• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme büyütme ameliyat sürecim

Begogii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Kızlar merhaba 🌸

Yaklaşık 2 aydır her şehirden doktor araştırması yapıyordum. O kadar çok yorum okudum, o kadar çok kliniğe gittim ki. Ama en sonunda doktorumla tanıştığımda kendimi güvende hissettiğim için ona karar verdim. İlgisi, açıklamaları ve yaklaşımı beni gerçekten rahatlattı. Ameliyat (3 kasım)

Ben bu ameliyatı çocukluğumdan beri istiyordum. Hem görsel olarak hem de aynaya baktığımda hissettiğim özgüven eksikliğini tarif edemem. 26 yaşımda kendim için bir adım attım ve sonunda yaptırdım 💗

Ameliyatım genel anestezi ile oldu. İlk 1-2 gün, özellikle anestezinin etkisi ve mide bulantısı beni biraz zorladı. Bu kısmı dürüstçe söylemek istiyorum çünkü herkesin deneyimi farklı oluyor. Ama 3. gün itibariyle, ağrılarımla baş edebilir duruma geldim. Ama hala tek başıma hareket edemiyorum o ayrı.

Şu an 5. günümdüyüm ve ödemlerim var (normal) .Göğüs altı ve koltuk altı bölgesinde çekilme/yanma gibi ağrılar oluyor (bu da normal). Ama her gün ufak da olsa rahatlama hissediyorum

Bu süreçte en çok psikolojik olarak rahatlamayı hissettim. Çünkü kendim için bir şey yaptım. Uzun zaman sonra ilk defa bedenimle ilgili doğru bir adım attığıma eminim.

Bu ameliyatı düşünüyorsanız:
  • Doktor seçimi çok önemli
  • Kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli
  • İlk günlerde sabırlı olmanız gerekiyor
  • Ağrı geçiyor, ödem iniyor, göğüs oturuyor… Hepsi süreç 🍃
Sürecimi gün gün buradan paylaşırım isterseniz.

İsteyen olursa implant markası, yerleşim şekli, beden seçimi, doktor deneyimi hepsini detaylı anlatırım 💕

Kendiniz için bir adım atmaktan korkmayın. Gerçekten insanın iç dünyasını da etkileyen bir ameliyat bu. Şu an bile aynaya bakınca mutluyum 🫶🏼

Merhaba ben merak ettim sürecin nasıl oldu? Boyun kilon kaçtı? Meme dokun nasıldı? Sütyen bedenin kaçtı? Kaç cc hangi marka silikon kullanıldı? Damla mı yuvarlak mı? Doktorun silikondan sonra sütyen cup’ın ne olur dedi(A B C?) Ne kadar süre sonra tam şeklini alır dedi doktorun?

Merhaba nasıl geçti amaliyat özelden resim paylaşabilirmisin öncesi sonrası gibi

Merhaba ben merak ettim sürecin nasıl oldu? Boyun kilon kaçtı? Meme dokun nasıldı? Sütyen bedenin kaçtı? Kaç cc hangi marka silikon kullanıldı? Damla mı yuvarlak mı? Doktorun silikondan sonra sütyen cup’ın ne olur dedi(A B C?) Ne kadar süre sonra tam şeklini alır dedi doktorun?
Ameliyatım başarılı geçti ama süreç beklediğimden daha zorluydu. İlk günler anesteziden çok etkilendim, neredeyse hiçbir şey yiyip içemedim. (Özellikle benim gibi hassassanız ve kahve bağımlısıysanız, sakın kahve içmeyin, beni mahvetti 😅) İlk 10 gün gerçekten çok ağırdı; hareket etmek bile zordu ve o süreçte eşim her şeye yardımcı oldu. 12. günden sonra ağrılarım birden hafifledi ama kasılmalarım devam ettiği için kas gevşetici ve ağrı kesiciyi hep yanımda taşıdım. Doktorun verdiği antibiyotiği de düzenli olarak kullandım. Şu an tamamen rahat olmasam da her gün biraz daha toparlanıyorum ama iyi hissediyorum diye de kendime yüklenmiyorum. Kollarımı çok kaldırmamaya, eğilmemeye, ağırlık almamaya dikkat ediyorum. Kısacası kendime bebek gibi davranıyorum.

Sürecimle ilgili merak ettiklerine gelirsem; boyum 162, kilom 62. Meme dokum yok denecek kadar azdı, 70A bile olmuyordu. 365 cc Mentor marka hafızalı yuvarlak protez kullanıldı. Yuvarlak özellikle istediğim bir modeldi ve doktorum da damlayı önermedi. Cup olarak 80B–85B arası olacağımı söyledi ve ödemlerim henüz inmediği hâlde şu anki ölçüm bile bana çok ideal geliyor. Tam şeklinin 6–8 ayda oturacağını belirtti. Düzenli kontrollere gelmem gerektiğini söyledi. Bazı kişilerde duyduğum sertlik bende hiç olmadı ama hassasiyetim ve özellikle meme uçlarımda iğne batması gibi bir his devam ediyor. Masaja 12. günde başladım, şu an 22. günümdeyim.

Bu süreçte anladım ki destek almak her şeyi çok daha kolaylaştırıyor. Ameliyat olduğum için hiç utanmadım, ailem çok destek oldu ve mutlu olduğumu görünce onlar da mutlu oldular. Özgüvenim gerçekten arttı. O yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki kendime yaptığım en doğru yatırımlardan biri buydu 💖🍒

Ameliyatım başarılı geçti ama süreç beklediğimden daha zorluydu. İlk günler anesteziden çok etkilendim, neredeyse hiçbir şey yiyip içemedim. (Özellikle benim gibi hassassanız ve kahve bağımlısıysanız, sakın kahve içmeyin, beni mahvetti 😅) İlk 10 gün gerçekten çok ağırdı; hareket etmek bile zordu ve o süreçte eşim her şeye yardımcı oldu. 12. günden sonra ağrılarım birden hafifledi ama kasılmalarım devam ettiği için kas gevşetici ve ağrı kesiciyi hep yanımda taşıdım. Doktorun verdiği antibiyotiği de düzenli olarak kullandım. Şu an tamamen rahat olmasam da her gün biraz daha toparlanıyorum ama iyi hissediyorum diye de kendime yüklenmiyorum. Kollarımı çok kaldırmamaya, eğilmemeye, ağırlık almamaya dikkat ediyorum. Kısacası kendime bebek gibi davranıyorum.

Sürecimle ilgili merak ettiklerine gelirsem; boyum 162, kilom 62. Meme dokum yok denecek kadar azdı, 70A bile olmuyordu. 365 cc Mentor marka hafızalı yuvarlak protez kullanıldı. Yuvarlak özellikle istediğim bir modeldi ve doktorum da damlayı önermedi. Cup olarak 80B–85B arası olacağımı söyledi ve ödemlerim henüz inmediği hâlde şu anki ölçüm bile bana çok ideal geliyor. Tam şeklinin 6–8 ayda oturacağını belirtti. Düzenli kontrollere gelmem gerektiğini söyledi. Bazı kişilerde duyduğum sertlik bende hiç olmadı ama hassasiyetim ve özellikle meme uçlarımda iğne batması gibi bir his devam ediyor. Masaja 12. günde başladım, şu an 22. günümdeyim.

Bu süreçte anladım ki destek almak her şeyi çok daha kolaylaştırıyor. Ameliyat olduğum için hiç utanmadım, ailem çok destek oldu ve mutlu olduğumu görünce onlar da mutlu oldular. Özgüvenim gerçekten arttı. O yüzden rahatlıkla söyleyebilirim ki kendime yaptığım en doğru yatırımlardan biri buydu 💖🍒
Ya sütyen bedeniniz değişmez ki cup değişir doktorun hatalı bilgi vermiş sana. 70c falan olur sütyenin

Ya sütyen bedeniniz değişmez ki cup değişir doktorun hatalı bilgi vermiş sana. 70c falan olur sütyenin
Her vücudun proteze verdiği tepki ve çevre ölçüsü farklıdır, o yüzden kendi bedenimle ilgili doğru bilgiyi doktorumdan aldım. Doktorum özellikle Penti ve Calvin Klein’de 80B–85B denememi söyledi. Benim ölçümüm bununla uyumlu.

Her vücudun proteze verdiği tepki ve çevre ölçüsü farklıdır, o yüzden kendi bedenimle ilgili doğru bilgiyi doktorumdan aldım. Doktorum özellikle Penti ve Calvin Klein’de 80B–85B denememi söyledi. Benim ölçümüm bununla uyumlu.
80,85 sırt ölçüsü bunu biliyorsunuz değil mi? Doktorunuz meme alt ölçünüzü nasıl büyüttü??

80,85 sırt ölçüsü bunu biliyorsunuz değil mi? Doktorunuz meme alt ölçünüzü nasıl büyüttü??
Merhaba. Soylediginizde cok haklisin fakat ben de 75c giyerken 80b oldum ameliyat sonrasi 😁 kg degismedi hep 50 kg dum. 6 ay sonra sutyen kullanmaya basladim ameliyat sebebiyle odem kaynakli desem o da degil. Nasi oldu ben de bilmiyorum 😁

Merhaba. Soylediginizde cok haklisin fakat ben de 75c giyerken 80b oldum ameliyat sonrasi 😁 kg degismedi hep 50 kg dum. 6 ay sonra sutyen kullanmaya basladim ameliyat sebebiyle odem kaynakli desem o da degil. Nasi oldu ben de bilmiyorum 😁
Çarpraz beden olayı doğru. 75b aynı zamanda 70c, ya da 85b aynı zamanda 80c. Ama 70a 365 cc ile 85b nasıl olsun? Benim de 70a’ydı 330 cc yüksek profil kullanıldı. Normalde 70c oldu ama 70c çok bulunan bir sütyen bedeni değil 75b kullanıyorum.

Arkadaşlar, herkesin vücudu proteze aynı tepkiyi vermez. Sadece cup değişir demek doğru değil, göğüs çevresi de ödem, deri esnekliği, kas yapısı ve kullanılan protezin taban genişliğine göre değişebilir. Bu nedenle “70A’dan 85B nasıl olur?” gibi kesin genellemeler gerçekçi değil. Benim ölçümü ameliyattan önce doktorum bizzat aldı ve ameliyat sonrası oluşacak ölçüyle ilgili özellikle Penti ve Calvin Klein gibi mağazalarda 80B–85B denememi tavsiye etti. Bu tamamen bana özel bir yönlendirme.

Bu arada çapraz beden olayı doğru, evet. Fakat protezin tabanı, yüksekliği, projeksiyonu ve benim dokusuz olmam gibi faktörler sonucu birebir değiştirebilir. Hepimiz aynı formülle sonuç almıyoruz.

Kısacası kendi bedenim için doktorumun verdiği bilgiye güveniyorum. Başkasının tecrübesi nasıl farklıysa benimki de öyle.

Değişebiliyor ben öncede 70-75 beden dolgulu sütyen takıyordum şimdi 80-85 c ya da b oluyor ama bez gibi olanlar dolgusu hiç olmayanlar

Değişebiliyor ben öncede 70-75 beden dolgulu sütyen takıyordum şimdi 80-85 c ya da b oluyor ama bez gibi olanlar dolgusu hiç olmayanlar
Size kaç cc silikon kullandılar ki ben anlamadım. Sırt ölçünüz büyümüyor ameliyatla nasıl 70 olan sırt ölçücünüz 85 oldu? Bu işte bir terslik var

Size kaç cc silikon kullandılar ki ben anlamadım. Sırt ölçünüz büyümüyor ameliyatla nasıl 70 olan sırt ölçücünüz 85 oldu? Bu işte bir terslik var
315 cc yüksek profil sırt genişlemiyor ama meme artık büyüdüğü için öne doğru kullandığınız sütyende büyüyor evet sırtım aynı ama sütyen sırttan öne doğru olduğu için komple sütyen bedenim değişti. Öncede asla 80-85 olmazdı 70-75 dolgulu takardım

Back
X