Meme reddi

suleturker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
10
0
36
35
Bolu
Merhabalar. Tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var. 9 aylik bi bebegim var ve 4. Ayından beri meme reddi var. Hep zorla emziriyorum. Oyunlar yaparak tv izlerken biseye dalarsa emiyor. Benim gibi böyle sorunu yaşayan varmi.

4. Aydan once nasildi? Ben de korkuyorum insallah benimki reddetmez. Cunku biberonu reddediyor su anda. Meme reddi de olursa isim zor olur.

Emzirme danismaniyla gorusurdum ben olsam.

4. Aydan önce herşey çok iyiydi. Çok güzel emiyordu. Bulunduğum yerde emzirme danışmanı yok malesef. Telefonlada yardımcı oluyorlar fakat çok pahalı. Zaten bi kere 7 aylik ken konuşmuştum. 7 aylik bebegin kendi tercihleri olur çok zor onu alıştırmak demisti.

Emzirirken konforsuz tutuyor olabilir misiniz acaba? Ya da belki üstü kalındır, terliyordur. Ter kokunuzdan da rahatsız olabilir. Benzer rahatsızlıkları üst üste yaşadıysa memeyle ilişkilendirip reddetmiştir belki.

Ben emzirme minderi kullanıyorum, büyük c şeklinde olanlardan. Sizin bebeğiniz için ebatları küçük mü kalır bilemiyorum ama bir önerim var. Bebeğin ilgisini çekecek renkte bir emzirme minderi edinip sevdiği aktiviteleri o minderin içine oturtup yaptırın. Eğlenceli de bir şarkı bulun, hep aynı şarkıyı söyleyin minderle vakit geçirirken. Biz köylerden gelen şen çalgıcılarız isminde bir çocuk şarkısı var, sesi alçaltıp yükseltmeye müsait çok eğlenceli bir şarkı. Benim kızım dört aylık olacak o bile heyecanlanıyor bu şarkıda, belki sizde de işe yarar. Bebeğiniz sevdiği oyunları oynarken ya da sevdiği gıdayı alırken o minderi görmeye alışsın. Bir sonraki adımda minderi kucağınıza alıp bebeği üstünde tutarak oynatın, yemek yedirin, şarkınızı hep neşeyle söylemeye devam edin. Buna da alışınca minder kucağınızdayken oynatacak gibi alıp şarkınızı söylemeye başlayın, sakin sakin emzirmeyi deneyin. Her adım için bir kaç gün ayırın. İşe yarayacağını umuyorum.

Minik bebiş annesinin sütünden mahrum kalmaz inşallah. Kolaylıklar dilerim.

Çok teşekkür ederim. 10 aylik oldu bebegim. Işe yararmı acaba. Son bir aydır tv karşısında biseye dalarsa güzelce emiyor. Başka hiç bir türlü emmiyor

Çok teşekkür ederim. 10 aylik oldu bebegim. Işe yararmı acaba. Son bir aydır tv karşısında biseye dalarsa güzelce emiyor. Başka hiç bir türlü emmiyor
Televizyon karşısında beslemek kaş yapayım derken göz çıkarmak olur. Bebeğinizin iyiliği için bunu bir çözüm olarak görmemelisiniz.

On aylık bebek boyutlarını hayal edemiyorum, mindere çok mu büyük kaçar bilemedim :) Bence bir bebek mağazasından kendiniz görüp karar verin. Denemeye değer.

Minderin işe yaramayacağını düşünüyorsanız, bebeği onun sevdiği alandan çıkarıp memeye zorlamak yerine memeyi onun alanına sokun. Sevdiği ek gıdayı onun parmağına sürüp iştahla yiyin. Sonra kendi parmağınıza sürüp iştahla yiyin. Aynı şekilde oyun yaparak kendi parmağındaki ek gıdayı yedirin, sonra kendi parmağınızdan yedirin. Bu oyundan zevk alırsa mamayı bir yere sürdüğünüzde oyun olduğunu anlayacak kadar tekrar edin. Belki bir kaç gün tekrar etmeniz gerekir. Sonra ter kokmadığınız bir zamanda, bebeğin de üstü inceyken aynı mamayı göğsünüze sürün bakalım ne yapacak.

Çocuğun irade sergileyemediği uyku arası gibi zamanlarda, televizyon karşısında emzirmek emme alışkanlığı kazandıramaz ne yazık ki. Tekrar emmek istemesi için bilinçle hareket ettiği zamanlar içinde bir çözüm üretmelisiniz. Bence oyun en iyi çözüm. Bebeğinizin karakterine en uygun oyunu ise en iyi siz bilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

Valla her yolu denedim. 4 aylıkken başladı. Başlarda oyunla renkli kolyelerle idare esiyorduk. Ama büyüdükçe hiç bisey ilgisini çekmemeye başladı. Bende istemem böyle olsun ama olmuyor. Geceleri uykuda bile emmek istemiyor.

Allahin 99 isminden olan el hadi ismini zikredin emzirirken ya hadi diye 260 defa okuyun

eşim pisko-terapist : memeyi reddeden çocukların annelerine yaptığı seanslarda çoğunda bu sebep çıkıyor . başka sebeplerde var ama ekseriyetle bu
Bu kadar hassas bir konuda sergilediğiniz yaklaşım ne kadar üzücü. Yaralamaktan başka pek bir işlevi olmayacağı açık bu ilginç tespitte bulunmak için nasıl bir sebebiniz var, bu tespitinizle konu sahibine nasıl bir çözüm getirdiğinizi düşünüyorsunuz merak ediyorum. Keşke biraz daha empatik yaklaşabilseydiniz

konu sahibi yaralanırsa ben özür dilerim canım .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…