• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memleket

PorseLenBebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
1.268
0
116
İstanbul
benim bu aralar en büyük sorunlarımdan biri sevgilimin mardinli benim kastamonulu olmam.ailem ve arkadaşlarım ileride bu memleket farklılığının büyük bir sorun olabileceğini söylüyor.fakat ben erkek arkadaşımdan vazgeçmek istemiyorum :( 3 senedir çıkıyoruz acı tatlı herşeyi beraber yaşadık ama çok arada kaldım sizce ne yapmalıyım??

Son düzenleme:
bence önce erkek arkadaşıma güvenmelisin
şu da var ki insanların hayatları ,beklentileri ,yaptıkları ,karakterleri önemlidir..
eminim ben evlenmeden önce burada şöyle bir yazı yazsa idim herkes bana ayrılmalısın kesin anlaşamazsın ,sıkıntı yaşarsın derdi..
ben istanbulda doğdum büyüdüm, eşim kürt ve doğu kökenli..ailesi ile aramızda uçurum var ,geleneklerimiz birbirininden farklı ,onlar çok içli dışlıdır ,çat kapı pat kapı gelirler bizde ise bu yoktur..vsvs...
bir sürü farklılık sayabilirim ama hiçbirisini yaşamadım çünkü beni böyle kabul ettiler..senide böyle kabul ediyor ve saygı gösteriyorlarsa ileridede sorun olmayacaksa ,sözlerinde duracaklarsa bence mesele yok..ama sağ gösterip sol vuracaklarsa tabii sorun olur

yani illa Kastamonulular Kastamonuluyla; Mardinliler Mardinlilerle mi evlenecek ki??

değil aynı şehir aynı mahalleli bile olsanız karşılıklı anlayış saygı olmadıkça yürümez zaten.
saygı duyduktan sonra ne önemi kalıyor bunun?

Ben sakaryalı eŞım konyalı kÜrt kÖkenlı. EŞımle aramda hıc problem yok. Aılelerımızde cok ıyı gecınıyo. Mardınde yaŞamıcaksınız demı?

kalbinin sesini dinle tabii ki
ama bu aileler ve çevreleriniz arasında yıllar sonra bile hala konuşulur malesef, bu bi gerçek, yorucu da bişey, bi arkadaşımdan biliyorum, 10 senelik evliler hala konuşulur bu konu

sevgilinin ailesinden bu konuda müzdaripmisin.?.yanyana geldiğinizde bi problemmi yaşadın.? yoksa sadece senin kafanı kurcalayan bir sorunmu ..
Şuda warki 3 sene önce veya bu zamn içerisinde hçmi düşünmedin neolur diye.sonçta küçümsenecek bi süre
değil

bi de kültürler çok farklı haliyle bu gelenek görenek farkı demek, yani evlenirken o diyo bizim adetimiz şu bu diyo hayır bizim adetimiz şu, akrabalarımız ne der bunu yapmalıyız gelenek görenek icabı, bu tip durumlara hazırlıklı olmalısın, hatta yemek kültürünü farklı olması bile sorun olabiliyo, anlaşılan mardin yemekleri öğrencen bol bol yapcankaydirigubbakcemile3

aile çok önemli.kültürde örf ve adette farklılıklar olabilir.ama bunlar seni rahatsız etmiyosa sorun yok.aslında kimin nereli olduğu değil,iyi niyetli olup olmadığına bakmak lazım.umarım burda sevilen kaynanalar gibi olur kaynanan.bi ömür çekmezsin

eger seni seviyorsa aranızda hiçbir sorun yoksa güveniyorsan sevgisine ve herseyine bence buunu sorun etme cunku asılır ve büyük sorun olucanıda düşünmüyorum canımm istendikten sonra hersey asılır cunku sen yeterki iste

benim arkadaşımın da eşi mardinli
ankarada yaşıyorlar yıllardır
gayet de modern ileri görüşlü insanlar
7 göbek istanbullu olup da 5 para etmez adamlar da var
memlekete göre insan değerlendirmek çok yanlış bence

sız sevgılınıze guvenmeden nasıl gelecege bakıyosunuz?..
hayır temellerı guvensız bı bına cabuk cokerde..
en buyuk sorun guvensızlık ıken bunu cozemeden memeleket sorunu cıkdı..
adet gelenek goreneklerde bıraz belkı belkı sorunlar olabılır ama sevgı saygı cercevesınde ılerleyınce bunlarda acılır..

arkadaşım bende mardınlıyım aılemı ve yasantımı sorarsan gayet nezıh ve gıptayla bakılan bır aıleye sahıbız...gecenlerde bızımde basımıza bole bı durum geldı(resmınız varda aynı kısılerden bahsetmedıgımize emın oldum)kuzenım kastamonulu bı kızla 1 yıldır bırlıkte ve resmıyet olsun ıstedı kızın aılesı once mardınlıler nasıl olucak vs.. demıs.. kendı aralarında konusurken,neyse bız tanıstık ve ınan acaba nasıllardır dıye dusunen ınsanları asıl bız begenmedık.. hala konusulur ve kuzenıme laf gecıremedıgımız ıcın mecburıyetten katlnılır.. yengeme kalsa bı gun durmaz bozar nışanı ama kuzenım sevıyr ıstıyr yapıcak bısı yk...ama bunun nedenı kastamonulu oldugu ıcın dgl tabı kendılerını gelıstırmemısler vs..vs...
anlıcagın memlekete bakmıyor cnm bu durumlar,adam gıbı adam olsun, kendını gelıstırmıs olsun, senı koruyup kollasın sevsın huzur versın yeter..

evet bencede önemli en azından benim düğünüm olana kadar cok yıprandık ama evlenince kimseyi takmadık bosver seviyorsan memleket farkının hiç önemi kalmıyor aileler arasında sorunlar oluyor sadece onlarda sonra memleketlerinde kalıyor gittikcede idare edersin olur biter siz 3 sene zaten anlasmısınız demek sizin aranızda sorun yok

benim biri aynı apartmanımda yan komşum mardinli
biride yan apartmanımda oda mardinlii
çok çok çok iyiler
ben gurbetteyim
ailemden çok uzakta
ama onlar ailem oldular
ne pişirirse getirirler
hastalığında yanındalar
sağlığında
ne biliyim çok iyi insanlar
bence abartma
ama mardinde yaşayacaksan oranın yaşayışına alışık olmadığın için çok zorlanırsın ama yer değişmeyecekse sorun yok tatlım

o şunu dedi,bu şunu dedi
boşver canım ya
erkek arkadaşını sen tanıyorsun
milletin lafına göre davranırsan
evin yolunu bulamassın

iki tarafta istanbulda yaşıyor sanırım... ne önemi var ki memleketlerin.. eşim karslı ben eskişehirliyim... en ufak bir sorun yaşanmadı...

canım benım eşim konyalı ben mugladan ılk once eşimin aılesı ıstemedı bızım gelenek göreneklerımıze uymaz oglum hem cok uzak felan dedı ama bız kalbımızın sesını dınledık güzelım. sende öylee yapmalısın. suan hıcbı sorun yaşamıyoruz. ama elbette bazı farklılıklar oluyor. ama zamanla aşılacak şeyler bunlar.

Back
X