arkadaşım seninde hayırlı olsun bende bugun iğnelere başladım.sen hangi aşamadasın
hayirlisi...15 gun icinde transferin olur insallah dolu dolu kaliteli embriyolarin olur..sagol cnm bende 30.haftayi bekliyorum hayirlisiyla bi gelsem o haftalara icim biraz rahatliycak..
Canım çok teşekkür ederim. Allah seninkini tamamına erdirsin. Ben daha adet bekliyorum. Bu ilk denemem. Gece yatıyorum , sabah sorularla uyanıyorum. Değişik bir süreçmiş. Yaşamayan bilemez.Bebişin ve sen iyi misin?
gozdemmmmm sagol canim amin insallah...hii ilk denemenmiydi ben sanki seni onceden hatirliyor gibiyim...ilk deneme heyecaninda bu kadar soru sorman az bile:)tedavi surecine kadar sor arastir,fakat tedaviye basladigin zaman sorulari endiseleri kafandan at ki tedavi asaman rahat gecsin..merkeze guven derim..guven olunca su mu bu mu sorularini unut onlar sana gerekeni yapar..sana sadece merkeze guvenip.rahatca kendini emin ellere teslim etmek kaliyor..insallah emeklerinin karsiligini alirsin..bizde iyiyiz cok sukur yuvarlanip gidiyoruz..sizlerden kardes haberleri aldikca daha mutlu oluyoruz...bol dua,sabir..
canım çok sağol güzel duların için . bende kesinlikle senin gibi düşünüyorum sağlıkla kucağımıza alalımda bebişlerimizi tek olsunlar çift olsunlar kız olsunlar erkek olsunlar hiçbir önemi yok .
buarada ben dün akşam çatlatma iğnemi vuruldum dolayısıyla diğer iğnelerimi bıraktım. transfer sonrası iğne vurulacağımı bilmiyordum şimdi senin yazından anladım . onlarda önceki iğneler kadar pahalımı ve o iğneleride kendimiz vurabiliyormuyuz ?
aynen tatlim benim onceki denemelerimde 4 embriyo transfer edilmisti..bunda 1 embriyo 4 embriyo tutmadi 1 tanemi tutcak derken pozitif sonucu aldim...kiz mis erkek mis ne onemi var 1 evlat icin ugrasiyoruz..saglikla gelsinler insallah...
hayirlisiyla yarin yumurta toplaman olur..dolu dolu yumoslarin olur,dollenir insallah...transfere kadar igne v.s yok..transfer sonrasi bana prognex igne vermislerdi..hergun kalcadan(kendin yapamiyorsun)..oncekiler kadar pahali igne degil..ayrica devlet karsiliyor du yazdirabilirsin...bebisin tutunmasi icin bu igne..12.gun vurduruyorsun..gebelik devam ederse ignede devam..ben 3.aya kadar kullandim..sonrasinda jel le devam ettim...kisiden kisiye,tedaviye gore degisebiliyor..kimi doktorlar jel,fitil veriyor kimi doktorlar igne..sana ne verirler bilemiyorum..gelismeleri yazarsin..
slm kızlar hepnıze merhaba, çok uğraştık, cok dr gıdıp geldık, kımı zaman geldı, bebek fıkrını aklımdan cıkarttım,kımı zaman bebek olmadan asla deyıp yalvardım ALLAH'ıma,kımı zaman hep bılınmez bır bosluk ıcınde oldum,sımdı ıse duygu adına bısey kalmadı evet bebek fıkrını cıkartmıs gıbıyım eskısı kadar cok dusunmuyorum, gecen 38 ay hep ağladım ama artık ınankı yoruldum kendı kendıme hırslanmaktan yoruldum olmuyo bırak artık dedım kendıme tam ben bırakmısken, bu zamana kadar esım bebek ıstemezken dün kendısı tüp bebek yaptıralım dedı, cumartseı gecesı alkol almıs geldı hıc ıcmez normalde, yınede kendındeydı cok kotu degıldı ama ben alısık olmadgım ıcın sasırdım, neden ıctın dedım ''yarama bastılar'' bende ıctım dedı orda arkadasın tekının cocugu olmuyomus tüp bebk yaptrmıslar dedı tabıı ben şoklar ıcındeyım cunku buzamana kadar bana hep destek olan oydu guclu olan oydu,ama şimdi roller degıstı, kısacası esmınn ıstegı uzerıne tüp bebege karar verdık ve hıc dusunmeden olcaksa memorial'de olsun dedık, sımdı sızlerden bu hastane hakkında bıraz bılgı almak ıstıyorum varsa yasadıgınız acı tatlı deneyımlerı, hastanın tup bebektekı basarı oaranı fıyatı işleyişi hakkında bılgı verırsenız benı cok mutlu edersınız sımdıden hepınıze tskrler....
okuyunca kendi gunlerim aklima geldi...asilamalar,1.deneme.2.deneme 9 sene ugras sonuc hep negatif..doktugum gozyaslarimin haddi hesabi yoktu.aglamadan cocuk ozlemi cekmeden gunlerim gecmezdi ki artik yuvamida etkilemeye baslamistim..2.deneme sonrasi yoruldugumu,kendimi ,esimi kayettigimi hissettim..kafamda bitirdim..esimle konustum artik tedavi falan istemiyorum..bebek olayini kapattim kendiliginden olursa olur dedim...5 ay sonra baktim ki esim istekli,israrci olmaya basladi..kendi kendine doktorlar merkezler arastirmis..dedi gidelim fikir alalim..ben devam etmek istemiyorum,hepsi ayni nedeni soyluyor,senelerdir sonuc ayni..kendimi yiprattigimla kaliyor dedim...esim israrlarla 1.2 merkeze goturdu dedigim gibiydi onlarda ayni nedeni soyluyor tekrar tekrar tup denencek diyor..sonra esim son merkez lutfen burasida ayni derse tamam eve doncez yaptirmiycaz dedi...Memorial a Semra hnm a randevu almis...ben cok gonulsuz oturdum dinliyorum..Semra hnm film tahlil v.s bakti..dediki senin rahimde sorun var.ametliyat gerek yinede karar sizin..ilk defa bi doktor farkli birsey demisti..olmama nedenini soylemisti..eve donduk..esimle bizim icimizde yeni bi umut dogmustu..maddi gucumuzu dusunmeden borc harc baslayalim dedik..Semra hnm a ekibe guvendik..once ameliyat(rahim sekli duzeltildi,miyomlar alindi)sonrasinda rahim temizlenmisken hemen tup bebege gecildi..1 emriyo ile 9 sene sonra kan degerimi 0 dan yukari gorduk..pozitifti..
cok uzun oldu sanirim..herseyde bi hayir vardir...esinin istekli olmasi senin daha rahat olman bi anda tedaviye merkeze karar vermeniz..insallah sonucunuzda bizim gibi olur..
memorialin basari orani yuksek,ben 3.denememde o merkezde gebe kaldim...belkide nasip boylesiydi bilemiyorum ama ekipten cok memnun kaldim...merkez ekip halinde calisiyor..baslarinda Semra hnm var.butun doktorlar toplanip hastalarin durumunu teker teker degerlendiri ortak karar aliyor,ona gore tedavin devam ediyor...doktorlarin hepsi mutevazi,samimi..ben halen orada Nur hanmla devam ediyorum..fiyat konusuna gelince..diger mekezlere gore biraz pahali diyorlar..onemli olan basari..maddiyat bi sekilde yerine gelir..