- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.934
- 408
- Konu Sahibi bendeuyeolcam
-
Sık sık emzirmeye calis. Benim kizda da oldu. 5-6 aya kadar devam etti. 10 kere veriyorsam 9 unda emmiyordu. Simdi canavargibi emiyor :)
Cidden oglumda yasamadim ama kizim ayni boyleydi. Ciglik cigliga emzirmeye calisirdim. Pes etmedim 2 ay falan savasa dovuse emistikEvet, savas meydanina donuyor her emzirme calismasi.
Ancak cok inatci bizimki, agliyor, bagiriyor.
Sakinlestirip tekrar deniyorum.
Ayni dongu icinde kivraniyoruz.
Ustelik bu cabama karsilik agzinda tutup emdigi miktarin 3/2 sini geri cikartiyor.
Kusma degil ama.
Hic sindirime girmeden geri birakiyor.
Cok uzgunum.
Sık sık emzirmeye calis. Benim kizda da oldu. 5-6 aya kadar devam etti. 10 kere veriyorsam 9 unda emmiyordu. Simdi canavargibi emiyor :)
Agliyordu cunku acti. Emzirmek istesem kafasini geri atip agliyordu, Doyunca aglamiyordu ama doyasiya emmediginden doymuyordu da bi kisir donguydu yani.Sizi bulmusken sorayim, kusuruma bakmayin ama sizin miniginiz de cok agliyor muydu?
5-6 aya kadar surmus ya nasil sakinlestiriyordunuz?
Kisaca nasil bas ettiniz bu durumla?
Cidden oglumda yasamadim ama kizim ayni boyleydi. Ciglik cigliga emzirmeye calisirdim. Pes etmedim 2 ay falan savasa dovuse emistik
Bebeklerin emme grevi diye biseyi var malesef. Emmeyi reddediyorlar bi sure. Sanirim o donemde bebeginiz. Gecici bir donem. Ama uykuluyken falan deneyin. Olmadi biberon deneyin.
Anne gogsune yakin biberonlar var. Onlari deneyebilirsin. Yada uyku sersemiyken vereceksin memeyi.Insallah gecicidir.
Cok korkuyorum memeyi terk edecek diye.
Cunku anne sutu bir mucize.
Biberona alistirmak istemiyorum, cunku biberon kolay gelecek emmekten.
Tumden reddedebilir diye korkuyorum.
3-4 aylık bebeklerde dış dünyaya ilginin başlamasıyla böyle sorunlar yaşanabiliyor, benim kızımda da olmuştu tam 1 ay boyunca memeyi görünce bile etini koparıyorlarmış gibi bağırıyordu, ben sadece uykusunda emzirebildim o süreçte, sonra kendiliğinden düzeldi ve 2 yıl emdi.
memeyi reddetme diye aratırsanız birçok doktorun makalesine ulaşabilirsiniz.
bu süreçte biberona geçen tanıdıklarımın çoğu (kalabalık bir anne grubumuz vardı sosyal medyada) sonrasında emziremediler... çok yıpratıcı bir süreç ama sabırlı olun, aç kalınca emecek, uykuda, ayakta, hafif sıçratarak, pışpışlayarak, oturarak falan denemeler yapın işe yarayabiliyor.
3-4 aylık bebeklerde dış dünyaya ilginin başlamasıyla böyle sorunlar yaşanabiliyor, benim kızımda da olmuştu tam 1 ay boyunca memeyi görünce bile etini koparıyorlarmış gibi bağırıyordu, ben sadece uykusunda emzirebildim o süreçte, sonra kendiliğinden düzeldi ve 2 yıl emdi.
memeyi reddetme diye aratırsanız birçok doktorun makalesine ulaşabilirsiniz.
bu süreçte biberona geçen tanıdıklarımın çoğu (kalabalık bir anne grubumuz vardı sosyal medyada) sonrasında emziremediler... çok yıpratıcı bir süreç ama sabırlı olun, aç kalınca emecek, uykuda, ayakta, hafif sıçratarak, pışpışlayarak, oturarak falan denemeler yapın işe yarayabiliyor.
Geçici bir dönem kesinlikle..
Ablamın ve kuzenlerimin bebeklerinde de böyle emzirme sorunları oldu. Bir kuzenim dayanamayıp biberona geçmişti. Hele yeğenim feryat figan ağlardı. Emmezdi. Ama sonra bir görün. :)
canim benimkide 4.ayinda oyleydi emmek istemiyor ustelik agliyordu ayakta oda oda dolasip emziriyordum cok stresliydi o donemler..mama verince biberonla ona hayir demiyordu iki dakkada cok cok bitiyordu..dedim anne sutu varken ne mamasiymis..biberona iyice alisinca benden daha uzaklasti. kendimce yontem buldum biberona kaynamis sogumus suyu koydum beni emecegi an gogse bebegi yaklastirip biberonla uzaktan agzina su fiskirtiyodum az az gogse yapistiriyordum ordan geliyo saniyordu oyle oyle tekrar kazandik..simdi bayramda yasina girecek emiyor cok sukur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?