evet canım az kaldı çok şükür :) amiiiiiiiinnnnn inşallah :Saruboceq:
eee teknoloji çocukları işte :) tamam canım, sonra görüşürüz :)
iyide güzelim eşin ssk başlatıldığında kendisi 30 gün sonra eş ve çocuk ise 90 gün sonra faydalanabiliyor yani gelir gelmez ssk olsada bir işe yaramıcak 3 ayın geçmesini bekliceksiniz. askerde olan birisinin ssk sıda ödenirmi bilemiyorumki eşin iş başı yapana kadar siz çalışıyor gösterip ödeseniz ooff iki ucu boklu değnek çok koşturup uğraşmanız gerek yaaa
aynı bızımkıde öyleydı süreklı önlük takıyodum oda yyetmıyordu.senın kız6-7aylık olunca çıkaracak galıba benımkıyle aynı belırtıler var.1hafta sonra yeni tatlara alıştır kuşunu meyvesuyu falan ver 1er kaşık 4aylıkken başladımı deneyım kazanmaya sonradan seçici olmuyolar.yoğurtta ver ama 1kaşık deneme amaçlı.birde sen su veriyomusun hiç
ben su vermısştım agzı sulandıgı zamanlar lıkır lıkır içmişti içi yanmıs yavrumun bır dene bakalım.
hehehe... fazla mı gerçekçi oldu? napiim bugün dangıl dungulluğum üstümde sanırım, inceltmeden pat diye söyleyiveriyorum kaydirigubbakcemile3
ne korkucaksın kız... doğumdan korkmayacaksın da aşıdan mı korkacaksın?lmaz:
hmmm sanırım bu konudan Gülçin anlar... benim bildiğim sigortalı olan kişi sigortası sonlandırıldıktan sonra 6 ay daha faydalanabiliyor sağlık açısından ama eşi faydalanabiliyor mu onu bilmiyorum işte
evet canım çok sıkıcı bi durum gerçekten napıcam bilmiyorum :) doğumda birinden bi şekilde faydalanırım da sonra tekrar 30 gün beklemek sinirimi çok bozdu Çok üzgünüm çoook
yok ya ben gelmesem daha iyi olur aşımı vurunup güsel güsel dinleneyim bence akannehir kaydirigubbakcemile3
ay evet öyle bişey vardı galiba dimi?biz kendimiz ödesek eşim askerden gelene kadar gelince aynı devam eder mi sigortası acaba?
of gerçekten ikik ucu boklu değnek ve ben o değneği alıp..........sevgli hüsoya hediye etmek istiyorumklava:
benim eşime öğretmen askelrik vermişlerdi askerlik şubesinden sırf sözleşmeli diye iptal edildi ya şimdi bu sıkıntıların hiçbiri olmucaktı mafoldumben
sanırım öyle olucak 6-7 ay ideal ya erken çıkarmasınlar bence zaten dişleri yoksa çabuk dökülür
oyyy dimi yapıyım yaa bende düşünüyorum dışardan bişiler versemmi diye şöyle tadına baksın arada emziğini batırıyorum farklı tatlara şap şup götürüyor valla yavrum kaydirigubbakcemile3
canım ya su vermiyorum ama sanırım vermem gerek doğru diyorsun
yaw ne incesi be ablam sen beni bgörmüyonmu ağzıma geldiği gibi yazıyorum valla inclipte kopamam kaydirigubbakcemile3
altı ay eş ve çocuk faydalanamıyor diye biliyorum ben sadece kendisi bunu en güzel ssk şubesinden öğrenir aslında
valla ben anlattım ona ama işi çok zor hilalin malesef :1no2:
canm benim sen delimisin doğum bu çatlak doğumda nasıl başkasından faydalanacaksın normal hastalık olsa tamam bir şekilde belki kılıfına uydurursun ama doğumda ya kendi sigortan olucak ben gibi yada eşten yararlanıcaksın başka türlüsü olmazki.
bak daha önceki yazımda açıklamamı yaptım güzelim 30 gün değil 90 gün size :1no2:
sanırım öyle olucak 6-7 ay ideal ya erken çıkarmasınlar bence zaten dişleri yoksa çabuk dökülür
oyyy dimi yapıyım yaa bende düşünüyorum dışardan bişiler versemmi diye şöyle tadına baksın arada emziğini batırıyorum farklı tatlara şap şup götürüyor valla yavrum kaydirigubbakcemile3
canım ya su vermiyorum ama sanırım vermem gerek doğru diyorsun
:1no2:
ya evet öyle bir şey var malesef güzelim :1no2:
siz kendiniz ödeyemezsiniz canım benim dışarıdan sizin ödeyeceğiniz ancak çiftçi sigortası olur ki oda zaten emeklilik için ödenen bir durum sağlık sigortasını kapsamıyor.
sizin yapabileceğiniz tek şey bu durumda eşini bir yerde çalışıyor göstereceksiniz iş yeri ssk ödeyecek sizde iş yerinde ssk masrafgını öeyeceksiniz ama tabii eşin askerde iken nasıl çalışıyor göstereceksiniz bunu bilemiyorum sanırım buda olmaz sen sona iyice yaklaşmadan bence ssk şubesine git ve durumunu analt onlar sana ne yapabileciğini söyler.
Valla anladığım kadarı ile durum gerçekten vahim güzelim ya sanırım sen mecburen özelden faydalanacaksın oad sırf mani :1no2:
evet yaaaa allah yardımcın olsun :Saruboceq:
anladım canım anladım maalesef ben şu işi bi araştırayım sigortadan bi şkilde halledicem ben bu işi bi çıkat yol araştırayım ben başka durumlar da var çünkü yapmıcaktım ama beni devlet mecbur etti artık yapıcak bişey yok yüksekovadan da kurtulmuş olucam böylece kötükedihüso
üzüm suyuyla başla canım gün gün mıktarını artırırsın.eğer mevsimi olmayan meyve bulamazsan mulipanın meyve suları var elma kayısı mesela ilkler için ideal.4.ayda başlanan mamalar var meyve püresi var onlardanda denen seni emıyorsa kaşık maması degılde meyve püresi dene eger mama takvıyelı beslıyorsan kaşık mamalarındanda dene.su ver canım sen kaşıkla yada bıberonla ver.
ne yapçan kııı merak ettim şincik tehtid eder gibim konuşmuşsun :1shok: :jeyyar:
evet evet vercem bekliyorum şöyle 1 hafta 10 gün daha geçsin her gün yeni bir tad ile tanışacak kuzum inşallah. çok hevesliyim bu konuda herşeyden az az vericem :dance:
evet canım, sezeryan olacağım... 18 Kasımdan sonraki herhangi bir gün, 24 Kasım dedik ama tabii ki belli olmaz ufaklığın ne yapacağı... dün Gülçin hatırlattı doğum çantanı hazırladın mı diye, daha hiçbir şey hazırlamadım... bebişimin hastane için gerekli şeyleri hazır da, benim daha hiç bir şeyim hazır değil... artık hazırlamam lazım :)buarada doğum şeklin bellimi 42gun dıye kendını odaklama bazııları aceleci oluyorlar bılırsın...
yaw ne incesi be ablam sen beni bgörmüyonmu ağzıma geldiği gibi yazıyorum valla inclipte kopamam kaydirigubbakcemile3
altı ay eş ve çocuk faydalanamıyor diye biliyorum ben sadece kendisi bunu en güzel ssk şubesinden öğrenir aslında
valla ben anlattım ona ama işi çok zor hilalin malesef :1no2:
evet evet vercem bekliyorum şöyle 1 hafta 10 gün daha geçsin her gün yeni bir tad ile tanışacak kuzum inşallah. çok hevesliyim bu konuda herşeyden az az vericem :dance:
canım o dediğini ben yapıcam eşime değil kendime başlatıcam bir an önce yani bir yerde çalışıyor göstericem kendimi böylece eş durumu falan gibi haklarımız olacak 2-3 ay babamız falan yardım eder parasal açıdan ama yook buna bi çözüm bulmak lazımlmaz:
sağol yardımın için canım
evet canım, sezeryan olacağım... 18 Kasımdan sonraki herhangi bir gün, 24 Kasım dedik ama tabii ki belli olmaz ufaklığın ne yapacağı... dün Gülçin hatırlattı doğum çantanı hazırladın mı diye, daha hiçbir şey hazırlamadım... bebişimin hastane için gerekli şeyleri hazır da, benim daha hiç bir şeyim hazır değil... artık hazırlamam lazım :)
durduğun kabahat tabiki hazırla eşinede yerını soyle anıden herşey olabılır.
slmlar ben geldim
bugün dra gittik kuzumu gösterdik biraz rahatsız gibiydi
allaha şükür bişeyi yokmuş
benim tahlil sonuçlarım çıktı
kansızık varmış hemde baya düşük bide vücudumda demir neredeyse kalmamış dahiliyeye sevk etti oraya gidecez
sizler nasılsınız
kızlar ben çıkıyorum aşı için gitmem lazım.fırsat olursa sigortaya da bi uğrarım gelmeye çalışırım gene çok öptüm herkesi opuyorumnanaktan
dediğim gibi canım maisada çay bahçesi işletiyo kayınpeder orda sigorta başlatıcam kendime çalışıyor gösterip ablam da öyle yapıyo benim kayıpeder yatırıversin artık sigortamı :sm_confused:
evet canım, sezeryan olacağım... 18 Kasımdan sonraki herhangi bir gün, 24 Kasım dedik ama tabii ki belli olmaz ufaklığın ne yapacağı... dün Gülçin hatırlattı doğum çantanı hazırladın mı diye, daha hiçbir şey hazırlamadım... bebişimin hastane için gerekli şeyleri hazır da, benim daha hiç bir şeyim hazır değil... artık hazırlamam lazım :)
kaydirigubbakcemile3 dobra cadı seni kaydirigubbakcemile3
evet ben de öyle tahmin ediyordum, en doğrusu ssk'dan öğrenmek
canım ya hele löp löp yuttugunu gorunce senden mutlusu olmayacak.inşallah sıkıntı yaratmadan yer.benım kızım tatlımsı şeyleri yemıyor mesela aptamılın sütlü pirinçini aldım bebelac çavdarlı aldım yıne 8tahıllılardan aldım yemıyor imkanı yok yemıyor.ama yoğurdu çorbayı goturuyor afıyetle maşallah.
doğru haklısın :)
bu arada ben delireceğim... korkunç bir kabızlık var, tam yarım saattir tuvaletteydim, imkanı yok olmuyor, kayısı yiyorum, su içiyorum vs... az önce midem kalka kalka zeytinyağı içtim, delireceğim ya... çok rahatsızımvar mı başka tavsiyesi olan?
slmlar ben geldim
bugün dra gittik kuzumu gösterdik biraz rahatsız gibiydi
allaha şükür bişeyi yokmuş
benim tahlil sonuçlarım çıktı
kansızık varmış hemde baya düşük bide vücudumda demir neredeyse kalmamış dahiliyeye sevk etti oraya gidecez
sizler nasılsınız
hoşgeldin hayatım :) çok şükür İlaydamız iyi ama senin kendine çok dikkat etmen lazım, sinir bozukluğun da bunlardan kaynaklanıyor olabilir, bir an önce git canım dahiliyeye sakın ihmal etme güzelim, geçmiş olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?