Memuriyeti bırakırmıydınız?

Hangi ülke?

2 yıl memuriyete geri dönme hakkı var diye biliyorum ama..Arastırın isterseniz

Yani haklısınız. Sosyal hizmetler iş bulunacak bir alan değil, bulucam derseniz de hem dili çok iyi bilmeiz gerekiyor, hem de gittiğiniz ülkenin diplomasına ihtiyacınız var en az 2 yıl Master programına kaydolmanız gerek. Bu yol zorlu derseniz de alan değiştirmeniz gerekiyor. Maalesef istihdamı çok geniş olan bir bölüm değil, Kuzey ülkelerinde ayrıca çok çok katı kurallara bağlı bir çalışma alanı. İç karartmak istemiyorum ama dil kursu, sertifika programı gezip sonra iş bulamayan yabancı ev kadınları tanıyorum. En kötü durumda evkadını olmayı kabullenecekseniz gidin.

Herkesin dediği gibi 1 yıl istifa etmeden ücretsiz izin alın bakın, belki bazı iş fırsatları edersiniz, o konuda rahatlarsınız. Bol şans dilerim!

Hangi ülkeye gidiyorsunuz çocuğunuzla beraber gidiyorsanız özellikle avrupada ev bulmak çok çok zorlaştı oda kiralıyorlar genelde. Ülkenin adını yazarsanız burada çok gurbetçi var daha iyi yardımcı olurlar.

Hemen yarın yabancı dil öğrenmeye başlayın. Esiniz önden gitsin 3 ay denesin, arkasından turist vizesi ile bir gidip gözleyin bu sırada baktınız içinize sindi o zaman istifa edin. Ancak işten de önemlisi yabancı dildir.

Sanki meslek daha zor olacakmış gibi gelse de sizi asıl sizi sağır dilsiz gibi, küçük çocukmuş gibi hissettirecek şey dil bilmeyisiniz olacaktır. Acil özel ders almaya başlayın.

Aksi durumda istifa edip yeni bir hayat kurma aşamanızda diliniz olmadığı için ne iş bulabilir ne de yabancı arkadaşlar ile yeni hayatınıza alisabilirsiniz. Bunun önemini uzaktan yadsidiginizi dusunuyorum.

Bu nedenle gerekirse 6 8 ay verin kendinize dil öğrenin, öyle istifa edin ve gidin. Yoksa çalışan bir kadın olarak evde kaldığınız zamanlar sizi daha yipratabilir.

Ancak seçim sizin. Değişiklik seven, biraz dinlenmek isteyen, eşi ile de arası şu anda çok iyi olan ve eşinize güvenen bir insansanız bu durumda istifa edip gidip yeni bir hayata daha pozitif de başlayabilirsiniz. Sizden tedirginlik enerjisi aldığım için bu şekilde bir mesaj yazdım. Yolunuz açık olsun.

Ben memurum isyerinde ki arkadaşım green karta başvurdu çıktı 3 çocuğu var eşiyle evi barkı satıp çocukları alıp gittiler o ücretsiz izin almıştı bir sene öyle iş teklifi falan da yoktu gidip yaşayıp göreceğiz tutunamazsak bir yıl sonunda döneriz dediler 4 yıl oldu gideli dönmediler denemekten zarar gelmez derim

Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum.
Ülke hangi ülke? İlk mesajimda bahsettigim memur arkadaşım da SHM'de çalışıyor, Avustralya'dan denklik almış, aynı işi yapacak.
Belki siz de denklik alabilirsiniz. Diploma+çalışma deneyimi+dil ile kabul edilmiş basvurusu. Yani siz de dilinizi ilerletince belki aynı alanda çalışabilirsiniz,Bence bunu arastirin

hayat kalitesini arttırmak özellikle Avrupa'da düşündüğünüz gibi kolay değil ,
ben hekimim bizim için yerleşmek çok rahat şu an.
gidende cok arkadaşım oldu ama hiçbirinin hayat kalitesinin maddi anlamda artmadigini cok net söyleyebilirim
Avrupa'nın çok bambaşka kültürü var tozpembe gibi aktarılıyor ama değil, alışmak zaman alıyor.
vatandaşı olmadığınız bir toprakta yaşamak kolay bir süreç değil ha buna değer mi ? bunun cevabını siz vereceksiniz.
ben İngiltereye yerlesmekten son anda vazgeçtim hiç pişman değilim.

Gideceğimiz ülke Hollanda. İlk aşamada ücretsiz izin düşünüyorum ama bu kararı verirsem sonu istifa olacak muhtemelen.Dil çalışmaya başlamak isterdim ama çalışıyorum bir yandan da çocuğum küçük o yüzden vakit bulamıyorum şu an için. Oraya gidersem hemen çalışma gibi bir zorunluluğum yok ama bir yerden başlamak istiyorum dil öğrenmek gibi ev hanımı olma gibi bir düşüncem yok.Istifa edenlerde mesleğine kolay kolay dönemiyor diye biliyorum.

Dünyanın en güzel yerlerinden, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Hayat kalitesini artırmak özellikle Avrupa'da dusundugunuzden daha kolay.

Özellikle de iki kişi de çalışıyorsa adeta para kazanmıyor, ömrünüzden zaman kazanıyorsunuz. Giden arkadaşlarınız belli ki ve doğal olarak arkadaşınız oldukları için size her şeyi tam olarak anlatmamış. Bunu söylüyorum çünkü benim tanıdıklarım ve arkadaşlarım da ne kadar kazandığımızı tam olarak bilmez. Neye ne kadar harcarız işin gerçeği nedir bunu sadece ailemizde bir iki kişi bilir. Hatta onlar bile tam değil.

Bu nedenle son anda yerleşmeme kararınız bence yapabileceğiniz en kötü kararlardan birisi olmus, özellikle de vazgeçiş nedeniniz bu yazdıklarınız ise.

Bunun dışında değişimi sevmiyorsunuz, paraya ihtiyacınız yoktur Turkiye'de tuzunuz kurudur o ayrı.

Ancak son dönemde birebir olarak gocenlerden biri değilseniz varsayimlariniz tamamen yanlış, yurt dışında yaşayan ve keşke çok daha önceden gelseymisim diyen bir kişi olarak mesajınızı göz ardı edemedim.

Orada is bulabilecek misiniz ve de esinize ne kadar guveniyorsunuz bunlari degerlendirin..ılerde elde avucta sıfır kalmayın ortada. Orada iş imkaninızolacaksa gidin. Esin isine bel baglamayin

Hollanda harika bir ülkedir. İngilizce konuşma oranı en yüksek ülkedir ve sadece İngilizce ile başka bir alanda iş bulabilirsiniz.

Herkes İngilizce biliyor olduğu için önce ve acil İngilizce öğrenmeye baslamanizi tavsiye ederim. Eğer Ingilizceniz iyi olursa dutch bilmeden de iş hayatına başlayabilirsiniz.

Mühendislik koşulları epey iyi olduğu için siz çalışmadan da rahatlıkla geçineceksiniz. Ustune siz de çalışırsanız durumunuzun buradaki belli ki çoğu insanın tam olarak hayal edemediğinden daha iyi olacağını size söyleyebilirim.

Yolunuz açık olsun. Bol şanslar diliyorum.

Instagramda yer alan birturkbirhollandali hesabı Hollanda konusunda çok iyi bilgiler verir, takip için önerebilirim.

Meraktan soruyorum giden arkadaşlarınız çalışma saati olarak nasıllar şu an nöbet durumları vesaire

1 sene ücretsiz izin alırım öncelikle

Memur değiliz ama eşimde aynı böyle istiyor benim cesaretim bırakıyor

Ücretsiz izinle başlayabilirsiniz 2 yıla kadar her şey netleşir nasılsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…