Memleket hasretim

Adanada sogugu idare edersiniz ama yollsr nsl olacak. Antepde yolda ksldi millet. Ben de mersinden antalysys gidicem hava ds soguk. Gidrrsem 3 gun filan kalirim. Mersin de gece eksileri goruyor hava. Nisan da da ara tatil vsr. Sahsrn uzun yol olsa gitmezdim ben.

Evde sıkıntı olmaz ne olacak hepimiz sobalı evlerde büyüdük.
Bence yolları düşünün. Yılın en soğuk haftası geliyormuş. Geçenki yolda kalanları düşününce insan bi düşünüyor.

antalya ve izmirin kışı çok üşütüyor ya nemli ya estikce daha bir soğuk soğuk esiyor denizi bile buz gibii
mersinde deniz sıcak mesela evde duşa giriyor gibi giriyorsunuz yazın denize
izmirde denizde azer bülbül gibi titremiştim donmuştum resmen :KK70:
Rüzgarı bitmiyor zaten,rüzgar olmasa o kadar sıkıntı değil yine.

Herkese merhaba. Yarın okullar kapanıyor. En son Ağustos sonlarında ailemi gördüm ve Bursa'ya döndüm. Kasım'da gitme şansımız varken eşim sen Ocak'ta da gitmek istersin dedi ve gitmedik memleketime.
Şimdi ise havaların çok soğuk olması beni düşündürüyor. Ne karar versem bilemedim.
Annemin evi sobalı ve ısı yalıtımsız. Biraz soğuk oluyor her ara tatilde gittik 4 yıldır ama bu kez nedense bir soru işareti oldu kafamda. Adana'ya gideceğiz bu arada. Bir de 3 yaşında oğlumuz var. İyi kötü fikir verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Gidin derim. Anneniz o evde yaşıyor.

Gitmek istiyorsanız gidin
Çok bir yol değil ki
Kalın giyinir çocuğunuz da

Adana ne kadar soğuk olabilir ki diyorum çocuğunuz da bebek değil sıkı giydirirsiniz evde bence gidin iyi tatiller 😉
Yalnız adananın çoğunda yalıtım diye birşey yok ve şuan gerçekten çok soğuk sabah heryerde don vardı gece eksileri görüyor 😁
Evler bile buz gibi
Lütfen akdeniz diyip geçmeyin o kadar soğuk memleketler gördüm akdenizde dondum donuyorum evlerden dolayı 😅

Yalnız adananın çoğunda yalıtım diye birşey yok ve şuan gerçekten çok soğuk sabah heryerde don vardı gece eksileri görüyor 😁
Evler bile buz gibi
Lütfen akdeniz diyip geçmeyin o kadar soğuk memleketler gördüm akdenizde dondum donuyorum evlerden dolayı 😅
Akdeniz geçen sene bu kadar soğuk değildi sanki cesmeden akan su degilde buz gibi aşırı derecede soguk akiyor yazında böyle olsa ya diyorum sular 😃

Soğuk bir şehirde yaşıyorum ama bizim buralarda ısıtma sorunu olmuyor. Tüm odalarda doğalgaz ve kalorifer oluyor. Sahil şeridinde genel itibariyle klima ile tek odada ısıtma oluyor. Bu yıl adana, mersin, osmaniye çok serin seyrediyor diyorlar. Yollarda çok soğuk olacak. Sanırım ertelerdim. Sanırım öğretmensiniz diğer ara tatilde gitmek daha iyi olabilir.

Leğende çimersiniz sobanın yanında:KK70:Öğlen hava daha sıcakken yıkanırsınız.

Ben de eskişehirdeyim. Biz de benim memlekete gideceğiz doğu karadenize. Yol çok korkutuyor beni de. Pazar çıkmayı planlıyordum ama yarın dahil 3 gün yoğun kar gösteriyor. 2 çocuk da bende var erteleyebiliriz o yüzden.

Memleket hasreti ben de çok çekiyorum. Ama çocuklarla kısa süreliğine gitmek de çok yoruyor. Tüm tatili orada geçireceksiniz gidin. Ama 3 4 günlüğüne daha beter yorgunluk olur.
14 günlük izin yazdıracak eşim. Az evvel bakmış 2 gün önce Ulukışla Pozantı yolu kapanmış falan dedi 🤦🏻‍♀️

Haftaya adana ya gidicem ailemin yanina, ailemin evinde soba bile yok. Ara sira elektrikli soba açarlar cok üşürlerse Cocuklugumuzdan beri de boyleydi. Cok sicak da sevmeyiz zaten. Adanali biri soguktan nsil korkar ya anlamadim😄
Sıcaktan korkmam ben ama soğuğa dayanamıyorum maalesef 😅. Mesela nefes alamasam da nemden sıkıntı değil yazı 🙊 hatta tüm yaz Adana'daydım ama 15 derece altında dayanamıyorum. Bana en az 20 derece iyi geliyor 😃

İç Anadoludayım, okulda bahçe nöbeti tutarken burnumdan akan sümük dondu arkadaşlar. Söyleyeceklerim bu kadar😂😂😂 Adana ne kadar soğuk olabilir bilemiyorum, şu an kıstasım sümük donması😂
Aslında soğuk gelmesi şundan yazın Adana'da hissedilen sıcaklıklar çok fazla bünyemiz ona alışıyor. Zaten Nisan'dan Aralık a kadar sıcaktır Adana. Sürekli sıcaklık sonrası 15 derece altına dayanmak zor geliyor. Yazın 45 dereceyi buluyor hissedilen sıcaklıklar nem ile birlikte tabi ki.

Herkese merhaba. Yarın okullar kapanıyor. En son Ağustos sonlarında ailemi gördüm ve Bursa'ya döndüm. Kasım'da gitme şansımız varken eşim sen Ocak'ta da gitmek istersin dedi ve gitmedik memleketime.
Şimdi ise havaların çok soğuk olması beni düşündürüyor. Ne karar versem bilemedim.
Annemin evi sobalı ve ısı yalıtımsız. Biraz soğuk oluyor her ara tatilde gittik 4 yıldır ama bu kez nedense bir soru işareti oldu kafamda. Adana'ya gideceğiz bu arada. Bir de 3 yaşında oğlumuz var. İyi kötü fikir verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Gitmeyıver bu kadar dusunuosan

Hanımefendi bence sizin annenizi görme gibi bir isteğiniz yok
Anneniz siz eşiniz babanız var mı bilmiyorum üç kişisiniz, bir sobayı yakmak mı zor geliyor, oturun işte sıcacık bir odada hasret giderin siz gezmek istiyordunuz herhalde
Çocukla da düzgünce ilgilenirseniz üşütmez bizde sobalı evde büyüdük kalacağınız birkaç gün alt tarafı
Keşke bizim de sobamız olsa da şöyle kemiklerimiz ısınsa
Evet annemden ziyade ablamları daha çok özlüyorum. Ama annemi de özledim. Oğlum doğalgazlı evde tüm odalarda gezmeye alışkın olduğundan orda tek bir odaya hapsetmek zor olacaktır haliyle. 25 yaşıma kadar soba yaktım çocukluğumdan beri. Zaten dediğim gibi her kış gidiyoruz ara tatilde yine yakıyorum. Ama bu kez soba yakmaktan ziyade yolculuk düşündürüyor. Geçeceğimiz güzergahta hava durumları hep yoğun kar yağışlı. Bu da Allah korusun bir kaza gizli buzlanma, veya antep'teki gibi bir yolda kalma sıkıntısı yaşar mıyız tedirginliği var. Zaten şimdi gitmesem Nisan'da mutlaka gideceğim. Ama dediğim gibi 5 aydır göremiyorum tüm ailemi. Ayrıca şehir olarak da çok özlüyorum memleketimi, sokağımızı, .. babamın da kabrini ziyaret etmek istiyorum ...

Back
X