MELİKEYLE ZAYIFLAMAK İSTEYEN GELSİN.YARIŞMAMIZ BAŞLIYOR....

Kinoalihatun

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2011
10.805
34.314
798
44
160 CM boyum 87 kilom.bu sefer bırakmak yok.tanıyanlar beni bilir.dedimmi yaparım.ama beraber hem daha kolay hemde eğlenceli olacak.yemek yeme alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz.hadi okumayı bırak gel yarışalım

zayıflamak için pratik bilgiler

Sual: Zayıflamak için bazı pratik bilgiler yazmanız mümkün müdür?
CEVAP
Nasıl iyi bir Müslüman haramlardan kaçıyorsa, zayıflamak isteyen kimse de, kilo aldıran gıdalardan sakınmalı. Beyin her zaman zayıflamaya hazır olmalıdır. Önüne konulan nefis bir baklava için, “Hayır ben yemem” diyecek azme sahip olmalıdır. Nefsinin çektiği gıdalarda taviz verirse, diyetinden fayda görmez.

Mideyi küçültmeden yapılacak bütün diyetlerin etkisi sınırlı kalır, iradesini kaybettiği an daha fazla yiyip içmesine, daha fazla kilo almasına sebep olur. Her şeyden önce mideyi büyültecek veya mevcut büyük şekli dolduracak kadar çok yiyip içmemeli.

Diyette esas vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaları, mineralleri, vitaminleri eksiksiz almalı, ama harcanan kalori alınan kaloriden fazla olmalı.

Zayıflarken vücudun temel çatısını bozmamalı, her gün yeterli proteini mutlaka almalı. Yiyecekler proteince zengin olmalı. En faydalı protein yumurta akında, sonra balık, süt, et ve baklagillerde bulunur. Protein kaybı ile olan zayıflama, gerçekte vücuttan su kaybedilmesidir. Normal diyete geçince, kaybedilen su vücut tarafından tutulur ve eski kiloya geri dönülür. Ayrıca vücudun adale yapısı da eriyerek vücutta çökme olur.

Zayıflamak geçici bir uygulama değil, ömür boyu sürecek bir iştir. İstenilen kiloya geldikten sonra, en az 6 ay bu kilo muhafaza edilmezse, diyetin gevşetilmesiyle, eski kiloya varılır ve hatta geçilir.

Yapılması gereken bazı şeyleri bildirelim:
1- Kabızlık yapan gıdalardan uzak durmalı. Kabız olmamanın yolu da, yeterli miktarda lifli gıda almaktır. Lif; tahıllarda, bazı meyve ve sebzelerde çok bulunur. Mesela, portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveler, salatalık, havuç, marul, maydanoz, tere gibi sebzeler liflidir. Yulaf ezmesi de liflidir. %100 saf olan yulaf ezmesini yoğurtla karıştırıp yemeli.

2- Sabahları aç karnına 2–3 bardak su içmeli. Suyun içine elma sirkesi konursa daha iyi olur.

3- Günde 3 litre kadar su içmeli. Normalden fazla su içmemeli. Kalb ve böbrek hastaları ve bazı kimselere fazla su zarar verir.

4- İki günde üç öğün yemek en uygun olanıdır. Eğer buna dayanamazsa, iştah kesici, kalorisi düşük gıdaları az miktarda almalı. Mesela yoğurt, salatalık, leblebi gibi gıdalar yenmelidir. İştahı azaltmak için yağsız küçük bir yoğurt, az süt gibi gıdalar tercih edilmeli.

5- Acıkmadan sofraya oturmamalı, doymadan sofradan kalkmalı.

6- Unlu, şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durmalı. Çavdar ekmeği yemeli. Bulunmadığı zaman kepekli ekmek yenebilir.

7- Yemeğe tuzla başladıktan sonra, acıkmayı geciktirmek için yemeğe başlarken önce, et, süt, yoğurt, yumurta gibi proteinli gıdalar yemeli.

8- Baklagilleri, sebze ve bazı meyveleri bol yemeli, şekerli meyveleri az yemeli. Meyveleri yemeklerden önce yemeli. Günde bir elma yemeyi ihmal etmemeli.

9- Yiyecekleri çok yavaş yemeli ve çok çiğnemeli.

10- Akşam yemekleri hafif olmalı, çünkü gece enerji sarfı az olur.

11- Her gün bir elma ve haftada bir balık yemeli.

12- Hareketli olmalı, enerji veren işlerde çalışmalı, bu mümkün olmazsa, bol egzersiz yapmalı. Hızlı yürümek de bir egzersizdir. İlk 20 dakikasından sonra vücuttaki yağ dokusu harcanır. Bunun için yapılan egzersiz 20 dakikadan fazla sürmelidir.

13- Sağlık için sıvı yağları tercih etmeli, ama zayıflamak için bütün yağları az yemelidir. Margarini hiç eve sokmamalı. Çünkü margarin, sıvı bitkisel yağların ve balık yağlarının, hidrojenlenip katılaştırılmasından elde ediliyor. Margarin, beden sıcaklığında erimiş hâle gelmiyor. Zerreler hâlinde dağılmış olmadığından mide ve bağırsaklarda, taş parçaları gibi katı kalıyor, yüzeylerinden aşınarak hazmı güçleşiyor. Bu bakımdan margarinden uzak durmalıdır.

14- Yağlı kızartmalardan kaçmalı. Kola, gazlı içecekler, hazır kutu meyve sularından uzak durmalı.

15- Sirke, limon gibi ekşi şeyler, zayıflamaya yardımcı olurlarsa da, iştah açıcı olduğu için, fazla yemek yemeye sebep olabilir. Sofradan kalkarken sirke içilebilir.

16- Yemeklerden sonra, bir çorba kaşığı kekik suyu içmek de faydalıdır.

17- Fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişleri az yemeli.

18- Bisküvi, pasta, gofret, çikolata gibi gıdalar; margarinli, şekerli ve unlu olduğu için, zayıflamaya mani olur.

19- Yiyecekler karbonhidrat [şekerli gıdalar] yönünden fakir olmalı. Ekmek, bulgur, pirinç, makarna, hamur işi gibi maddelerde çok miktarda şeker vardır.

20- Rafine tuz yerine Himalaya tuzu kullanmalı. Himalaya tuzu yoksa, deniz ve kaya tuzu da olabilir.

21- Sıkıntıdan, stresten uzak durmalı. İnsan sıkıntılı iken çok yer, içer. Aile içindeki sevgisizlik, çocukların ana babalarını sevmemeleri, evdeki geçimsizlikler strese yol açar. Stres de çok yemeye sebep olabilir.

22- Ne çok, ne de az uyumalı. Yeterli uykuyu almalı. Yetersiz uykularda, metabolizma hızı düşer, enerji sarfiyatı azalır ve yağ artar.

23- Yatmadan önce bir şey yememeli. Tok karnına uyumamalı. Özellikle göbek kısmında çok kilo yapar. Bunun için akşam yemekleri biraz erken ve hafif yenmelidir.

24- Her öğünde tek çeşit yemek yemeli. İkinci öğünde ise, birinci öğünde yenen yemekten farklı olmalı.

25- Bütün zayıflama metotları diyetle beraber olursa istenen netice alınır. Ancak herkesin bünyesi ve ihtiyacı değişiktir. Birine iyi gelen bir şey, ötekine zarar verebilir. Yahut bir hastalığı sebebiyle bazı şeyler ona zararlı olabilir. Bu diyetleri doktor tavsiyesine uygun yapmalıdır.

[Bu yazı, doktor ve diyet uzmanlarının kontrolünden geçmiştir.]

Zayıflamak için basit öneriler

Zayıflamak için basit öneriler
Kilo vermek için her yolu denediniz ama yine de sonuç aynı mı? İşte uygulamanız gereken kurallar...

Eğer diyet yapıyor ve beslenmenizi salata, ızgara ve diyet ürünlerle sınırlıyor, ekmeği kıstığınız halde bir türlü kilo veremiyorsanız yanlış yoldasınız! Aşağıdaki basit önerilerle hayat tarzınızda değişiklikler yaparak zayıflayabilirsiniz:

• Ayakta durarak veya yürüyerek daha fazla zaman geçirin.

• Ev veya bahçe işlerine daha çok zaman ayırın.

• Bir şey getirip götürmek için çocuklarınızı yollamayın.

• Telefonla konuşurken ayakta durun.

• Merdivenleri birkaç kalori yakma fırsatı olarak görün ve kullanın.

• Her gün yarım saat daha az televizyon izlemeye çalışın. TV izlerken ütü yapın.

• Kısa mesafelerde araba kullanmayın. Markete gittiğinizde en uzak köşeye park edin.

• Her gün düzenli yürüyüş yapın. Hafta sonları park yürüyüşleri ve bisiklet gezileri yapın, yüzün.

• Fırsat buldukça dans edin.

• İzlemekten zevk aldığınız bir spora başlayın.

• Ev işi yaparken hareketli müzikler dinleyin.

• Öğün atlamayın. Sabah kalktığınızda görebileceğiniz bir yere "kahvaltı et" yazılı bir kağıt asın. Kahvaltıyı akşamdan hazırlayın. Kahvaltı yapmadığınızda hissettiklerinizi bir kağıda yazın.

• Tatlı yemek istediğinde bir bardak su için veya 100’e kadar sayın. Tatlı yemeye başlarsanız 15 kez derin nefes alın.

• Canınız yemek istediğinde kendinizi ince hayal edin.
• Yemeğe başlamadan önce 50’ye kadar sayın.

• Her lokmadan sonra çatalı elinizden bırakın ve bir yudum su için.

• Yemek süresini uzatın. Çünkü tokluk duygusu en erken 10, ortalama 20 dakikada oluşur.

• Kızartmalardan uzak durun.

• Ekmeğe tereyağı sürmeyin.

• Sosları yemeğinizden ayrı olarak isteyin.

• Yağsız sebzeleri tercih edin.

• Kremalı soslu yiyecekleri seçmeyin.

• Bol su için.

• Tatlı yerine, sık yemediğiniz bir meyveyi deneyin.

• Bir öğünde fazla yerseniz, bir sonraki öğünü sadece peynir ve salata ya da yoğurt ve salata ile geçiştirin.

10 altın kural

1- Yemek yaparken ölçülerinizi küçültün. Daha az miktarda yemek yapın.

2- Alışverişe gitmeden önce bir liste hazırlayıp listeye sadık kalın.

3- Kendi siparişiniz olmayan yemekten yemeyin.

4- Yemeğinizi bitirir bitirmez sofradan kalkın.

5- Artan yemekleri içi görünmeyen kaplarda saklayın.

6- Yemeğinize konsantre olun, yemek yerken televizyon seyretmeyin, kitap gazete okumayın.

7- Şişmanlatıcı gıdaları kesinlikle evde bulundurmayın.

8- Tatlıya başlamadan önce biraz bekleyin ve hâlâ gerçekten aç olup olmadığınıza karar verin.

9- Her öğünde bol miktarda su için. (Günde en az 1.5 litre)

10- Bir şeyler atıştırmak istediğinizde sizi oyalayacak uğraşıla

çiğdem’in Hikayesi Bizim Hikayemiz

AĞUSTOS 31, 2012ELIFEZGIUZMANSEL FORM AJANDASI..., SIZINLE KONUŞTUKLARIMIZ 70 YORUM
Çiğdem… Hayatımda tanıdığım en azimli, en disiplinli insanlardan bir tanesi… Bugünlerde kendisine söz verip de tutabilmiş insanlara özgü o müthiş keyfi ve kıvancı yaşıyor… Onun yolculuğu ve hikayesi az sonra gelecek. Sağolsun bizi kırmadı ve oturup kaleme aldı…

Ona kocaman bir maşallah diyorum. Sonra da ayakta alkışlıyorum. Bu onun iradesi ve onun yoluydu biz de onun yoldaşları. Başarı ona ait… TEBRİKLER

Bu hayat dolu kadına merhaba diyin…
Allah onu nazardan korusun :)

İşte onun hikayesi…

<<

İste benim kilo verme hikayem…

Evlendiğimde 57 kilo çıtı pıtı bir gelindim.Yemek yapmayı bilmediğim için mi dersiniz mutluluk sarhoşluğu mu dersiniz bilemem ama ilk bebeğime hamile kaldığım zaman kilom 69 olmuştu.

Bunu ilk kontrole gittiğimde öğrenmiştim ve şok olmuştum. Kilo alabileceğimin farkında bile değilmişim demek. 9 ayin sonunda ben kilomda tavan yapmış 92 kilo ile doğuma girmiştim.

Bebeğimi sezaryen ile dünyaya getirmiş hiç kilomu düşünecek zamanımın olmadığı, sıkıntılı loğusalık depresyonunun hat safhada seyrettiği bir ruh haliyle büyüttüm ilk bebeğimi. Aynalara küs, mağazalara küs, tartıya küs bir 4 sene geçirdim.

Aslında eşimin çok büyük desteği vardı bu zaman zarfında bana. Mekik aletleri, kremler koşu bandı… Bir dediğimi iki etmiyordu sağ olsun. Bense bir mucize bekliyordum: Şunu ye tekrar 57 ol diye bir şey var sanıyordum. Aletlermiş, kremlermiş… Alınan hiçbir şeyi kullanmıyordum… Nasıl bir üşengeçlikse bende ki: “aman ye can boğazdan gelir”, “senin yüzün, gözlerin yeter”ler dostum olmuştu.

Eşofmanlarla gezen, bir düğün dernek kıyafetinde aklı başına gelen ama ertesi gün bütün o sözleri unutan ve sağlıksız beslenmeye devam eden bir kadındım ve böyle 4 sene geçirdim.

Almadığım çay, zayıflama hapı kalmamıştı sanırım. ama ne disiplin vardı ne sabır ne de istikrar…

Spor mu? Asla… Terlemeye üşenirdim.

4 senenin sonunda hiçbir şey yapmadan sanırım iki sene ilk bebeğimi emzirerek kilom 78&#8242;e inmişti.

Ve ben bu kiloyla ikinci bebeğime hamile kaldım.

88 kilo ile ikinci yavrumu yine ameliyat ile dünyaya getirdim.

Yusyuvarlak, tostoparlak bedenimle ve 85 kilo ile bir 4 sene daha geçirdim

Yine bin bir hevesle alınan ama bir kere kullanılıp yeri unutulan kremler, spor aletleri çaylar ve haplarla…

Büyük kızım 8, küçük kızım 4 yasındaydı artık…

Kendimi sadece ev temizliği, ütü ve yemek yapan bir kadın olarak görüyor; kadın olduğumu bile hissetmiyordum.

Eşimle muhabbetimiz ise sadece:

Her dışarı çıktığımda herkese özenen, “ Hasan o mu kilolu, ben mi?”

“ Hasaaan onun basenleri mi daha büyük, benimkiler mi?” şeklindeydi.

Mutsuzdum, mesele kiloyu çoktan geçmiş, bedenime ve yaşamımdaki bir parçama küsmüştüm sanki…

Kasım 2011’de bir ameliyat geçirdim. Annem bana bakmak için bir sure evime geldi. Gerçeklerle ilk yüzleşmem anneciğim sayesinde oldu…

Yine bir karın ameliyatı geçirmiş kocaman göbeğim ve ben sabahlığımla evde geziniyordum

İyileştiğim günlerden birinde, annem bana tüm samimiyetiyle “bu hal ne Çiğdoş?” diye muhabbete girdi.

“Kızım yapma 33 yaşında kadın gofret yer mi, sonra üzülüyorsun bak tansiyonun çıkıyor diye… Kolesterolün aldı başını… Daha çok gençsin… Kocan genç… Yakışmıyor” diye sürdürdü konuşmasını… Beni diyete soktu ama ne fayda!!! annem alışverişe ben sürüne sürüne gofretlere gittim…

Artik iyileşmiştim. Annem de evine dönmüş, ben eski sağlığıma kavuşmuştum.

Kuzenim Ecem ile artik ameliyat hayalleri kurmaya başlamış, göbeğimizi kaça aldırırız, hangi zayıflama kampına gideriz, hangi diyetisyen ünlü, vizite ne kadar araştırmalarına girmiştik. İki gün sonra hepsini unutarak tabii…

Ve bir gün ben yemek hazırlarken kızlarım odalarında oyun oynuyorlar, ben de kulak misafiri oluyordum. büyük kızım küçüğüme,

“Ben babama benziyorum bu bebek babam onu ben seslendireceğim sen de anneme benziyorsun bu bebek de annem onu da sen konuşturacaksın” dedi.

İşte o an kızımın ağzından çıkan sözler benim gerçek kilo verme serüvenimin başlangıcı oldu…

“Hayır, ben anneme benzemek istemiyorum” diyordu en masum haliyle, “Annem çok şişko… Ben annem olmak istemiyorum.”

Elimde ne varsa bırakıp, banyoya koştum… kaç zaman ağladığımı hatırlamıyorum… Kendimi kaybetmiştim. O kadar yaralandım… Kendime kızdım sinirlendim ve dedim ki ben artik şişko bir anne olmayacağım.

İlk dönemeçten sonra… Yolun başı.
Tabii başarının tadını almış bir insanla karşı karşıyayız artık

İnternette diyet sitelerin i araştırmaya karar verdim ve tesadüfen Taylan Kümeli vasıtasıyla kızının bloğu ile tanıştım O kadar yakın ve içten, sanki kardeşim gibi karşıladı ki beni Ezgi’m… Benim artik kilo vermeme şansım yoktu. Borçluydum ona! Her soruma cevap verdi, beni hiç yalnız bırakmadı, dibe vurduğumda hep çekip çıkardı. Sonsuza kadar minnettarım, can borcum var hem sn Taylan Kumeli’ye hem kızı Elif Ezgi Uzmansel’e…

Listelerin alışverişi yapılıyor her hafta aksatmaksızın atlamaksızın…

Listeler uygulanıyordu. Kendi sağlıksız, kulaktan dolma son gündem diyetler, detoxlar yaparak 13 kilomu vermiş 72 kiloya düşmüştüm şubat 2012 de ama yine başa sarıyordum.

Gofretlerimden uzak duramıyordum işte… Elim ve sonra da midem abur cuburlarla doluyordu. Asla ekmek yemem! Yemek tabağım da bitmez ama işte ahh abur cuburlar kolalar yok mu?

Kendimi deşifre etmek de çok yararlı oldu bana…

Kullandığım sosyal paylaşım sitelerinde kilomu ve (hiç utanmadan ve tereddüt etmeden) diyette olduğumu her fırsatta dile getirmek için kullandım çünkü geri dönüşüm olsun istemiyordum. Orada benim yoldaşım olmuş insanlara mahcup olmak her şeyden fazla gücüme gidecekti…

İnstagram’da Ülkü… Hakkını ödeyemem, beni “diyetteyiz” tagina dahil etti ve oradaki tüm “diyetteyiz” ekibi beni hep motive etti…

Sonunda hedefime ulaştım!

Darısı tüm ağırlıklarından kurtulmak, bedeniyle tekrar mutlu, aynalarla barışık yasamak isteyen dostlarımın başına…

Simdi ki hedeflerim sporu yaşam sekli haline getirmek ki, son 3gundur firesiz günde 1 saat spor yapıyorum… Çünkü yine Ezgi’me söz verdim bir de kızlarım sigarayı bırakmamı çok istiyorlar. inşallah sigarayı bırakmak nasip olur. Artik 58 kiloyum ve çok mutluyum. 38 bedenim kendime, aynama ve gelen takdirlere hala inanmıyor ütülediğim bir gün önce giydiğim pantolonumu ütü tahtasından alıp tekrar giyiyorum…

İşte bu…

Bu pantolon bana mı ait?

İnanamıyorum inanmıyorum inanamıyorum :)))

Spor benim göbek adım dercesine :)

Bir kez daha elinize emeğinize egosuz kişiliğinize teşekkür ederim Ezgi’m… hem anneciğine hem sana saygıyla selam ediyor, sevgiyle kucaklıyorum sizi ….

Çiğdem Aydın>>

günaydın yenigüne kararlı bir sabaha kalktım busabah ve diyetime sadık kahvaltımı yaptım ara öğün sütümüde içtim.oh missss

meraba melike ben visal size yeni rasladım bende buraya katılmak istiyorum benide aranıza alırmısınız daha önce 4333sayarak zayıflaya katıldım ama bura daha cazip geldi bende kilo vermek istiyorum boyum 156 kilom 89 ...bende108 kılodan 24 kilo verdim 5 kılo geri aldım almak istemiyorum ..

herkes zayıflamak ister 2gün heveslenp bırakivryrlar olmadi veremedim diye bi mucize bekliyor insan
bu düşünceleri bi kenara atıp sadece sagligini düşünüp doğru beslenmesi yeterli

Slm melike beni hatırlar mısın bilmem ama önceki to pike yazardım o zamanlar 86 idim galiba.o zamanlar hamile idim.simdi doğum yaptım. 84 e düşmüştüm ama 90.9 olmuşum. Bugün tartıldım ve başladım.... bebeğim daha 2 aylık. Dua edin bana günlük açtım kendime

herkes zayıflamak ister 2gün heveslenp bırakivryrlar olmadi veremedim diye bi mucize bekliyor insan
bu düşünceleri bi kenara atıp sadece sagligini düşünüp doğru beslenmesi yeterli
ben asla bırakmıyacağım canım alsamda versemde ama bana birazda diyet arkadaşı lazım ben çok azimliyim ve asla geçmişe dönmek istemiyorum azda olsa vermeye gayret edeceğim çünkü o kiloların yaşattığı problemleri yaşamayan bilmez yukarıda okuduğum arkadaşın dediği gibi böyle daha mutlu oluyorum ve vermek içinde ne gerekiyosa yapacağım .. ..

çok zor değil bunu başarırsn çok istikrarlı gördüm seni dilerim hedefine ulasirsn

..
çok zor değil bunu başarırsn çok istikrarlı gördüm seni dilerim hedefine ulasirsn

teşekkür ederim inşallah herkes başarılı olsun siz kaç kilosunuz ve ne gibi diyet yapıyorsunuz melikenin kilosuna yakın gördüm kendimi belki arkadaş oluruz destek olarak veririz diye düşündüm bende ....

bende 89 la başladım şubatta burdan bir günlge katılmıştım 69 oluncaya kadar ondan sonra herkes dağıldı su an 65 im tabi 1.5 aydır duraklamadaym pazartesi günü çok merak ediyorum inşallah bu sefer basarcm

benim belli bi listem yok sadece kalori hesabı yapıyorum her şeyden yiyorum kontrolü

benim belli bi listem yok sadece kalori hesabı yapıyorum her şeyden yiyorum kontrolü
mesela genede yaptıgın bir kalorı vardır yoksa vücuduna ihtiyacına ne kadar gerekiyor nasıl cevap vereceksin mesela diyetisyene gittinmi yoksa netten bulduğun listemi..mesela benimde durakladı ve almaya başladım oyüzden her yolu deniyorum yoksa geri gelecek kilolar..
mesela 89ken ne yiyodun nasıl verdin ..

hiim zor bir soru ilk 89 ken ekmek ve şekeri hamur işlerini tamamen kistim 70lere kadar öyle devam ettim sadece kendim uyguladm diyetisyne gitmedim. yediklrm 1200 kalori olurken ayda 4
kilo veriyordum ama şimdi 900 kaloriyle ayda sadece 2 kilo vermeye başladım yani kilom indikce vermem yavaşladı ve günlük kalori miktarımda azaldi su an 1000 kaloriyi geçmemsne dikkat ediyorum o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…