- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
umarim hepimiz iyisinizdir.dün gece garip bir rüya gördüm.4 cü tüpü düsünürken memorialde .rüyamde tüpü yapmisiz ve olumsuz cikmis yani negativ haberini almisim hatta doktoruma diyorumki bu benim son sansimdi nasil olmadi falan.hatta bütün gece uyuyamadim bu yüzden .neye yorumlanir bilemem
Rüyayı nasıl yorumlarsan öyle çıkarmış. Bir de ilk yorumlayanın yorumlaması çıkarmış. Her ne görürsen gör hep hayıra yorumla. Ben aşağıda yazıcağım hadisi çok severim. Sizinle de paylaşmak istedim.
Bir gün bir kadın ağlayarak Peyqamber (sallallahu aleyhi ve sellem) in yanına gelmiş.Eşim seferde,ben hamileyim.Bir rüya gördüm yorumlarmısın demiş. Rüyamda gördüm ki, evimin direği (dayağı) sınmış ve ben şaşı bir çocuk doğurmuşum. Peyğamber (sallallahu aleyhi ve sellem) buyurmuş: Eşin sağ salim dönücek ve sen salih olucak cocuk doğurucaksın. Öyle de olmuş. Yalnız bu kadının eşi surekli sefere çıkıyormuş ve kadında yenıden hamile, yine aynı rüyayı görüyor ve yine Peyğamber (sallallahu aleyhi ve sellem) aynı şekilde yorumluyormuş. Ve her seferinde de rüya yorumlandığı gibi vuku buluyormuş. Bir keresinde aynı kadın aynı rüyayı görmüş ve yine ağlayarak Peyğamber (sallallahu aleyhi ve sellem) in yanına gelmiş, evde olmadığını öyrenmiş. Aişe (radıyallahu anhu) seni ağlatam nedir diye sormuşsa da kadın Rüyasını açmak istememiş. Aişe validemiz bana söyle diye tutturunca da sonunda rüyasını söylemiş. Aişe validemiz de eşin ölücek ve sen hayırsız olucak evlat doğurucaksın diye yorumamış. Zavallı kadıncığaz ağlaya-ağlaya ordan ayrılmış. Peyqamber (sallallahu aleyhi ve sellem) kadını görmüş ve o neden ağlıyordu diye sorunca Aişe validemiz olanları anlatmış. Peyğamber (sallallahu aleyhi ve sellem) ey Aişe müslümanın rüyasını her zaman hayıra yorumla, zira rüya yorumlayanın yorumladığı gibi vuku bulur demiş. Gerçekden de kadının eşi ölmüş ve doğurduğu çocuk da iyi bir müslüman olmamış.