Memeden kesen anneler bakabilir misiniz?

Benim kizimda 22 aylik bende memeden kesmek istiyirm ayni psikoloji bendede var kadinlar birbirlerini cok iyi anliyolar gercekten bende tasinma surecinde olmasam lkesin kesicem gece 6 7 kere uyanmak nedir ya kafam beynim kalmiyo yemin ederimama daka kesme zamani gelmedi tasinmayla bir olasi cocukda psikoloji sorunlara yol aciyormus o yuzden beklemedeyim ins. Kolayca keserz belkide siz kesmissinizdir ...

Nerdeeee.. kesemedim, kıyamıyorum. Hayatında bir daha geri dönüşü olmayacak, ne kadar emse kardır, uyuyamıyorsun diye elinden alma çocuğun sütünü diyerek kendi kendimi ikna ediyorum bir şekilde. Artı bunda 3 dişinin birden çıkmasının da büyük payı var, maalesef doğru zaman değil.. bir süre daha böyle gidecek sanırım.

Nerdeeee.. kesemedim, kıyamıyorum. Hayatında bir daha geri dönüşü olmayacak, ne kadar emse kardır, uyuyamıyorsun diye elinden alma çocuğun sütünü diyerek kendi kendimi ikna ediyorum bir şekilde. Artı bunda 3 dişinin birden çıkmasının da büyük payı var, maalesef doğru zaman değil.. bir süre daha böyle gidecek sanırım.
merhabalar,öncelikle bende sizin gibi bebeğine kıyamayan ve aşırı uykusuzluk çeken annelerden biriyim..ben bebeğimi memeden kestiğimde hatta kesmek zorunda kaldığımda 17 aylıktı.geceleri hep memede uyumak istiyor beşiğinde hiç uyumuyordu.bende bebeğimde yoruluyorduk uykusuzluktan daha sonra eşimle karar verdik keselim memeden biberon ile yada başka şekilde mamalar yapıp verelim dedik en azından o da bende uyuruz da hayatımız normale döner diye.öylede yaptık memesiz duramayan bebeğim iki gün avaz avaz ağladı sadece üçüncü gün sessiz sedasız bir gece geçirdik inanamıyordum bu kadar kolay olamaz ya kesin yarın ağlar yine dedim ama onunla konuştum hayır anneciğim süt bitti meme yok dedim ve gerçekten bendeki kararlılığı bebeğim de anladı bir daha ağlamadı bir anda gece uykularımız düzene girdi benim psikolojim düzelmeye başladı.daha mutlu oldu bebeğimde sürekli ağlayarak o da yıpranıyordu çünkü.meğer bunun altında yatan tek şey annenin kararlılığıymış...eşimin de beni frenlemesiyle sakın emzirme bak yoksa çocuğun da düzenini bozarsın deyişleri hala kulağımda .kızım şuan 30 aylık oldu tuvalet eğitimini de 3 günde tamamlayıp bezden kurtulduk tamam ağlama gel meme tamam gel bez takayım demedim hayır anneciğim bak süt bitti,hayır kızım bak bez pis olmuş deyip kuru çay koyup kandırmıştık o gunden sonra asla bez istemedı ben götürüp getirdim sürekli sonraları kendi söylemeye başladı sabırlı bir anne sakin bir anne bebeğine her şeyi öğretebilirmiş meğer...

19 aylık kızım iki gündür emmiyor. Biraz çığlikli genel olarak anlatarak bıraktık. Çığlık kısmı göğüs ucunu ısırmasından kaynaklandı ve korktu sanırım. Isırsa da emiyordu acıdı diyorsun. Anlatma kısmı sleepy bezlerle başladı. Bezi değiştirirken eline bez verirdim incelerdi. Yeni 3 numaradan 4 numaraya geçtik. Ilk dikkatini çeken emzik yok oldu. 3 numarada bebekler oturuyordu ağzında emzik vardı, 4 numarada bebekler ayakta ve ağızlarında emzik yok. Bebekler büyüdü emzik, meme emmiyorlar artık dedim. Sen de büyüdün meme emme dedim. Sütü bitmiş dedim. Bu anlatma 3 hafta falan sürdü. Isırma olayı olmasa biraktirmazdim. Acısına dayanamadım. Büyüdün memenin sütü bitti artık acıyor dedim. Sadece op sarıl kokla dedim. Istediği zaman açıyorum öpüp sarılıp kokluyor. Emmek istediğinde süt bitti emmek yok diyorum, ısrar etmiyor. Iki gündür ninni açıp sarılıp uyuyoruz MAŞALLAH. Inşallah bu şekilde devam edebiliriz. Zaten kademeli başlamıştım, gündüzleri baya azalmıştık, gece çok düşündürüyordu nasıl uyutacagim diye. Sarılıp uyumayı kendisi istedi. Iki günde çok rahatladım diyebilirim. Iki gündür bardağa sahip sütü ısırıyorum. Sütü nasıl azalacağız yolunu bilen var mı? Şişip ağrı veriyor, elimle bardağa sağıp ıcirıyorum o yuzden

ben gunluk azar azar o şişkinliği,ağrıyı azaltacak kadar sağıyordum zaten zaman geçtikçe ağrımda sütüm de azaldı.bence sütü kesmek için ideal zamanlar yoksa ileri zamanlarda inanmıyorlar ayrılmıyorlar zaten alışkanlık oluyor artık bu yüzden istiyorlar.siz başarmışsınız ne güzel :) bu kararlılıkla devam edin çocuğunuz ile mutlu kalın...

Merhabalar hanımlar, güncelleme yapmak istedim. Maalesef her ne kadar tiksindirmeyi istemesem de anlatmayla yol alamadık. 8 gün kadar önce adını unuttuğum şu çok meşhur taşı aldık, ilk emmeye çalışmasında tiksindi zaten, bir iki kere daha meme istedi açtım ama ağzına bile almadı. Anlattım süt bittiği için öğğ olmuş , memeler cici ama süt bitti dedim. Birkaç gün meme dedi, memelerimi açıp cici cici diye sevdi ama hiç emmeye çalışmadı. Onun ve benim için zor geçen 2 günün ardından meme olayı tamamen kapandı. Şoke oldum bu kadar kolay kabulleneceğini sanmıyordum. Ve çok şükür artık gece uyuyoruz. Evet uykuya geçmesi zor oluyor, misal dün gece 11buçukta uyudu ve maşallah şu an hala uyuyor. En azından kendi kendine uyuyor diye avutuyorum kendimi. Gecede kaç kere kalktığımı hatırlamıyorum ama şöyle söyleyeyim bazen 1 saatte 4.defa uyandı diye eşime dert yanıyordum. Çok şükür o günleri atlattık gibi. Darısı isteyen herkesin başına. Mesaj atıp fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Merhabalar,

Öncelikle konum taşınmazsa çok sevinirim, burda daha hızlı cevap alabileceğimi düşünüyorum.
18 aylık bir kızım var, anne sütü aldı bu zamana kadar. Çok şükür boyu da kilosu da yaşıtlarına göre iyi durumda. Aslında 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum fakat artık takatim kalmadı. Memeden başka asla uyumuyor ve geceleri belki 4-5 kere meme için uyanıyor. Emzik ve biberon zaten kullanmıyor, gece uyandığında su veriyorum almıyor. Eşim sağ olsun çok yardımcıdır ama o da uyutamıyor kızımı. İlla meme istiyor..

Ama son bir haftadır artık isyanlardayım çünkü memede uyuyor ve meme ağzından çıkınca uyanıyor. Psikolojik olarak harap olmuş durumdayım. Siz nasıl yaptınız? Bana anlatıp yol gösterir misiniz? Yaklaşık 20 aydır üst üste 5 saat uyumadım, burda kimsem de yok yardım edecek, uykusuzluktan perişan durumdayım..

Bir de psikolojik boyutu var, yanlış mı yapıyorum? 2 yaşına kadar sabretmeli miyim yoksa kesmeli miyim? Kafam karmakarışık.

Şimdiden teşekkürler.
Benimde kizim 18 ayini dolduruo ayni durumdayim cok bezdim uyku problemleri aldi basini gidio.rahatsiz suan orta kulak iltihabi var yoksa hemen kesicem bi kac kez denedim ama geceleri pek bi cildirdi. Gogsume sirke surdum baya agladi. Zor is ya Allah yardimcimiz olsun😊

Back
X