memur nasıl olunuyor????yardım lütfen...

FAELL

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
34
0
286
Antalya
merhaba kızlar... Bir kaç sorum var sızlere lütfen bılgı verın.. A ve b gurubu nedir sade bir dille anlatırsanız sevınırım. ben memur olmak ıstıyorum 4 yıllık işletme mezunuyum. a grubumu be grum-buna mı gırecegım. bu sene a grubu sınavı var ona gırsem kaç puanla nereye atanırım. yada b grubuna gırmeden a grubu sınavı ıse yaramaz mı lütfen bilgi....

umarım memur olursun şimdiden hayırlısı olsun senin için
a grubu kadrolar genelde tabi bildiğim kadarıyla özel sınavlara tabii tutuluyor
mesela maliyede uzmanlık ... mühendislik ... müfettişlik
hem kpss hem istediği puan turünde kpps

bildiğim kadarıyla devam edeyim a grubu genelde ilanla olur deki su puan türü yani sen hem normal kpss ye giricem hemde kurumun istediği türden yani ne istiyorsa hukuk istatistik maliye ... derslerden de girmiş olduğun kpss puan türünden isteiğini puanı alman gerekiyor ve artı olarak başvuru muhtemel mülakat ve yazılı sınavada tabi tutulabilirsin genel kadrolar çok iidir ama zor olduğu söylemkte lazım yani özelüst düzey kadrolar ve tanıdık kısmıda eklemek gerekir sanırım mülakat varsa

A grubu uzmanlık gerektiren sınavdır yani sizin bölümüde kapsıyor......bu sınava girecegınız zaman cumartesi gy-gk sınavına giriyorsunuz pazar günü ise alan derslerinden sınav yapılıyor.....
B grubu ise normal memurluk içindir 2 yılda bir olur......

Arkadaşlar bende bir soru sormak istiyorum; Çalışma ekonomisi mezunu olacağım bu sene kısmetse seneye B grubu sınavına gireceğim uzmanlıkla ilgilenmiyorum bun arağmen yine alan sınavına girmek zorunda mıyım ?

peki bu yıl a grubu sınavı var sadece ona gırıp atanabılır mıyım.. yoksa b gruba gırmeden a grubuna gıremezmıyım..

hayır değilsin,eğer B grubuna karar verdiysen seneye sadece genel kültür genel yetenek çözmen yeterli.

peki bu yıl a grubu sınavı var sadece ona gırıp atanabılır mıyım.. yoksa b gruba gırmeden a grubuna gıremezmıyım..

bu yıl sadece A grubu sınavı var.bu sınava girip memur olamazsın,uzman müfettiş vs olursun.B grubundan atanmak için çift seneleri beklemen gerekecek yani 2014 ü.
B grubuna girmeden A ya girmek diye bişey yok.
hedefin hangisi ise istedğine girersin(yıllarda tutyorsa tabi)
memur olmaksa istedğin bu sene değil 2014 te gireceksin yani.

bildiğim kadarıyla açıklayayım
çift yıllarda:genel kültür,genel yetenek(düz memurluk),a grubu (yani okulda gördüğümüz muhasebe iktisat maliye hukuk vs.. sınavı) olur.
tek yıllarda:a grubu ve öğretmenlik
evet işletme mezunu olarak a grubu sınavınız var bu sene.ama a grubu sınavları kurumların kpss den sonra açacağı meslek sınavlarına girmek için bir köprüdür.örneğin gelir uzmanlığı sınavına girmek için kpss a grubundan 70 üzeri puan almanız lazımdır.diyelim ki 80 puan aldınız.sonra gelir idaresi başkanlığı ilan yayınlar 70 üstü puan alanlar gelir uzman yardımcılığına başvurabilir diye.başvurular alınır en yüksek puandan başlanılarak sıraya konulur ve çağırılacak kişi sayısı kadar yazılı sınava katılmaya hak kazanır.siz 80 puanla bu sınava hak kazandınız diyelim.sonra kurum kendi sınav yapar ona girersiniz.onun da barajı olur mesela 85 alanlar geçer sınavı ve mülakata hak kazanır.sonra mülakat yapılır ve geçerseniz artık uzman yardımcılığına hak kazanırsınız.:)
b grubu sınavlar ise çift yıllarda yapılır.her sene kaldırılacağına ilişkin söylentiler olur ama burasını bilemiyeceğim.gk gy soruları olur.türkçe,mat,coğ,anayasa,tarih sorularını çözersiniz.bundan sonra bildiğim kadarıyla bi kaç atama olur 30 tercih hakkı var tercih yaparsınız.bu da sizin tabirinizle memur olmak sanırım:)ayrıca isteyenler a grubu sınavına da katılabilirler.cumartesi ve pazar oturumlarına yani.
hakkınızda hayırlısı olsun..

çok teşekkür ederim. süper acıklamıssın.demekki neymiş bu sene o kadar sınav falan uğrasamıcam.. seneye b grubu gırıp atanmayı beklıyım barı.. bırde cok çalışmam gerek... şimdide hangi kaynaktan acaba yararlanmalıyım. onu düşünmeliyim. birde dershanesiz bu iş olurmu ki....

kaynak olarak tek bi kaynakla sınırlı kalmayın bence.ben herhangi bi konu anlatımlı set aldım o bitince her yayından soru çözmeye çalıştım.bazen birinde olan diğerinde olmayabiliyor.matematiğim fena değildi ben sözel derslere yüklenmeye çalıştım.çalışma yöntemim de şöyleydi.önce kitabı baştan sona okudum konu hakkında fikir sahibi oldum.sonra önemli yerlerini not aldım kitap bitti.kitapları bitirmek zaten çok zor değil önemli olan soru çözmek.soru kitaplarına başlayınca atladığım konuları gördüm yapamadığım soruların konularını kitaptan tekrar okudum böylece pekişti.herkesin hem fikir olduğu nokta yayınları sınırlandırmadan çok çeşit soru çözmektir sanırım.
dershane kısmındaki şahsi düşüncem ben gitmem bidaha.çünkü her gün oraya gitmek gelmek geldiğindeki yorgunluğum oluyor.bunların yerine uyanır kahvaltımı yapar dersimi çalışırım bitince vaktim yolda geçmez evde dinlenirim gezerim.ama ben evde ders çalışamam motive olamam diyorsanız dershane motive olmak ve rakipleri görmek için iyi olabilir.bunun dışında gitmek istemeyen birisi zaten sözelleri dershaneye gitse de okuyup çalışacak.bi matematikte sıkıntısı olabilir.onu da temeli varsa kitaplardan yoksa özel ders ya da iyi bilen bi yakınında öğrenebilir.

çok teşekkürler inş. seneye memur olarak yazarım ve bana bılgı veren arkadaslara mınnettar kalırım.. dua edınde ben de memur olayım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…