- 23 Nisan 2024
- 102
- 14
- 18
- 29
- Konu Sahibi nursu keles
Kızlar çok kötüyüm. Bebeğim 5 aylık ve tazyikli sütten dolayı meme reddi yaşıyorum (3. Aydan beri zaten zoraki emziriyorum gaz problemi, alerji, reflü, tazyik derken zar zor emziriyordum ama bir şekilde kilo alımı falan iyi gidiyordu) fakat 4. Ay itibari ile uyanıkken hiç meme almamaya başladı bu sefer uykuluyken emzirmelerle idare ettim şimdi ise uykuluykende memeye getiriyorum ağzına ağlıyor bir iki çekip uyanıyor bırakıyor ya da direkt uykuya geçiş yapıp dudağını kitliyor zorlayınca ağlıyor emmiyor yani uzun bir sürede gece beslenmeleri ile idare ettim fakat üç gündür gecede beslenmeyince artık göğüslerim şişti sağıyorum bu kez tazyik artıyor. Biberona da güya meme reddi yaşamayım diye aptal gibi alıştırmadım şimdi biberon kullanmayı bilmiyor ağzında çiğniyor onuda emmeyince çişli bezi falan 3 E düştü artık 5. Aydayız su falan veriyorum tadım yapmadan ek gıdaya bile geçiş yaptım aç kalıyor diye ama suyu dahi kaşıkla veriyorum suratını ekşitiyor iyice kafayı yiyeceğim hiçbir çözüm gelmiyor aklıma artık yeni doğan döneminde de değil şırıngayla falanda doymaz yani her gün dua ediyor Rabbim bir yol göster diye emzirme danışanı tutum doktorlara gittim yok olmadı bir türlü çünkü bendeki tazyik önden sağım yapınca kesilmiyor arkadan gelen sütte birden boşalıyor az az emdiği içinde süt yavaşlamıyor yatar pozisyonda da bir iki çekip kandini diğer tarafa döndürüyor. Ayakta falan emziremiyorum zira göğüslerim iri ve sarkıklar farklı pozisyonlar deneyemiyorumda bunlar dışında çözümünüz bilginiz var mı tazyiği tölere eder belli bi zaman diye direndim direndim yok edemiyorsa daha sadece uykularda emse öylede sürdürürdüm şimdi onada yanaşmıyor ne yapacağım ben yeterince aç değildir belki Bırak diyorum bu kezde çişli bez yok kupkuru bezler yada çok azıcık yapıyor doktorlarında bir şey bildiği dediği yok bu konuda zayıfladı diye korkuyorum zaten kilo alımı yavaşlamıştı en son