• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cuma yada pazartesi diyorum farklı bir gelişme olmazsa
Ben de adet olmazsam pazartesi yapayım diyorum ama bilmiyorum ya 🙈🙈
Hiç yapmayadabilirim o kadar çok negatif gördüm ve yıprandım ki 😞😞
65. Güne kadar yapmayadabilirm, nisanda böyle bi 63. Gün adet olmadım ya ben.
4-5 senede bi kere öyle manyak bişi oluyo çünkü . Of bilmiyorum ya heyecanlanacağıma korku sarıyo beni 😞
Başka kadın olsa on kere gebeydi belirtilerim şunlar :
Bulantı
Baş dönmesi
Sıcak soğuk basması
Sürekli wc ye gitme
Gögüslerim de emzirirkenkiler kadar büyüdü
Ayrıca iki gece önce kustum ve dün iyi gibiydim, oğlanın kusma bilekliğini takmıştım on dakka o mu iş görmüş bilmiyorum bugün yine midem ağzımda
36. Gün bugün ve tam 22. Gün pikti..
daha adet gelmedi

Ama işte ben 65 günden önce test yapmam, pozitif görmeden de gebeliğe inanmam..

Bi de adet öncesi de aynı değil mi belirtiler ? Sende şuan neler var mesela?
3 gün gecikmiş ya
Yazsana bi?
Rahim krampları
Kasıktan karıncalanmalar
Bel ağrısı?
Heran adet olacakmış gibi his?
Beyaz şeffaf arası akıntı?

Kozım senin bi çocugun var 2 ay önce gebe kaldın? Niye kocanı böyle strese sokuyosun ki kız?
Ben oğluma on ay gebe kalamadım lafını bile etmedim spermin. Yine on ay oldu. Türkiyedeki doktorum dedi ki sakın kocandan sperm testi fln isteme gerek yok dedi.

Kız napayım tamam kaldım çok şükür ama kürtajla sonuçlandı sonuçta ya yumurta yada sperm kalitesizliğinden oldu
bu değerler sürekli değişebiliyomuş
Eşim yıllar önce bi kere yaptırmıştı bide muayene olmuştu hafif varikosel çıkmıştı
Durumu ne şuan bilmiyorum
Bide benim eşim günde 10-12 bardak çok demli çay içer sperm kalitesini etkilermi bilen varmı?

Kız napayım tamam kaldım çok şükür ama kürtajla sonuçlandı sonuçta ya yumurta yada sperm kalitesizliğinden oldu
Eşim yıllar önce bi kere yaptırmıştı bide muayene olmuştu hafif varikosel çıkmıştı
Bide benim eşim günde 10-12 bardak çok demli çay içer sperm kalitesini etkilermi bilen varmı?
Sanmam kuzu etkilese benim babamın olmazdı. 3 tane var 😂

Canım 3 düşüğe kadar doğal sayıyorlar, ki sende bebiş oluşmuydu sanki oluşmadıydı yanlış mıyım, 50-50 ihtimal. Stress olmayacak mı bu size?
Belki 2 ay sonra sperm kalitesi düşükse de bi sperm gidip dölleyecek olacak kızın?
Ama şimdi değer hafif düşük çıksa şartlayacaksınız kendinizi fln?
Valla sigara da etkilio diyolar, benim babam günde 4 paket içerdi, 3 çocugu olmuş, hem de her istediklerinde hatta istemediklerinde 😂32 de evlenmişler 39 da anam tüpleri bağlatmış, araya 3 doğum 3 sene spiral girmiş ki benim anam da 2-3 ayda bi adet olan kadınmış. Yani vucut alışıksa bence etkilemiyo ya! Belki değeri düşük çıkar ama belki o dwğerle daha bolca çocugunuz olacak bu işler oran hep yaa. Ve de kısmet..

Canım 3 düşüğe kadar doğal sayıyorlar, ki sende bebiş oluşmuydu sanki oluşmadıydı yanlış mıyım, 50-50 ihtimal. Stress olmayacak mı bu size?
Belki 2 ay sonra sperm kalitesi düşükse de bi sperm gidip dölleyecek olacak kızın?
Ama şimdi değer hafif düşük çıksa şartlayacaksınız kendinizi fln?
Valla sigara da etkilio diyolar, benim babam günde 4 paket içerdi, 3 çocugu olmuş, hem de her istediklerinde hatta istemediklerinde 😂32 de evlenmişler 39 da anam tüpleri bağlatmış, araya 3 doğum 3 sene spiral girmiş ki benim anam da 2-3 ayda bi adet olan kadınmış. Yani vucut alışıksa bence etkilemiyo ya! Belki değeri düşük çıkar ama belki o dwğerle daha bolca çocugunuz olacak bu işler oran hep yaa. Ve de kısmet..

Çok haklısın canım ya bendeki pimpirik işte huy sevmiyorum bu huyumu ama söküp atamıyorum 😟 aslında ben eşimden çok şimdi kendimi düşünüyorum kürtaj sonrası alttan muayene olmadım durumum ne şuan bi baksalar iyi olur içim rahatlar en azından
Bide 2 ay önceki yaptırdığım hormon tahlili sonucum içinde doktora gitmedim onada bakar hem ben internetten indirdim ama mesela estradiol östrojenim 42 çıkmış normalmi bu bilmiyorum amma velakin anlicağın kendimede randevu aldım ayın 29'una ☺️

Çok haklısın canım ya bendeki pimpirik işte huy sevmiyorum bu huyumu ama söküp atamıyorum 😟 aslında ben eşimden çok şimdi kendimi düşünüyorum kürtaj sonrası alttan muayene olmadım durumum ne şuan bi baksalar iyi olur içim rahatlar en azından
Bide 2 ay önceki yaptırdığım hormon tahlili sonucum içinde doktora gitmedim onada bakar hem ben internetten indirdim ama mesela estradiol östrojenim 42 çıkmış normalmi bu bilmiyorum amma velakin anlicağın kendimede randevu aldım ayın 29'una ☺
E2 sanırım o yazdığın hormon?
En iyi doktor cevap verir.
Ama biliyorum çoğu kişi kalıyor gebe ve biliyorum ki herşey kısmet ama genelde kürtaj veya doğumdan sonra 6 ay rahmi dinlendirin diyorlar. Ki senin gebeliğin baya ileriydi..
Tekrar düşük olma riski artıyormuş.
Ben mesela çok pimpirikliyim işte,
Burun amelyatı oldum, 6 ay korundum daha ilk çocuktan önce, genel anestezinin vucudu terketmesi 6 aymış.
Bir de içtiğin bi ilacın yumurtalıklara etkisi 3 ay. O sebeple yumurta kalitesi için olan ilaçlarınve folik asidi 3 ay önceden almaya başlamak gerekiyo.
78 kilodan 58 e inmeden de denememiştim bebiş..
işte hepsiyle uğraşırken yaş oldu 28...
Belki 9 ay bekledim gebeliği belki çok yıprandım ama içim hep rahattı, yapabileceğim herşeyi yaptım. Gerisi kısmetti...
şuanda da oğlum 2 yaşına kadar hep korundum, emzirirken sütünden eksilsinistemedim, yine 9 aydır debeleniyorum biliyorum ama hem oğlum için içim rahat hem de kısmetse gelecek kardeşi için 🙏🏻
Okuyorum burda yani, daha çocugum bi yaşında kazayla gebe kaldım napıcam bilmiyorum yazan anneler var?
Korunursan kalmazssın kazayla abi?
Yalan mıyım?
Şunı yaz canımı ye mesela, spiralle gebe kaldım
Ya da prezervatif yırtılmış fln de ok da
Yok o gün takmadık
Yok dışa boşalma metodu
Bunlar korunuyoduk kazayla olduya girmiyo yani..
ay yine gerilmişim pöskürdüm alakasız konuyu🤪🤪

E2 sanırım o yazdığın hormon?
En iyi doktor cevap verir.
Ama biliyorum çoğu kişi kalıyor gebe ve biliyorum ki herşey kısmet ama genelde kürtaj veya doğumdan sonra 6 ay rahmi dinlendirin diyorlar. Ki senin gebeliğin baya ileriydi..
Tekrar düşük olma riski artıyormuş.
Ben mesela çok pimpirikliyim işte,
Burun amelyatı oldum, 6 ay korundum daha ilk çocuktan önce, genel anestezinin vucudu terketmesi 6 aymış.
Bir de içtiğin bi ilacın yumurtalıklara etkisi 3 ay. O sebeple yumurta kalitesi için olan ilaçlarınve folik asidi 3 ay önceden almaya başlamak gerekiyo.
78 kilodan 58 e inmeden de denememiştim bebiş..
işte hepsiyle uğraşırken yaş oldu 28...
Belki 9 ay bekledim gebeliği belki çok yıprandım ama içim hep rahattı, yapabileceğim herşeyi yaptım. Gerisi kısmetti...
şuanda da oğlum 2 yaşına kadar hep korundum, emzirirken sütünden eksilsinistemedim, yine 9 aydır debeleniyorum biliyorum ama hem oğlum için içim rahat hem de kısmetse gelecek kardeşi için 🙏🏻
Okuyorum burda yani, daha çocugum bi yaşında kazayla gebe kaldım napıcam bilmiyorum yazan anneler var?
Korunursan kalmazssın kazayla abi?
Yalan mıyım?
Şunı yaz canımı ye mesela, spiralle gebe kaldım
Ya da prezervatif yırtılmış fln de ok da
Yok o gün takmadık
Yok dışa boşalma metodu
Bunlar korunuyoduk kazayla olduya girmiyo yani..
ay yine gerilmişim pöskürdüm alakasız konuyu🤪🤪

Haklısın dostum onları bende anlamıyorum geri çekilme yöntemini korunma zannediyolar ama bişey itiraf edeyim ben doğum yaptıktan sonra 1 sene boyunca o yöntemle korundum 😂 hayatımda hiç doğum kontrol ilacı falan kullanmadım hep korkmuşumdur haplardan iğnelerden. Eğer nasip olsaydı illaki hamile kalırdım o süreçte ama öyle aman aman korunalım bişey olmasın modunda değildik zaten oğlumu fazla da emziremedim. Evet E2 hormonu
Ben 10+3 'te kürtaj olmuştum ama o son adetime göre öyleydi ultrasonda kesemin boyutuna göre 7-8 haftalıktı (ki bu benim hesabıma göre doğru hafta buydu zaten) bebekde 6 haftalıkken gelişimi durmuş hatta kürtaj öncesi alttan muayene olurken doktor o an demiştiki "Bişeyler oluşmaya çalışmış ama durmuş kalmış " yolk kesemde oluşup şişmiş epey hatta kesemde normal büyümeye devam ediyodu ama bebişim çoktan uçmuştu. ben doktorlardan 3 ay korunmak yeter diye duydum hep ama ben 1 aydan sonra korunmadım zaten 😒 kürtajdan 20 gün sonra karnımdan bakmıştı doktora o gün ne kadar korunayım dedim "1 ay yeter" demişti o da... Nasip dediğin gibi bak Monaezop Monaezop mâşallah kürtaj sonrası hiç adet görmeden jet hızıyla mâşallah tekrar hamile kaldı
O da nerelerde epeydir girmiyo inşâllah bebeği iyidir🤔

Haklısın dostum onları bende anlamıyorum geri çekilme yöntemini korunma zannediyolar ama bişey itiraf edeyim ben doğum yaptıktan sonra 1 sene boyunca o yöntemle korundum 😂 hayatımda hiç doğum kontrol ilacı falan kullanmadım hep korkmuşumdur haplardan iğnelerden. Eğer nasip olsaydı illaki hamile kalırdım o süreçte ama öyle aman aman korunalım bişey olmasın modunda değildik zaten oğlumu fazla da emziremedim. Evet E2 hormonu
Ben 10+3 'te kürtaj olmuştum ama o son adetime göre öyleydi ultrasonda kesemin boyutuna göre 7-8 haftalıktı (ki bu benim hesabıma göre doğru hafta buydu zaten) bebekde 6 haftalıkken gelişimi durmuş hatta kürtaj öncesi alttan muayene olurken doktor o an demiştiki "Bişeyler oluşmaya çalışmış ama durmuş kalmış " yolk kesemde oluşup şişmiş epey hatta kesemde normal büyümeye devam ediyodu ama bebişim çoktan uçmuştu. ben doktorlardan 3 ay korunmak yeter diye duydum hep ama ben 1 aydan sonra korunmadım zaten 😒 kürtajdan 20 gün sonra karnımdan bakmıştı doktora o gün ne kadar korunayım dedim "1 ay yeter" demişti o da... Nasip dediğin gibi bak Monaezop Monaezop mâşallah kürtaj sonrası hiç adet görmeden jet hızıyla mâşallah tekrar hamile kaldı
O da nerelerde epeydir girmiyo inşâllah bebeği iyidir🤔
Ben de hiç kullanamadım hap map.
Prezervatif 😍 ben ... 100 lük paket aldık burda oğlan 4 aylıktı, şimdi kaldılar öyle 😂

Ben de adet olmazsam pazartesi yapayım diyorum ama bilmiyorum ya 🙈🙈
Hiç yapmayadabilirim o kadar çok negatif gördüm ve yıprandım ki 😞😞
65. Güne kadar yapmayadabilirm, nisanda böyle bi 63. Gün adet olmadım ya ben.
4-5 senede bi kere öyle manyak bişi oluyo çünkü . Of bilmiyorum ya heyecanlanacağıma korku sarıyo beni 😞
Başka kadın olsa on kere gebeydi belirtilerim şunlar :
Bulantı
Baş dönmesi
Sıcak soğuk basması
Sürekli wc ye gitme
Gögüslerim de emzirirkenkiler kadar büyüdü
Ayrıca iki gece önce kustum ve dün iyi gibiydim, oğlanın kusma bilekliğini takmıştım on dakka o mu iş görmüş bilmiyorum bugün yine midem ağzımda
36. Gün bugün ve tam 22. Gün pikti..
daha adet gelmedi

Ama işte ben 65 günden önce test yapmam, pozitif görmeden de gebeliğe inanmam..

Bi de adet öncesi de aynı değil mi belirtiler ? Sende şuan neler var mesela?
3 gün gecikmiş ya
Yazsana bi?
Rahim krampları
Kasıktan karıncalanmalar
Bel ağrısı?
Heran adet olacakmış gibi his?
Beyaz şeffaf arası akıntı?
Göğüslerim de hiç belirti yok.
Kasiklarimda şancı ve batma oluyor
Geçen hafta kramp girdi kipirdayamadim 3 kere
Dün bugün akıntı geliyor ara ara
Avuç içim çok sıcak
Başka yok

Göğüslerim de hiç belirti yok.
Kasiklarimda şancı ve batma oluyor
Geçen hafta kramp girdi kipirdayamadim 3 kere
Dün bugün akıntı geliyor ara ara
Başka yok
Bende de memelerde bişi yoktu valla.
Gebeymişim
3 günde baya uzun
Adetin çok gecikir mi hep tıkır mıdır?

Hayır erken olur gecikmez
Sanırsam butur gebesin bacım..
planın ne??
Senin eşindi di mi örtmen olan sabahları sevişen??
Herifin nazına sövüyoduk😂
Hani çocukların büyüktü di mi son bi tane istiyodun?
Sigarayı bırakmıştın fln?
Doğru muyum??
Planın ne ? Pazartesiye kadar bekleyebilecek misin test için?

Sanırsam butur gebesin bacım..
planın ne??
Senin eşindi di mi örtmen olan sabahları sevişen??
Herifin nazına sövüyoduk😂
Hani çocukların büyüktü di mi son bi tane istiyodun?
Sigarayı bırakmıştın fln?
Doğru muyum??
Planın ne ? Pazartesiye kadar bekleyebilecek misin test için?
😂😂 evet canım doğru. Çocuklarım büyüktü eşim öğretmendi. Saydirioduk burda.😂 planım ne ? Cumaya kadar degisiklik olmazsa cuma kan veresim var

😂😂 evet canım doğru. Çocuklarım büyüktü eşim öğretmendi. Saydirioduk burda.😂 planım ne ? Cumaya kadar degisiklik olmazsa cuma kan veresim var
Ya dün demiyo muydun pazartesi diye🤪 bu gidişle az sonra idrarda gebelik bakarsın ben diyim 😆😆
Ben de 60 gün test yapmam derken pazara kadar adet olmazsam test yapar mıyım acaba

Back
X