Memleketimden çok uzağım ve ailemi çok özlüyorum... :(

nesee2716

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2008
168
5
118
İzmir
İyi akşamlar arkadaşlar..ne yazıcağımıda tam olarak bilemiyorum ama çok mutsuzum şuan,eşimle tartıştık arkasını döndü uyuyoo bende bi oğluşum var yatırdım onu bunalım takılıyorum...bu gibi zamanlarda öyle yalnız hissediyorum ki kendimi gözyaşlarımı içime akıtıyorum adeta..gidicek kafa dinlicek şu atmosferden uzaklaşıcak biyer olsada gitsem diyorum ama yok... aileden memleketten uzak yaşamanın zorlukları bunlar sanırım...eşimle her tartıştığımızda kapıyı kapar çıkar gider ailesinin yanına şuraya buraya bense otururum bu dört duvar arasında gidicek ne bi akraba ne bi kardeş ne bi ana deliricem inanın dayanamıyorum...

seni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım bende ailemden çevremden akraba arkadaşlarımdan uzağım...canım sıkılıyor bazen dertleşmek istiyorum ama kimse yok! bi komşum bile yok kapısına gidebileceğim eşimin ailesi yakın ama onlarda senin canın kanın gibi olmuyor derdini sıkıntını anlatamıyorsun..yani bu konuda yalnız değilsin..eşimde istediği zaman ailesi dibinde hemen hergün görüyor onları arkdaşları burda hiç sıkılma derdi yok ama biz bayanlar ne zor şeyler yaşıyoruz ve yalnızız...

aynen canım eşimin ailesidebirkaç sokak ilerde hergün mutlaka gider oda yetmez telefonla ailenin eniğinden cücüğüne kadar herkesle görüşür anlayamadım gitti benim yerimde olsan naparmışsın diyorum yüzüne inan...

aynen canım eşimin ailesidebirkaç sokak ilerde hergün mutlaka gider oda yetmez telefonla ailenin eniğinden cücüğüne kadar herkesle görüşür anlayamadım gitti benim yerimde olsan naparmışsın diyorum yüzüne inan...

bende söylüyorum bazen sen benim yerimde olsan yapamazdın diyorum çünkü ailesi olmadan kesinlikle yapamıyor telefonla görüşmek onun için yeterli değil..hafta bir kez gidiyorsak eğer bana tavır yapar gitmiyorum diye..ama benim ailemi aylarca görmese hiç sorun olmaz bu durum..eşler zaten yaratıyor bu durumu bazen bizlerden önce aileleri geliyor ön planda..onları memnun etmeye çalışıyorlar bizleri değil..

zaten hep bu sebeplerden tartışıyoruz inanırmısın...eşim çok bağlı vazgeçsin demiyorum ama bukadar iç içe olmasınıda istemiyorum ben ikinci planda kalıyormuşum gibi hissediyorum hep öylede oluyoo 32 yaşında ama 22/23 yaşındaki kız kardeşinden bile akıl alıyo geliyor gün oluyoki başedemiyorum ben bu adamla nasıl yola gelicek bilmiyorum herşeyin bi normal şekli vardır bizimkinin herşeyi aşırıı ailesine karşı bukadar olmaz bence olmamalı...bi tutunacak dalım kendisi burda oda böyle eziyo beni..

bende söylüyorum bazen sen benim yerimde olsan yapamazdın diyorum çünkü ailesi olmadan kesinlikle yapamıyor telefonla görüşmek onun için yeterli değil..hafta bir kez gidiyorsak eğer bana tavır yapar gitmiyorum diye..ama benim ailemi aylarca görmese hiç sorun olmaz bu durum..eşler zaten yaratıyor bu durumu bazen bizlerden önce aileleri geliyor ön planda..onları memnun etmeye çalışıyorlar bizleri değil..

aynen canım ne haftası yakın oturduğumuz için hep gitmek istiyoogitmeyincede tavır yapıyo surat asıyo bana bunalıma sokuyo beni...yüzlerce defa konuştuk bu konuyu güzelce anlattım ifade ettim sıkıntılarımı ama anlamıyo sabah oluyo yine aynı...

aynen canım ne haftası yakın oturduğumuz için hep gitmek istiyoogitmeyincede tavır yapıyo surat asıyo bana bunalıma sokuyo beni...yüzlerce defa konuştuk bu konuyu güzelce anlattım ifade ettim sıkıntılarımı ama anlamıyo sabah oluyo yine aynı...

hadi eşlerimiz böyle peki aileleri...onlarda insana yapışıyo rahat bırakmıyorlar ki insanı sürekli görüşmek istiyorlar..yani kısaca iki tarafada yakın oturmamak gerekiyor bence en iyisi bu..insan çok yıpranıyor...

Ne biliym canım eşimin annesi yok rahmetli olmuş biz evlenmeden önce babasıda bekar bir görümcem var üniversite okuyan onla oturuyor, evlendiğimizden bu yana babasının bizimle oturması konusunda ikna etmeye çalışıyo beni bense oturmak istemiyorum,henüz 2 yıllık evliyim yaşadığımız şehrden ailemden uzak biryerde eşime alışmaya çalışırken babasıyla ailesiyle uğraşıyorum illa bizimle oturtucak eşim kendisinden başka 4 kardeşi daha varken...size soruyorum ben nasıl oturayım yeni evlenmişim kayınpederimde orta yaşta dinç bir adam,eşim gececi oluyo gündüzcü oluyo vardiyeli çalıştığı için hiç düşünmüyor eşimle babam bir evde nasıl kalıcak diye...ah canım ya derdim büyük benim inan...evliliğimden bir tat alamadım inan bu ve buna benzer sorunlar yüzünden...

Ne biliym canım eşimin annesi yok rahmetli olmuş biz evlenmeden önce babasıda bekar bir görümcem var üniversite okuyan onla oturuyor, evlendiğimizden bu yana babasının bizimle oturması konusunda ikna etmeye çalışıyo beni bense oturmak istemiyorum,henüz 2 yıllık evliyim yaşadığımız şehrden ailemden uzak biryerde eşime alışmaya çalışırken babasıyla ailesiyle uğraşıyorum illa bizimle oturtucak eşim kendisinden başka 4 kardeşi daha varken...size soruyorum ben nasıl oturayım yeni evlenmişim kayınpederimde orta yaşta dinç bir adam,eşim gececi oluyo gündüzcü oluyo vardiyeli çalıştığı için hiç düşünmüyor eşimle babam bir evde nasıl kalıcak diye...ah canım ya derdim büyük benim inan...evliliğimden bir tat alamadım inan bu ve buna benzer sorunlar yüzünden...

çok zor Allah yardımcın olsun babasının sizde kalmasına gerek yokki en azından görümceniz var hadi görümce olmasa neyse yalnız diye belki olabilir ama şuan için görümce var birde 4 kardeşi daha var diyosun babası madem bütün çocuklarında kalsın belli dönemler..sırayla yani..valla benimde k.validemle daha çok sorunum var..k.pederim kaynımdan yana sıkıntı yok pek.k.validem çok yapışkan,her dediği olsun isteyen olmayınca surat yapan çocuk gibi biridir..onunla uğraşmak beni bezdirdi şu üç yılda inan..konu bile açtım onunla ilgili..
istemediğim şeyler için çok ısrarcı davranır beni bunaltır,evime karışır,çok bilmiştir sürekli akıl verir,yönetmeye çalışır daha bir sürü şey...
ne yapıcam ömrüm bunlarla nasıl geçecek bilmiyorum birde çocuk olcak artık benden çıkmaz herşeye karışır Allahım ne olur yardım et bana dua ediyorum hep.

Allahım seninde yardımcın olsun canım ya kayınvalidem olmadığı için o duyguyu tatmadım pek daha zor sanırım içinde bulunduğun durum dicem ama inan benim içinde bulunduğum durumda öyle...görümcem üniversi okuyo adam yalnız ama hep yakınındayız ah dese kapısındayız hemen,temizliği olsun yemeği olsun ihmal etmiyoruz zaten etmeyede fırsat vermez eşim o yapıda ki bende vicdanen yaparım zaten yeterki dırdır yorgan biti gibi babamı getiricem diye beni yiyip bitirmesin..evet dört kardeşi daha var 3 kız 1 erkek kimse almaz canım yanına,bende senin dediğin gibi alternatif sunuyorum herkeste kalsın herkes üzerine düşeni yapsın benimde başımın üstünde yeri var diyorum beğenmiyor erkek çocuklar bakarmış anneye babaya! verdiği cevap bu o zaman abinlerdede kalsın diyorum babam benimle oturmak istiyo belki nerden biliyorsun diyo...varmı böyle bişey ya...ki babayı alsam görümceler inan rahat bırakmazlar çat kapı çıkar çıkar gelirler babamız burda diye şimdi bile ortanca görümcemden çekiyorum 2/3 günde bir çat kapı çıkar gelir saatlerce kafamı ütüler..kalkmak bilmez bir türlü ayyyy düşünemiyorum bile o tabloyuu...bide babası burda olunca çıkmaz burdan...

kız aileleri geri planda ama erkek aileleri hep ön planda bu adaletsizlik değil mi? biz ağaç kavuğundanmı çıktık gökten mi indik anlamıyorum...k.validemde her fırsatta yaşlanınca kendine bakılmasından bahseder (Allah kimseye muhtaç tmesin demez) ama demezki bu gelinlerinde ailesi var diye onu düşünmez ama...senin eşinde çok aileci çok babacı böyle erkeklerle evlilik tam bir ızdırap...ailesi ön planda ama eşinin istekleri duyguları arka planda kalır..bizde de durum böyle ne yazık ki..eşin anne babaya erkek evlat bakar demiş ya tam bir ataerkil anlayış biraz geri kafalılık kızma bana..aslında eşinde suç yok türk toplumunun yüzyıllardır empoze ettiği düşünceler..
sanırım k.pederinde sizde kalmak istiyor çünkü illa ki k.pederle eşiniiz konuşmuştur demekki k.pederinizde sizde kalmaya yanaşmış bir cevap vermiş belli yoksa eşiniz bu kadar dile getirmezdi..valla kaçarımız yok ne yazıkki bu durumu kafanda çok büyütme çare yok ne yazıkki..onlar her zaman hayatımızda olcaklar ve biz onları mecbur hoş tutmak zorunda kalacağız.ayrıca demişsin ya eşim vardiyalı çalışıyo k.pederimde işte genç diri falan..eşin senin bu durumdan rahatsız olacağını düşünmez sanmıyorum ima edersende sana sert tepki verebilir sen ne demek istiyosun diyebilir..Allah yardımcımız olsun,mucizelere kalmış işimiz..ben çıkıyorum,yine buraya bakar yazarım yarın..özelden yazmak istedim sana ama mesaj bölümün kapalıydı..hoşçakal...

kız aileleri geri planda ama erkek aileleri hep ön planda bu adaletsizlik değil mi? biz ağaç kavuğundanmı çıktık gökten mi indik anlamıyorum...k.validemde her fırsatta yaşlanınca kendine bakılmasından bahseder (Allah kimseye muhtaç tmesin demez) ama demezki bu gelinlerinde ailesi var diye onu düşünmez ama...senin eşinde çok aileci çok babacı böyle erkeklerle evlilik tam bir ızdırap...ailesi ön planda ama eşinin istekleri duyguları arka planda kalır..bizde de durum böyle ne yazık ki..eşin anne babaya erkek evlat bakar demiş ya tam bir ataerkil anlayış biraz geri kafalılık kızma bana..aslında eşinde suç yok türk toplumunun yüzyıllardır empoze ettiği düşünceler..
sanırım k.pederinde sizde kalmak istiyor çünkü illa ki k.pederle eşiniiz konuşmuştur demekki k.pederinizde sizde kalmaya yanaşmış bir cevap vermiş belli yoksa eşiniz bu kadar dile getirmezdi..valla kaçarımız yok ne yazıkki bu durumu kafanda çok büyütme çare yok ne yazıkki..onlar her zaman hayatımızda olcaklar ve biz onları mecbur hoş tutmak zorunda kalacağız.ayrıca demişsin ya eşim vardiyalı çalışıyo k.pederimde işte genç diri falan..eşin senin bu durumdan rahatsız olacağını düşünmez sanmıyorum ima edersende sana sert tepki verebilir sen ne demek istiyosun diyebilir..Allah yardımcımız olsun,mucizelere kalmış işimiz..ben çıkıyorum,yine buraya bakar yazarım yarın..özelden yazmak istedim sana ama mesaj bölümün kapalıydı..hoşçakal...

tamam canım cevap yazdım bu mesaja uzunca ama yanlışlıkla silindi artık yarına inşallah herşey için saol görüşürüz inş yine hoşcakal..

tamam canım cevap yazdım bu mesaja uzunca ama yanlışlıkla silindi artık yarına inşallah herşey için saol görüşürüz inş yine hoşcakal..

ben geldim dün yazdıklarını yazabilirsin devam edebiliriz..

Yok canım kızmıyorum aynen öyle eşim,kusura bakma dün giremedim vaktim olmadı...evet eşim kayınpederle rahatsız olmayı bırak evde bir büyük olması daha güzel değilmi bundan güzel ne olabilirki diye beni sürekli ikna etmenin peşinde,hiç demiyorki bu kızcağız benim için ailesinden koptu buralara kadar geldi benim için (ki gerçekten gelirken gözüm hiç bişi görmedi severek geldim çünki ama bunların sonrasıda varmışta haber,m yokmuş benim) o kadar zorlandımki anlatamam kendi ailemden farklı kocaman bir aile ve hepsi ayrı hava insanlar daha eşime alışmamışım baba meselesi çıktı karşıma evliliğimizin ikinci haftasında ogün bugündür ikna etmeye uğraşıyo ama dayanamıyorum sanki aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaktan eşimin aklı fikri babasında,sözlü olarak ifade etmesede hal ve tavırlarından anlıyorum buda beni çok üzüyor vazgeçmicek gibi hiç...

Bu erkekler evlenmeden önce de annesine babasına böyle düşkün mü onu merak ediyorum ben.

Yok canım kızmıyorum aynen öyle eşim,kusura bakma dün giremedim vaktim olmadı...evet eşim kayınpederle rahatsız olmayı bırak evde bir büyük olması daha güzel değilmi bundan güzel ne olabilirki diye beni sürekli ikna etmenin peşinde,hiç demiyorki bu kızcağız benim için ailesinden koptu buralara kadar geldi benim için (ki gerçekten gelirken gözüm hiç bişi görmedi severek geldim çünki ama bunların sonrasıda varmışta haber,m yokmuş benim) o kadar zorlandımki anlatamam kendi ailemden farklı kocaman bir aile ve hepsi ayrı hava insanlar daha eşime alışmamışım baba meselesi çıktı karşıma evliliğimizin ikinci haftasında ogün bugündür ikna etmeye uğraşıyo ama dayanamıyorum sanki aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaktan eşimin aklı fikri babasında,sözlü olarak ifade etmesede hal ve tavırlarından anlıyorum buda beni çok üzüyor vazgeçmicek gibi hiç...

Kayınpederinin haberi var mı bu durumdan. O ne düşünüyor acaba. Aklı başında bir adamsa bu teklifi o da kabul etmemeli.

Kayınpederinin haberi var mı bu durumdan. O ne düşünüyor acaba. Aklı başında bir adamsa bu teklifi o da kabul etmemeli.

Vardır mutlaka canım o kimseyle oturmam ben diyo ama kabul etsem hemen gelir öyle seziyorum ben...çok yaşlı olsa bi nebze düşünüceğim yine ama öyle değil maalesef..

Vardır mutlaka canım o kimseyle oturmam ben diyo ama kabul etsem hemen gelir öyle seziyorum ben...çok yaşlı olsa bi nebze düşünüceğim yine ama öyle değil maalesef..

Kayınpederiniz eminim size gelmek istemiyordur. Sizin eşiniz zorluyordur onu.. Ayrıca 2 kez demişsiniz "yaşlı olsa anlarımda, kp genç ne bilim ikimiz aynı evde eşimin çalışma saatleri falan filan" yahu o sizin de Babanız.. Sizde onun kızısınız nasıl böyle tuhaf düşünceler gelir aklınıza..?
Atın içinizden bu kötü düşünceleri, o da siZin babanız sayılır.. Hanımı vefat etmiş ne var yani gelsin 1 tabak da o yesin, görümceler de gelsin babasını ziyarete ne olacak sanki insanlık ölmüş sahiden..Yaptığınız insanlık iyilik size geri döner birgün öyle düşünün......

Allah korusun sizin babanız bu durumda olsa Gelininiz aynı sizin gibi düşünse üzülmez misiniz??

Kayınpederiniz eminim size gelmek istemiyordur. Sizin eşiniz zorluyordur onu.. Ayrıca 2 kez demişsiniz "yaşlı olsa anlarımda, kp genç ne bilim ikimiz aynı evde eşimin çalışma saatleri falan filan" yahu o sizin de Babanız.. Sizde onun kızısınız nasıl böyle tuhaf düşünceler gelir aklınıza..?
Atın içinizden bu kötü düşünceleri, o da siZin babanız sayılır.. Hanımı vefat etmiş ne var yani gelsin 1 tabak da o yesin, görümceler de gelsin babasını ziyarete ne olacak sanki insanlık ölmüş sahiden..Yaptığınız insanlık iyilik size geri döner birgün öyle düşünün......

Allah korusun sizin babanız bu durumda olsa Gelininiz aynı sizin gibi düşünse üzülmez misiniz??

Canım şartlar maalesef buna engel güzel söylemişsinizde,yaşadığım şehirle doğduğum şehir arası otobüsle 15 saat sürüyo ailemden kimse yok bir evim var kafamı dinlediğim,kayınpederim yakınımda oturuyor evlatlık görevimi öz evlatlarından daha çok yapıyorum emin ol,aynı evde yaşamak farklı şeyler başınıza gelmediği için anlamıyosunuz gelse bi anlicaksınız beni...babam gözünde görüyorum ama insanoğlunu şaşırtmasın allahım siz henüz birkaçyıldır tanıdığınız genç bir adamla(eşinizin babası dahi olsa) aynı evde kalabilirmisiniz?? ben çok düşündüm kalamam,ha çok yaşlı olur kendini idare edemez ayrı!! +artı okadar anlayışsız görümcelerim varki hele içlerinde şimdi bile nefes aldırmayan müsaade etsem gecegündüz rahat bırakmayan evime geldiğinde dörtdörtlük hizmetini isteyen,hizmet ettiğimde bir bardağı şurdan şurdan şuraya kaldırmayan geldiğinde oturduğu kanepeden saatlerce poposunu kaldırmayan 2 tane oldukça yaramaz çocuğu olan ve birdefada olsa oğlum kızım dur demeyen eşyalarımı kırıp döken ama hiç değilse nezaketende olsun mahçubiyetliğini belli etmeyen ve bunun gibi dünya dolusu sorumsuzca hareketler sergileyen bir insandan bahsediyorum...sen istermisin böyle bir görümce?? empati yap lütfen canım inan dediğin gibi olmuyo...

Ayrıca kayınpederim gelmek istiyo..evlendiğimiz ilk yıl inanırmısın borç gırtlakta evlilik masraflarının hepsi üstümüzde kimseden kayınpederimde dahil yardım görmedik,eşimin getirdiği maaştan kalan 30 lirayla 50 lirayla ev geçindirdim ben aylarca,o halde o durumda ne kayınbiraderimden ne görümcelerimden tek kuruş görmedim,ailem ise bukadar uzağa ben istediğim için razı olup verdi eşime o yüzden onlara bu zor günlerden hiç bahsetmedim duysalar yardım ederlerdi kesinlikle..kolumdaki bileziklere boynumdaki altınlara kadar hepsi gitti elimden yetmedi eşim son çare işinden ayrılmak zorunda kaldı borçlar yüzünden ordan aldığımız iki üç kuruş tazminatla borçlarımızı kapayabildik...o günlerde kayınpederimin söylediği şu söz içimden hiç çıkmadı bügüne kadar,oturduğum ev geniş biraz bi odada ben kalayım verin bi odayı bana yardım edeyim size dedi utanmadan ve bende bunu kibar bir şekilde reddettim...ha belki yardım babında söyledi bunu ama bence çirkin bi teklif oldu o zor günümüzde,ben evime alıcak olsam karşılıksız alırım ne yapacağım parasını pulunu...anlicağın bi şekilde seziyo insan..bize ogünlerde yardıma yanaşmayan bu güzel insan görümcem çalıştığı halde eşi çalıştığı halde oğlu çalıştığı halde yanımızda para gönderiyo bi başkasıyla kızım sıkışmış diye..şimdi soruyorum benim eşim olsun ben oliyım evladı değilmiyiz onun?? sıkışıp istediğimizde (oda hasta olmuşuzdur ilaç parası veyahut başka acil bi durum gereklidirde yoksa kesinlikle istemem istetmemde gurursuz değilim okadar))10 lira 20 lira ile bizi geçiştirdi çocuğa harçlık verir gibi,durumumuzu ondan iyi bilen yoktu oysa...neyse benim derdim para pul değil insanın zoruna giden şeyler oluyo ama bunlar sadece nasıl diym beni ondan uzaklaştıran şeyler yine evime almamama sebep değil,sebep ben yapamam bi evim var kafa dinlediğim onunda elimden kayıp gitmesine müsaade edemem huzur bakımından...herkes evladı herkes üzerine düşeni yaparsa başımın üstünde yeri var yok yalnız bizde oturmasını istiyolar ama onada ben müsaade edemem haksızmıyım sence??

Back
X