• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

sizlere birşey sormak istiyorum.memorıalde tedavi gören ve aynı zamanda kan pıhtılaşması olan arkadaşlar...
memorıal ekibi (homozigotlarda) kan sulandırıcı iğnelere gerek duyuyormu yoksa kullanma gerek yok mu diyor.bazı doktorlar sadece folik asitin yeterli olduğunu söylüyorlar.paylaşırsanız sevinirim.
bende homozigotum..nur hn gördü tahlilimi ve abartılacak bir pıhtı sorunu değil dedi..sanırım iğne verecek banada..iyi şanslar..

Arkadaşlar bugün kontrole gittim.Benim eşinde azosperm var.Eşimden operasyonla sperm elde etmeye çalışacaklar.Ama esperm elde edemezlerse bendende yumurtaları toplamayacaklarmış.Yani tedavi boşa gidecek.Eşi azosperm olan varmı?Acaba sperm bulamama riski varmıdır?
canım Allah yardımcın olsun..
sonu bebişli olsun inşallahhh..

Laporoskobi derken tuplerle alakali mi? 2 kez tuplerimle alakali laporoskpbi oldum,1 kez de kist alindi.laporoskobiden sonra tuplerim acildi 1 sene normal ,6 ay uyarici ignelerle gebelik elde edilirmi diye bekledik,olmadi.Sonrasinda asilamalar,2 tupbebek yapildi.tupler acik,sperm,yumurta rezervi iyi.. sebepsiz infertilite denildi.Sonra Semra hnm a gittigimde laporoskobi ile kistin alinmasi gerektigini soyledi.Laporoskobiye alinmisken de histeroskobi yapilsa iyi olur rahimde sorun var gibi karar sizin dedi. laporoskobi,histeroskobi yapildi.Histeroskobide rahimin dis kisminda cok sayida miyom olustugu,rahimin seklini bozdugu goruldu.laporoskibi ile miyomlar tek tek yakildi,kist alindi,rahim duzeltildi.Semra hnm belki beklesek normal yollarlada gebelik elde edilir fakat bekleyelim derken miyomlar tekrar olusup,rahimin seklini de bozabilir.sil bastan olur.bence miyomlar yenilemeden tupbebek dedi..Semra hnm a guvendik 3.denemeye basladik..cok sukur sonuc aldik.
Senin kacinci deneme?laporoskobi ne icin yapilacak?
çok teşekkür ederim ..
bnm sağ tüpte şekil bozukluğu gördü..film çekilirken sıvı buradan geçerken zorlanmış dedi..
belki sıvı birikmiş olabilirmiş..en kaliteli embriyoyuda koysam tutmaz dedi..
şuan bir olasılık eşimin semen analizine göre yol belirliycez..
aralık ayında başlıyorum bende inşallah..

Allahım bizede nasib etsin..senin adına çok sevindim..

merhaba arkadaslar nasılsınız?
sizlere bir sorum vardı simdi ben kanda kromozom icin capadan randevu almıstım 30 kasımda gidecegim dosya acacaklar ama dayanamayıp ozelde yaptırdım şimdi eşim yaptıracak capada hazır randevu almısken simdi benim negatif gebelikten sonra baska bir test istemediler ama ben 2. tup bebege baslamadan ne kadar test varsa yaptırmak istiyorum tekrar negatif sonuc alırsam en bastan baslamak istemiyorum sizlerin yaptırdıgı testler nelerdir hangi testleri yaptırmam lazım yardımcı olursanız cok sevinirim tecrubeli arkadaslar cevaplarınızı bekliyorum simdiden tesekkur ederim

bide birsey soracagım su arı sutu ve polen kullanan arkadaslara ben 10 gun arı sutu ictim kucuk bir şişe bitince bırakmak zorunda kaldım ama her sabah bir kasık bala nerdeyse bir cay kasıgı polen koyup yiyorum fazlamı yiyorum acaba zararı olur mu? bu ay nerdeyse 12 gun regl surdude bide sogan suyu icmeye baslamıstım acaba hepsi karıstıgı icin mi bu kadar uzun surdu

canım genetik testlerden bahsediyorsun sanırım..
bende zeynep kamilde yaptırdım o testleri hem kromozomlara hemde bende pıhtılaşma testi yapıldı..
sana tavsiyem kesinlikle pıhtılaşma testini yaptır..eğer varsa kaç tüp yaparsan yap bir yol alamazsın..
bunu ben yaşadım biliyorum..

sen zaten doktora gidersen o isteyecektir senden hormon,smear,genetik vs.testlerini..
Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
canım genetik testlerden bahsediyorsun sanırım..
bende zeynep kamilde yaptırdım o testleri hem kromozomlara hemde bende pıhtılaşma testi yapıldı..
sana tavsiyem kesinlikle pıhtılaşma testini yaptır..eğer varsa kaç tüp yaparsan yap bir yol alamazsın..
bunu ben yaşadım biliyorum..

sen zaten doktora gidersen o isteyecektir senden hormon,smear,genetik vs.testlerini..
Allah yardımcın olsun

ya benden aynur hanım hicbir test istemedi gorusmeden pek hos ayrılmadık belkide ondan boyle oldu yani o istemedigi halde ben yaptırmak istiyorum tum testlerimi

sonuçların iyi çıksın inşallah canım..

İnş canım. Sağolasın.

merhaba arkadaslar nasılsınız?
sizlere bir sorum vardı simdi ben kanda kromozom icin capadan randevu almıstım 30 kasımda gidecegim dosya acacaklar ama dayanamayıp ozelde yaptırdım şimdi eşim yaptıracak capada hazır randevu almısken simdi benim negatif gebelikten sonra baska bir test istemediler ama ben 2. tup bebege baslamadan ne kadar test varsa yaptırmak istiyorum tekrar negatif sonuc alırsam en bastan baslamak istemiyorum sizlerin yaptırdıgı testler nelerdir hangi testleri yaptırmam lazım yardımcı olursanız cok sevinirim tecrubeli arkadaslar cevaplarınızı bekliyorum simdiden tesekkur ederim

bide birsey soracagım su arı sutu ve polen kullanan arkadaslara ben 10 gun arı sutu ictim kucuk bir şişe bitince bırakmak zorunda kaldım ama her sabah bir kasık bala nerdeyse bir cay kasıgı polen koyup yiyorum fazlamı yiyorum acaba zararı olur mu? bu ay nerdeyse 12 gun regl surdude bide sogan suyu icmeye baslamıstım acaba hepsi karıstıgı icin mi bu kadar uzun surdu

Merhaba canım. Pıhtılaşma testlerini yaptır mutlaka, trombofili paneli diye geçiyor. Bunu genetik birimde yapıyorlar. Bir de şu testler var:

Homosistein
Antikardiolipin IgG
Antikardiolipin IgM
Lupus antikoagülan
Protein C aktivitesi
Protein S aktivitesi
Antitrombin III aktivitesi

Bunları da kadın doğum bölümünde yaptırabilirsin.

İnş canım. Sağolasın.

Merhaba canım. Pıhtılaşma testlerini yaptır mutlaka, trombofili paneli diye geçiyor. Bunu genetik birimde yapıyorlar. Bir de şu testler var:

Homosistein
Antikardiolipin IgG
Antikardiolipin IgM
Lupus antikoagülan
Protein C aktivitesi
Protein S aktivitesi
Antitrombin III aktivitesi

Bunları da kadın doğum bölümünde yaptırabilirsin.

nur hanım banada verdi bunları yaptırıcam bende önümüzdeki haftaya..

AMH yaptırdınızmı?

bende homozigotum..nur hn gördü tahlilimi ve abartılacak bir pıhtı sorunu değil dedi..sanırım iğne verecek banada..iyi şanslar..

canım çok tşk cevabın için benimde bu hafta sonu nur hanımla randevum var bakalım nasıl bir tedavi şekli çizicek bana merak ediyorum hepimiz için hayırlısı olsun inş.sen ne zaman başlıyorsun tedaviye

İnş içine sinen yerde başlarsın ve senin için hayırlı olur. Canım ben pıhtılaşma testlerimi 2.denemede negatif aldıktan sonra yaptırdım. İyi ki de yaptırmışım. Homosistein sonucumu almadım henüz, ona göre ne kullanacağıma karar verilecek.

canım sen ne zaman verdin tahlilleri tam bir ayı buluyor değilmi çıkması.
sen martta başlıycam demişsin canım ameliyat olduğun içinmi bu kadar bekliyorsun.birde merak ettim kaç yaşındasın:))

canım sen ne zaman verdin tahlilleri tam bir ayı buluyor değilmi çıkması.
sen martta başlıycam demişsin canım ameliyat olduğun içinmi bu kadar bekliyorsun.birde merak ettim kaç yaşındasın:))

Ortalama 1 ayda çıkıyor ama daha kısa sürede de çıkabiliyor. Ben yazın yaptırmıştım. Evet canım 2-3 ay beklemem gerekiyor. Kontrollerim falan olacak. Rahim filmi falan çektirmem gerek daha. 27 yaşındayım :)

Son düzenleme:
canım çok tşk cevabın için benimde bu hafta sonu nur hanımla randevum var bakalım nasıl bir tedavi şekli çizicek bana merak ediyorum hepimiz için hayırlısı olsun inş.sen ne zaman başlıyorsun tedaviye

ilk buluşma mı nur hanımla?

ben önümüzdeki ay nasibse cnm..
bnm durumlar biraz karışık..eşimin sperm analizine bağlı sonuç.
bnm laparoskopi olma ihtimalimde var..
pıhtılaşman varsa sana bir dizi test daha yaptırmanı söyleyecek nur hanım..
ben yaptırıcam bakalım..

ben yaptırıcam bakalım..

ne çok tahlil istemiş yaav..
benden sadece hepatitleri ve rubella ıgg ıgm istedi..
bide amh yaptırmıştım ben..
sizden bunları daha önce denediniz diyemi istediki acep..

ayrıca pıhtılaşma beende de var ama benimkisi heterozigot..

bnm homozigot cnm..
birde ben sayfalarca tahlille gittim düşün..

benden prolaktin
makroprolaktin
amh

ve pıhtılaşmanın boyutunu öğrenmek için tahlil istedi..
smear da var..

ama randevu alamıyorum z.kamilden bir türlü sabah gitmem gerekiyor heralde randevusuz sabahın köründe gidecem

Ortalama 1 ayda çıkıyor ama daha kısa sürede de çıkabiliyor. Ben yazın yaptırmıştım. Evet canım 2-3 ay beklemem gerekiyor. Kontrollerim falan olacak. Rahim filmi falan çektirmem gerek daha. 27 yaşındayım :)

olsun canım geç olsunda güç olmasın .ben bu ay rahim filmi için radyomara gidiyorum allahın izniyle orada daha ileri teknolojiyle çekiyorlarmış bilgin olsun.370 tl.

ben yaptırıcam bakalım..

onları yarın yaptırıyorum canım inş. eksik yoktur.inş. sende de eşinde de sorun çıkmaz.neden laparoskopi olacaksın.
evet nur hanımla ilk defa

onları yarın yaptırıyorum canım inş. eksik yoktur.inş. sende de eşinde de sorun çıkmaz.neden laparoskopi olacaksın.
evet nur hanımla ilk defa

eşimde mofoloji düşük cnm 2-3 arası..
bu degerlerle hamiş kalabilirmişim heralde ama gebelik olmadı o yüzden nur hn bana yönlendi..
rahim filmimi pek beğenmedi..sorun çıkarabilir dedi..
eşimin semen analizi normal gelirse laparoskopi olacam..

eksik yok değil mi pıhtılaşma testlerinde.nasıl olsa o da istiycek yarın vereyim şunları

faktör vleiden,protrombin 20210 mutasyonu.
mthfr 677 c>t polimorfizmi
mthfr 1298 a>c polimorfizmi
homosistein
antikardiolipin IgG
'' IgM
LUPUS ANTİKOAGÜLAN
PROTEİN C
PROTEİN S
ANTİTRPMBİN ııı

eşimde mofoloji düşük cnm 2-3 arası..
bu degerlerle hamiş kalabilirmişim heralde ama gebelik olmadı o yüzden nur hn bana yönlendi..
rahim filmimi pek beğenmedi..sorun çıkarabilir dedi..
eşimin semen analizi normal gelirse laparoskopi olacam..

inş. tedavin güzel sonuçlanır canım rabbim fazla aratmasın

Back
X