Meleğimin Derdi Ne?

bendeuyeolcam

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
2.953
8.934
408
Merhaba arkadaslar,

3 aylik bir bebegim var ve yaklasik iki hafta once aranma refleksini kaybettigini dusunuyordum cunku gormuyordum ama ben uyuyacagi vakit ve uyandiginda kendiligimden emziriyordum.
Ancak bir haftaya yakindir dogru duzgun emmiyor.
Emse dahi oyuncak gibi bir iki cekiste birakiyor hatta elleri/ellerim daha cok ilgisini cekiyor emerken.
Bu 2-3 haftada kilo almamis hatta 200 gr kadar zayiflamis ve ben uzgunum.

Doktorumuz emmek istemiyorsa sag ve kasikla ver dedi ama kasikla verince bile agzindan geri atiyor.

Gece de emmiyor.
Hani uyku arasinda uyku sersemligiyle emer diye dusunuyorum ama dudaklarini one uzatiyor ve kilitliyor agzini.
Yalanci meme ve biberon hic kullanmadik.
Sadece 2 kere kasikla sut verdim dedigim gibi.

Bize onerileriniz var mi?

Sık sık emzirmeye calis. Benim kizda da oldu. 5-6 aya kadar devam etti. 10 kere veriyorsam 9 unda emmiyordu. Simdi canavargibi emiyor :)

Sık sık emzirmeye calis. Benim kizda da oldu. 5-6 aya kadar devam etti. 10 kere veriyorsam 9 unda emmiyordu. Simdi canavargibi emiyor :)

Evet, savas meydanina donuyor her emzirme calismasi.
Ancak cok inatci bizimki, agliyor, bagiriyor.
Sakinlestirip tekrar deniyorum.
Ayni dongu icinde kivraniyoruz.

Ustelik bu cabama karsilik agzinda tutup emdigi miktarin 3/2 sini geri cikartiyor.
Kusma degil ama.
Hic sindirime girmeden geri birakiyor.
Cok uzgunum.

Cidden oglumda yasamadim ama kizim ayni boyleydi. Ciglik cigliga emzirmeye calisirdim. Pes etmedim 2 ay falan savasa dovuse emistik

Sizi bulmusken sorayim, kusuruma bakmayin ama sizin miniginiz de cok agliyor muydu?
5-6 aya kadar surmus ya nasil sakinlestiriyordunuz?
Kisaca nasil bas ettiniz bu durumla?

Bebeklerin emme grevi diye biseyi var malesef. Emmeyi reddediyorlar bi sure. Sanirim o donemde bebeginiz. Gecici bir donem. Ama uykuluyken falan deneyin. Olmadi biberon deneyin.

3-4 aylık bebeklerde dış dünyaya ilginin başlamasıyla böyle sorunlar yaşanabiliyor, benim kızımda da olmuştu tam 1 ay boyunca memeyi görünce bile etini koparıyorlarmış gibi bağırıyordu, ben sadece uykusunda emzirebildim o süreçte, sonra kendiliğinden düzeldi ve 2 yıl emdi.
memeyi reddetme diye aratırsanız birçok doktorun makalesine ulaşabilirsiniz.
bu süreçte biberona geçen tanıdıklarımın çoğu (kalabalık bir anne grubumuz vardı sosyal medyada) sonrasında emziremediler... çok yıpratıcı bir süreç ama sabırlı olun, aç kalınca emecek, uykuda, ayakta, hafif sıçratarak, pışpışlayarak, oturarak falan denemeler yapın işe yarayabiliyor.

Geçici bir dönem kesinlikle..
Ablamın ve kuzenlerimin bebeklerinde de böyle emzirme sorunları oldu. Bir kuzenim dayanamayıp biberona geçmişti. Hele yeğenim feryat figan ağlardı. Emmezdi. Ama sonra bir görün. :)

Sizi bulmusken sorayim, kusuruma bakmayin ama sizin miniginiz de cok agliyor muydu?
5-6 aya kadar surmus ya nasil sakinlestiriyordunuz?
Kisaca nasil bas ettiniz bu durumla?
Agliyordu cunku acti. Emzirmek istesem kafasini geri atip agliyordu, Doyunca aglamiyordu ama doyasiya emmediginden doymuyordu da bi kisir donguydu yani.
Babasina veriyordum bana kiziyordu cunku. Sakinlesince tekrar deniyordum boyle defalarca. Sonunda pes edip uzun uzun emiyordu. Ve uyuyordu.
Zamanla kendiliginden duzeldi.

canim benimkide 4.ayinda oyleydi emmek istemiyor ustelik agliyordu ayakta oda oda dolasip emziriyordum cok stresliydi o donemler..mama verince biberonla ona hayir demiyordu iki dakkada cok cok bitiyordu..dedim anne sutu varken ne mamasiymis..biberona iyice alisinca benden daha uzaklasti. kendimce yontem buldum biberona kaynamis sogumus suyu koydum beni emecegi an gogse bebegi yaklastirip biberonla uzaktan agzina su fiskirtiyodum az az gogse yapistiriyordum ordan geliyo saniyordu oyle oyle tekrar kazandik..simdi bayramda yasina girecek emiyor cok sukur.

Cidden oglumda yasamadim ama kizim ayni boyleydi. Ciglik cigliga emzirmeye calisirdim. Pes etmedim 2 ay falan savasa dovuse emistik

:)
Ben de Allahin izniyle kararliyim.
Biberondur, mamadir istemiyorum.
Aglamasina gonlum el vermiyor ama iyiligi icin savasacagiz mecburen.

Hakikaten kucucuk bedenlerinde bu kadar siniri nasil barindiriyorlar, sok oluyorum.

Bebeklerin emme grevi diye biseyi var malesef. Emmeyi reddediyorlar bi sure. Sanirim o donemde bebeginiz. Gecici bir donem. Ama uykuluyken falan deneyin. Olmadi biberon deneyin.

Insallah gecicidir.
Cok korkuyorum memeyi terk edecek diye.
Cunku anne sutu bir mucize.
Biberona alistirmak istemiyorum, cunku biberon kolay gelecek emmekten.
Tumden reddedebilir diye korkuyorum.

Emme grevi donemindesiniz demek ki:) bu aylarda bi de yanlis hatirlamiyorsam 10 ay civariydi emme grevi yapiyor sipalar:))) israrla teklif edin ve israrla emzirmeye calisin. Gecici bir donem, kolayliklar.

Insallah gecicidir.
Cok korkuyorum memeyi terk edecek diye.
Cunku anne sutu bir mucize.
Biberona alistirmak istemiyorum, cunku biberon kolay gelecek emmekten.
Tumden reddedebilir diye korkuyorum.
Anne gogsune yakin biberonlar var. Onlari deneyebilirsin. Yada uyku sersemiyken vereceksin memeyi.

Bol bol emzirmeye calis acaba yedigin birsey mi degistirdi sütünün tadini da emmek istemiyor? Belkide mama icirmeye calissan biberondan? Sonrada iyice kolayina kacip bir daha anne sütü icmesse.... vallah bende bilemicem ama sen annesin ona ne iyi geliyor bilirsin. Benim cocugumunda öyle süreler oldu icmedi felan sonra gene icti.

Ayakta emzirmeyi vs denedim.
Elim ilgisini cekmesin diye yatarak emzirip memeyi tutmuyorum.
Yoksa elime dokunuyor, tirnakliyor, oksuyor kisaca dikkatini dagitacak bircok sey bulabiliyor.
Ama bunca cabaya emdigi sutu de geri cikarinca uzuluyorum.

Biberon hic dusunmuyorum.
Biliyorum ki o kolay gelecek, emmeyi tumden reddedecek.
Bir arastirayim, bakalim.
Tesekkur ederim.

Ayakta emzirmeyi vs denedim.
Elim ilgisini cekmesin diye yatarak emzirip memeyi tutmuyorum.
Yoksa elime dokunuyor, tirnakliyor, oksuyor kisaca dikkatini dagitacak bircok sey bulabiliyor.
Ama bunca cabaya emdigi sutu de geri cikarinca uzuluyorum.

Biberon hic dusunmuyorum.
Biliyorum ki o kolay gelecek, emmeyi tumden reddedecek.
Kaldi ki daha zahmetli sanki.
Cunku emzirmedeki tadi vermiyordur.
Bir arastirayim, bakalim.
Tesekkur ederim.

Geçici bir dönem kesinlikle..
Ablamın ve kuzenlerimin bebeklerinde de böyle emzirme sorunları oldu. Bir kuzenim dayanamayıp biberona geçmişti. Hele yeğenim feryat figan ağlardı. Emmezdi. Ama sonra bir görün. :)

Ay insallah bu da bizim icin bir ani olarak kalir.
Sonra da nasil emdin ama sipa hahah falan diye anlatirim insallah :)

Ben biberona hic gecmedim, Allah muhtac etmesin ama gecmeyi de dusunmuyorum.
Gercekten stresli, ben de hem cok uzgun hem de sasirmis durumdayim.
Ama gozumun nurunu anne sutu gibi bir mucizeden mahrum birakmaya niyetim yok, Allahin izniyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…