çok saol allaha razı olsun inşallah bu defa bebeyimi kucağıma alırım rabbim nasip eder
seninde tedavin hayırlı olsun inşallah sende bu defa bebeyine kavuşursun
amin inşallah canım...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok saol allaha razı olsun inşallah bu defa bebeyimi kucağıma alırım rabbim nasip eder
seninde tedavin hayırlı olsun inşallah sende bu defa bebeyine kavuşursun
espas öncelikle hoşgeldin tedavin hayırlı ve bebişli olur inşallah
18 yıl gerçekten uzun bir süre inşallah daha çok beklemeden bebeyine kavuşursun
bende kasımda başlicam inşallah emekler boşa gitmez
Hayırlı olsun inşallah ilk seferde tedavin başarılı olur,sanırım llk tedavin olacak.Duaların için çok teşekkür ediyorum.Ben kendi uyguladıklarımı paylaşayım seninle ama ilk tavsiyem şu olacak doktoruna güven ve herşeyi ona sormaktan çekinme.
Ben şahsen transfer sonrası hiç yatmadım ,o akşam dışarı yemeğe davetliydik oraya gittim ,hatta 6 gün sonrası araba yolculuğuyla tatile gittim,denize bile girdim.Hatta o tatil benim tedavinin bütün gerginliğini atmamı sağladı.Benim kısa protokol oldu,senin uzun olacak sanırım .10gün gonal f kullandıktan sonra yumurtalar toplandı ve sonrasında 5. Gün transfer oldu.
Hiç kendine stres yapma ,eğer allah korusun tutmazsa da sakın kendini suçlama ve yanlış bir şey mi yaptım
diye düşünme,allah yazdıysa olacak.
Stres yapma eşinin arkadaslarının ve ailenin destegi duygusal olarak çok önemli ,ben kimseden saklamadım tedavi gördüğümü,hormonlar biraz duygusal olarak sarsıyor insanı.yakınlarının destegini istemekten çekinme.
Transfer normal muayene gibi ,hic bir şey hissetmiyorsun,yumurta toplama sonrasında hafif sızlama ve agrı olabiliyor .1-2 gün dinlenmen gerekebilir.Başka sorun olursa memnuniyetle cevaplarım.
ne demek istediğini tam olarak anlamadım inan yani masturubasyon yoluylan verilen spermin oluşturduğu embiriyo ve sonradan olanTeşekkür ederim canım.
Evet on sekiz yıl uzun bir süre fakat eşim de ben de beklemeyi diledik.Doktorlar sorunumuzun olmadığını söyleyince böyle uzunca bekledik ve nihayet tedaviye karar verdik.Arkadaşlar özellikle tüp bebek ve mikrenjeksiyonda erkeğin masturbasyon yöntemiyle sperm örneği vermesini biraz sıkıntılı buluyorduk.Çünkü ilim adamları çocuğun oluşumunda spremin kocanın karısına duyduğu aşkla boşalmasını çocuğun ruhi gelişimi açısından önemli olduğunu söylüyorlar. Hamd olsun doktorumuzla bu konuyu konuştuk prosedürde olmamasına rağmen yardımcı olacaklarını söylediler.
Rabbimden hayırlı evlatlar diliyoruz
ne demek istediğini tam olarak anlamadım inan yani masturubasyon yoluylan verilen spermin oluşturduğu embiriyo ve sonradan olan
çocuğun ruh dengesinin duzuk olma ihtimalinin ulduğunumu söylemek istiyosun
ben kendim bir kurs hocası olarak ve gerek benim hocalarımın fikirleri
ve gerek ilahiyatçı hocaların fikirleri sorduğumda anneden alınan yomurta ile eşinden alınan sperm olduğu sürece bir sorun yok günah deyil ve herhangi bir sorun teşkil etmez
zaten o kişinin anlında evlat sahibi olmak yok ise rabbim yinede nasip etmez 10defa 15 defa tüp yapıp çocuk sahibi olamayan insan var
onların alın yazısında evlat sahibi olmak olsa idi eyer rabbim onlarada nasip ederdi
siz bunu Dr söylediğinizde size nasıl yardımcı olacağını söyledilen nasıl bir yöntem ile spermi alıcağını söylediler çok merak ettim
bişi daha lütfen sözümü yalnış anlama yalnış bir şey söylüyorsamda üzürdilerim
ama yazdığın bu yazı ile burda tüp bebek tedavisi ile çocuk hasretine son vermek isteyen herkesin içine kurt düşürdğünü umarım farkıdasındır ):
aynı şeyi yazacaktım
böyle bir düşünceye insani yönüm nedeni ile saygı duymak zorundayım ama TÜP BEBEK ile ilgili bir forum içinde hiç hoş olmamış böyle bir düşünce yayınlamak açıkçası !!!
ayrıca bir çok tüp bebek tanıdım ruhen çok sağlıklılar!
umarım siz de daha fazla evlat hasreti çekmeden ruhen sağlıklı çocuklara kavuşursunuz
aynı şeyi yazacaktım
böyle bir düşünceye insani yönüm nedeni ile saygı duymak zorundayım ama TÜP BEBEK ile ilgili bir forum içinde hiç hoş olmamış böyle bir düşünce yayınlamak açıkçası !!!
ayrıca bir çok tüp bebek tanıdım ruhen çok sağlıklılar!
umarım siz de daha fazla evlat hasreti çekmeden ruhen sağlıklı çocuklara kavuşursunuz
hoşgeldin benim bu testlerle ilgili hiç bir fikrim yok çünkü bizdene böyle testler istemedilerArkadalsar herkese iyi geceler,
Ben izmirde yasiyorum . 3 basarisiz tup bebek denemem var. Sonuncusu tuttu ama degerim 250 den asagiya dusmeye basladi. Ilginc bir durumdu. Doktorlar da cok sasirdi ama " kismetten" baska bie sey demediler.
Daha sonra Istanbula karar verdik. Bu karari cok daha once vermelidik belki ama Izmirde de tedavi olup kalan onlarca arkadasim vardi ve olacaksa burada da olur dedim . Ama olmadi .
Simdi Istanbulda olacak mi olmayacak mi bilmiyoruz. Ama labaratuvarlarin Izmirden cok daha donanimli oldugu kesin . Ve buna ek olarak da gecen sene gittigim ( sadece ongorusme) Umut tup bebek merkezi bana 2 test yaptirdi. Biri kromozom digeri ise cd 56 yani bagisiklik testi. Ne oldu tahmin edersiniz? 2 tesetten de sinifta kaldim . 2-15 kromozom translokasyonu cikti bende ve ayrica cd 56 testim yuksek cikti.
Bu durumdan sonra kararimi tekrar gozden gecirmeye basladim ve yaklasim 1 aydir degisik forumlarda yazisiyorum . Bir cok ksiden meorialin cok iyi oldugunu duydum , secgin de bunlardan biridir.
Benim sormak istedigim su . Kromozom sorunu olup da memorialda yaptiran var midir?
Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.
hoşgeldin benim bu testlerle ilgili hiç bir fikrim yok çünkü bizdene böyle testler istemediler
benimde 3 aşılama 2 tüp bebek nagatifim var eşimde sorun vardı yani bütün Dr bize öyle demişlerdi memoriale gittik ön muayene ve gürüşme için
mustaa bey beni muayene etti ve benim polikistik over hastası olduğumu yapılan aşılama ve tüp bebek tedavilerin bu nedenle olmadığını
eşimde olan sorunun önemsiz olduğunu sadece eşimde olan sorunla bu kadar tedaviye rahmen gebilik muhakkak elde edilebileciği söyleyince şoooook oldum
düşünebiliyomusun 7 yıldır gittiğim hiç bir Dr bana böyle bişi demedi 7 yıldır yaptığım tedaviler umutlar masraflar hepsi
boşa gitmiş hiç bir Dr benim pco olduğumu anlamamış ): kısmet
dediğim gibi bunlarla bir bilgim yok ama bildiğim şey memorial çok güzel bir hastane tavsiye ederim
kromozun testlerini memoriallle tel yada fax la bildirip durumunla ilgili bilgi alabilirsin inşallah emeklerin buşa gitmez:)
merhaba,
ben yarın memoriala gidecegim arkadaslar.
Aradim semra hanim ıngiltere'deymiş.
Naska doktorlardan verebilirim dedi semra hanim 'in assistanı.
Beni lutfen bilgilendirir misiniz sizce kimden randevu almalıyım ?
Acil haber verebilirseniz , ucak bileti almam gerekli.
Tesekkur ederim .
dr nur hanıma git. ışinin ehli. Benım de doktorum oydu. çooooooooooook memmun kaldık..
ne demek istediğini tam olarak anlamadım inan yani masturubasyon yoluylan verilen spermin oluşturduğu embiriyo ve sonradan olan
çocuğun ruh dengesinin duzuk olma ihtimalinin ulduğunumu söylemek istiyosun
ben kendim bir kurs hocası olarak ve gerek benim hocalarımın fikirleri
ve gerek ilahiyatçı hocaların fikirleri sorduğumda anneden alınan yomurta ile eşinden alınan sperm olduğu sürece bir sorun yok günah deyil ve herhangi bir sorun teşkil etmez
zaten o kişinin anlında evlat sahibi olmak yok ise rabbim yinede nasip etmez 10defa 15 defa tüp yapıp çocuk sahibi olamayan insan var
onların alın yazısında evlat sahibi olmak olsa idi eyer rabbim onlarada nasip ederdi
siz bunu Dr söylediğinizde size nasıl yardımcı olacağını söyledilen nasıl bir yöntem ile spermi alıcağını söylediler çok merak ettim
bişi daha lütfen sözümü yalnış anlama yalnış bir şey söylüyorsamda üzürdilerim
ama yazdığın bu yazı ile burda tüp bebek tedavisi ile çocuk hasretine son vermek isteyen herkesin içine kurt düşürdğünü umarım farkıdasındır ):
nur hanım yarın butun gun doluymus
funda hanım ve betul hanım boslarmıs.
Ben de funda hanımdan aldım mecburen .
Konu ıle ılgılı bılgısı olanlar ne olur yardımcı olsun .
Sabah 10:30da ucagım ve randevumu almıs bulunmaktayım. Ama betul hanım ıle degıstırırırım olmadı .
Gercı semra hanımın asıstanı bız bır ekıp olarak calısıyoruz . Sız hangı doktorla gorusursenız gorusun
sem ra hanım verır kararları dedı .
doğru canım ekip olarak çalışıyorlar bazen başka doktorunda muayene ettiği oluyor ama opu ve transfere kendi doktorunu istersen o yapıyor. hasta olarak tedavini tek bir doktorla devam ettirmek istiyorsun ekip olsada açıkcası bu beni rahatsız ediyor.betül ve funda hanım yeni geldiler sanırım benim tedavi olduğumda yoktular hakkında hayırlısı olsun canım. benim içimi rahatlatan laboratuarlarının iyi olması. kaderimizde varsa hamile kalmak, anne olmak herkes aracı.
doğru canım ekip olarak çalışıyorlar bazen başka doktorunda muayene ettiği oluyor ama opu ve transfere kendi doktorunu istersen o yapıyor. hasta olarak tedavini tek bir doktorla devam ettirmek istiyorsun ekip olsada açıkcası bu beni rahatsız ediyor.betül ve funda hanım yeni geldiler sanırım benim tedavi olduğumda yoktular hakkında hayırlısı olsun canım. benim içimi rahatlatan laboratuarlarının iyi olması. kaderimizde varsa hamile kalmak, anne olmak herkes aracı.
merhaba guzelim ,
pardon funda hanım 2011de baslamıs calısmaya
yanlıs bakmısım ...
ya benım pek ıcıme sınmedı ama yapacak bır sey yok sanırım
canım opu ve transferine zaten o gün hangi doktor görevli ise o yapıyor. ben kafanı karıştırmak için yazmadım üzülmeni istemem. zaten semra hanımda olsa tüm takipleri o yapmıyor yoğun olduğu için diğer doktorlar bakıyor. tedavine başlayınca memnun kalmazsan değiştirebilirsin doktorunu. git görüş memnun kalmaz isen başka bir doktorun takibine alınmayı istersin. sen içini ferah tut, vardır bunda da bi hayır...