biz esimin islerinden dolayi cok fazla birlikte birsey yapamiyoruz. Orada olursak kendimize hic daha vakit ayiramayacagiz diye dusunuyorum. Cunku is ailelerle bitmiyor. Benim butun es dost akraba orada. Dengeleri kuramazsak biz huzursuz oluruz diye korkuyorum.en basitinden haftasonu kimin annesini gormeye gideceginiz problem olacak haberiniz olsun..
Ya da bir gun birinin bir gun de birinin ailesine gitmekten kendilerinin de bir aile olduklarını unutacaklar. Veya benim eşim gibi ucunda ölüm olsada kendi ailesini birakip benim aileme gelmeyecek bir yaratıksa her hafta uzuntuden kahrolacak . uzak ol sadece bunu bilir bunu söylerim.
su an ailelerle bir sikinti yok. Ama mesafe kalmayinca arada anlasmazliklar illaki olacaktir. Cunku herkesin yasam tarzi ve karakteri farkli dediginiz gibi. Ve ben sorunlara cok kafa yoran biriyim. Kendimi yerim her sorunda. Bir de ben uzaktayken kimseye muhtac olmamayi ogrendim. Cunku gercekten cok zor birinden birsey isteyebilmek. Ben kendi annemden babamdan bile birsey istemeye cekiniyorum. Birkac kez kizima bir iki haftaligina bakmalari icin cagirdim ama keske baska imkan olsa da cagirmasaydim dedim. Cunku hic kimse duzenini bozmak istemiyor. Ama benim onca kurdugum duzenin cok cabuk degistirilebilinecegini dusunuyorlar. Ben de bunu hazmedemiyorum.Valla iste o durumda eslerin karakteri cok onemli ve hatta adam simdi pek orali gibi durmuyor olsada ailesinin tekrardan yakinina gidince falan agiz degistirebilir, kv veya anne nasil insanlar oda onemli. Manipulatif yonetmeyi karismayi ugrasmayi seven kisilerse illaki dert sikinti cikar. Dedigim gibi ben olsam gitmezdim ama herkesin iliskisi baska
benim endiselerimi cok guzel ozetlemissiniz. Bir de artik torun var eminim iki taraf da sik sik torunlarini gormek isteyecektir.Ayni sehirde olunca illa ki beklentiler artacak arkadasim.beklentiye karsilik bulamayan cocuklarina yeni kavusmus aileler de her anlarini sizinle geciremedikleri icin uzuntu duyacak.iki ailenin huyu suyu nasildir bilinmez ama her sekilde kizim oglum artik burda diye baslayan cümleler kurulacak ve siz o cumleleri ve istekleri yerine getiremedigini zaman huzursuzluk cikacak illa ki.bir de cocugun acisindan bakmak lazim.kurulu duzeni var.simdi annneannr babaanne dönüşümlü baksa da alisana kadar huyu suyu da degisecektir.en onemlisi ise fazla muhabbet tez ayrilik getirir demisler.bu soze ben cokkk inaniyorum.ne olursa olsun arada bi mesafe olmali ve cogu cekirdek aile ana babaya yakin oldugu icin bu mesafeyi koruyamiyor ve sonuc malum.kisacasi macera aramaya hiic gerek yok.tatillerde gidin ozel gunlerde arayin sorun sizden kiymetli kimse de olmaz sizin kafaniz da rahat olur.nacizane fikrim budur..
su an ailelerle bir sikinti yok. Ama mesafe kalmayinca arada anlasmazliklar illaki olacaktir. Cunku herkesin yasam tarzi ve karakteri farkli dediginiz gibi. Ve ben sorunlara cok kafa yoran biriyim. Kendimi yerim her sorunda. Bir de ben uzaktayken kimseye muhtac olmamayi ogrendim. Cunku gercekten cok zor birinden birsey isteyebilmek. Ben kendi annemden babamdan bile birsey istemeye cekiniyorum. Birkac kez kizima bir iki haftaligina bakmalari icin cagirdim ama keske baska imkan olsa da cagirmasaydim dedim. Cunku hic kimse duzenini bozmak istemiyor. Ama benim onca kurdugum duzenin cok cabuk degistirilebilinecegini dusunuyorlar. Ben de bunu hazmedemiyorum.
Allah hakkinizda hayirlisini nasib etsin. Guc kuvvet ve sabir versin.Aynı endişeleri paylaştığımı ilk yorumda söylemiştim, biz tayin tercihlerini yaptık bile 1 ay sonra açıklanacak, normalde ankaraya dönmeyi hiç istememistik ama ben 2 sene önce babamı kaybettim ve anneme de hasret kalmak istemiyorum aynı apartmanda olucaz benim endişem bu zaten, kv kp kesin idiia güdecek annesiyle aynı apartmanda biz de her gün görüşelim durumu olacak, denge kurma konusunda eşime güveniyorum ama bakalım neler olacak, küsmeden laftan anlasalar keske
Bizim de cok iyi bir bakicimiz var ve bir bucuk sene sonra kizimi krese vermeyi dusunuyorum zaten. Ben de donusumlu bakilmasindan yana degilim. Oraya gidince de bakici arayisina giricem ve burdaki gibi iyisini bulabilir miyim mechul.Kardeşim sırf iyi bakıcımız var diye tayini erteledi bir yıl :)
sizin seneye bu imkanınız olmayacak mı, en azından kreş yaşına gelir.
dönüşümlü bakma olayını pek önermiyorlar pedagoglar.
cok haklisin ben 10 yildir memleketimden ailemden uzaktayim..Hala alisamadimherkese göre değişir bu durum. siz en iyisini bilirsiniz ve tartarsınız.
he bana deseler ailenin yanına tayin çıkartıcaz arkama bakmadan bırakırım burayı.
hiç de pişman olucağımı sanmıyorum. ben ailemle huzurluyum çünkü.
şu an yaşadığım şehre alışamadım, düzen oturtamadım. ama aksi durumda düzenimi bırakır mıydım.
Ailem için yine de bırakırdım sanırım
Allah hakkinizda hayirlisini nasib etsin. Guc kuvvet ve sabir versin.
işte en çok korktuğum şey ailelere vakit ayıralım derken eşinden cocugumdan uzaklaşmak. Ben şimdi kizimla doya doya vakit geçirebilir yorum. Herseyimizi ona göre planlıyoruz. Ama sonra kizimi ikinci plana atma durumunda kalırsam kendimi affetmem.Kusura bakmayın anca girebildim , şöyle bi kere aileler sizden o kadar çok şey bekliyor ki parçalanmak zorunda kalıyorsunuz yok annem yok kayınvaldem derken parçalanıyorsunuz ve kendinize hiç vakit kalmıyor inanın ve çocuğunuzla doya doya vakit geçirmeyi özlüyor insan eş konusunda bilemem ama
esim de beni ikna etmek için aynen bu cumleleri kullanıyor işte.Tek iyi tarafı biyerlere gideceğiniz Zaman çocuklar emin ellerde ki biz memlekete tayin isterken ben hiç istemiyordum eşim beni ikna etmek için işte bari birbirimize vakit ayırırız annemler çocuklara bakar tarzı şeyler çok söyledi ama sonuç ona buna vakit ayırmaktan zaten aklımız kendi hayatımız gelmiyor inanın
Kalabalık bir çevremiz var şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadık ailelerle.çok sık bir araya gelmediğimiz için. Tatillerde hep onlarla birlikteydik. Onlar nereye derse oraya gidiyoruz. Ben oraya gidersek beklentilerin artacağını dusunuyorum. Ve benim okulum evim duzenim herseyim degisecek buraya da zaten 7 ay önce geldik. Tam alistim şimdi tekrar yer değiştir. İllaki yardımları olacaktır. Ama bizi olumsuz etkileyen yönleri de olacaktir. Her yazımız bir stresle bir karışıklıklar geçiyor. Allah sonumuzu hayr etsin. Gitmesem birşey olsa senin yüzünden diyecekler gidersen burdaki kadar mutlu olmayacağım. Herşey birbirine girecek. Karar vermek çok zor.Bu biraz akrabaların ailenin nasıl insanlar olduğuyla alakalı.Biz babamın mesleği sebebiyle yıllarca bir sürü il değiştirip akrabadan eşden dosttan uzak kaldık.Görev yerleri bitince son olarak bütün ailemizin yaşadığı şehire döndük.Hiçte sorun yaşamadık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?