Memlekete tayin kararsizligi

biyoistt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
729
1.194
113
Arkadaslar direk konuya gireyim. 4 yillik evliyim ve 1.5 yasinda bir kizimiz var. Biz ailelerimizden farkli bir sehirde memuruz. Burada bir duzen kurduk kendimize kizimin bakicisi var onunla da iyiyiz cok sukur. Tek dezavantaj aileden uzak olmak ve kirada oturmak. Simdi bugun esime muduru ikimizin de memleketi olan sehirde esimin pozisyonunda bosluk oldugunu eger isterse yerini degistirebilecegini soyledi. Ve suan karar vermekte cok gucluk cekiyoruz. Gitsek bir yonden iyi aileler yakinda olcak kendi evimizde oturucaz ama biz 3 kisilik kucuk ailemizle gayet huzurlu ve mutluyuz. Memlekete gidince ister istemez bu aile buyuyecek sorumluluklar artacak. Kizima anneanne ve babaanne donusumlu bakacak. Esimde normalde istemiyordu yakin bi sehir olsun ama memleket olmasin diyordu o da benzer seyleri dusunuyor yani. Sizde fikir almak istiyorum. Daha once bu duru.lari tecrube etmis arkadaslar varsa onlardan ozellikle sonucu ne oldu yazmalarini istiyorum.

yarın öbür gün gıtmek ıstersiniz ama gıdemezsınız bence çocuğunuza bakacak birileride var eğer çok uç insanlar değillerse gitmekte fayda var...

düzeninizi bozmayın bence hem kv-kp gibi unsur düşündürürdü beni kara kara

Otur oturduğun yerde

Aileler destek mi olur köstek mi bilinmez

Zira en az 4-5 yıldır ayrı olduğunuz için en ufak bir şeyde sizden yardım isteyebilirler

Arkadaşım 5 yıl ABD de idi bu süreçte her işini yapan acil bir şey olunca aynı sokakta oturan kızını arayan anne babası o bu şehre dönünce her şeyde onu aramaya başladı

Bir nevi şimdiye kadar onlar ilgilendi şimdi sen ilgilen tavrı ki evler arası yaklaşık bir saat

Ailelerin dönüşümlü çocuk bakması da zaten sağlıklı değil

ailelerinizle sorun mu yaşadınız.
ufak tefek şeyler olucaktır tolore edilebilir.
ama çok problemlilerse,size ve evliliğinize yansıtacaklarsa filan tabiki gitmeyin.
ama onun dışında idare edilebilir insanlar ise bazı şeyleri görmezden gelmek te size düşer.
herşeyi dört dörtlük ayarlamak mümkün olamaz.
ailelere yakın olmak çocuk açısından avantajlı.
ayrıca ileride gitmek isterseniz böyle bir fırsat çıkmayabilir.
ama şehir de önemli.
bulunduğunuz şehirdeki imkanlar ile o şehirdeki imkanları da kıyaslayın.

İstanbuldan ankaraya gidecegiz. Ailelerle simdiye kadar hicbir sorunumuz olmadi. Belki bu mesafeden de kaynaklaniyor olabilir. Beni dusunduren seylerden biri bu. Esim cok yogun calisan bir insan. Zaten bize vakit ayiramiyor bir de oraya gittigimizde sorumluluklar artacak ve huzurumuz bozulacak diye korkuyprum. Ben sakin yasamaya o kadar alistim ki. Simdi kalabalik ortam fikri beni endiselendiriyor. Ben de kizima donusumlu bakilmasini pek istemiyorum acikcasi. Ve soyle de bir durum var. Esim simdi gidecek ama ben isimden dolayi ancak 6 ay sonra gecis yapabilicem ve ogretmen oldugum icin de nasil olur hemen tayin cikar mi onu bilmiyorum iste.

Mayısta bizim sonuçlarda açıklaancak ve Ankara çıkarsa aynı konuyu ben de açıcam

En az bir saat mesafe iyidir bence. Benzer durumu biz de yaşayacağız birkaç yıl içinde. Şehir seçimi bize kalmış bir durum olacak. Biz dediğim gibi bir saat uzaklıkta başka bir il tercih edeceğiz. Ki o ille hiçbir alakamız yok. Ailelerle de hiçbir sorunumuz yok. Ama çok yakın olursak şimdiki gibi rahat olamayız her planın içerisine dahil ediliriz diye düşünüyorum.

Rahatin iyiyse, hayatindan memnunsan hic huzurunu bozup da tayin aldırma
Okurken " otur oturduğun yerde" diyesim geldi :)
Ben de tayin düşünüyordum hedeflerim hayallerim vardi, ailem de yakın olsun istiyorlar tabii. Ama geldiler gördüler mutluyum, " kızım mutluysan hic düzenini bozma" dediler simdi herkes yerinde mutlu huzurlu
Hele ki sen evlisin cocugun var bakicisi, evin düzeni, esinle arkadaşlarınla olan bir rutinin var
Sirf aileye yakin olalim diye riske girmeyin derim

esimde bugune kadar boyle dusunuyordu ama bugun dusunceleri degismis. Gitmek istedigini soyluyor. Soyle de bir durum var yaninda calisacagi hocasi biraz asabi imis. Yani nami duyulmus birisi.

Meslek de önemli istanbul daha çok özel sektör şehri

Ankara nispeten düzenli

Çocuğun okulu vs ilerde sıkıntı olabilirr

Şahsen ben bazen ''tayin istesek kocamla bebeğimle gitsem şu memleketten, kimsemiz olmadan sadece çekirdek ailemle yaşasak '' diye aklımdan geçiriyorum valla. Burda akrabalarımızla sorunumuz olmamasına rağmen.
Söyleyeceklerim bu kadar

tercih meselesi ben yalnızlığı severim, katlanamam, huzur herşey

Bence düzeninizi hiç bozmayın

Bence sakıııınn yapmayın bir yıl önce aynı hatayı yaptık ve hiç olmadığınız kadar mutsuzuz Lütfen böyle bi hataya düşmeyin inanın öyle bunaldığınız anlar oluyor ki kendi ailenizden bile soğuyorsunuz

Karar elbet sizin eger siz uc kisilik ailenizle mutluysaniz kimildamayin yerinizden, ama sizin yerinizde olmayi isterdim , istanbulda yasiyorum 3 kisilik aile olacagiz bakici sorun kira sorun trafik sorun anneden babadan ayri kalmak sorun sen hasta olsan sorun onlar hastalansa gidememek sorun.. benim elimde imkan olsa ailemin oldugu sehre tasinirim. Yanliz olmayi seven biri olmadigimdan buyuk bi ailede buyudugumden belki benimkisi tabi bu firsat ele gecmeyebilir bir daha.. Karar sizin hakkinizda hayirlisi olsun onemli olan sizin nerde huzurlu olacaginiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…