MEMURA DOĞUM İZNİ

Dumanikara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
1.942
1.521
133
35
Arkadaşlar torba yasada anneye ilk doğumda 2 ay süreyle yarım gün izin diyorlar ve arkasına istersen yarım gün yarım maaşla çalışma diyorlar ve bunu doğum izni artı diye veriyorlar normalda doğumdan sonra 2 ay zaten hiç gitmeyip maaş almıyor muyduk ben mi yasayı anlamıyorum bir açıklayabilir misiniz?

Yeni yasayi bilmiyorum bnde ocakta isbasi yapacam Benim bildigim kadariyla dogum oncesi 8 dogum sonrasi 8 toplam 16 hafta iznimiz var dogum izninin bitimini takiben ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1.5 seat izin vardi simdi yururluge girdi mi yeni yada

arkadaşım yanlış bilgi vermek istemem çok da araştırma yapamıyorum şu an ancak bilidiğim kadarıyla; son torba yasada yok, 2016 tebligde yer alıyor
Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, isteği hâlinde çocuğun hayatta olması kaydıyla analık izni bitiminde başlamak üzere ayrıca süt izni verilmeksizin birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilir. Çoğul doğumlarda bu sürelere birer ay ilave edilir. Çocuğun engelli doğması veya doğumdan sonraki on iki ay içinde çocuğun engellilik durumunun tespiti hâllerinde bu süreler on iki ay olarak uygulanır…

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/04/20160413-10.htm

uygulama aşamasını bilmiyorum ben doğum sonrası 2 ay doğum iznimi kullanıp ücretsize ayrıldım.

inşallah yanlış bilgi vermemişimdir

Arkadaşlar muhtemelen doğum izninizi kullanmışsınızdır.. Dikkat edilecek hususlar neler gu n hesabını nasıl yapıyorsunuz tecrübelerinizi paylasirsaniz sevinirim..

Arkadaşlar torba yasada anneye ilk doğumda 2 ay süreyle yarım gün izin diyorlar ve arkasına istersen yarım gün yarım maaşla çalışma diyorlar ve bunu doğum izni artı diye veriyorlar normalda doğumdan sonra 2 ay zaten hiç gitmeyip maaş almıyor muyduk ben mi yasayı anlamıyorum bir açıklayabilir misiniz?
Canim dogumdan sonra 8 hafta yani 2 ay hic işe gitmeden iznini kullanacaksin o dogum izin hakkin zaten 2ay sonra işe basladiginda ilk cocuk icin 2 ay 2.cocuk icin 4 ay 3.cocuk icin 6 ay yari zamanli calisma hakkin var saatlerini sen seciyorsun yani isterssen sabah 8 oglen 12 ya da oglen 13 aksam 17.00 kadar sen belirlersin.bu da bittikten sonra 2 aylik dogum izni bitiminden itibaren(dogum izni tarihi diyorum dikkat et yarim zamanli calisma bitim tarihi degil) ilk 6 ay 3 saat sut izin hakkin sonraki 6 ay da 1.5 saat süt izin hakkin var.tabi bunlar devlet memuru isen 657 tabiysen...Haa birde isteyen memur icin cocuk ilkokul cagina gelene kadar yari zamanli calisip yarim.maas verme gibi bir projesi var aile ve sos pol.bakanliginin ama bu yürürluge girmedi malesef bunu bende 4 gozle bekliyrm.maasimin yarisindan vazgecerek cocuguma gunumun yarisini vermek istyrm.

Okuyun kizlar arastirin haklarinizi bilin hatta bakanliklara yazin talep de bulunun yari zamanli calisma yari maas konusunda cocuklarimizla daha cok ilgilenebilelim ilgili kurumlara bunla ilgili taleplerde bulunalim:anne::halay::halay:

Canim dogumdan sonra 8 hafta yani 2 ay hic işe gitmeden iznini kullanacaksin o dogum izin hakkin zaten 2ay sonra işe basladiginda ilk cocuk icin 2 ay 2.cocuk icin 4 ay 3.cocuk icin 6 ay yari zamanli calisma hakkin var saatlerini sen seciyorsun yani isterssen sabah 8 oglen 12 ya da oglen 13 aksam 17.00 kadar sen belirlersin.bu da bittikten sonra 2 aylik dogum izni bitiminden itibaren(dogum izni tarihi diyorum dikkat et yarim zamanli calisma bitim tarihi degil) ilk 6 ay 3 saat sut izin hakkin sonraki 6 ay da 1.5 saat süt izin hakkin var.tabi bunlar devlet memuru isen 657 tabiysen...Haa birde isteyen memur icin cocuk ilkokul cagina gelene kadar yari zamanli calisip yarim.maas verme gibi bir projesi var aile ve sos pol.bakanliginin ama bu yürürluge girmedi malesef bunu bende 4 gozle bekliyrm.maasimin yarisindan vazgecerek cocuguma gunumun yarisini vermek istyrm.

Cok teşekkür ederim bu kadar detayli ve net açıklayabilen ilk kişiniz valla :) 2 ay yarim gün çalışmayı nereye sigdiracaklarini bilmiyordum. Peki mesala ben 6 ayda işe döndüm. Ilk okul cağına gelinceye kadar mesala 4 ile 5 yas arasinda bir yillik yarim gun izin hakkim sakli kaliyor mu?

Bilginiz var mi bu konuda

Cok teşekkür ederim bu kadar detayli ve net açıklayabilen ilk kişiniz valla :) 2 ay yarim gün çalışmayı nereye sigdiracaklarini bilmiyordum. Peki mesala ben 6 ayda işe döndüm. Ilk okul cağına gelinceye kadar mesala 4 ile 5 yas arasinda bir yillik yarim gun izin hakkim sakli kaliyor mu?

Bilginiz var mi bu konuda
Ilk okul caginaa kadar olan yasa tasarisi henuz kanunlasmadi resmi gazetede yauinlanmadigi icin o hakki suan hic kimse kullanamiyor beklemedeyiz insallah olur. Ama yasalasirsa tabiki kullanabilirsiz

Kanun kabul olursa cocuk ilkokul cagini gecmedigi surece istediginiz zaman dilimlerinde yarim calisma yarim maas hakkini kullanabikirisnz tabiki. Ama bunun icin dua edelim ki biz dogum yapmadan bu kanun ciksin:dua:

Back
X