Her konuda güvenirim ama aile konusunda ben de güvenemiyorum, asil sorun bu galibaSimdi ailenizin yaninizda olmasi avantaj olur tabi. Ama buna karsiligin huzurunuz bozulma ihtimali de yüksek. Esinize bu konuda hic güvenmeyin, zaten dengeyi saglayamamis kac zaman. Ben kendim gerekirse yüz göz olurum diye göze alabiliyorsaniz tasinin. Yok mesafe olsun basim rahat olsun diyorsaniz baska sehir tercih edin
Bu tarz yakin yerler cok küçük şehirler, o yüzden oraları seçmekte çok mantıklı gelmiyor bana maalesef, yoksa bu seçim gerçekten çok isabetli olurduİşin zor görünüyor. Memlekete bir saat mesafede bir yer var mı tercih edebileceğin? Aileleri günübirlik çağırırsın, sadece ihtiyaç halinde kendi ailen yatılı kalır.
Cok teşekkürler birisi 9 yasinda onu kurtardım ama simdi yeni doğum yaptım ilk çocukta bu sorunları cok yaşadığım için basima gelecekleri tahmin edebiliyorum.Kendi ailem her konuda destek olsada amacım cocuklari onlara yıkmak değil aslında sadece işten izin alamadığımızda kreşe ilk başladığında nerdeyse 10 gunde bir tekrarlayan enfeksiyonlar da vs ,acil durumlarda falan bir imdat diyebileceğim birilerinin olduğunu bilmenin verdiği huzur aslinda.Istedigim gibi bir evde oturabilmek ve sosyal çevremde tabiki işin artı promosyonları ama cok karasizim dediğim gibi.Yakin sehir inanin ki bulamadim bize uyanÇocuklarınız kaç yaşında? Yani kreş ve hastalık döngüsünden kurtulmak istiyorsunuz ama bu mümkün değil. Bugün kreşe hasta olmasın diye göndermediniz diyelim,yarın anaokulunda ya da ilkokulda hasta olacak.
Bundan kaçış yok. En fazla bir miktar ertelemek var. Bu sebeple sırf bu döngüden kurtulmak için ailenizin yanına gitmeyin.
Ben sizin yerinizde olsam yapacağım şey daha yakın bir şehirde yaşamak olurdu. Mesela 1 saat ya da 1 buçuk saatlik mesafede olmak daha iyi olabilir.
Bu şekilde acil durumlarda ailenize yakın olursunuz ama aciliyeti olmayan durumlarda ikidebir rahatsiz edilme durumunuz azalır.
Konuda birçok değişken var, istediğiniz gibi bir ev almak ya da kuzenlere arkadaşlara yakın olmak vb. Ama hepsini birden ele almak zor. Bu sebeple bazı konularda taviz vermek zorundasiniz.zorundasınız
Hayat bu neyi seçerseniz seçin mükemmeli yakalayamayacaksiniz.
Hakkinizda hayırlısı olsun.
Ay keske baksalar çocuklara hayatta bakmazlar ,büyük olan 9 yasinda bugüne kadar hiçbir konuda emekleri yok üstlerinde. Esimde benim aileme bayilmiyordur eminim ama ,benim ailem onu gerçekten el üstünde tutar ,gözünün üstünde kaşın var demediler bir kere bile.Esim de biliyor gidersek cocuklara bizimkiler bakacaklar gitmek istemesinin birinci sebebi çocuklar ama o da tabiki ailesine yakin olmak ister ,onunda arkadaş çevresi var vsŞöyle bir şey var ki sizin aileniz de eşinize kayın aile. Belki o da içten içe uyuz oluyordur sizin babaniza, abinize falan ama dile getirmek istemiyordur.
Benim babam mesela gerçekten hiç sevmez anne tarafını. Koca anne tarafından tek sevdiği annemin yeğeninin eşi var,damat:) ama asla belli etmez. Annem bile bilmez yani babamın onlari sevmediğini, benle ablam biliriz sadece:)
Sizin ailenizin yakınında yaşamak size rüya ama belki de ona rüya olan kendi ailesinin yakınında yaşayıp cocuklarin babaanne dede kuzen bilerek büyümesi, başı sıkışınca kendi ailesini aramasidir.
Yani sizin aileniz varsa onunki de var.
Gidince sizinkilere yakın olup erkek tarafını dışlamak eşinize ayıp olur,hiç olmazsa
O yüzden bence yakın ama daha güzel şehre gidin:) baktınız çocukların hastalık mevsimi, annenize bilet alın ara sıra bakmaya yardıma gelsin. Sonuçta yan şehir
Ben de iste onu hissediyorum sanki o raddedeyim ,gemileri yakabilirim gibi hissediyorum gibi.Ben hiç bu topa girmezdim sanırım. Ee yeter ne artık diyip herşeyi bitirebileceğinizi sezdim
Bugüne kadar yaşamadık bunu ama oraya tasininca belki yaşarız ,zaten onlar cok kıymetlidir yormak istemez ailesini ,bir suru bahanesi var ama is sevmeye gelince tabi hepsi süper aile olur doğrudurGenelde istisnalar hariç benim gözlemlediğim şu:Erkekler içten içe bu duruma kinleniyorlar.
Yeri geldimi lafları pat pat sokuyorlar.
Çocuk senin aileni daha çok görüyor benimkileri göremiyor vs.
Bu ailenizin memleketine gidince daha çok olacak.
Şuan bir arkadaşım sırf bu yüzden başka ile tayin istedi.
Teşekkür ederim, belirttiğim gibi boşanmak istemiyorum ama aile konusunda çok dolduğum için alttan alacak sabrım da kalmadı ,simdiye kadar asla gitmem diyordum ama zaman yaklaştıkça bir acaba oluşmaya başladıO cocuklar buyuyecek, kendilerini kurtaracak yasa gelecek. Ama es ailesi oldugu yerde duracak. Yani o tarafla ilgili sorunlar hep devam edecek. E esin bile bazi seyleri kontrol edemem demis. Evliligin belki bitecek. Simdiye kadar nasil idare ettiysem oyle yapardim ben olsaydim. Bosanirim gerekirse, duruma gore hareket ederim artik dusuncesindeysen git.
TeşekkürlerBen olsam gitmezdim konu sahibi sizin ruh sağlığınız hepsinden daha önemli elbette evladınız büyüyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?