Meme Büyütme Ameliyatı Tecrübem 3. Gün Eylül 2021

Sordum iki mememin doku farklılıklarından kaynaklanıyormuş. Zamanla vücut bi toparlasın hepsi düzelecek dedi. Sağ mememin alt kısmı daha gergin çünkü meme dokusu değilmiş orası, tübüler meme idi benim problemim.
Anladım inşallah bir an once hersey yoluna girer de mutlu mesut oluruz.
 
Merhaba herkese🤍 Bu forumu uzun yıllardır takipteyim ama yazmak bugüne kısmetmis.. 3 gün önce Fuat Yüksel’e silikon ameliyatı oldum ve merak edenlere tecrübelerimi paylasmak istedim😌..
Öncelikle cok fazla doktor gezmedim, fuat yükseli tercih ettim cunku hem prof. olmasi hemde yillardir bu isi yapiyor olmasi yani el aliskanliği olayı beni ona ısındıran özelliklerinden biriydi.


Şuan 3. günümdeyim. Kas altı ameliyatı oldum ve işin açıkcası ilk 1 haftanın zorlu gececeğini biliyordum, kendimi hazırlamıştım.. Ama, ama bu derece olduğunu tahmin etmiyodum desem yeridir:))

Hastanedeki ilk gün serumlar ve iğneli ağrı kesicilerle çok zor geçmedi. (tuvalete kalkmak ve yürümek dışında tabiiki, onlar oldukça zordu, hala daha zor.) Aslında asıl olayı eve gelince anlıyosunuz, ağrı kesici sayısı günde 2 ye düşüyor (tercihen artırabilirsiniz) ve hastenedeki kadarda yoğun ve etkili olmuyor tabii.

Benim bi göğsüm diğerinden büyüktü bu nedenle birine 300cc birine 325cc taktı doktorum. Ve şimdi şimdi farkediyorum ki göğüs dokumun orjinalde çok az olması sebebiyle ben şuan bayağı iki büyük portakal taşıyor gibi hissediyorum göğüslerimde:)) Tabii ödemimde çok var, aşırı şiş şuan, ama onun dışında da silikonları hissediyorum yani. Özellikle dün gece dümdüz yastıksız sırt üstü yatmayı denedim ve baya can alıcı bi şekilde BEN BURDAYIM diye bağırdılar shhshhd o hisse dayanamayıp kalkıp sabahladım netflix sağolsun:))

Sabah 8 gibi ağrı kesici alıp uyumuşum öğlene kadar. Bence bu ameliyatla ilgili en önemli kısım (eğer kas altıysa) bi süre kollarınız göğsünüze bağlıymış gibi oluyor, en ufak harekette göğüs kaslarınız ağrıyor ve canınız yanıyor. Bu sebeple kol hareketlerini minimuma indirmeniz gerekiyor. Bazı arkadaslarda 4. Gün araba kullandım, 5. Gün diskoya gittim gibi seyler okudum hayret ettim ya onların acı eşiği çok yüksek ya da bende bir sıkıntı var:)) 2-3 gün sonra kontrole gidicem , suanlık bir egzersiz falan yapmıyorum, belki o zaman söyleyecek doktorum bilmiyorum. Sonuc olarak beklediğimden daha ağrılı bir süreç oluyor ama yinede şuan bunu yazarken bile aşağıya baktığımda göğsümün (evet göğsüm var:)) önde duruşunu görmek çok hoş bir duygu.
Ve umuyorum ki bende diğerleri gibi 1. Haftada - 10. Günde - 15.günde falan burayı editleyip ağrımın/acımın cok azaldığını ve cok mutlu olduğumu yazıcam:))

Sorularınız varsa sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum 😊🤍
Burayı editleyeceğim sürekli..🤍


5.gun edit : Merhabaa kucuk bir edit zamani geldi sanki. Öncelikle dün sabahtan itibaren agri kesiciyi biraktim, cokekstra bir agri duymazsam almam sanırım. Peki ne durumdayim ? Kollarımı hareket ettirirken tabiki cok rahatsızım hala ki bu cok normal, yukarı ya da asagi hareketler yapamıyorsunuz pek zaten. Agirlik kaldirmakta aman aman. Ve gogsumde hala bir baskı var ancak ilk gunlerdeki “fil oturmus” hissi cok cok azaldi diyebilirim. Sabah uyanıp dusumu aldim annemin de yardımıyla ve daha sonra bir yuruyuse de ciktimmm. Yuruyusu yavas yaptim ancak yinede 3-4 gunden sonra disari havasi almak cok iyi geldi bana. Sanki iyilesme surecim hizlanmis gibi hissediyorumm, bakalim!😍
Pekii takıldığım bi iki şey yok mu? Var tabi hshshsh

• şey 1: tartıda 3 kilo fazla cikmam, umarim odemdir😅 (bi kısmının ödem olması muhtemel cunku goguslerim bile dehşet şiş yani, gobegimde oyle, odemdir ins ama ne zamana gecer orasi mechul 😅

• şey 2: gogus ortası boslugum fazla ayrık duruyor👀 umarim zamanla yaklaşıp daha doğal görünür💁🏻‍♀️ zamanla gorucez galiba



16. gun edit : Merhabaaaaa, 10 gündür editlememişim burayı, mekana geri dönelim biiiii :))
Öncelikle doktor kontrolünde hiç önemli birsey olmadıgı icin editlemedim, 3 dk sürmedi bile shhshsh doktor bey baktı, tamam güzel hersey yolunda, 1 ay sonra gel masaja başlarız krem veririm dedi ve yolladı, bu kadar snhbdhshs. Onun dışında ise genel olarak bişeyleri kaldırırken, kollarımı hareket ettirirken, ya da yataktan kalkışta kendimi doğrulturken yaşadığım zorlukların hepsi minimum seviyeye indi. Hala var tabiki ama çok az 10 gun onceye göre. Araba da kullanıyorum gayet rahat :) Ödemim var baya ve onun inmesi zaman alır diye düşünüyorum. Dün ilk kez bol değilde vücuduma yapışan bir üst giydim ve baaaaya iyi hissettim oley! :) (tabii spor sütyeni kullanıyorum hala, hiç çıkarmıyorum onu)
Hmm bir bakalım başkaaa, yürürken yaşadığım zorluklar da azaldı. Arada sırada çok ayakta kalınca bel ağrım oluyor, bu normal mi değil mi zamanla geçer mi şuanlık emin değilim bekleyip görücez sanırım.. Evet yani bu şekilde. Varsa sorularınız alabilirimmmmm. Sevgiler kızlar !!!!! :* :))))

22. Gun edit : Merhaba herkese tekrar ben. Şimdi aslında 3 haftayı geride bırakmış olmama rağmen, hemde herşey sıkıntısız gitmesine rağmen, son 3 gundur şöyle bir sorunum var ki, benim sol göğsüm (silikonum) çok acımaya ve canımı yakmaya başladı. İğne batması gibi çok keskin bir acı var, özellikle hareket halindeyken silikonumun alt kısmı batıyor mu desem, sanki delinmişte onun acısımı desem ne desem bilmiyorum. Dışarıdan hiçbir problem gorunmuyor ama. Sağda ise hiççççbir problem yok, sapasağlam. Hatta nerdeyse sağ taraf doğal göğsümmüş gibi hissediyorum. Of solda öyle olsaydı ya, 3 gun onceye kadar herşey harika gidiyordu.. Doktora gittim tabiki, bi sorun olmadığını ödemlerin indiğini ve oradaki sinirlerin canlandığını onların canımı yaktığını söyledi. Umarım öyledir, umarım geçer. Ancak an itibariyle çok korkutuyor beni cunku normal
-eski- acılarımla ya da ağrılarımla alakası yok, bir anda ortaya cıktı ve belirli bir yer acıyor sürekli.. of.. umarim olumlu anlamda guncellerim burayı tekrar.
Merhaba son durumunuz nedir? gecmis olsun umarım hersey yolundadır. Benimde 6. Günüm memeler cok şiş 360 cc yuvarlak takıldı hem birbirinden ayrık hemde yukarıda duruyorlar umarım zamanla gevserler.
 
Merhaba ben de ameliyat olalı bugun 38.gün inanın hiç ameliyat olmamış gibiyim. Benim hiç memem yoktu gerçekten beni çok üzen psikolojik ve fiziksel olarak çok yoran bir şeydi. Her kadında olan meme bende gelişmemiş ve bu benim için büyük bir eksiklikti. Ben her türlü ağrıya acıya kendimi hazırlamıştım çünkü çok istiyordum. Her kadın gibi bende normal bir meme boyutum olsun ,iç çamaşırımı rahatça seçeyim, eşimin yanında soyunurken utanmayayım ki bu benim için en zor olanıydı.. benim size tavsiyem eğer sizde benim gibi hissediyorsanız kesinlikle korkmayın. Ben size ağrı sızı olmayacak diyemem illaki oluyor sonuçta bir ameliyat geçireceksiniz ve her insanın ağrı eşiği farklıdır. Benim ilk günden beri dayanılmayacak bir ağrım olmadı. Burayı çok okudum yaptırdığıma pişman oldum dedirtecek bir ağrı hiç bir zaman yaşamadım. Bu arada bende kas altı oldum. Şuan baya doğal gözüküyor yumuşadı yerlerine indi 😍
Merhaba, ameliyat sonrası ölçünüz mu memeleri? Ödem gidince kaç cm küçülüyor merak ettim.
 
Merhaba arkadaşlar , bende 3 gün önce meme büyütme ameliyatı oldum doktorum 12 gün sonra dikiş aldırmaya gel dedi , sizler dikiş aldırdınız mı yoksa estetik dikişin ipi kendiliğinden erimesi gerekmez mi ?
Geçmiş olsun benim ameliyatı olalı 23 gün oldu.dikislerim kendisi eriyecek.alinma olmayacak.belkide sizin doktorunuzun metodu budur.
 
Geçmiş olsun benim ameliyatı olalı 23 gün oldu.dikislerim kendisi eriyecek.alinma olmayacak.belkide sizin doktorunuzun metodu budur.
Size de cok gecmis olsun , nefes almakta zorlanma ya da sırt agrısı oldu mu sizde ? Benim sırtım o kadar agrıyor ki gögsüme vuruyor sancısı nefes almakta zorlanıyorum . Bir de aşırı sert gögüslerim sizinkide öyle mi ? Bana biraz süreci anlatır mısınız 🙏🏻
 
Benimde sırtım ağrıdı hatta hala kambur yürüyorum. Gögüslerim hala cok sert ama ödemlerim azaldı. Bugun hemsirem ile görüştüm göğüslerin esas seklini alması yumusaması hemen hemen 3 ayı bulucakmış.bugun masajima basliycam. Süreç cok hızlı ilerliyor.yani sizinin yaşadığınız herseyi bende yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum ,taaaki iyice iyi olana kadar bu böyle devam edecek yaptirdim bitti gecti olmuyormuş meger😁💜
 
Ödem fazla yok, bugün 4. Günüm. Dün mezura ile ölçtüm 80C bedene denk geliyor. Herhalde yerleşince 80B bedene denk gelir diye düşünüyorum C kalsa da fena olmaz 😂 Buz kompresi söylemedi doktorum, yapmıyorum. Şu an medikal sütyenin içinde sargı da var yarın pansuman olacak. Yürümek çok iyi geliyor ama evde de vakit geçmiyor böyle otura otura.

Sordum iki mememin doku farklılıklarından kaynaklanıyormuş. Zamanla vücut bi toparlasın hepsi düzelecek dedi. Sağ mememin alt kısmı daha gergin çünkü meme dokusu değilmiş orası, tübüler meme idi benim problemim.
Merhaba ben de ameliyat olalı 10 gün oldu ve sol memem sağa göre daha aşağıda sizin düzeldi mi acaba
 
Bunu yazanlar oldu burda da daha önce ben kendimde farketmedim.açıkçası.Benim.kas üstü belki farkediyordur.
Acaba nasıllar suan geçti mi bu durum merak ediyorum. Ya her sey iyi güzel ama böyle ufak tefek sıkıntılar insanın canını sıkıyor bir an önce bu iyileşme dönemlerini bitirsek keşke 😂
 
Merhaba, benim 39. Günüm ve 300 cc yuvarlak mentor cohesive1 pürüzsüz takıldı bana. Genel olarak doğal görünümünden gerçekten memnunum diyebilirim, tam oturmamış bu hali bile benim gözüme güzel görünüyor. Sadece doktorumun önerdiği 275’i yaptırmadığıma sanırım biraz pişmanım çünkü zayıf biriyim. Kıyafetlerle normal ama bence çıplakken biraz büyük görünüyor. Benim asıl sorum şu olacak, benim hareket kısıtım yatma kısıtım vs hayatımı engelleyen hiçbir baskı sıkıntı gibi bir şeyim kalmadı ama memelerime özellikle meme ucundan alt taraflara dokunduğumda hala yanma-batma tipi acıma mevcut. Bunun sebebi takılan protezin büyüklüğü olabilir mi? Bugünlerde sizin de benzer tecrübeleriniz oldu mu?

Son olarak, kantaronu doğrudan izlerinize sürerek mucize beklemeyin bence laboratuvar ortamında hazırlanmış ve onaylı içeriklerle formulize edilmiş doğrudan scar kremi kullanmanızı öneririm. Ben dermatix kullanıyorum 2. Haftadan itibaren sabah ve akşam olmak üzere. Yara izlerim inceler ve ilk günden beri en takmadığım şey onlardı sanırım bana kedi çiziği gibi geliyorlar :))
 
Merhaba, benim 39. Günüm ve 300 cc yuvarlak mentor cohesive1 pürüzsüz takıldı bana. Genel olarak doğal görünümünden gerçekten memnunum diyebilirim, tam oturmamış bu hali bile benim gözüme güzel görünüyor. Sadece doktorumun önerdiği 275’i yaptırmadığıma sanırım biraz pişmanım çünkü zayıf biriyim. Kıyafetlerle normal ama bence çıplakken biraz büyük görünüyor. Benim asıl sorum şu olacak, benim hareket kısıtım yatma kısıtım vs hayatımı engelleyen hiçbir baskı sıkıntı gibi bir şeyim kalmadı ama memelerime özellikle meme ucundan alt taraflara dokunduğumda hala yanma-batma tipi acıma mevcut. Bunun sebebi takılan protezin büyüklüğü olabilir mi? Bugünlerde sizin de benzer tecrübeleriniz oldu mu?

Son olarak, kantaronu doğrudan izlerinize sürerek mucize beklemeyin bence laboratuvar ortamında hazırlanmış ve onaylı içeriklerle formulize edilmiş doğrudan scar kremi kullanmanızı öneririm. Ben dermatix kullanıyorum 2. Haftadan itibaren sabah ve akşam olmak üzere. Yara izlerim inceler ve ilk günden beri en takmadığım şey onlardı sanırım bana kedi çiziği gibi geliyorlar :))
Derinin esnemeye çalışması acı veriyor olabilir benimde meme genelinde acı vardı hatta sağ tarac hala tam esnememiş (doktor söyledi)ondan hala hassas sayılır .4.aya yaklaşıyorum
 
X