Meme dikletirme Ameliyat oldum..

E

EU2

Ziyaretçi
Merhaba arkadaslar. Araniza yeni katildim ama tabii Kadinlar Kulubu ile yeni tanismiyorum. Ben meme diklestirme ameliyati oldum ve sizinle paylasmak istedim. Bu ameliyat'a girmeden once forumunuzda bir cok kisinin bu ameliyati olmak istedigini okudum ama bir turlu olan birinin yazisini okuyamadim. Tamamen bir risk alarak, hadi bakalim hayirlisi olsun diyerek ve kendimi sanatci doktorumum ellerine emanet ederek bu isi yaptim ve bugun OZGURUM... komplekslerimden, o sert sutyenlerimden, bol kiyafetlerimden, goguslerimin yumusakligindan vs vs vs.!!!

27 yasindayim ve genetik olarak goguslerim sarkik ve meme ucu etrafim cok genisdir. Normalde bu capi 4-5 cm olmali ama benimki 11 cm'di! 14-15 yasindan beri bunun kompleksiyle yasiyorum. Genelde bu durum hamilelikten sonra yer cekiminden dolayi olan bir durummus ama bazende benim ki gibi genetik bir durumda soz konusu olabiliyor.

Internetde yillardir bu konu hakkinda ne yapabilecegimi arastirdim. Hep push up sutyenleri kullandim ama tabi nafile hic bir faydasi yok. Kiyafetlerim yuruyusum herseyim goguslerime goreydi ve artik dayanilmaz bir hale gelmisti. Olmam gereken ameliyatin ismini ogrendim MASTOPEXY yani MEME DIKLESTIRME. Ilk adimim bu oldu.

Ismini ogrendikten sonra internetde bunu yaptiran kisilerin resimlerini buldum ve bakabildigim butun resimlere baktim. Resimlere baktiktan sonra bunun yapilis seklini arastirdim. 3 cesit ameliyat sekli var. Biri mem etrafindan gogusu toparlamak, biri gogus altindan lolipop seklinde iz birakan yontem, digeride ters T seklinde iz birak bir yontem. Bu son iki ameliyat iz birakiyor ve bununla yuzlesmeniz gerekiyor. Silikon taktirmak bile iz birakiyor ki bu yuzden bu ameliyati olan kisilerin gercekci, ne istediklerini bilen, ay bende iz oldu ya kocam artik begenmezse diye dusunmeyen, cahil olmayan insanlar bu ameliyati olmali.

Neyse, is doktor bulmaya geldi. Tum Turkiye ve Amerika'daki butun doktorlarla gorustum sayilir (mail, telefon, yuz yuze vs.). Yani hepsiyle degil ama estetik piyasasinda onde giden doktorlarla gorustum. Ben Turkiye'de bu isi gercekten iyi bilen Amerika'daki doktorlari sollayan ki oradaki butun teknikleri konferanslarina gidip takip eden, ikinci babam diyecek kadar cok sevdigim doktoru buldum. Iste bu nokta cok onemli cunku doktorunuza cok guvenmeniz gerekir. Benim doktorum Profesor oldugu gibi birde isini sanat olarak yapiyor. Herseyden onemlisi, ameliyat olsunda cebim dolsun demeyen bir doktor bulmaniz cok zor Turkiye'de ve Amerika'da. Bu benim cok zamanimi aldi. Doktor bulmak yaklasik 2.5 yilimi aldi.

Bugun bu ameliyati olali tam 1 haftam doldu. Ameliyat 2 saat surdu ama tabii goguse ve kullanilan teknige gore bu ameliyatin suresi 2 ile 4.5 saat arasi degisiyor. 3cu gun dikislerim alindi ve ilk pansumanim yapildi. Spor sutyeni kullanmam gerekiyor 2 ay boyunca ve goguslerim tam istedigim gibi oldu. Pamela Anderson gibi gogus degil, dogal sanki hic estetik olmamis gibiler. Inanilmaz guzel bir duygu icindeyim. Allah af etsin ama arkadaslar bu durumudan dolayi psikolojiniz, kendinize olan guven, hayati yasama sekliniz (butun kiyafetleriniz goguslerinize gore aliniyor!!! berbat bir durum) hersey harap oluyor.

Hic bir agri sizi olmuyor. Saka gibi. Doktorlar hemsireler dedi biraz sizinti olabilir ve olmadi bile yani. Birde 1 gun hastane'de kaldim. Ameliyat oncesi hic bir sey yemeden onceki gece saat 24:00den itibaren ac kaldim ki buda kusmayi engelliyor cunku kusma cok oldu hastanede ameliyat olanlardan. Allahtan doktorum bana bunlari hep soyledi onceden. Birde kahve ve sigarayi ameliyat oncesi 1-2 hafta onceden birakin, iyilesmenize yardim olur. 3cu gun is basi yapabilirsiniz dediler ama ben yinede 5 gun sonra is basi yaptim. Bugunde gordugunuz gibi internet'e giriyor, alisveris'e cikabiliyorum vs. Allah'a binlerce kez sukurler olsun ki iyi bir doktora rastladim ve ameliyatim basarili gecti. Bu durumla bas basa olan herkese bu ameliyati tavsiye ediyorum. Yasadiginiz komplekse degmez! Bana paylasma firsati verdiginiz icin tesekkurler.

Not: Ameliyat 5.000 YTL ile 6.000 YTL arasi degisiyor. Bu durum hastaneye bagli bir durum cunku doktorlar size secim veriyor bu hastane su hastane vs diye. Bilginiz olsun :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
canım gozunaydın merak ettıgım bırsey var pekı hamılelıkte ve emzırdıkten sonra gogusler yıne bozuluyo ozaman ne olucakşutarafagitti
 
Evet buda cok onemli bir durum ve benim en cok sordugum soruydu cunku genelde bu ameliyati tercih edenlerin cogu hamile kalmis cocugu olmus kadinlar. Ben ise evlenmedim bile. Doktorum gogus etrafimin biraz genisliyebilecegi icin etrafini o riski alarak 4-5 cm yapacagina 6 cm birakti. Tercih ettigi ameliyat'da sut dokuma hic bir zarar gelmedi cunku meme dokuma dokunmadilar. Gogusunuzun sarkmasida genelde ne kadar kilo aldiginiza bagli bir durum ama genelde sarkma eskisi gibi hic bir zaman olmuyor. Yani bir mankensen sonradan olacak durum seni rahatsiz edebilir ama manken degilsen sarkma oyle eski haline donusecek kadar olmuyormus. Az bir miktar olabiliyormus bu da BELKI. ki boyle bir durum olursa ozaman tekrar ufak tefek seylerle gogusu toparliyabiliyorlarmis ki bu durum genelde kilolu bayanlar icin gecerliymis. Bu konuda hakkinda tam detayli bilgi icin bir cok doktoru aradim cogu dediki olmaz sarkma bazilarida dediki olursa az olur vs.
 
doktorunuzun kim oldugunu ogrenmemiz mumkunmu peki bende aratirma asamaindayim suan.
 
forum'da biraz dolastim ve bu ameliyati olmak isteyen ne kadar cok insan olduguna sasirdim ve aranizda bu ameliyati olan tek kisi benim galiba. ameliyat oncesi gelmistim foruma bakmistim ozamanda kimseyi bulamamistim. eger bu ameliyati olan baskasi varsa lutfen paylasimda bulunsun.
 
Merhaba,
Ben de foruma yeni katildim ve gogusu ile dertlilerdenim:KK43:((
Gogus ameliyati olan ozellikle silikon taktiranlara benim icin cok onemli bir sorum var. Goguse dokununca nasil bir his veriyor, tabii dokunan icin. Yani cok artificial mi yoksa dogala yakin bir durum mu? Ben de bu konuda cok arastiriyorum ama hicbir yerde bu konuda bir sey yazmiyor ve yorum yok bu konuda. Lufen acik dusuncelerinizi bekliyorum...
 
benim sorum da ameliyattan soora göğüslerde iz kalıp kalmadıı?eer kalıosa kötü bi görüntü oluşmuo mu?
 
evet iz kalıcakmıymış doktorunuz bu konuda ne dedi birde ismini bana da msj atabilirmisiniz rica etsem a.s.
 
bende bu doktorun adunı öğrenmek istiyorum canım lütefn yardımcı olurmusun
 
ssk ne kadarını karşılıyor bu ameliyatlarda?
 
Merhaba,
Ben de foruma yeni katildim ve gogusu ile dertlilerdenim:KK43:((
Gogus ameliyati olan ozellikle silikon taktiranlara benim icin cok onemli bir sorum var. Goguse dokununca nasil bir his veriyor, tabii dokunan icin. Yani cok artificial mi yoksa dogala yakin bir durum mu? Ben de bu konuda cok arastiriyorum ama hicbir yerde bu konuda bir sey yazmiyor ve yorum yok bu konuda. Lufen acik dusuncelerinizi bekliyorum...

kesinlikle artificial degil yani tamamen olmasi gereken gibi. boyle bebek poposu gibi hahah nasil anlatayim. pek bir sey degismiyor ten ve his olarak ama yumusaklik gidiyor ve daha diri oluyor.
 
simdi bu ameliyat'da 3 teknik varmis. biri ters T sekilinde iz birakiyormus ki bu teknigi artik kimse kullanmiyormus (kullanan doktorlar yeni teknigi henuz uygulamiyor yada bilmiyordur). yeni teknik l seklinde iz birakiyor buda 4-5 cm bir iz bazen 6-7 cm gogusunuzun buyuklugune bagli. Bu izin yarisi silikon taktirirken bile oluyor. Bu nedenle bu ameliyati yapmak isteyenin derdi iz degil, gogus sarkmasi olmali. o iz sonradan yok oluyor az bir miktarda gozukuyor ama yani bununla barisik olmaniz gerekir. bende uygulanan teknik ise farkli, meme ucu etrafindan toparlanma oldu bu nedenle hic iz kalmadi. sadece gogus ucu etrafinda ki onda sonradan yok olacakmis ve su an yok olmaya basladi bile 26 gun olmasina ragmen.
 
bugun bu ameliyati olali tam 2 ay oldu. doktorumdan yeni geliyorum kontrol icin ve Allah'a sukurler olsun ki gayet iyim. bu ameliyati olmayi dusunenlere bir kac onerim var.

1. ameliyat oncesi sigarayi mutlaka birakin. doktorlar azaltin diyorlar cunku birakamiyorsunuz ancak unutmayin ki sigara sizi zayif yapar. zayiflik iyilesme doneminizi geciktirir. iltihapa karsi daha hassas bir bunyeniz olur. izleriniz daha belirgin kalir.

2. ameliyat oncesi diyelim ameliyati oglen 1de olacaksiniz, onceki gece 10:00'dan itibaren hic bir sey yemeyin ve icmeyin. su bile icmedim ben. cunku ameliyat sonrasi kusma yapiyor. ameliyatli bir sekilde kusmak bir kabus. aman dikkat.

3. iyi bir doktor secin. sosyete doktorlarin cogu ameliyat olsun cebin dolsun mentalitesinde. arastirin ve guvendiginiz bir doktoru mutlaka secin.
 
ozgur-girl slm, son bir aydır göğüs küçültme ve toparlama konusunda ameliyat olmak istiyorum ve doktor araştırıyorum. Doktora güvenmek inanmak o kadar önemliki. Araştırdığım doktorlara ya güvenemedim yada çok pahalı geldi. Senin yazdıklarını okuyunca ameliyat konusunda cesaretim arttı.Lütfen doktorunun adını yazarmısın? Adını yazmanın bir sakıncası olacağını sanmıyorum. Bir sakınca görüyorsan özel mail adresime yazarmısın? ınan çoooooook sevinirim.
 
selam, canim doktor ismi paylasmakta elbetde bir sakinca yok ama bu forumda yer alan doktorlarin aralarinda doktorumun ismini gormek istemiyorum cunku benim doktorum kiyaslanmayacak kadar harikalar otesi bir doktor :) istersen ozelden yazarim. ameliyat konusunda eger dogru doktor secimin varsa, durma hemen ol derim.
 
Merhaba arkadaşlar;

Bir zamanlar burda ben araştırma yapmak, bu tecrübeyi yaşayanların görüşlerini almak için burdaydım ve herşey gözümde çok farklıydı. Karmaşık ve ürkütücüydü. Sizlerin paylaşımlarından cesaret alarak kararımı verdim. Şimdi ben de o tecrübeyi yaşamış biri olarak burdayım.
9 Mayıs ta meme dikleştirme ameliyatı oldum ben de. Hiç te gözümde büyütttüğüm gibi değilmiş. 22 yaşımdan beri aklımdaydı tam 7 yıl olmuş. Yaşamak karar vermekten daha kolay kesinlikle:))

Herkese sevgiler.
 
:dilcikar:SLM ÖZGÜR ;

Bende şimdi forumları okurken tamda benim düşüncelerimi yazmıssın benimkilerde sarktılar iki cocuktan sonra nefret ediyorum vede toparlatmak stiyorum daha henüz dr araştırmadım....ne olur lütfen banada özelden drunun ismini yazarmısın yerini falan sana çok dua ederim ya içimi rahatlattın çünkü seni çok mutlu etmiş drun hemde önemli bir şey..ona güvenmissin buda çok önemli . hayatın boyunca görüntü olarak kendini psikolojik olarak iyi hissediyorsundur sanırım. darısı en kısa zamanda başımıza ....
özgürcüm lütfen acil drunun ismini bekliyorum şeker.....
 
arkadaşlar bana da yazar mısınız doktorun ismini özgür_girl sen ya da doktorun ismini bilen başkası ben de istiorum boyutunu seviyorum ama çok sarkık duruyo
 
X