Meme ucu çatlakları

ben bu rahatsızlığı neredeyse 2 ay çekmiş biri olarak evde kullanılan hiçbir şeyin kalıcı çözüm olmadığını söylemeliyim.muhakkak dr gidin.bana 2 krem vermişti onları karıştırıp sürmüştüm emmediği zamanlarda sonra yıkıyordum.bir de göğüs pedi kullanmamamı onun yerine hava alması için ince bez tülbent ya da eski atletimden keseceğim parçaları koymamı söyledi.inanaılmaz iyi geldi.meğer hava almadığı içinde iyileşmezmiş.emzirmenin tadına kısa sürede varmanız dileğiyle...

çok teşekkür ederim cnm mesajını okur okumaz gidip göğüs pedlerini çıkarıp attım bir tülbenti parçalayıp kendime küçük küçük bezler çıkardım ve kullanmaya başladım sanki şimdiden rahatlattı bile tek korkum tülbent çok ıslanırsa üstümdekilere geçirir mi ? aman geçirirse bikaç sefer daha katlayıp öyle koyarım tülbenti olur biter. bu arada ben de gittim cilt doktoruna bana bepanten merhem verdi sadece onu da sürekli yıkamak gerekiyor diye kullanamıyorum.bebeğimin gaz sorunu olduğu için ağlamaya başladğında 4-5 saat ağlıyor o zaman da zaten yıkamak çok zor oluyor vakit kalmıyor. birkaç kez kullanabildim işte ancak onda da bir fayda görremedim. umarım ben de en kısa zamanda emzirmenin tadına varırım.

en onemlısı unuttum dogum yaptıktan sonra kızm daha 1 gunlukken hastanede ebe kızımı kolunun ıc kısmına yatırmıs dıge elıyle sırtını sıvazlıyor ben bı panık oldum dedım napıyorsun gazını cıkartıyorum dedı.. ogunden ıtıbaren kızımın gazını hep oyle cıkarttık belkı ondanmıdır bılmıyorum gaz problemı olmadı hıc ben pek yapamıyordum babası alıyordu koluna denemedıysen bı dene ıstersen cnm bırde sabun surme gogsune cnm daha kotu olur tahrıs olur..

biz de bu yöntemi sürekli deniyoruz ama yok birinde çıkarabiliyorsa gazını beşinde çıkaramıyor. midesini omzumun üzerine yaslayıp poposuna elimle aşağıdan yukarı yavaş yavaş vurduruyorum böyle sanki biraz daha iyi çıkarabiliyor. ama tabii sonuçta ne yapsak afile kalıyor. yavrucuğum 5-6 saat avaz avaz ağladıktan sonra ancak bitkin düşüp uyuyor:((((

çok çok çok teşekkür ederim arkadaşım gerçekten çok zor bir durum cidden insan ne duysa denemek istiyor geçirsin diye. herşeyden medet umar hale geldim. göğüs pedi kullanıyordum sanırım onlar da azdırdı çatlakları. az önce banyo yaptırdık her banyodan sonra vücuduna saf zeytinyağıyla masaj yapıyoruz şimdi biraz rahatladı gibi ama gaz sancısından çok fazla sürmüyor bu rahatlık.bu arada muskat cevizini nasıl kullandın? oğluşumu yerine öptüm bu arada çok teşekkür ederiz:)

önemli diil cnm birazcık faydam olursa cok sevinirim:)msaja dvm et ihmal etme muskat cevizinide cay kaşığına rendeleyip sütümle karıştırıp verdim günde 2 3defa oğlumu rahatlatıyodu.ama dedimya her bebek farklı ben bio gaia zinco rezene kimyon hepsini denedim bi fayda etmedi hele zinco daha fene yapmıştı sanki.geçen bende konu acmıştım burda gaz problemi yüzünden biara gene cok şiddetliydi doktorumuz fitil vermişti ama üşütmeden dolayı bi kaç defa kullandım oda iyi geldi ama doktorum cok mecbur kalmadıkça kullanma demişti neyseki gecti.canını fazla sıkma bi bakmışsın kocaman olmuşlar bugünlerin tadını cıkarmaya bak sonra cok özlersin:)durmadan kokla kuzunu nsl iyi hissetceksin kendini allah başka dert vermesin sağlıkları yerinde olsunda gazıydı cazıydı cekeriz biz:)öpüyorum ikinizide:16:

önemli diil cnm birazcık faydam olursa cok sevinirim:)msaja dvm et ihmal etme muskat cevizinide cay kaşığına rendeleyip sütümle karıştırıp verdim günde 2 3defa oğlumu rahatlatıyodu.ama dedimya her bebek farklı ben bio gaia zinco rezene kimyon hepsini denedim bi fayda etmedi hele zinco daha fene yapmıştı sanki.geçen bende konu acmıştım burda gaz problemi yüzünden biara gene cok şiddetliydi doktorumuz fitil vermişti ama üşütmeden dolayı bi kaç defa kullandım oda iyi geldi ama doktorum cok mecbur kalmadıkça kullanma demişti neyseki gecti.canını fazla sıkma bi bakmışsın kocaman olmuşlar bugünlerin tadını cıkarmaya bak sonra cok özlersin:)durmadan kokla kuzunu nsl iyi hissetceksin kendini allah başka dert vermesin sağlıkları yerinde olsunda gazıydı cazıydı cekeriz biz:)öpüyorum ikinizide:16:

gerçekten çok sağol cnm ya faydan olmaz mı her şeyi bir kenara bırak böyle bir durumda şu paylaşım bile insanı rahatlatmaya yetiyor. inşallah geçecek bu günler tabii de işte o ağlamaya başlayınca doğal olarak hiçbirşeyin tadını çıkaramıyorum. şimdi 15 günlük oldu ama ben şimdiden ağlayarak geçirdiğimiz zamanlara kaybettiğimiz saatlere hayıflanma başladım. sanırım böyle böyle büyüyüp gidecek ve ben aa ne çabuk da büyüdü diyeceğim. neyse dediğin gibi sağlıkları yerinde olsun herşey geçer gider. biz de seni öptük:))

merhaba cnm benim kızım 8 aylık benimde meme ucunda çatlamalar başlamıştı. O dönemde kontrol için gittiğimde çok iyi ebemiz vardı. Hastane özel ve ebemiz ders çalışır gibi her konuda arştırma yapıp geri dönütleri almış bir insan. Sağolsun bana bir krem önerdi sakn ha sakın evde yağlar falan sürme daha beter yapma egzama yaparsın dedi. Bana mustela adlı bir krem önerdi bitkisel olduğundan sürdükten sonra emzirebiliyormuşsun da . Ben denedim allah razı olsun iki günde geçti ve bi daha olmadı kesinlikle tavsiye ederim sanada eczanede var mustela...

merhaba cnm benim kızım 8 aylık benimde meme ucunda çatlamalar başlamıştı. O dönemde kontrol için gittiğimde çok iyi ebemiz vardı. Hastane özel ve ebemiz ders çalışır gibi her konuda arştırma yapıp geri dönütleri almış bir insan. Sağolsun bana bir krem önerdi sakn ha sakın evde yağlar falan sürme daha beter yapma egzama yaparsın dedi. Bana mustela adlı bir krem önerdi bitkisel olduğundan sürdükten sonra emzirebiliyormuşsun da . Ben denedim allah razı olsun iki günde geçti ve bi daha olmadı kesinlikle tavsiye ederim sanada eczanede var mustela...

canım çok sağol ya mustelayı birinden daha duymuştum o da önerdi yarın ilk iş o kremi alıcam bakalım inşallah bana da iyi gelir.

banada doktorum krem vermişti başlarda kullanıyordum kullandığım göğsüm dahadaa çatladı bebeğim o göğsümden emmiyordu bir türlü bebeğin daha çok küçük devamlı emmek isstiycek ve kremi sür sil derken göğsün iyice çatlıyor krem sürdüğüm göğsümü almazdı benim oğlum bıraktım sonra.oğlum 4 aylık felaket şekilde gaz sancılarımız oldu bizimde yemeklerine biraz kimyon koymanı tavsiye ederim çocuğa ek biişeyler vermen için çok erken inan olsun geçiyor bu günler rahatlıyacaksın.bebğin ayaklarını karnına doğru bastır gazı olduğunda birkaç kez tekrarla bunu bastır çek sesleri sende duyacaksın doktorumuz söylemişti ben hala kullanırrım bu yöntemi sağlıkla kalın.

banada doktorum krem vermişti başlarda kullanıyordum kullandığım göğsüm dahadaa çatladı bebeğim o göğsümden emmiyordu bir türlü bebeğin daha çok küçük devamlı emmek isstiycek ve kremi sür sil derken göğsün iyice çatlıyor krem sürdüğüm göğsümü almazdı benim oğlum bıraktım sonra.oğlum 4 aylık felaket şekilde gaz sancılarımız oldu bizimde yemeklerine biraz kimyon koymanı tavsiye ederim çocuğa ek biişeyler vermen için çok erken inan olsun geçiyor bu günler rahatlıyacaksın.bebğin ayaklarını karnına doğru bastır gazı olduğunda birkaç kez tekrarla bunu bastır çek sesleri sende duyacaksın doktorumuz söylemişti ben hala kullanırrım bu yöntemi sağlıkla kalın.

bnm de sol göğsüm felaket şekilde çatladı onu emmekte çok zorlanıyor ya zorlandığına daha da beter oluyor göğsüm her geçen gün. gaz sancılarımız şu 2 gündür biraz azaldı gibi ben de yemeklere kimyon ekliyorum ayrıca kimyon çayı içiyorum. oğluma da sab simplex veriyoruz sanırım bunların etkisi oldu.inşallah ben de sizin gibi bir an önce rahatlarım.

merhaba benim oğlum 5 aylık oldu neyseki o dönemleri atlatım ağlaya ağlaya emzirmiştim bende hatta emzirmekten vazgececektim ama kıyamadım iyikide vazgeçmemişim diyorum ben lansinoh diye bi krem kullandım bebekde rahat emiyo silmeye gerek kalmıyo bide bir arkadaş da yazmıştı aktardan kakao yağı sıvı değilde hacı şekerleri gibi katı olanı varmış onu göğüs ucuna temiz bi bezle sarmış birgünde kanaması ağrısı falan geçmiş ben lansinoh kremi 20 gün kullandım sonra geçti ağrılarım bide göğüs uçlarını nemli bezle silin kuru kuru emzirmeyin bebekler tükürük üretmediği için yara oluyo maalesef göğüs ucuna takılan aparatlardan kullanmayın ben aynı hatayı yaptım ama erken farkettim bebeğimin dili morarmıştı 3gün kullanmıştım gaz problemi içinde kendiniz bol bol rezene çayı için ben bebeğime zinko yağ içirdim rahatlatıyordu hareketlenmeye başlayınca zaten kendi gazını çıkartıyolar biraz sabır istiyor ama herşeye değer yavrularımız için

geçmiş olsun canım yaaa çok zor o günler ama geçecek buna inan
benim de çok oldu yara mastit enfeksiyoonn
bütün duyduğum ve doktorların verdikleri kremler hiç birisi iyi gelmedi
1 ayvanın çekirdeklerini ayır çay tabağna gül suyunu dök jel haline gelecek onu sür hem silmene de gerek yok bebeğini direk emzirebilirsin bir de ara ara zeytin yağına devam et

geçmiş olsun canım yaaa çok zor o günler ama geçecek buna inan
benim de çok oldu yara mastit enfeksiyoonn
bütün duyduğum ve doktorların verdikleri kremler hiç birisi iyi gelmedi
1 ayvanın çekirdeklerini ayır çay tabağna gül suyunu dök jel haline gelecek onu sür hem silmene de gerek yok bebeğini direk emzirebilirsin bir de ara ara zeytin yağına devam et

çok teşekkür ederim cnm ya benim durum hala aynı maalesef ikinciye dermatoloğa gittim karışım bir ilaç verdi (vazelin,gliserin,lanolin ve pantenolden oluşuyor) pazartesiden beri sürekli kullanıyorum tabii emzirmeden önce ılık suyla yıkıyorum ama zerre kadar faydasını görmedim göğüslerim giderek kötüleşiyor. ayva çekirdeğini deneyeyim ama ayva var mı hala bilmiyorum ki. bulursam yapayım hemen. bu arada göğüs uçlarımın yarasını geçtim artık göğsüm tamamen yanmaya başladı içten içten arada da damarlarım çekiliyor resmen inanılmaz acı veriyor bu neden kaynaklanıyor bilmiyorum bir de ne yediysem de sütüm hala az acaba bunlarla ilgisi var mı?

bende 14 günlük anneyim ve meme uçları benim içinde kabus. önce lansinoh kullandım, sonra hametan, daha sonra gül suyu+ayva çekirdeğinden merhem yaptım, hiçbiri işe yaramadı. medicassol da kullandım hemde anestolle birlikte. şimdiki mucizem hakiki zeytin yağı, emzirmeden önce sürüyorum üstüne çay tabağı kapatıyorum, emzirme sırasındad siliyorum. nettende dogru emzirme tekniklerini izledim, bununda çok etkisi oldu..

ben de bu konuda çekenlerdenim.ama kurtuldum çok şükür.bir gece saf zeytin yağı ertesi gece de evde yapılma kantaron yağı.iki günde kurtuldum.herkese tavsiye ederim.şimdi kızım da ben de çok mutluyuz.emzirirken ağlıyordum resmen o derece.

Bebeğinizin 5-6 saat kadar ağladığını söylemişsiniz. Benim bebeğim henüz yolda ama okuduğum kitapta ( Tracy Hogg - Bebek bakımında mucize çözümler ) sütünüzün bebeğinize yeterli olup olmadığını kontrol edin ( sağarak ne kadar olduğunu anlayabilirsiniz ) belki sorun sütünüzün bebeğinize yeterli gelmemesinden kaynaklanıyor olabilir.
Sütünüzü sağarak ne kadar olduğuna bakın derim.
sevgiler

Okurken o hiç geçmiyecek sandığım günler geldi aklıma.bebeğimin kan emdiği ağlaya ağlaya emzirdiğim günler.bitkisel kremler zeytinyağı kantoron yağı denedim.emzirmeye ara verdim emzirince tekrar yara oluyor diye.sürekli araştırdım.sadece kalkanlar işe yaradı.boşuna çekmişim onca sıkıntıyı.sütü azaltır filan yazıyordu.ama hiç çıkarmadım nerdeyse.emzirmeden önce bide emzirdikten sonra takıyordum.ilk taktığım günden itibaren acıyı azalttı.bi haftada tamamen geçti.bi kere daha yara olacak gibi oldu hemen tekrar taktım geçti.benim ikinci bebeğim.ilkinde bi sorun olmamıştı.emzirme tekniğide çok önemli.ağzı küçük olduğu için göğsün sadece ucunu emiyordu.o yara yapıyor işte.kalkan kullanmalısın bence kesinlikle.bana pahalı gelmişti ama.geçecekse daha çok bile veririm demiştim.ve geçti de.geçtikten sonra hiç krem kullanmadım sadece süt ile temizliyorum emzirmeden önce ve sonra.emzirmenin keyfini çıkarıyorum şimdi.:)

Okurken o hiç geçmiyecek sandığım günler geldi aklıma.bebeğimin kan emdiği ağlaya ağlaya emzirdiğim günler.bitkisel kremler zeytinyağı kantoron yağı denedim.emzirmeye ara verdim emzirince tekrar yara oluyor diye.sürekli araştırdım.sadece kalkanlar işe yaradı.boşuna çekmişim onca sıkıntıyı.sütü azaltır filan yazıyordu.ama hiç çıkarmadım nerdeyse.emzirmeden önce bide emzirdikten sonra takıyordum.ilk taktığım günden itibaren acıyı azalttı.bi haftada tamamen geçti.bi kere daha yara olacak gibi oldu hemen tekrar taktım geçti.benim ikinci bebeğim.ilkinde bi sorun olmamıştı.emzirme tekniğide çok önemli.ağzı küçük olduğu için göğsün sadece ucunu emiyordu.o yara yapıyor işte.kalkan kullanmalısın bence kesinlikle.bana pahalı gelmişti ama.geçecekse daha çok bile veririm demiştim.ve geçti de.geçtikten sonra hiç krem kullanmadım sadece süt ile temizliyorum emzirmeden önce ve sonra.emzirmenin keyfini çıkarıyorum şimdi.:)

ben de avent'in kalkanlarını alıp kullandım ama sanıım herkeste farklı etkisi oluyor kalkanlar benim göğsüme aşırı baskı yaptı hatta sütümü azalttı. kullanım klavuzunda sadece 45 dakika kullanılması gerektiği yazıyor ve 45 dakikada da bn pek bir etki göremedim sütümün azalması da cabası oldu. ne güzel ama sizin acılarınızı geçirmiş. ben artık umudumu kesmek üzereyim ne duyduysam denedim ama benim sanırım acılarım geçmeyecek:((

ben de avent'in kalkanlarını alıp kullandım ama sanıım herkeste farklı etkisi oluyor kalkanlar benim göğsüme aşırı baskı yaptı hatta sütümü azalttı. kullanım klavuzunda sadece 45 dakika kullanılması gerektiği yazıyor ve 45 dakikada da bn pek bir etki göremedim sütümün azalması da cabası oldu. ne güzel ama sizin acılarınızı geçirmiş. ben artık umudumu kesmek üzereyim ne duyduysam denedim ama benim sanırım acılarım geçmeyecek:((

ben artık emzirmekten vazgeçmek üzereydim.o sebepten sütüm azalırsa azalsın dedim bu gidişle hiç emziremiyeceğim.ilk başta bende 45 dakika emzirmeden önce 45 dakikada emzirdikten sonra takıyordum.delikli olanları taktım hep.hava aldğı için yumuşatıyordu hemen acısı geçmişti ilk gün den.sizinki daha ileri seviyede belki.Allah yardımcınız olsun.hiç geçmiyecek sanıyorsunuz ama geçiyo o günlerde.hiç uykusuz 4 ay geçirdim.kolik sancılarımız vardı bide üstüne göğüs yaraları.annem sağolsun çok yardım etti.şimdi 5 buçuk aylık bebeğim ve unuttum.bile o günleri.

Back
X