Meme reddi

Camelwhite

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
4.563
1.380
333
arkadaşlar merhaba çok şükür bebeğimi 2 gün önce sezeryan ile kucağıma aldım. İstememe rağmen hastanede Bebek kan şekeri düşmesinden dolayı mama verdiler. Odama geldiğimde emme refleksi çok kuvvetliydi fakat sütüm yoktu sütüm üçüncü gün Yani bugün geldi. Şimdi meme veriyorum fakat ısrarla almıyor reddeiyor biberon kullanmadık şırınga ve kaşık ile beslenme sağlamıştık. Yardımlarınızı bekliyorum konum bir süre taşınmaz ise çok sevinirim

Devam et emzirmeye canim elbet kabul eder o sürede ama diğer türlü mama verme. Yoksa tekrar memeyi red eder. İnşallah tutar eltimin de çocuğu kabul etmedi ve çocuk biberonla beslendi

Devam et emzirmeye canim elbet kabul eder o sürede ama diğer türlü mama verme. Yoksa tekrar memeyi red eder. İnşallah tutar eltimin de çocuğu kabul etmedi ve çocuk biberonla beslendi

Sakın biberon kullanma. Ben yaptım o hatayı dayım yüzünden. Kendime kızıp duruyorum hala. Sabırla devam et ve mama verme kolaya alışınca asla almıyorlar.
Çok teşekkür ederim bugün mama vermeyeceğim zaten fakat çok fazla uyuyoruz bir sorun olmaz inşallah değil mi

Israr et. Emmese de sık sık teklif et. Çevrenin lafına bakıp biberon verme.

Oğlum hastanede ve evde biberondan mama da içti sütüm gelmemişti ama çok şükür ben memede sorun yaşamadım. Her bebek bir değil işte.

Çok teşekkür ederim bugün mama vermeyeceğim zaten fakat çok fazla uyuyoruz bir sorun olmaz inşallah değil mi
2 saatte bir besle. Süt çok akıyorsa memenden ondan rddetmiş olabilir. Aklıma o geldi. İlk gün emip sonra reddetmesi ilginç. Süt sağım makinen varsa birazcık boşalt göğsünü. Tazyik azalsın belki alır. Elinle de sağabilirsin.

Yorulmadan sıkılmadan sürekli ugraş ağzına süt sık. Bebegim ilk doğduğunda sabah 11.45 de doğmuştu akşam altıya kadar düzgün emmedi ağzına sıktığım sütü emdi sadece okadar çıldırdım ki almıyor memeyi agzını bile açmıyor tüm geceyi sancılı geçirmek dogum yapmak zaten çok yorucuydu bide emmeyince açlıktan çocuğa birşey olacak korkusu yorgunluktan sinirden aglamaya başladım hastanede artık. Ordaki insanlar yardım ettiler zorla memeyi ağzına soktum süt sıkmaya başladım aynı zamanda memeyi bıraktırmadan uzun uzun emzirdim. Şimdi bir aylık oldu çok güzel emiyor.

Canim Allah anali babali büyütsün. Benimde 37 günlük bir bebegim. Kızımda ilk basta özellikle hastanede memeyi kabul etmedi hemsirelerle cok zorladik tek memeyi aldi bu defa otekini istemedi. Bende göğüs kalkani kullanmaya basladim istemedigi göğsüm icin. 15 gün kalkanla emdi sonra onuda cikardim sukur simdi bir sorun yasamiyoruz. Benim kızımda cok uyuyor biz hatta 5 günlükken hastanelik olduk uyandiramadigimiz icin kan sekeri dustu bu yuzden. Ne yap et 2 saatte bir emzirmeye calis. Biz uyandirmakta cok gucluk cektik simdilerde yeni yeni kendi uyanmaya basladi. Allah yardimciniz olsun

İlk gün süt aşağı inmedi bende de. İki gün sonra şişmişti göğüslerim. Ama emme refleksi kuvvetliydi seninki gibi. İlk zamanlar azıcık süt içip, duygusal ihtiyaçtan memede kalıyorlar. Büyük ihtimal hızlı akım rahatsız etmiştir bebeğini. Bebeğin kurnaz demek ki anlamış, sinirlenmiştir akım hızına:) sağarak göğsünü yumuşat sonra tekrar ısrar et memeyi alması için.

Aynısını aynı şekilde yaşadım. Biz de kaşık ile verdiğimiz halde meme reddi yaşadık. 15-20 gün de düzeldi. Süt gitmesin diye sütü sağır kaşıkla verin. Karnı doyduktan sonra meme teklif edin bol bol.

Karnı çok aç olduğu zaman meme ile ugrasmak istemiyor. Çünkü aç enerjisi yok memeden sütü çekmek zor, henüz tam emmeyi bilmiyor vs vs.

Bende soruyordum herkese surekli uyuyor birsey mi oldu vsvs. Merak etme cok yorgun annesi gayet normal. Hem sanslisin surekli uyuyorsa.. ya gazli kolik bebek olsaydi. Uyuyorsa ve 1-2 saatte bir besleniyorsa huzurlu bir bebek demek ki :)

İlk doğduğunda benim bebegim de çok uyudu okadar korkuttu ki beni. Hasta olucak sandım birde dogumua kap atışları üç dört kez zayıfladı doktorlar da korktular. Şimdi evlere şekligiz maşallah uyumayı hiç sevmiyor. Ben de bırakmadım sürekli sürekli emzirdim bebegimi sarılık olmasın diye. Şükür bir sorun yok.

meme çok dolu çok büyük olabilir

sağ memeni

duş al gevşet

bebeğin kan şekeri düşmüş olabilir

çok aç kalırsa çok uyuyabilir

bu da sarılık sebebi olabilir

uyandırmaya çalışın elinin ayağını gıdıklayıp hafifçe sıkıp

hatta uyurken sokun memeyi ağzına

belki öyle emer

ama ilk seferlerde meme büyük ve basınçlı olduğu için ememiyor

içinizi ferah tutun

bu mamadan kaynaklı değil meme reddi değil

benimki de süt geldiği ilk gün ememedi sonra 30 ay emdi

biz taburcu olduğumuz gün evde de mama vermiştik

böyle minicik kapları vardı onunla

Bol bol ten teması yapın. Bebek sadece bezi ile kalsın sizinde üst tarafınız çıplak olsun. Yatırın göğsünüze ama bebeği emmesi için zorlamayın o kendi kendine bulur memeyi :)

Süt aslında hamileliğin 6. ayında üretilmeye başlanıyor. İlk süt ağız sütü olduğu için sadece bebek emince çıkıyor. 1 damladı bile bebeği doyurmaya yetiyor. Annelerin en büyük yanılgısı sütüm inmedi oluyor.

benim ilk kizim simdi iki bucuk yasinda prensesim.32 haftalik dogdu ve meme almadi tam iki ay sutumu sagip biberonla icirdim.ama hep ugrastim tutsun diye almayinca mecbur biberon verdik ac kalacak yoksa.sonra birgun tuttu ve tam 20 ay emzirdim hic reddetmedi.
mama asla vermeyin tutturmaya calisin ama almiyorsa sutinu sagip biberonla vermekten baska care yok.zamanla memeyi de alir meraketme.annesutu cok kiymetli.simdiki kizim da 4 ayini gecti oda emmedi bir hafta sonra aldi masallah.sutunu sag ki kesilmesin.iki saatte bir besle uyandir uyuyosa sarilik olur cok uyumasin.gule gule buyut saglikla

13.gun aldi memeyi benim bebeğim meme ucu küçük olabilir mi? Aventin meme ucuyla emzirdim sonra kendiliğinden akdi memeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…