Doğuma Hazırlık ... MELEĞİME İSİM ARIYORUM :) yardımcı olun lütfenn ...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asktanemmm

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2013
62
1
18
35
Kayseri
kızlar biz ikra sena düşünüyodk . sonra ikradan vazgeçtik . sena yı eşim çok istiyo .
geçen gün hastanede bi kız isminin esila olduğunu söledi çok hoşumuza gitti .
esila sena olsun diyoruz ama sizinde fikrinizi almak istiyorum ne dersiniz ??? :12: :15:

kızlar biz ikra sena düşünüyodk . sonra ikradan vazgeçtik . sena yı eşim çok istiyo .
geçen gün hastanede bi kız isminin esila olduğunu söledi çok hoşumuza gitti .
esila sena olsun diyoruz ama sizinde fikrinizi almak istiyorum ne dersiniz ??? :12: :15:

anlamı neymiş ki kulağa güzel geliyor ama anlamı da önemli :1:

Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır.

canım Kur'an'da geçiyor ama tam olarak anlamını öğrenmelisin bir anlamı olsun tabii bu benim fikrim ne demek olduğunu iyice araştırın bence

Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla - Rabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır.

Bir de bunu buldum.

Esila
Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerim’de geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asila’yla karıştırılıyor. Asila Kuran’da geçen ve ‘akşam’ anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuran’da geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!

Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)
Türkçe’de anlamı: Sabah akşam Rabbinin adını an

Bence sena tek başına hem kulaga hoş geliyo hemde tok bi isim 2.bi isme pek gerek yok bence yanina:)

Bir de bunu buldum.

Esila
Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerim’de geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asila’yla karıştırılıyor. Asila Kuran’da geçen ve ‘akşam’ anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuran’da geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!

Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)
Türkçe’de anlamı: Sabah akşam Rabbinin adını an
ay çok sevmiştim esila ismini ama anlamı farklıymış ..şuan çok üzüldümmm bende farklı bi isim olsun istiyodm anlamsız bi isim olsun istemem tabiki .bana isim bulun lütfen :( :43:

O dedigin isme ifrit oluyorum...

''Su, berrak'' bu iki ismi cok begeniyorum kız ismi olarak...

Back
X