• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memnuniyetsiz ve mutsuzum

Kesinlikle, insanın kalbine yüktür, yorgunluktur.
Affetmek mesela, önemli çünkü karşımızdaki insana karşı beslediğimiz kötü düşünceler aslında bizi yer bitirir etrafımızı negatif enerjiyle sarar. Yüreğimizi bir kuş kafesine sıkıştırmışız gibi.
Umarım hepimiz iç huzurumuzu sağlayabiliriz :/

Öyle tabikiii, büyük pencereden bakarsak olaya her şey o kadar basit ve net ki..

Mutluluk,huzur vs vb herşey ama
Sizin gibi istisnaları elbette unutmadık sayın Atart :p

Teveccühünüz efennim , ben de sizin aziz ve asil, uçarı ve kaçarı, adam gibi kadı ama kadın gibi kadın olan möhendis edalarınızı hiç unutmıcım :KK36:

Kesinlikle, insanın kalbine yüktür, yorgunluktur.
Affetmek mesela, önemli çünkü karşımızdaki insana karşı beslediğimiz kötü düşünceler aslında bizi yer bitirir etrafımızı negatif enerjiyle sarar. Yüreğimizi bir kuş kafesine sıkıştırmışız gibi.
Umarım hepimiz iç huzurumuzu sağlayabiliriz :/

Amin:)

Sanırım çok kibirliyim kimseyi beğenip de konuşmam arkadaşlık kuramam herşey mükemmel olsun isterim herşey benim için düşünülsün beklerim ,ben talep ettikten sonra hiçbirşeyin anlamı kalmaz ,basit şeylerle asla mutlu olamam işime gelmeyince gemileri yakarım bi lafıyla zar zor biriktirdiğim arkadaşlarımla ilişkimi keserim kısacası mutsuz ve yalnızım !

Bende böyleydim.Narsizm..tedavi olmadan düzelmez..

Ayyyh şunları da okudum ya mutluluktan ağlamak istiyorum.

Öğretmenlerin çoğunun profesyonellikle alakası yok. Evlenince eve katkı sağlayayım, çok çalışmayayım ama maaşım da olsun stili ev kızları = öğretmen.

Gerçekten bayık bir topluluk. Kv kp görümce yemek tarifi diyet listeleri zayıflama hayallerinden oluşan muhabbet hiç çekilmez. Konu sahibesi böyle bir topluluktan baymayıp ne yapacaktınız ki? Sırf içi geçmiş ev kadınlarıyla takılmamak için bu mesleği yapasım olsaydı vazgeçerdim. Kadın öğretmenler kadar bayık topluluk daha görmedim.
Eve katkı sağlayayım diye çalışan mentaliteye ben de çok gıcığım.

Ya işin o senin ya biraz sahip çık. Dünyaya erkeğe yama olmaya gelmiş sanki..onun ekonomisi için çalışacak.

Ama taze kanlar daha iyi emin ol. gerçi gene de üniversite olmasa, sadece okul ortamını ben de hiç çekmezdim .

Yalnız değilsiniz.

Ortamda abuk subuk konuşup şirinlik muskası olduğunu düşünen tipler, sonuç cümlesi belliyken konu ya da durumu iki saat uzatarak anlatan insanlar, çok mütevazı olduğunu iddia edip de alt metinde kendini devamlı öven hanımefendiler, ortama ayak uydurmak için dedikodu yapanlar bana itici gelir.

Sonuç, toplumun neredeyse yüzde doksanı...

İtici bulduğum insanlarla arkadaşlık etmek mantığa ters olduğu için de onlardan hüsnü kabul görsem de aynı şekilde karşılık vermiyorum.

Örneğin okulda yeni ev alana, cocugu olana ev ziyareti yapılır ve bunların geneline gitmem ben.

Çünkü orada yiyip içen ve ev sahibini bir dakika oturtmayan hanımlar dönüşte eşyaların zevksizliğinden, taze annenin kalçalarının genişliğinden bahsederler.

Ben de bundan rahatsız olduğum için hediyemi bireysel almaya ve iyi niyetlerimi samimi şekilde ve yalnızken ifade etmeye çalışırım.

Bu durum dışarıdan grup ziyaretine uzam durmak ve sivrilik olarak yorumlanacak olursa da ev sahibini çekiştirmenin samimiyetsizliğini bunu yapanların suratına açıkça söylerim.

Arkadan konuşmam, fikirlerim konusunda çok şeffafım, başka türlüsü beni mutsuz eder.

Bu halimle az sayıda, kendi seçtiğim ve bu halimden keyif alan gerçek dostlarım var.

Hiçbir zaman geniş kitlelerin sohbet arkadaşı olmayacağım bu huylarım yüzünden ama böyle mutluyum, kafam rahat.

Umarım siz de kendinize uygun, sürü psikolojisinden uzak arkadaşlar bulursunuz.

Yapma ya ..

Kimlik bunalımına sokma beni.. Tırnaklarım bile aslan pençesi gibi benim, saçlar yele gibi ..

aslanımmmmm bennnnn :KK34:

Aslanım benimmmm:KK53:

Al Aslanı vur Başağa :KK49:

Pimprikli, bol detaycı, mikemmelliyetçi, planlı/programlı/uyumlu ama o mikemmeliyetçilikten gelen eleştirel yön baskınsa Başak ol.

Şampiyon belli 2. kim edasında, birazcık yani azcuktan fazla otoriter BENİM OLACAK LEYNN, ben bilirimci ama yine de bol merhametli,iltifatı çok sevensen hele ki kaşıktan tırnakların, yeleden saçların varsa Aslan ol.

Bak Boğa da olabülürsün.

Ne verelim ablama :KK70:

Öğretmenim. Büyük ve sirkülasyonun çok olduğu bir okuldayım .. Üstelik bir yandan yüksek öğrenimime devam ediyorum, haliyle çok insan görüyorum.

Ancak gördüğüm insan sayısına oranla dostum, sohbet ettiğim insan sayısı çok az.. İnsanları Özel alanıma almak, kendimi tanıtmak, onları tanımak çoğu Zaman bana da çok büyük yük gibi geliyor..

Mesela tlf numarası kaptırma fobim falan var

korkarım yaptığınız işi yapmak istemiyormuşum :)) ben de öğretmenim okul küçük ya da büyük olsun konuşacak kimse bulamıyorum sene başında yeni gelen insanları gözlemleyebilmek için öğretmenler odasına girer uzun uzun insanları gözlemlerim sonra birkaçını tanımaya çalışırım sonra biter:KK43:

Şimdi öğretmenler odası genellersek huzur evi gibi, çalışan kadın modunda bile olmuyor bir kısmı, gençsen, çocuksuzsan, kayınvalidenle kafayı bozmadıysan, çağdaş öğretim yöntem ve tek. kullanıyorsan, fotokopi makinasında kurabiye tarifi çoğaltmıyorsan, biraz sıradışı isen işin zor.. Ama benim şansıma belki 2-3 kafa dengi arkadaşım var benim. 25 yaşındaysan belirttiğin gibi daha çok yenisin birkaç sene şans tanı kendine..

Bu esnada ortamını sadece işle sınırlama ..

Yüksek lisans/ doktora, kurslar, spor salonları, hobi kursları.. Vb. Alanlarında olsun..

Senden az var ama merak etme tek değilsin.

bende öğretmenim.. olaylara hep hıc bakılmadık bır kac pencereden baktıgımı soyler cevremdekıler.. ilginc buldukları kadar da sıcak bulurlar benı.. aslında bende sızler gıbı ayrıntılara cok takılırım ama ınsan eleme konusunda bıraz daha sabırlıyım.. fazla sabırlı oldugum da soylenır.. herseyın mukemmel olmayacagını kabullendım ama ögrencılerım olabılecegının en ıyısı olsun ıstıyorum aılelerden degısım dönutlerı geldıkce enerjım ve ozguvenımde patlama yasıyorum.. işimi iyi yaptıgımı hıssetmek mutlu edıyor benı.. ısını ıyı yapmayan herkesten rahatsızlık duyuyorum.. karsılıgınpa para aldıgı ısını bıle hakkıyla yapamayandan manevı bır fayda gorecegımı sanmıyor uzak duruyorum.. ama herkesımden ( bu genıs kartela benı tanıyan herkesı cok sasırtır ordada mı tanıdık var nıdaları eslıgınde gozlerını buyulturler) tanıdıklarım hatrımı sayacak bırılerı olur.. farkındalıgı yuksek bır ınsanım galıba cogu zamanda bunun yorgunlugunu da yasıyorum. örnegın : işimi yaptıgım sırada sınıfta olan bır fazlalık aklıma gelır onu nereye kullansamın hesabını yapar 1 sene once durakta tanıstıgım köy ogretmenını dusunur onu aklımda aksama kadar tutar aksam ogretmenı bulmaya cabalar o hafta bırkac fazla esyayla onları yollar, bu aradada ıs ıcınde ıs hallettım dıye bırde sevınırım kendı kendıme.. tum gun aklımda onu dusunmek zıhın yorgunlugu verıyor aslında..

JessicaJoy JessicaJoy çok güzel anlatmıssın bende tıpkı senın gıbı düşünüyorum ıcımden gelmeyen samımıyetsız formatlara sırf katılmıs olmak ıcın katılmıyorum sıvrıldıgımı ayrıldıgımı dusunenelerde zaman ıcınde tanıyabılırlerse samımıyet aradıgımı anlıyor tanıyamayanda kendımı soyutlama cabasında oldugumu sanıyor da cok da fifi.. bahside gecıp uzak duruyorsun tarzında laf sokma olaylarına gelırlerse de senın gıbı uslubuyla soyluyorum samımıyetsız bu durumdan rahatsız oldugumu.

Catharsis Catharsis ve Atart Atart ben de aslanım :) ve burcumun neredeyse tüm özellıklerını tasıyorum ve burcuma aşıgım :) ıyı kı aslanım :)
fazlalıklarıma ragmen ınce gorunen parmaklarımda ınce uzun tırnaklarım var :) saclarım herkesın ılgısını cekecek kadar kabarık ( sacımın cok ve bakımlı oldugunu sanıyorlar aslında saclarım cok degıl normal vehıc bakım yapmıyorum nazar degmesın dıye sakladıgımı sanıyolar bıde :D )

ve Catharsis Catharsis gencim cocuksuzum bekarım kayınvalıdemde yok daha kafayı bozacak.. paasta tarıflerı cogaltsam da çağdaş öğretim yöntem ve teknıklerını geleneksel yöntemlerle harmanlayıp kullanıyorum :D

kafama yatan kurs yardım projesı dernek fln ne bulursam arada gönüllü calısıyorum..
bazı dönemler kafayı sıyırcak kadar eve tıkılsamda genel anlamda yapımda olan ıcımden gelen yaptıgım bu :)
sanırım oda aslanın merhamet, yardım ve organızasyon,yönetım özellıklerınden kaynaklanır. gırdıgım topluluklarda bır kac gorusmeden sonra farklı becerılerın var neler yapıyorsun bunu nerde ogrendın felan dıye konusulurum..
secici olmanız bence çok güzel ama hanı cok yakına almamak adına eledıklerınızı benım yaptıgım gıbı bı alt cevrenıze ıtebılırsınız belkı... bende hepsıyle ozel degılım ama bı cok ınsanla yapabılecek ortak bısıler buluyorum.. ama herkese kapasıtesınce..

psikologa gitmelisiniz.. Burda derdinize çare bulamazsınız, tedaviyle normale döneceğinize inanıyorum

Durumunu kınamak yada eleştirmek yersiz. Yaradılışın böyle :KK43: Çaba sarf edersen ve bunu gerçekten yürekten istersen olacağına inanıyorum.. Hiç kimse mükemmel yada dahi değil sen bile... :KK200:

öz eleştiri yapabildiğine göre yeterince kibirli değilsin:KK48:
yani durumu düzeltmeye meyillisin, sadece biraz çaba gerek

Vhalla...devam et boyle ...
hayat oyle bir sey yapar ki....
istemediklerine katlanmak zorunda birakir seni
Allah kimseye muhtac etmesin tabi de genellikle oyle ders verir ...
nerden boliyorsun diye sorma ;)

Konu sahibine narsist denilmiş ama bazıları buraya gelip konu sahibinden çok kendini övmüş.

Valla Allah korusun ama bu tarz olan insanlarin basina cok kotu olaylar geliyor Allah tarafindan ve oyle kendine geliyorlar
insallah kotu birsey yasamadan normalde donersin

Yalnız değilsiniz.

Ortamda abuk subuk konuşup şirinlik muskası olduğunu düşünen tipler, sonuç cümlesi belliyken konu ya da durumu iki saat uzatarak anlatan insanlar, çok mütevazı olduğunu iddia edip de alt metinde kendini devamlı öven hanımefendiler, ortama ayak uydurmak için dedikodu yapanlar bana itici gelir.

Sonuç, toplumun neredeyse yüzde doksanı...

İtici bulduğum insanlarla arkadaşlık etmek mantığa ters olduğu için de onlardan hüsnü kabul görsem de aynı şekilde karşılık vermiyorum.

Örneğin okulda yeni ev alana, cocugu olana ev ziyareti yapılır ve bunların geneline gitmem ben.

Çünkü orada yiyip içen ve ev sahibini bir dakika oturtmayan hanımlar dönüşte eşyaların zevksizliğinden, taze annenin kalçalarının genişliğinden bahsederler.

Ben de bundan rahatsız olduğum için hediyemi bireysel almaya ve iyi niyetlerimi samimi şekilde ve yalnızken ifade etmeye çalışırım.

Bu durum dışarıdan grup ziyaretine uzam durmak ve sivrilik olarak yorumlanacak olursa da ev sahibini çekiştirmenin samimiyetsizliğini bunu yapanların suratına açıkça söylerim.

Arkadan konuşmam, fikirlerim konusunda çok şeffafım, başka türlüsü beni mutsuz eder.

Bu halimle az sayıda, kendi seçtiğim ve bu halimden keyif alan gerçek dostlarım var.

Hiçbir zaman geniş kitlelerin sohbet arkadaşı olmayacağım bu huylarım yüzünden ama böyle mutluyum, kafam rahat.

Umarım siz de kendinize uygun, sürü psikolojisinden uzak arkadaşlar bulursunuz.

Bu yazıyı okurken acayip rahatladım.
Çünkü kendimde sorun olduğunu düşünmeye başlamıştım.

Aynen çok samimi olmadığım ve yürekten sevmediğim insanların doğumuna, ya da yeni ev ziyaretine
gidemiyorum. Mış gibi olsun, desinler diye yapabildiğim hiç bir şey yok.

Günler, yalancıktan kutlama adı altında toplanılan mesafeli kalabalıklara tahammülüm yok.
Herkes konuşur, espriler havada uçuşur.
Bense tabağımdakileri yemeye gömülürüm ve çoğu şeyi dinlemem bile.
Hadi hadi ayıp olur diye sürüklenmiş olduğum ortamda dk sayarım!

Bir yere vaktimi ayırıyorsam eğer o ortamda beni rahatsız eden, bana itici gelen kimse olmamalı.
Eğer varsa cidden keyif almıyor o ortamdan ve yüzüme yansıyor memnuniyetsizliğim.

Asosyal miyim neyim diye çok düşündüm ama çok çevrem de vardır aslında.
Ama o çevreyi uzun yıllar sonrası emeklerle oluşturdum.

Şimdi yeni geldiğim bu şehirde yeni dediğim 3 yıl olacak.
Gerçek anlamda sevdiğim yanında her anlamda iyi hissettiğim sadece 2 arkadaş edindim.

Diğer davet edildiğim ortamlara katılmıyorum bile.
Hakkımda bu da ne soğuk şey be diye düşünüyor olabilirler ama :S

Ben de onlar için pek hoş şeyler düşünmüyorum doğrusuo_O

Back
X