Meme Ucu Kopması

sadem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
74
0
36
İstanbul
kızlar merhaba acıl yardımınıza ıhtıyacım var!gogus ucum emzırmekten yara oldu ama çatlama degil,ucunun alt tarafından et kopmus ve sankı her emısımde bıraz daha buyuyor yara.lansınoh dıye bı krem var ama o sadece nemlendırıyor baska faydasını gormedım bıldıgınız bır sey var mı bu tarz durumlar ıcın kopmalar ıcınn noluur yardımm

cnm eczanelerde solucan kremi varmış ....bizim gelin diyo ben onun yalancısıyım ....kesin faydalı abla diyooo ..bi denesin faydasını görecek diyo.
acil şifalar versin rabbim....

Son düzenleme:
bende yaşadım aynısını parçalar kopru kızımda yuttu emerken. ben önce kakao yağı sürdüm sonrada medelanın purelan isimli kremini sürdüm emzirdikten hemen sonra sürüyordum onun faydasını gördüm. yara köreldi.

cnm benim de göğüs ucumdan parça koptu 2 gün emzirmedim o göğsümden bu sefer o açık yara iltihap topladı ve emzirmediğim için göğsüm şişti.bende mecburen o göğüstende emzirmek zorunda kaldım 40 ım çıktıktan sonra göğüs uçlarımda iyileşti.o 40 gün ömrümden yedi resmen ama geçiyomuş gerçekten .medacasol isimli bir krem var sadece o yaralı yere sürdüm oda iyi geldi.onun haricinde bütün kremleri denedim hiç işe yaramadı.

Son düzenleme:
ahh ahh 4 ay öncesi aklıma geldi sızladı içim.aynı durumu yaşadım ağlaya ağlaya tepine tepine yaşadım.ne kremler ne ilaçlar kullandım ama yoooktek şifa anne sütüydü.sağıpsağıp yıkadım gögüs uclarımı.emzirme öncesi ve sonrası da yıkayıp sütle kuruttum.şimdi iyiyim allahıma çook şükür.denemelisin canım.şifa versin allah

ayy cok tesekkur ederım kızlar bende tepıne tepıne emzırıyorum dur bakalım sonu ne olacak o madecassol adlı pomatı bende duydum sursem mı acaba sute gecermı sonra bıde onla ugrasmayayım ay artık herseyden korkar oldum onu sılecekmıyım emzırmeden once

bırde sımdı bır sey daha duydum nette papılla dıye bır krem kullananlar sıkı tavsıye edıyor.hatta once urunu gonderıyorlar 1 hafta sonra parayı yatırıyormussun o kadar garantılı,hıc kullanan yada duyan oldumu bu kremı

Benim bebeğim 13 günlük yanlış emzirmekten meme uçlarım çok kötü olmuştu eşim medela süt pompası kiralarken medelanın purelan kremini de almış.Kullanıyorum yaraları kapattı hem emzirmeden silmek yetiyor. o kadar yara olmuştu ki yine de emzirirken acı çekiyorum.

Benim bebeğim 13 günlük yanlış emzirmekten meme uçlarım çok kötü olmuştu eşim medela süt pompası kiralarken medelanın purelan kremini de almış.Kullanıyorum yaraları kapattı hem emzirmeden silmek yetiyor. o kadar yara olmuştu ki yine de emzirirken acı çekiyorum.
canım selam
gecmiş olsun ne sürersen sür acıyo maalesef benim daha yeni geciyor. bende bepanten merhem kullandım.cok iyi geliyordu...

kızlar merhaba acıl yardımınıza ıhtıyacım var!gogus ucum emzırmekten yara oldu ama çatlama degil,ucunun alt tarafından et kopmus ve sankı her emısımde bıraz daha buyuyor yara.lansınoh dıye bı krem var ama o sadece nemlendırıyor baska faydasını gormedım bıldıgınız bır sey var mı bu tarz durumlar ıcın kopmalar ıcınn noluur yardımm

offf offf nasıl bi acıdır o bende kızımda cektim göğüs uçlarım yara olmuştu hemde nsl kanardı kopardı neler çektim.bende denedim herşeyi bütün kremleri ama nafile:43:doktora gitmiştim artik emzirme demişti oda vermişti biçok krem böle giderse ameliyata kadar gider demişti.anne sütü ile sil şnu yap bunu yap neler neler...ama hiç faydası olmadı emzirmeyince ii oluyo birazcık emzirince gene aynı..anneannemin bi komşusu lokum sarsın demiş bildiğimiz lokum o iyi yapar demiş ilk başta yapmadım ama hiç bişey fayda etmeyince bunuda deneyim dedim vee gerçekten ii geldi 2 3 günde kapandı yaralarım..emzirmediğim zmn sarıyodum emzirirken silip emziriyodumm ben faydasını gördümm herkesede söylerimm..gene hamileyim baka aklıma geldi tüylerim diken diken oldu şimdi..cok geçmiş olsun bi dene istersen sonuçta zararlı bişey diilll umarım ii gelir

canım benim de denemediğim krem kalmadı...yoruldum ama oğlum 1 aylık oldu lansinoh kullanıyorum sadece yumuşatıyo ne zaman geçicek bilmiyorum ama çook acıyooo:((((

kakao yağıyla yağlayıp,göğüs pediyle kapat ki,baya zaman onunla temas etsin...ben bunun faydasını gördüm,doğumun ardından 8 ay sonra geçenlerde tekrar yara oldu,dibinden kopacak gibi,ben yine bunu yaptım geçti...
ilk kızımdada hastanede önermişlerdi,tıp fakültesinde..iki doğumumdada bunu uygularım...

artık ne yapacagımı sasırdım dedıgım gıbı papılla krem aldım bakalım sankı acısı bıraz azaldı ama yara hala acık tabıı,bır de buna ek gogus kalkanı aldım nette o kadar cok methını duydumkı du bakalım bende de ıse yarayacak mı:2:
odum kopuyo kı ıyıce buyucek dıye yara

kızlar aynı sorunu bende yaşadım göğsüm emilmicek haldeydi parça parça oldu ve kanıyordu doktorun verdiği kremde bir işe yaramadı ben annemin tavsiyesi üzerine tatlı badem yağı sürdüm 2 günde düzeldi bir dahada olmadı yanlız mziemeden sıcak suyla yıkayıp kuruladım.gaz sancımızıda acı elma yağı ile atlattık ben baya yağların faydasını gördüm şiddetle tavsiye ederim
:64:

ben 1.5 ay çektim. daha sonra steril novukxsol pomad ve bepanteni ard arda sürerek geçti 5 günde. bir de kantaron yağını sürdüm arada o da faydalı oldu. hiç geçmiyecek sanmııştım. çünkü çok kötü olmuştu. ama artık kabus bitti. siz de kullanın mucizeyi yaşayacaksınız...................

Gecmis olsun.ne kadar aci bisey oldugunu yadayan bilir.bende aventin silikon gogus ucu kalkani kullandim.2hafta da gogus uclarim iyilesti.emzirmedigim zamanlarda bepanthen merhem surdum.

canım selam
gecmiş olsun ne sürersen sür acıyo maalesef benim daha yeni geciyor. bende bepanten merhem kullandım.cok iyi geliyordu...

Doğum sonrası topiclerde karşılaşıyoruz artık ne güzel:))Meme ucu yarası gerçekten çok sıkıntılıymış canım ya..Merhem olarak da madecasoll kullandım iyi geliyor ama emzirmeden önce iyi yıkamak gerekiyor.Kremler iyi geldi açık yara kalmadı ama bu kez de meme ucu çok yumuşadı oğlum rahat kavrayamıyor meme kaçıyor ağzından:( Zaten sütüm daha artmadı üfff üffff ne olacak bu emzirme işi bilemiyorum:emir_bebek:

merhaba sadem ,

aslında ne cocugum var nede hamıleyım ancak bı arkadasımdan duydum cok fazla krem denedı yurtdısından getırttı olmadı
en son bor cozum buldular bırkaç kısıde ıse yaradı umarım sende ve okuyan dıger arkadaslarda da ıse yara
basıt ve ucuz :
-bırkaç ayva alıp cekırdegını cıkarıyosun
-yarım cay bardagı su ıle cezvede kaynatıyosun ( kaynadıktan sonra 10 dk ateste kalıyo )
-koyulasıp jolemsı bi kıvam alıyor
- altını kapatıp bırkaç damla zeytınyagı damlatıp karıstırıyosun
-sonra kucuk bı krem kutusuna koyup dolapta saklayabılırsın / yada bardakta fıncanda agzı kapalı olarak
emzırmeden 40-50 dk once surersın

***ıse cok yaradıgını soyluyorlar umarım ıyı gelır
gecmıs olsun

7 ay bu yaraları çeken , eczama olan, bununla ilgili uç dört konu açan , sutten kesmesi doktor tarafından kesinleşmiş , bütün kremleri kullanmış hatta hocalara gidin okutmuş bir anne ikram diyorum ki herkes kendi yöntemini buluyor. Emin oldugum şey göğüs pesini direk meme ucun ile temas ettirme derim ben artık silinin emzirme ucunu kesip ucuna onu koyuyor sonra pedi bırakıyorum . Hem ucu icine çökmüyor hemde kipirdadikca acımıyor bu sayede kalkanlardan kurtuldum daha iyi durumdayım birde şutum azaldı biraz onunda etkisi var.

Yazım yanlışlarım için kusura bakmayın telden yazdığımızın benim yazdığımı o kafasına göre değiştiriyor :)

Back
X