Bak, senin bu konuda anlamadigin, gozden kacirdigin, belki de bile bile anlamak istemedigin birsey var: Ilk defa bir mahkeme boyle bir hakarete ceza vermiyor, bu adamin bu hakareti, bu sifati hakettigine dair karar veriyor. Iste bu haberdir, bu ibretlik bir olaydir.
Komiktir de aslinda.. Adam "kucuk daglari ben yarattim.." havalarinda dolanirken, onune cikan herkesi asagilayip bir kulp takarken, kendini dusurdugu su durum.. Butun gun sosyal medyadan coluga cocuga laf yetistirirken, bu milletin gelmisine gecmisine, milli degerlerine, atasina sovup saydirirken dustugu bu durum.. Hem de mahkeme karariyla.. TrajiKomik.. Rezillik..
Bu millet tarihinde boylesini daha once ne gordu, ne duydu. Hani bir laf vardir "yuksekten ucan moka duser" diye, aynen bu iste. Kendi etmis kendi bulmus, kendini dusurdugu bu rezil duruma gulecem tabii ki. O utansin.. Ders alsin.. bir daha yapmasin.. Belalti konusmayi, ona buna kufretmeyi birakip oturdugu mevkinin seviyesine gore konussun, oturdugu makamin seviyesine gore de cevap alsin karsi taraftan. Kimseyi kendine guldurmesin. Mahkemenin bile mevkisine gucune ragmen acimadigina uzulecek miydim bir de? Beter olsun.
Yerle yeksan konusan, yerle yeksan cevap alir. Herkes seviyesini bilip ona gore davransa kimseyi kendine guldurmez.
Yoksa, dedim ya, ortalikta binlerce hakaret ucusuyor, hem bu adamin davalari, hem reisinizin davalari, binlerce.. Olay sirf sandigin ve yakistirdigin gibi hakarete gulmek olsa, malzemeden gecilmiyor ortalik da, is o degil...