memur icin yasanacak sehir onerileriniz?

aysuasya

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
708
4
318
Aydın
Kizlar konuyu nereye acacagimi bilemdim..burasi biraz daha ugrak diye buraya yazayimdedim.ki zaten bu durum dert oldu bize:)
Esim cevre muhendisi,aydinda memurluk yapiyor.Ben ev hanimiyim.
3 yildir burda yasiyoruz geldigimizden beri burdan gitmek istiyorum ama gidecek yer bulamiyorum..
Hem cok buyuk bir sehir olmasin,hem faal olsun,hemde gecim sikintisi cekmeyelim istiyorum.e tabi bide cocuklarim icinde egitim seviyesinin Iyi olmasi gerekiyor.okul anlaminda yani..
Bide ev kiralari veya satilik ev fiyatlari da bizim icin onemli..aslinda ev almak istiyoruz ama once yasanacak sehir bulmak gerekiyor..
Siz olsaydiniz hangi sehre giderdiniz?Neden?
Veyahut bulundugunuz sehirden memnun musunuz?

Çanakkale. Kücük sehir, hayat ucuz. Memurlar işlerine yürüyerek gidiyorlar. Yiyecek ucuz evler ucuz. Daha ne olsun. Deniz de var miss gibi.

kütahya da çok küçük bir il canım ya.Ben mersinliyim.Evler ucuzdur,meyve sebze ucuzdur,eğitim seviyesi iyidir,faaldir ama çocuklarını güvenle sokağa bırakamayabilirsin.Gözün arkanda kalabilir.Yıllardır maraş'da görev yapıyoruz.Burda da kiralar,yiyecek ucuz.Çocuklar için daha güvenlidir ortam ama burda da eğitim seviyesi düşük.Gerçi o senin çocuğunun çalışması ile alakalı ama...Yani dört dörtlük bulamazsın.Şehrin yaşamı senin alışık olduğun şeylere uygun olmalı,kültürüne yakın olmalı.Gerisi hallolur

adana olabilir hem çok ucuz hem kışı çok rahat ama yazın sıcak işte....o da 3 ay falan.....

adana buyuk dersenız mersin olabilir.....hem deniz de var denizin oldugu her yer güzeldir bence....mersin de ucuz bir şehir.

Kizlar demeyi unutmusum aydindan cok sicak oldugu icin tasinmak istiyorum:):)adana mersin antalya gibi sicak sehirlerde yasayamam.mersinin sicagini da Iyi bilirim:)
Trakya tarafinida pek dusunmuyorum cunku Benim memleket hatay esim Erzurum.cok uzak kaciyor oralar..

kayseri olabilir sizin icin ya da antep ama aydin egitim yonunden en kaliteli sehir aslinda diger iller o kadar degil

tabiki eskişehir... sosyal aktiviteler, eğitim olanakları, rahat ortamı,vb. çok çok severek yaşadım orada. ne yazık ki eşimin tayini nedeniyle doğuya gidiyoruz. batıya döndüğümüzde burada yaşamaya devam etmek isterim kesinlikle.

Eskişehir, Kayseri iyi olur bence Kayseri çok düzenli bir şehir ev, kira durumlarını diğer şehirlere kıyasla bilemeyeceğim ama.

Bi ara karadeniz dusunmustuk Samsuna hic gitmedim ama bilenler var midir acaba?
Bolu da dusunmustuk ama alisveris merkezleri,park bahceleri cok yoktur gibi geliyo uzaktan:)
Bilenler varsa Iyi olacak

valla adıyamana gıden memurlar ordan ev alıp yerlesıyorlar okadar rahat gelıyo hem ıkınızın memleketınede yakın ortada yukarı cık erzurum sola gıt hatay

Ben mersinliyim bende sana mersini tavsiye ederim hem çok ucuz hemde çok güzel bir şehirdir artı çocuklarını rahatlıkla sokakta bırakabilirsin güven problemi yoktur,evet mersin sıcak ama sen biraz yüksek kesimlerden yani dağ tarafları ev alırsanız eviniz yaylayı aratmaz.Adana antalya taraflarınıda düşünebilirsin.

valla adıyamana gıden memurlar ordan ev alıp yerlesıyorlar okadar rahat gelıyo hem ıkınızın memleketınede yakın ortada yukarı cık erzurum sola gıt hatay

benimde sorduklarım genelde adıyaman diyolar, güzel mi yaa orda yaşayan biri anlatsa :)) güzel yerleri var mı?

benimde sorduklarım genelde adıyaman diyolar, güzel mi yaa orda yaşayan biri anlatsa :)) güzel yerleri var mı?

ben adıyamanlıyım bıkere ınsanları gercekten dısarıdan gelen ınsanlara cok ıyı davranıyorlar ınsanlıkları cok ıyı gercekten , bunu dısarıdan gelenler soyluyorlar cok buyukte degıl ama gelısmıs bı bı sehır ulasım ev kırası gayet kolay uygun egıtımde de guzel okullar var cok modern yasarlar hep modernlık batı da var gıbı bılınır ama gayet modern yasarlar. bu arada esımın amcasıda aydında yasıyor sık sık gelıp gıderız yanı sehır olarak aydından kotu bı yer degıl hayırlısı olsun ınsallah

Burdan tasinmamin en buyuk sebebi cok sicak olmasi,ikincisi de memleketlere her Sene gidiyoruz coluk cocuk yollarda bir gun rezil oluyoruz.e malum bayramlarda gidildiginden ucak bileti fiyatlari el yakiyor.o yuzden bu sefer cok uzaklasmak istemiyorum memlekrtlerden..
Adiyamani cok merak ettim..
Eskisehir I de hep ogrencilik zamaninda istemistim:)yasam sartlari Onemli..
Kayseri son zamanlarda cok gelisti diyorlar,fakat ev kiralari cok pahaliymis diye duydumm

Burada disardan gelenlere ozellikle dogululara karsi bir tavir var:)ozellikle ev aldiysa bir dogulu ooo:)
Ben degilim ama esim dogulu.rahatsiz ediyor Bu dusunce tarzi..
Aydin egitim olarak cok Iyidir ama ben sicaktan disari cikmiyorum kafayi yicem:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…