37 yaşındayım ve 3 aydır memurum. özel sektörde çok çok yıpranıp mutsuz olmuştum. Hayat enerjim çekilmişti resmen . Herkes için böyle olmayabilir fakat benim bulunduğum sektör yoğunluğu keyifli ama stres yüklüydü ve ben muhattap olmak zorunda kaldığım insanlardan dolayı tamamen çömüştüm.
Mühendislik okurken uzattım iki dersim kaldı kaldığı gibi de kaldı. Benim dönemimde okuma hakkıyla ilgili sınır kaldıran bir yasa cıkmıstı. O yüzden okuldan atılmadan yırttım istediğim an kayıt yapabiliyorum. ama ben o arzuda olamadım hiç.
Ve geliyorum memurluk aşamasına onca hayal kırıklığı ve mutsuz iş yaşamından sonra önlisans ı kendimce daha kolay diye adlandırıp atama kontejyanlarına bakarak önlisans okudum. Üsten ders alarak erken bitirdim. ve ocakta diplomamı alıp nisanda atandım.
Şimdi ise daha iyi bir kuruma geçmek için kadro takip ediyorum. Hatta hedefi yükseltip tekrar kpss ye hazırlanacağım.
Tüm bunlara değdi mi?
Hem de nasıl değdi. aferin bana. Üniversitedeyim. İş yoğunluğu yok. Çok rahat. Özel de çalışırken de ben hafta sonu tatil ve devlet mesai saatleriyle aynıydım ama izin sıkıntıydı.
Şu an yıllık iznim olmasa da raporumu alırım geçerim kimse laf edemez.
Saçma sapan tavırlar karşısında daha netim. Alttan almak zorunda değilim.
iş tanımım neyse o kadar kimse ekstra yüklenemez. Farklı kurumlarda farklılıklar olabilir ama genel olarak bu tablo var daha ne olsun.
Maddi olarak memuru öldürdüler o ayrı . Tek yaşasam farklı düşünüp özele yeniden kayardım belki. Ben olmasamda eşim evi geçindiriyordu ben ekstra olunca daha keyifli oldu tabi.
Ama özelden sonra memurluk resmen körelmek bu da bir gerçek.
Ben bunu kendi adıma kendime tanımlanmış zaman olarak algılarsam mutluyum diğer türlü kendimi geriliyor hissediyorum.
Karakter olarak yogun tempo hakkın yenmediğinde bana keyif verir. memuriyetin boşluğu ayrı bir girdap. Nasıl biri olduğunuzla alakalı.
Ama şöyle bir durumum da var ben e ticaretmiş ya da başka birşey miş ekstra gelir kaynağı üretebilcek zekası olan biri değilim. İki secenegim vardı . Rahatı seçtim.
Benim gözümde memurlu böyle.
Yine de iyi ki diyorum .
Deme Şu an tercih vermeyip kadro açılmasını bekliyorum Dhmi den . olmazsa tekrar sınava hazırlanmayı göze aldım.