Memleket ve aile özlemi

Pufy1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
225
304
103
37
Allah ölüm ayrılığı vermesin belkide başkasının yanında benimkisi dert değil ama zaman zaman memleketimi ve ailemi cok özlüyorum.Öyle ki hiç ummayacağım konu komsu bile aklıma geliyor bazen.1800 km kadar uzaktayım ailemden 3 ay önce gordum.Dogum yaklaşıyor onun da psikolojik etkisi mi bilemiyorum.8 sene oldu evleneli 3 il degistirdim 8 ev taşıdım.Dolayisiyla uzun dostluklara da fırsat vermedi hayat.Kizimin yanın da ağlayıp sızlamak istemiyorum sizinle paylaşmak biseyler duymak istedim sanirim.Okuyan herkese teşekkür ederim.

Gelsinler yanlarina.
Ben dayanamadim gelin dedim 1 hafta geldiler.En azindan hasret giderdik.Saclari dokuluyo cok annemin supururken yerlerde gordum basladim aglamaya.Oluyor aile ozlemi cok cok iyi anliyorum seni.
Onları oraya bağlayan bi isleri var biri gelirse diğeri gelemiyor.Hangisi gelse aklım diğerinde oluyor.

ah şu hamilelik hormonları, onların da etkisi büyük, senin yapın daha hassastır ondan da olur.ben yurtdışında yaşıyorum senede 1 defa 10-15 gün görüyorum özlüyorum ama öyle aman aman bir durumum yok.facetime yetiyor.genel olarak mesafeli bir insanımdır.ancak mesela sizin durumunuzda da özellikle günümüzde çok insan var.bildiğiniz gibi ekmek nerde insan orda.yani yalnız değilsiniz :) ama arada bir yanınıza davet edin bir haftalık

Doğum icin 15 gün kadar annem gelecek

Aynı dertten müzdaripiz,yıllar geçtikçe özlem artıyor,bayramlar seyranlar yetmiyor artık.Bir Kadının çıkışta anneme gidecem ya da bugün annemin günü var ona gidecem demesi ne büyük bir şans anlayana

Evet anneme yemeğe gidiyorum vs diyenlere cok özeniyorum,en azından yakın bir mesafe olsa haftasonu görüşecek kadar.

Ay canim anliyorum seni..
Yurtdisindayiz biz de. Oyle ozluyorum ki ailemle,dostlarimla gecirilen zamanlari, sohbetleri, sicacik sevgilerini..
Gurbet zor.

Tayincisiniz galiba? Aileye yakin tayin imkani var mi?

Allah saglik ve sabir versin hepimize

Ay canim anliyorum seni..
Yurtdisindayiz biz de. Oyle ozluyorum ki ailemle,dostlarimla gecirilen zamanlari, sohbetleri, sicacik sevgilerini..
Gurbet zor.

Tayincisiniz galiba? Aileye yakin tayin imkani var mi?

Allah saglik ve sabir versin hepimize
Aileye yakın tayin imkanı icin 4 sene beklemem lazim.Cok da yakın olmaz 4-5 saatlik mesafe olur ancak ona bile razıyım ama şartlar şuan bunu gerektiriyor.

aman yahu ıyıler mı sağlıklılar mı varsın uzakta olsunlar Allah gonul birliği versin..

Doğumdan sonra gidersiniz ya da onlar gelir.

Bende Senelerdir ailemden uzak yaşıyorum ama hiç Özlem duymadım.

doğum yapınca bebeğiniz size arkadaş olur sıkmayın canınızı hamilelikte hepimiz hassas oluyoruzz. doğum yaptığınızdada gelirler yanınızda kalırlar biraz

ben bazen eşimin ailesi yüzünden keşke şehir dışında olsaydım diyorum şahsen kafam belki daha rahat olurdu.

Ahh ahhh geçen gün komşuma yaptığım turşudan vermek istedim aradım kapısını açmış seslendi Tuğçe diye. Bir an annem sesleniyor sandım hemen turşuyu verdim kapıyı kapattım yere oturdum deli gibi ağladım

Ahh ahh

gelemezler mi?
biz yurtdisinda yasamamiziza ragmen galiba daha sik gorusuyoruz. onlar geliyor, biz gidiyoruz falan.
bazen sanki hayati kendimiz zorlastiriyor gibiyiz,
arayin ozledim deyin belki islerini ayarlayip gelirler.

Bende ayni durumdayım..800 km uzaklıkta, iki yıl oldu hiç arkadaşım Yok burda kimseyle kafam uyuşmadı. İş yerinde bi kaç kişiyle samimi olmaya çalıştım Yok herkes bi enteresan yanlış anlaşılmasın ama tuhaf bi şehir sevilmeyen bi memleket zaten ilginç.. Mesela Google a yazınca insanı sevilmeyen bi yer olarak çıkıyor zaten birbirlerini de sevmiyorlar... özellikle İstanbul’da bu memleketliler ve buranın sınırındaki başka bir ildekiler sevilmiyor çok şaşırmıştım.. Sonradan öğrendim hep... Apartmanda herkes yaşlı ztn çok göç veren sıkıcı bi şehir. Benim memleket ise dinamiği yüksek büyük bi şehirdi. Kültür farkı da sanırım etkiliyor.. aslında modern biyer ama Kendi memleketimi ve ortamımı istiyorum.. eşimde ztn denizci kışın hep denizde buraya gelmekle aptallık ettim. Böyle olacağını bilseydim gelmezdim. Şimdi bebekte gelicek günlerim çok sıkıcı mutsuzum... eşim olsaydı sürekli çoğu şey umrumda olmazdı. Böyle zaman boşa akıyor eş dost yok çözemedimde geri dönsem ev aldı kredi ödüyoruz ki daha teslim edilmedi. Hayatımda edindiğim en büyük tecrübe heryerde yaşarım ben ne güzel memleket diyerek geldim iki yıldır ağlıyorum.. büyük konuşmamak ve duygularla değil mantıkla hareket etmek gerek....

Son düzenleme:
Ne kadar sansli olduklarinin farkinda bile degiller , keske ben de anneme cay icmeye , kahvalti yapmaya ya da akşam gezmesine gidebilsem........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…