- 6 Mayıs 2016
- 9.214
- 9.105
- 198
- Konu Sahibi Mavi Boncugumm
- #16.441
Sosyal olmak ya da olmamak içlerinde var canım bu arada. Ben ilk on ay tek baktım evde, burda kimsem de yok biliyosun. Yetmiyordu hep dışarısını istiyordu. 6 aylık olmadan haftada 3 oyun gruplarına götürmeye başladım daha o zamanlardan sosyaldi. Günde 3 kere dışarı çıkarmasam başka çocuk görmese bana hayatı zindan ederdi. Türkiyedeki pedagog 9.5 aylıkken gördüğünde demişti buna yuva şart yıva başlasın rahatlıcaksın diye. Fazla sosyal ve dili herşeyi, konuşmak ve el becerisi herşeyi. Yapısı böyle o sebeple hızlı gelişmesi normal oldu. Arkadaşlarıyla resmen konuşuyorlar baya 20 aylıktan beri, merhaba nasılsın hadi gel el ele tutuşalım hadi şunu yapalım fln şeklinde çok şirin böcükler yaaaben çoğunluk türkçe konuşuyorum, eşimle de aramızda türkçe konuşuyoruz. Ama türkçe anlıyor herşeyi, bazı kelimeleri türkçe alıyor ama almanca gramerle yoğuruyor mağlesef
3 yaş civarı öğreneceğine inanıyorum, çünkü artık mesela soruyorum, sen bu kelimenin almancasını biliyo musun falan diye. Başladım bu olaya. Ama bak dediğin gibi sürekli çocugu dışarı çıkarınca ev darmadağın gidio. Bi ara yuva çıkışı alıp eve getiriodum, o benim yanımdayken her ev işini hallediyodum. Ama şimdi yaz geldi, istiyo ki yuva çıkışı ya şehirdeki parkta arkadaşlarıyla oynasın ya da havuzda. E sonra da saat 19 da zorla eve getiriyorum, iki üç haftadır yaşam döngüm böyle ev aldı başını gitti napıcam bilmiyorum
![]()
Senin işinde ayrı zor bide iş hayatı nasıl vakit ayıracaksın o kadar
Kadının sorumluluğu daha çok
Erkekler sorumluluğum var demesin hala yaranamayız