozitif.. tam şok! eşimle birbirimizi kutlamayı bile unutmuşuz şoktan..

diyeceğim şuki, bırak tantanayı, keyfine bak. :)
inşallah allahım sana da yaşatır arkadaşım bu mucizeyi.. :Saruboceq:

Haklısın canım ama her yeni ayda ister istemez yumurtlama zamanını takip ediyorum..Bunu aklımdan çıkarmam çok zor gibi:)) Ama bu çok duyduğum bir örnek çevremden,yani uğraşmaktan vazgeçip hamile kalanlar..Bundanda şu sonuç çıkıyor,herşey psikolojik..

aynen öyle, her şey psikolojik aslında. ne ediyorsak kendimize ediyoruz.
takıntı haline getirmeden, görev haline getirmeden yaşamak lazım bazı şeyleri.
allah kolaylık versin, inşallah sen de bebişine kavuşursun biran evvel canım

Kızım, Begüm'üm.. bitanem... nazlı meleğim...

10 gün sonra 2 yaşına girecek nasipse. Şaka gibi... Nasıl geçti bunca zaman, anlamadım. Begüm büyüyor, bi mucize ellerimde şekilleniyor, ben zamanı yakalayamıyorum sanki.

Allahım, sen ne büyüksün... Tüm isteyenlere nasip et bu duyguyu...

Bana verdiğin evlat için de sonsuz şükürler yarabbim. Sen bahtını güzel eyle, tahtını yapmamız için bizlere de şans ver Allahım..

Allahım hamdolsun, çok şükür... sen çok büyüksün rabbim...
inanamıyorum hala daha...
idrarda test.. pozitif.. sonunda çift çizgi!!!!!

ağlamaktan ekranı bile göremiyorum ben ya şu anda.

hayata yeniden başladım gibi hissediyorum. içimde biyerde, yeni bi canlı oluşacak... fabrika çalışıyor, büyüyecek meleğim... bu nasıl bir mucize... :) bedenimde bir insan bedeni daha oluşacak. inanamıyorum..

şimdi, şu anda... ondan daha çok hiçbir şeyin sevilemeyeceğini farkettim. elim karnımda durmaya başladı bile :)

titriyorum heyecandan.
anlattıkca benıde aglatıyodun nerdeyse hayırlısıyla kucagına al ıns benımde adetım 14 gun gectı bugun kan da ıdrar testıde yaptım cıkmadı varmıdır acaba

Back
X