• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Memede ele gelen kitle?

01ugurecem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
12
Puanlar
88
Merhaba, hayırlı akşamlar. Geçen ay göğsümde ağrı hissettim. Regl dönemine bağladım fakat içimde bir yerlerde bir huzursuzluk oldu aldırış etmedim. Bir önceki regl dönemlerimde göğsümde ağrı hissetmiyordum. Emzirme dönemi boyunca 1.5 yıl regl görmemiştim. 1 senedir regl görüyorum. Pazar günü yanlız olduğum bir anda göğsümdeki ağrı dikkatimi çekti ve ve elle muayene yaptım. Sağ göğsümde doktorun demesiyle saat 12 hizasında 1 cm. Lik birşey elime geldi. Huzursuz oldum ve dün doktora gittim. Doktor muayene ettiğinde birden fazla olduğunu ve iki göğsümde de olduğunu söyledi. Harelet ediyor. İnternette araştırmama gör harelet ediyorsa kanser olma olasılığı düşük diyor. 12 Haziran için randevu verildi USG için. Bende bekleyemediğimden özeldem usg. Randevusu aldım perşembe gününe. Falat içim çok huzursuz, Allan tan gelen birşey fakat çocuklarım olduğı için içim içimi kemiriyor. Sadece şunu merak ediyorum hareket edipte kanser olan var mı? Hareketsiz olması kanserli olduğunun kesin kanıtı mı ? Tabiki asıl sonucu doktorum söyleyecek fakat o kadar sabredemiyorum ki bı soruyla boğuşmaktan. Bu arada ağrılarım var. Sağ göğsüm sol göğsüme göre daha şiş. Ve sol göğsümde olanda bugün daha belirgin hale gelmiş hergün ağrılarımın biraz daha arttığını hissediyorum.

Yıllar önce bende de ağrılı, hareket eden nohut tanesi kadar bir kitle vardı. İlk kafkettiğimde hiç ağrılı değildi. Bir dönem çok şiddetli ağrıdı. Hemen doktora gittim. Ultrasonla baktı önemli bir şey değil dedi. Çok ağrı yapıp rahatsız ederse içerideki sıvıyı boşaltırız dedi. Zamanla kendiliğinden kayboldu. Ultrasonda her şey netleşir. Sağlıklı haberlerinizi alalım inşallah

Bildiğim kadarıyla hareket etmesi ve ağrı olması iyi bir şey. Eylül ayında benim de kolumu dahi kaldıramayacağım şekilde bir kitle çıkmıştı tam sağ göğsümün hafif alt kısmında aşağı yukarı oynatılabilen bir şişlik. ama doktora bile gitmeden kendiliğinden geçmişti. Bazen bazı deodorantlardan, kullandığınız sütyenden vs de olabiliyor. İçinizi ferah tutmaya çalışın🌸

Doktora gidin .Hemen'de panik olmayın.Yağ bezesi olabilir zararsız kist olabilir .Doktora gidin evhamda yapmayın inşallah zararsız önemsiz bir şeydir.Genelde öyle çıkıyor.Bir doktora gösterin . Şifa dilerim

Back
X