Memur olmayanlar evlenmesin mi?

aynen öyle hocam.çocuklar çok fena saygısızlar davranış bozuklukları var .öğretmen bağırsa çocuğa ya da en basit sesini yükseltse hopp velisi cırlıyor hemen ya da cimer e yazıyorlar.öğretmen psikoloğa götür diyor aldıran yokk.en sonunda öğretmen de banane diyor haklı olarak.ama olan iyi çocuklara oluyor ülkeye kendine fayda gösterecek zehir gibi çocuklara oluyor.o gürültü patırtı da ders öğrenmeye çalışıyor zavallılar.akran zorbalığı zaten diz boyu.şimdiki öğretmenlerle dalga geçiyor çocuklar ne saygısı :KK12: konu dışı yorum oldu ama bu konuda içim çok dolu.konuya dönersek memur kız da erkek de bu devirde iyidir iyiiii evlenmek içinnn. :KK53: :KK45:
Ceycey, geçende bizim ilkokulda bir öğrenci, 3. sınıf, okula bıçak getirmiş. Öğle arasında bi kız öğrencimize bıçak çekmiş. Direkt suçlu olacak bu çocuk büyüyünce. Müdahale edilse ne kadar düzelir tartışılır, müdahale de edilmiyor. 1 hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Cezası bittiği gibi havalı havalı, hapisten çıkmış gibi bir edayla okula döndü.

Bugün de 6larda bir öğrenci okulun satranç takımını çalıp eve götürmüş. Taşları çalıyormuş haftalardır, bugün tahtasını da çalmış. Üzerine gidilince geri getirdi. Müdür de gülüyor, bu daha anasınıfındayken tüm öğrencilerin eşyalarını çalmıştı falan diyor. Hiçbir ceza vermediler.

Okula bıçak getirenin çok daha ciddi yaptırımlarla karşılaşması lazımdı. Okuldan çalanın da. Daha anasınıfında çocuğa hiçbir müdahale edilmemiş ki bu yaşta hâlâ devam edebiliyor. Sadece satranç takımı da değil, okulun toplarını vs sürekli çalıyor. Öğretmenlerinin çantasından cüzdanından çalabiliyor sınıfta bıraktıysanız. Bu davranışlarının karşısında otoriter olması gerekirken gülenleri gördükçe daha neleri çalar bu çocuk.

tam da demek istediğimi anlatmışsınız.aynen böyle maalesef.herkes teşekkür alıyor herkes sınıf geçiyor şaka gibi.okumayı zor bilen öğrenci var 5. sınıfta matematikten 15 aldı bugün ama o da geçecek sınıfı.bu çocuklar daha sonra memur da oluyorlar bir şekilde.hayatını okumaya adayan çocukla da aynı maaşı alıyorlar.memur eş ararken ben olsam karnelerini de bir isterim ilkokuldan beri :KK45: :KK53:
Bizim 8’de çarpım tablosunu yeni öğrenen öğrencimiz de var, okuma yazma bilmeyen de 😂. Çok komik bir sistemimiz var gerçekten. Belli gereklilikleri tamamlamayan asla üst sınıfa geçmemeli. Okuma yazma ve sayıları tanıma, dört işlem gibi temel becerilerle bari sınırlayabilseydik keşke bunu. Ben büyük sınıflara her dersimde ilkokul konularından başlamak zorunda kalıyorum. Kaç yıl geriye gidiyoruz. Çocukların temeli yok ki. Simple present tense’i bilmeyene nasıl past perfect tense anlatalım :D. Mecbur baştan 😂

Hayatı toz pembe görme evresini çoktan geçtik bence. 1 marul olmuş 15 lira. Tabikide erkeklerinde çalışan kadınla evlenmek istemeye hakları var. Bu çıkar ilişkisi değil ki. Geçinmek çok zor çünkü artık. Sırf parası var diye biriyle evlenirsen,parasını yersen o zaman çıkar ilişkisi olur. Karı-koca beraber çalışıyosa kim kimden çıkar elde etmiş olacak ki?
Çalışan kadın dan ziyede devlet memuru kiriteri var

Bunlardan benim çevremde de bolca var

Ya neyse biz evlilik kurumundan gidelim

Anneler özellikle memur gelin arıyor

Hamamda kız beğenme kültürü memur kıza dönmüş vaziyette:)))

Adam diyelim ev/araba aldı kendi üzerine yapmıyor
Anne yada babanın üzerine

Boşanma durumunda mal bölünmesi yarısı geline karıya gitmesin

Gelin hanım çeyizini açmıyor

Olurda boşanma olursa diye

Adam benim ailem kadın benim ailem diyor 🤔

İkisi birbirlerini bu uğurda yıpratabildiği kadar yıpratıyor 👎

Nişanlıyken o sevda kuşu adam gidiyor
Yerine ekose kılıflı kanepenin köşe yastığı geliyor😡

Bakımlı nazik anne kuzusu kadın gidiyor 😎

Yerine yemeğe çaya eve çocuğa işe yetişmeye çalışan saçı başı karışmış
Hiçbişeye yetişemeye dili kaktüs kadın geliyor😥

Ya vala banane ben sevmiyorum şu evlilik kurumunu 🤷‍♀️

İstediği kadar marul 15 değil 150 lira olsun😂

Son düzenleme:
Çalışan kadın dan ziyede devlet memuru kiriteri var

Bunlardan benim çevremde de bolca var

Ya neyse biz evlilik kurumundan gidelim

Anneler özellikle memur gelin arıyor

Hamamda kız beğenme kültürü memur kıza dönmüş vaziyette:)))

Adam diyelim ev/araba aldı kendi üzerine yapmıyor
Anne yada babanın üzerine

Boşanma durumunda mal bölünmesi yarısı geline karıya gitmesin

Gelin hanım çeyizini açmıyor

Olurda boşanma olursa diye

Adam benim ailem kadın benim ailem diyor 🤔

İkisi birbirlerini bu uğurda yıpratabildiği kadar yıpratıyor 👎

Nişanlıyken o sevda kuşu adam gidiyor
Yerine ekose kılıflı kanepenin köşe yastığı geliyor😡

Bakımlı nazik anne kuzusu kadın gidiyor 😎

Yerine yemeğe çaya eve çocuğa işe yetişmeye çalışan saçı başı karışmış
Hiçbişeye yetişemeye dili kaktüs kadın geliyor😥

Ya vala banane ben sevmiyorum şu evlilik kurumunu 🤷‍♀️

İstediği kadar marul 15 değil 150 lira olsun😂
Valla bilmiyorum benim çevremde oğluna memur kız arayan kimse yok. Duymadım da hiç. Ama çalışan kadın istemekte haklılar,devir pahalı çünkü. Bunun için kimseye kızamam.

Valla bilmiyorum benim çevremde oğluna memur kız arayan kimse yok. Duymadım da hiç. Ama çalışan kadın istemekte haklılar,devir pahalı çünkü. Bunun için kimseye kızamam.
Bende kızmıyorum ama inancım yok artık zor ağır geliyor

Birkaç kişiyle tanıştım, memur istiyorlar genelde. Sordukları sorularla bunu anlıyorum. İşi olmayanlar, part time çalışanlar evlenmesin mi? İlginç. Atanana kadar sevgili işlerine girmeyelim mi? Atanmak da meçhul.
Ne alakası var .. o paraci sadece maddiyat üzerine evlilik kuran kişilerde geçerli .. bir elin nesi var iki elin sesi var iki taraf da çalışmalı ben bunu savunuyorum .. mühendisim evlendiğinden beri calismiyorum fırsat olmadı henüz .. sonrasında çocuk vs .. küçük yer derken .. maddiyati iyi evet ama çatır çatır para harcayan insanlar değiliz .. kirada oturdum iki yıl hiç bir şey almadım ev sahibi olalım gerekirse alırım diye .. fuzuli masraflara girmedik .. benim gibi arkadaşım çok ..3 aylık bebeğini bırakıp para uğruna eşini çalıştıran tanıdığım da var .. adam nerdeyse 30_40 bin kazanıyor her şeyleri var .. evler arabalar 3-4 tane ..hiç calismasalar torunlarına bile yetecek paraları var .. doyumsuzlugundan adam karısının bebeğine doymasini beklemedi iş başına dikti .. çok şaşırdım mesela evet evde oturmamali ama bu da abartı bence ..
Çok yakın çevremden başka birini söyleyeyim .. çocuğun 6-7 evi var 2 dükkanı ..çok da lüks arabaları var bir adet kendinde bir adet kapısının önünde bağa bahçeye gittiği (o araba bile 200 bin).. Aşırı zenginler olduğumuz muhitte .. +200 dönüme yakın arazileri var çiftçilik de yapıyorlar ... Evlerinde ayrana ekmek doğrayıp yerler kendileri de söyler zaten dişten artar diye .. düğün yaptılar normal bir insan gibi abartı hiçbir şey yok .. evlendiği kızı 4-5 ay sonra su her yerde şubesi olan marketlerden birine soktu asgari ücretle ... Sok olduk .. akşamlar kadar evine gelemiyo kız ..

Bu hafta üçüncü nöbetimi tutuyorum şuan muhtemelen Cumartesi de bana kitlenecek. Birbirimizi göremedik hiç. Memur ol evlen hı hı çok güzel…

Bu hafta üçüncü nöbetimi tutuyorum şuan muhtemelen Cumartesi de bana kitlenecek. Birbirimizi göremedik hiç. Memur ol evlen hı hı çok güzel…
hemşiresiniz muhtemelen eşiniz de polistir:)) Memurun tercih edilme nedeni: hamile kalırsa, işten atılmayacak
memurluk fazla kazandırmıyoki 🤷🏻‍♀️
Kazançtan ziyade, çocuk doğurma düşünülüyor herhalde.

hemşiresiniz muhtemelen eşiniz de polistir:)) Memurun tercih edilme nedeni: hamile kalırsa, işten atılmayacak

Kazançtan ziyade, çocuk doğurma düşünülüyor herhalde.
valla hiç anlamıyorum bu tarz düşünen insanları ileride allah korusun sakat kaldı, savaş çıktı bişey oldu o zaman neolacak? memuriyetlik her ne kadar garanti gibi görünsede şu dünyada hiç bişeyin garantsi yok

Daha iyi koca bulmak için okulu kazan, oku bir de mezun ol. 😂 Vay be
valla zamanın başbakanlarının, bakanlarının kızlarıyla aynı okuldan mezunum
kendi kuzenlerim de var öyle

şimdi eşi kaymakam, müdür, bakan müşaviri, işadamı, vs. bunların ortamı hep benzer zaten birbirine. aynı daldan hepsi.
kız lise mezunu, kasabada büyümüş bi ortam görmemiş bi ağırlığı yok olursa
olmuyor öyle
illa okuyorlar yani üniversiteyi

ama çalışmıyorlar.

valla zamanın başbakanlarının, bakanlarının kızlarıyla aynı okuldan mezunum
kendi kuzenlerim de var öyle

şimdi eşi kaymakam, müdür, bakan müşaviri, işadamı, vs. bunların ortamı hep benzer zaten birbirine. aynı daldan hepsi.
kız lise mezunu, kasabada büyümüş bi ortam görmemiş bi ağırlığı yok olursa
olmuyor öyle
illa okuyorlar yani üniversiteyi

ama çalışmıyorlar.

Ayni okuldan, ayni ortamdan insanlarin evlenmesi çok normal yani cogumuz benzer hayatlar yasadigimiz insanlari tercih etmek isteyebiliriz ama okula gitmenin amaci koca kriteri de olmaz diye dusunuyorum. 😁 Calisir calişmaz o da kendi bilecegi iş ogrendigimiz her şey para kazandirmak zorunda değil.

memurluk fazla kazandırmıyoki 🤷🏻‍♀️
neye göre kime göre?

herkesin çevresinde özelde ekip lideri olan, süpervizör olan, yönetici olan, ya da ticaret yapan ayda 30 40 bin kazanan insanlar yok ki 100 bin üstü kazanan zaten yok.

memur olunca
hele de öğretmen olunca yarım gün işie gidip 7-8 bin kazanıyorlar, kurs mursa açarca ek dersi çok olursa 9-10 alıyorlar. e daha ne? hem evi çekip çevirir hem bebeğe bakar hem maaşı var.

özelde bankadaki düz memurlar mesela öğretmen kadar almıyor üstelik de 7-8den önce işten çıkmıyor. onlar da üniversite mezunu ama durum bu.

en önemlisi izinlerini kullanabiliyor devlette insanlar.
rapor alıyor, nöbetleri birleştiriyor sonrasına izin alıyor (hemşireler özellikle), herkes bir şekilde yolunu buluyor.
bebeği 6 aylık olana kadar çalışan memur ben hiç görmedim çoğu yaşına kadar çalışmadı

şunu da biliyorum ki devlette aynı işi yapıp farklı kadrolarda olup farklı farklı maaş alanlar da var.
torpili olayıp her işe yetişmeye çaışan çakılı kadro senerlce ailesinden ayrı yaşayanlar da var

var da var...ben yok demiyorum. ama hiç çalışmadan maaş alanı da çoooooook var.

inanın insanlar tüm bunları biliyor. ölçüyor biçiyor. onlar için "kebap" ideal olan: devlette çalışsın. "çok da çalışmasın" :D

Back
X