zaman kaybetmemeniz yerinde olmuş tabii ki yaş etkeninden dolayı ama merak etmeyin gebelik için bir yumurta bir sperm bile yetiyor kaldı ki ben 29 yaşındayım size yakın değerim var yaşıma göre düşük yani. çok yumurtlamak da iyi değil çünkü zaten amh değerimiz yani depolarımız düşük, çok yumurtlayıp hızlı tüketmek de iyi değil. bence vücudumuz az yumurtlayarak menopoz sürecimizi daha ileri atmak için önlem alıyor. mühim olan yumurtamızın kalitesi dediğiniz gibi. eşinizle birlikte sağlıklı beslenin, sigara kullanmayın, bir de gerekli ise vitamin takviyesi alın inşallah en verimli yumurtayı ve spermi elde edersiniz. bu konuda bir örnek vermek istiyorum bir arkadaşım da memorialde tüp bebek tedavisi gördü ve ilk ay yumurta toplanacak 0 yumurta. o kadar üzüldü ki takviyeler ilaçlar vs bir dahaki ay bir yumurta ile gebe kaldı. bir başka arkadaşımız farklı bir yerde tüp bebek tedavisi oluyordu aynı süreçte ve bize dedi ki 30 yumurtam çıktı benim vs. aralarından 1 yumurta bile sağlam çıkmamıştı o da mesela bir türlü gebelik elde edemedi. söylemek istediğim az yumurtlamak gebelik şansını olumsuz etkilemiyor o yüzden hiç stres olmayın bu konuda.