Sizler nâmına ve özellikle eşiniz nâmına okuyup hayal ederken yoruldum resmen

. BÜYÜK AŞK demek ki

Daim olsun
büyük aşktan ziyade gereken hamlelerin yapildigi iliski diyebiliriz
5 yildir sevgililer, kimse daha sık bulusmak icin bir caba gostermiyor, gorusmeden gecen yillari var. biletler pahali, asla ucuz diyemem ama zor degil ama tatillerde birkac ay amele gibi calisip hic harcamadan birikim yapmak. hele ki dolar kazanan kisi icin. madem gelince kaldigi yerin pahaliligi problem, insan bir çözüm yolu arar. eski bir sevgilim de 3 ayligina buraya tasinmisti. ben 3 aylik esyali ev aramistim, zor da olsa bulmustuk. hostele on gunde verdigi para evin aylik kirasiydi.
ya da bahsettigim abdye gocen arkadasim. evet pandemi var, evet turkiye kirmizi kodda ama cozum aradılar balkanlara gittiler. arkadasim da bu arada dini hassasiyetleri yuksek, başörtülü bir kiz. yani adamla beraber de kalmadi gidince. ama yine de bir çözüm buldular.
5 yildir sevgililer hala ortada plan yok, program yok, ortada bulusulacak ulke yok...
boyle iliski mi olur? adamin orada ikinci bjr hayati var midir baskalariyla bilmem ama konu sahibinin gencligi çürüyor burada hayalet biri yüzünden. muhtemelen asla da kavusamayacaklar
çünkü planlari yok.
kkda da bazen görüyoruz adam cakili kadro, kadinin atama hakki yok. yine de asigiz demis evlenmisler plan yok program yok, tonla zahmetle uzak mesafe evliligi yasayip yipraniyorlar. ya da kadin baska sehirde adam baska sehirde, ikisi de hayatini birakmak istemiyor ama hala uzun yillar sevgililer hala bir mutabika varamamislar falan.
bana bu yanlis geliyor.
bir uzak mesafe iliskin / bir problemin varsa yol haritasini cizeceksin yani.cizmek zorundasin.
ne zaman geleceğini bilmedigin, gormeden seneler gecirecegin bir iliski bicimi olamaz. bizde de büyük ask bilmemne degil yani, olmasi gereken caba. adam uzak mesafede 10 ayda 9 kere gelmese (aslinda 10 olacakti ama biletimiz olan ulkede savaş cikti iptal oldu) hadi dokuzu gectim 3 kere gelmese o iliski degil, eziyet olurdu. türkiyeye tasinmasa, ben oraya tasinayim diye vize islerimle ilgilenip is bulmami saglamasa falan hala uzaktan uzaga "i miss you" yazsak ne kadar sevsek surduremezdik çünkü bu bir iliski bicimi degil.