- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Mai ve yesil
-
Hangi ülke?Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.
2 yıl memuriyete geri dönme hakkı var diye biliyorum ama..Arastırın istersenizMerhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.
Hangi ülkeye gidiyorsunuz çocuğunuzla beraber gidiyorsanız özellikle avrupada ev bulmak çok çok zorlaştı oda kiralıyorlar genelde. Ülkenin adını yazarsanız burada çok gurbetçi var daha iyi yardımcı olurlar.Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.
Hemen yarın yabancı dil öğrenmeye başlayın. Esiniz önden gitsin 3 ay denesin, arkasından turist vizesi ile bir gidip gözleyin bu sırada baktınız içinize sindi o zaman istifa edin. Ancak işten de önemlisi yabancı dildir.Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
Ülke hangi ülke? İlk mesajimda bahsettigim memur arkadaşım da SHM'de çalışıyor, Avustralya'dan denklik almış, aynı işi yapacak.Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum.
Sizi ilgilendirmez benim yorumum.Siz kendi yorumunuzu ilgilenin.yanisi, hemen klasiklesmis cevap olan arkama bakmadan giderimi yazana kadar arkadasa yardimci olcak seyler soylense?
hayat kalitesini arttırmak özellikle Avrupa'da düşündüğünüz gibi kolay değil ,Sosyal hizmetler alanında çalışıyorum. Oraya gittiğimde de eşimin insafına kalmak istemiyorum ama burada kalırsak da bu yaşadığımız hayatın ötesine geçemeyeceğiz.Bir fırsat çıkmışken hayat standardını değiştirmek istiyor insan.Bir evladım var onun daha iyi bir geleceği olsun düşüncesi de ağır basıyor. Ancak bu yaşadığım hayatın daha kötüsünü de görmek var tabi bilemiyorum hayat bu.Beni korkutan şeyler de bunlar.Belki bu konfor alanından çıkmak zor geliyor belki bu yaştan sonra yeni bir dil yeni bir meslek öğrenmek belki de kendime güvenemiyorum bu yaştan sonra bu kadar şeyi yapabilir miyim bilmiyorum.32 yaşındayım.
Dünyanın en güzel yerlerinden,Gideceğimiz ülke Hollanda. İlk aşamada ücretsiz izin düşünüyorum ama bu kararı verirsem sonu istifa olacak muhtemelen.Dil çalışmaya başlamak isterdim ama çalışıyorum bir yandan da çocuğum küçük o yüzden vakit bulamıyorum şu an için. Oraya gidersem hemen çalışma gibi bir zorunluluğum yok ama bir yerden başlamak istiyorum dil öğrenmek gibi ev hanımı olma gibi bir düşüncem yok.Istifa edenlerde mesleğine kolay kolay dönemiyor diye biliyorum.
Hayat kalitesini artırmak özellikle Avrupa'da dusundugunuzden daha kolay.hayat kalitesini arttırmak özellikle Avrupa'da düşündüğünüz gibi kolay değil ,
ben hekimim bizim için yerleşmek çok rahat şu an.
gidende cok arkadaşım oldu ama hiçbirinin hayat kalitesinin maddi anlamda artmadigini cok net söyleyebilirim
Avrupa'nın çok bambaşka kültürü var tozpembe gibi aktarılıyor ama değil, alışmak zaman alıyor.
vatandaşı olmadığınız bir toprakta yaşamak kolay bir süreç değil ha buna değer mi ? bunun cevabını siz vereceksiniz.
ben İngiltereye yerlesmekten son anda vazgeçtim hiç pişman değilim.
Orada is bulabilecek misiniz ve de esinize ne kadar guveniyorsunuz bunlari degerlendirin..ılerde elde avucta sıfır kalmayın ortada. Orada iş imkaninızolacaksa gidin. Esin isine bel baglamayinMerhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
Gideceğimiz ülke Hollanda. İlk aşamada ücretsiz izin düşünüyorum ama bu kararı verirsem sonu istifa olacak muhtemelen.Dil çalışmaya başlamak isterdim ama çalışıyorum bir yandan da çocuğum küçük o yüzden vakit bulamıyorum şu an için. Oraya gidersem hemen çalışma gibi bir zorunluluğum yok ama bir yerden başlamak istiyorum dil öğrenmek gibi ev hanımı olma gibi bir düşüncem yok.Istifa edenlerde mesleğine kolay kolay dönemiyor diye
Hollanda harika bir ülkedir. İngilizce konuşma oranı en yüksek ülkedir ve sadece İngilizce ile başka bir alanda iş bulabilirsiniz.Gideceğimiz ülke Hollanda. İlk aşamada ücretsiz izin düşünüyorum ama bu kararı verirsem sonu istifa olacak muhtemelen.Dil çalışmaya başlamak isterdim ama çalışıyorum bir yandan da çocuğum küçük o yüzden vakit bulamıyorum şu an için. Oraya gidersem hemen çalışma gibi bir zorunluluğum yok ama bir yerden başlamak istiyorum dil öğrenmek gibi ev hanımı olma gibi bir düşüncem yok.Istifa edenlerde mesleğine kolay kolay dönemiyor diye biliyorum.
Meraktan soruyorum giden arkadaşlarınız çalışma saati olarak nasıllar şu an nöbet durumları vesairehayat kalitesini arttırmak özellikle Avrupa'da düşündüğünüz gibi kolay değil ,
ben hekimim bizim için yerleşmek çok rahat şu an.
gidende cok arkadaşım oldu ama hiçbirinin hayat kalitesinin maddi anlamda artmadigini cok net söyleyebilirim
Avrupa'nın çok bambaşka kültürü var tozpembe gibi aktarılıyor ama değil, alışmak zaman alıyor.
vatandaşı olmadığınız bir toprakta yaşamak kolay bir süreç değil ha buna değer mi ? bunun cevabını siz vereceksiniz.
ben İngiltereye yerlesmekten son anda vazgeçtim hiç pişman değilim.
Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
Memur değiliz ama eşimde aynı böyle istiyor benim cesaretim bırakıyorBen memurum isyerinde ki arkadaşım green karta başvurdu çıktı 3 çocuğu var eşiyle evi barkı satıp çocukları alıp gittiler o ücretsiz izin almıştı bir sene öyle iş teklifi falan da yoktu gidip yaşayıp göreceğiz tutunamazsak bir yıl sonunda döneriz dediler 4 yıl oldu gideli dönmediler denemekten zarar gelmez derim
Ücretsiz izinle başlayabilirsiniz 2 yıla kadar her şey netleşir nasılsa.Merhaba hanımlar, bir süredir kararsız kaldığım bir konu hakkında sizlere danışmak istedim.Eşim mühendis yurtdisinda çalışma teklifi aldı yakın zamanda. Ben de bir kamu kurumunda memurum.Ülkenin şartlarını düşününce bu teklifi kabul etmek bizi heyecanlandırsa da kendimi, işimi düşününce biraz endişeye kapılıyorum. İşime aşık bir insan değilim ancak bu aşamaya gelebilmek için yıllarca emek verdim.Yabancı dil bilmemek, yeni bir ülkeye alışmak, hayata sıfırdan başlamak oraya gidince bir anda işsiz kalmak beni korkutan şeyler. Siz olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?