Merhabalar bende 33 yaşındayım 30 aralıkta ameliyat oldum . Mastektomi ve eş zamanlı silikon konuldu . Vücut yapımdan kaynaklı 460 cc silikon kullanıldı . Meme dikleştirme gibi göğüs ucu yukarı alındı . Direnler 7 gün takılı kaldı . Göğüs ucu kaybı ihtimaller arasındaydı ama olumlu düşünün olumlu olsun ben asla ihtimallere takılmadım hep olumlu düşündüm ve öylede olduMerhaba, 33 yaşındayım, gen testim brca1 pozitif olduğu için mastektomi ve eş zamanlı silikon konulacak. Bu ameliyatı olan varsa deneyimini paylaşabilir mi? Biraz tedirginim, ameliyat sonrası görüntüden ve doktorların farklı ameliyat yaklaşımlarından dolayı. Göğüslerim yaklaşık 600 cc ve bu büyüklükte silikon önerilmediği için daha küçük yaklaşık 400 cc kadar konulcak ama deri kesilmeyeceği için oluşacak boşluklardan endişe duyuyorum. Diğer taraftan küçültme ameliyatı eş zamanlı öneren var ama risk ve komplikasyonların (kan dolaşımı ve meme ucu kaybı) yuksek olabileceği söylendi. Benzer durumda olmuş olan var mı? Ayrıca İstanbul için doktor tavsiyeniz var mı?
Annemin genetik testi pozitif çıktı . Bende yaptım benimde Brc2 pozitif çıktı . Doktorumun tavsiyesiyle ameliyat oldum .Geçmiş olsun güzel geçmesine çok sevindim. Peki süreciniz nasıl başladı aile öykünüz mü vardi mastektomiye nasıl karar verildi acaba
Merhabalar geçmiş olsunMerhabalar bende 33 yaşındayım 30 aralıkta ameliyat oldum . Mastektomi ve eş zamanlı silikon konuldu . Vücut yapımdan kaynaklı 460 cc silikon kullanıldı . Meme dikleştirme gibi göğüs ucu yukarı alındı . Direnler 7 gün takılı kaldı . Göğüs ucu kaybı ihtimaller arasındaydı ama olumlu düşünün olumlu olsun ben asla ihtimallere takılmadım hep olumlu düşündüm ve öylede oldu. Çok araştırmayın yaşayarak öğrenin en güzeli . Antalya da oldum ben ameliyatı . Kollarımı çok rahat kullanıyorum ağrı sızı çok çok az . Hatta işe bile başladım (kreş öğretmeniyim ) düşünün o kadar iyiyim .
Merhaba. Ne zaman oldunuz ameliyatı, ne kadar geçti üzerinden? Ve his kaybı nasıl, geri geliyor mu? Dalgalanma denen şey oldu mu sizde?Merhabalar bende 33 yaşındayım 30 aralıkta ameliyat oldum . Mastektomi ve eş zamanlı silikon konuldu . Vücut yapımdan kaynaklı 460 cc silikon kullanıldı . Meme dikleştirme gibi göğüs ucu yukarı alındı . Direnler 7 gün takılı kaldı . Göğüs ucu kaybı ihtimaller arasındaydı ama olumlu düşünün olumlu olsun ben asla ihtimallere takılmadım hep olumlu düşündüm ve öylede oldu. Çok araştırmayın yaşayarak öğrenin en güzeli . Antalya da oldum ben ameliyatı . Kollarımı çok rahat kullanıyorum ağrı sızı çok çok az . Hatta işe bile başladım (kreş öğretmeniyim ) düşünün o kadar iyiyim .
Merhaba, acaba süreciniz nasıl ilerledi. Bende mastektomi oldum yaklaşık 1buçuk ay önceMerhabalar bende 33 yaşındayım 30 aralıkta ameliyat oldum . Mastektomi ve eş zamanlı silikon konuldu . Vücut yapımdan kaynaklı 460 cc silikon kullanıldı . Meme dikleştirme gibi göğüs ucu yukarı alındı . Direnler 7 gün takılı kaldı . Göğüs ucu kaybı ihtimaller arasındaydı ama olumlu düşünün olumlu olsun ben asla ihtimallere takılmadım hep olumlu düşündüm ve öylede oldu. Çok araştırmayın yaşayarak öğrenin en güzeli . Antalya da oldum ben ameliyatı . Kollarımı çok rahat kullanıyorum ağrı sızı çok çok az . Hatta işe bile başladım (kreş öğretmeniyim ) düşünün o kadar iyiyim .
Merhba, süreciniz nasıl ilerledi acaba şuan nasılsınız bende mastektomi oldum yalklaşık1,5 ay önceMerhaba, 33 yaşındayım, gen testim brca1 pozitif olduğu için mastektomi ve eş zamanlı silikon konulacak. Bu ameliyatı olan varsa deneyimini paylaşabilir mi? Biraz tedirginim, ameliyat sonrası görüntüden ve doktorların farklı ameliyat yaklaşımlarından dolayı. Göğüslerim yaklaşık 600 cc ve bu büyüklükte silikon önerilmediği için daha küçük yaklaşık 400 cc kadar konulcak ama deri kesilmeyeceği için oluşacak boşluklardan endişe duyuyorum. Diğer taraftan küçültme ameliyatı eş zamanlı öneren var ama risk ve komplikasyonların (kan dolaşımı ve meme ucu kaybı) yuksek olabileceği söylendi. Benzer durumda olmuş olan var mı? Ayrıca İstanbul için doktor tavsiyeniz var mı?
Merhabalar çok geçmiş olsun . Nasıl oldunuzMerhaba, acaba süreciniz nasıl ilerledi. Bende mastektomi oldum yaklaşık 1buçuk ay önce
Annemin tüplerinde kanser tanısı konuldu . Ailede öykü olduğu için genetik test istedi doktor . Pozitif çıkınca bende verdim erkek kardeşimde verdi . İkimizinde pozitif çıktı. Erkeklerde sıkıntı olmuyormuş . Kadınlar göğüs ve rahim sıkıntı yaratıyormuş . Kararsızdım ameliyat için kontrol yapsam düzenli dedim çok açık konuştu ve %85 riskin var dedi ve öylelikle mastektomi ameliyatı olmaya karar verdim . Sağlık için iyiki olmuşum diyorum . Rahmimi de 40 dan önce aldırmayı düşünüyorum . Şimdi 34 yaşındayındayımGeçmiş olsun güzel geçmesine çok sevindim. Peki süreciniz nasıl başladı aile öykünüz mü vardi mastektomiye nasıl karar verildi acaba
Merhabalar benim önceden de büyüktü ve rahatsızdım büyüklüğünden . Bu ölçüyü de doktorum omuzlarıma ve vücuduma uygun diye seçti . Ben çok büyük istemiyorum diye belirtmiştim .Merhabalar geçmiş olsunmeme dokunuz var mıydı boyutundan memnun musunuz aşırı byüük duruyor mu ben de o civarda bişey istedim 450 cc göğsü kafesimde geniş zaten öncedende kocaman memelerim vardı emzirme kilo verme derken minicik kaldı doktor yinede aşırı büyük olur dedi vazgeçirmeye çalıştı ama dolgun ve eaki memelerim gibi olsun istiyorum karar veremiyorum
30 Aralık 2025 .Merhaba. Ne zaman oldunuz ameliyatı, ne kadar geçti üzerinden? Ve his kaybı nasıl, geri geliyor mu? Dalgalanma denen şey oldu mu sizde?
Merhaba , fisiksel olarak iyiyim ama psikolojik olarak gel gitliyimMerhabalar çok geçmiş olsun . Nasıl oldunuz
Çok normal . Bende aynı durumdayım . Bazen neden ben diyorum bazende erken fark ettiğim için ne kadar şanslıyım diyorumMerhaba , fisiksel olarak iyiyim ama psikolojik olarak gel gitliyim