- 15 Kasım 2014
- 1.698
- 1.541
- 83
- 34
- Konu Sahibi bendeuyeolcam
-
Merhaba arkadaslar,
3 aylik bir bebegim var ve yaklasik iki hafta once aranma refleksini kaybettigini dusunuyordum cunku gormuyordum ama ben uyuyacagi vakit ve uyandiginda kendiligimden emziriyordum.
Ancak bir haftaya yakindir dogru duzgun emmiyor.
Emse dahi oyuncak gibi bir iki cekiste birakiyor hatta elleri/ellerim daha cok ilgisini cekiyor emerken.
Bu 2-3 haftada kilo almamis hatta 200 gr kadar zayiflamis ve ben uzgunum.
Doktorumuz emmek istemiyorsa sag ve kasikla ver dedi ama kasikla verince bile agzindan geri atiyor.
Gece de emmiyor.
Hani uyku arasinda uyku sersemligiyle emer diye dusunuyorum ama dudaklarini one uzatiyor ve kilitliyor agzini.
Yalanci meme ve biberon hic kullanmadik.
Sadece 2 kere kasikla sut verdim dedigim gibi.
Bize onerileriniz var mi?
Emme grevi donemindesiniz demek ki:) bu aylarda bi de yanlis hatirlamiyorsam 10 ay civariydi emme grevi yapiyor sipalar:))) israrla teklif edin ve israrla emzirmeye calisin. Gecici bir donem, kolayliklar.
Canım sakın pes etme benimki de öyleydi memeyi gorunce basiyordu cigligi kafasini geriye atiyordu kucağımda gezdirerek guc bela emziriyordum saatlerce aç kaldı ama bende inat ettim mama vermedim en sonunda tuttu memeyi sessiz loş ışık olan bir odada emzirmeye çalış şu an 6 buçuk aylık sorunsuz emiyor memeye de aşırı düşkün inşallah siz de anlatırsınız çok zor bir süreç yaşamayan bilmez
Ben de mama istemiyorum.
Biberon, sagip vermek falan da istemiyorum.
Cunku emzirmek ayni zamanda sevgi alisverisi demek.
Ay Allahim insallah ben de boyle soylerim sizin gibi.
Kesinlikle canım madem sütün de var direnmeye devam ama dediğim gibi sessiz bir odada baş başayken emzir kucağında önce salla biraz mayışsın daya sonra memeyi:)
Lütfen sakın vazgeçme. Bu bir süreç ve geçecek sen kararlı ol. Kaşık , biberon vs çocuğun başka seçenek var algısını artırıyor ben bu yanlışı yaptım sen yapma. Bir tavsiyem daha yediklerine dikkat et sonuçta senin yediklerine göre sütün tadı değişiyor.
bi sirda vereyim o anlarda sakin huzurlu rahat ol senin stresin ona geciyor iyice kiziyor bebisler.yavrum kuzum deyip basini oksaya oksaya avcunu elini ope ope basaracaksin insallah.bu asamada cook anne mamaya alistirdi.duzelecek merak etme ama yavrunu ac birakma gogsunun ucunu sutle islat kuru kalmasin.birde burnu tikalimi ona bak rahat nefes aliyormu..koku veren seyler yeme bu aralar sogan sarimsak gibi
Tam bi eziyet ama ziplayarak emzirmeyi denedin mi? Benim kizimda bir donem boyle reddetti. 1bucuk-2 ay kadar ziplayarak emzirdim(ziplamak derken ayakta cocugu ve kendimi yukari asagi yaylandirmak) hele ki gece kalkinca iskenceydi ama galip gelen benim.
Suan 2 yasini 1 hafta once doldurdu hala emziriyorum. Simdide biraktiramiyorum
hamile olabilir misin ?Evet, savas meydanina donuyor her emzirme calismasi.
Ancak cok inatci bizimki, agliyor, bagiriyor.
Sakinlestirip tekrar deniyorum.
Ayni dongu icinde kivraniyoruz.
Ustelik bu cabama karsilik agzinda tutup emdigi miktarin 3/2 sini geri cikartiyor.
Kusma degil ama.
Hic sindirime girmeden geri birakiyor.
Cok uzgunum.
Kasiktan zarar gelmez deyince doktor 2 defa verdim ama galiba kuzumun derdi emme sekli degil de sutu istememe.
Cunku kasikla verirken de agzindan atiyordu.
Ne kadar stresli olursa olsun, Allahin izniyle muzaffer olacagiz :)
ayni donemde biim de basladi halen devam ediyor. yapabilecegin teksey emzirmek zamanl azaliyor. ayakta yatarak sarki soyleyerek konusarak uyurken agzina sokmaya calis ben oyle yapiyorum eminceye kadar agzina sikmaya calisiyorum. ya da tam uykuya dalarken veriyorum. baska caresi yok malesef arkadasim biz de 4 aylik olduk. biraz daha azaldi ama saat 6 yi gecti mi imkan yok 2 dkdan fazla emmiyor. bir de kabiz oldu sanirim 3. gun kkkasini yapmadi bu dorduncu oluyor. Allah sifalarini versin deMerhaba arkadaslar,
3 aylik bir bebegim var ve yaklasik iki hafta once aranma refleksini kaybettigini dusunuyordum cunku gormuyordum ama ben uyuyacagi vakit ve uyandiginda kendiligimden emziriyordum.
Ancak bir haftaya yakindir dogru duzgun emmiyor.
Emse dahi oyuncak gibi bir iki cekiste birakiyor hatta elleri/ellerim daha cok ilgisini cekiyor emerken.
Bu 2-3 haftada kilo almamis hatta 200 gr kadar zayiflamis ve ben uzgunum.
Doktorumuz emmek istemiyorsa sag ve kasikla ver dedi ama kasikla verince bile agzindan geri atiyor.
Gece de emmiyor.
Hani uyku arasinda uyku sersemligiyle emer diye dusunuyorum ama dudaklarini one uzatiyor ve kilitliyor agzini.
Yalanci meme ve biberon hic kullanmadik.
Sadece 2 kere kasikla sut verdim dedigim gibi.
Bize onerileriniz var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?