Memurluk

Yanlış anlamayın ama siz ve eşiniz bu denli yoğun calisiyorken iyi maaşlar aldiginizi varsayarak yazıyorum neden herşeyi kendiniz halletmeye çalışıyorsunuz ? Çocuğunuz neden akşam 7:30 a kadar evine giremiyor? Tam zamanlı bir yardımcı alsanız eve geldiğinizde yemeğiniz hazır,eviniz derli toplu ,cocugunuz kresten eve sizden önce gelmis ,dinlenmiş olsa ..sizin de yukunuz hafiflemez mi? Diğer sorunuza gelecek olursak ben memuriyete başladığımda alanım özel sektorde önü açık ve maaşı kamuya göre bire bir farkeden durumdaydı..aradan 17 yıl geçti su an özel sektör kamudakinin yarısını maaş olarak teklif eder oldu ve çalışma koşulları giderek ağırlaştı..ancak sizin durumunuzda eşinizle bir uzlaşmaya varmadan atacağınız adım evlilik birliginizin de derinden zedelenmesine yol açabilir.

Eşimin maddi durumu iyiyse çocuk olduğu için gitmezdim zaten özeldeki maaşınız daha fazlaymış o düzeni bozmazdım

Merhaba bayanlar,
Temmuz ayı içinde açılan kadrolara başvuru yaptım. Puanım düşük değil büyük ihtimalle bir yer gelecek. Sorunum da şu ki eğer bir yer gelirse 3 yıl tayin isteyemeyeceğim. Eşim İstanbul da çalışıyor ve burada oturuyoruz. Bir yer gelirse yeni yerden ev tutup düzen kurmak gerekecek ama eşim burada kalacak. Ben gitmeyi istiyorum çünkü özel sektörde çocuklu ve evli bir kadın olarak çok yıpranıyorum. Eşim kesinlikle gitmemi istemiyor, bense gitmek istiyorum.
Sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız eşiniz izin vermese de sorun yaşayacağınızı bile bile gidermiydiniz, yoksa özel sektörde iş bulup olduğunuz şehirde mi çalışırdınız. Özel sektörde maaşım devletten daha fazla bu arada.
Devlete git kesinlikle apart eşyalı ev falan tut idare et sonra tayinle gelirsin ama 3 sene beklemezsin stajerlipin kalkınca gidersin eşinin yanına birde acele etme daha alımlar olur daha güzel yerler açılıyor sonradan eğer fırsatın varsa .

Eşim bu konuda destek olsa hiç düşünmem giderim ama böyle olunca çok arada kalıyorum. Kasım ayında sözleşmeli olarak ailemin olduğu şehire atandım ama kesinlikle olmaz dedi orada da 3 yıl tayin yoktu, eşimi dinledim gitmedim ama şimdi çok pişmanım.
Bu defa gelirse gitmek istiyorum ama eşim konusu beni çok düşündürüyor.
ben sorduğunuz sorudan ziyade, emin olmadan tercih yapıp kadroyu heder etmenize takıldım açıkçası. Sizin emin olmadan attığınız adım yüzünden bir kişi işsiz kaldı. Madem ailevi olarak ortak karar alamıyorsunuz niye sürekli tercih yapıyorsunuz?

Merhaba bayanlar,
Temmuz ayı içinde açılan kadrolara başvuru yaptım. Puanım düşük değil büyük ihtimalle bir yer gelecek. Sorunum da şu ki eğer bir yer gelirse 3 yıl tayin isteyemeyeceğim. Eşim İstanbul da çalışıyor ve burada oturuyoruz. Bir yer gelirse yeni yerden ev tutup düzen kurmak gerekecek ama eşim burada kalacak. Ben gitmeyi istiyorum çünkü özel sektörde çocuklu ve evli bir kadın olarak çok yıpranıyorum. Eşim kesinlikle gitmemi istemiyor, bense gitmek istiyorum.
Sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız eşiniz izin vermese de sorun yaşayacağınızı bile bile gidermiydiniz, yoksa özel sektörde iş bulup olduğunuz şehirde mi çalışırdınız. Özel sektörde maaşım devletten daha fazla bu arada.
Merhaba ben memurum ve yeni evlenen bir arkadaş daha memuriyetinin 1. yılı yeni dolduğu halde eşi farklı bir şehirde olduğu için başvurularını yaptı ve istediği şehirde işe başladı. Eş durumundan dolayı yani. 3 yıl mecburiyet var evet ama o eş durumu dışında..

Merhaba bayanlar,
kocanızı elinizden kaçırırsanız, daha iyisini bulabilecek misiniz? bu sorunun cevabını kendinize verin. sonrada karar verin...

Merhaba ben memurum ve yeni evlenen bir arkadaş daha memuriyetinin 1. yılı yeni dolduğu halde eşi farklı bir şehirde olduğu için başvurularını yaptı ve istediği şehirde işe başladı. Eş durumundan dolayı yani. 3 yıl mecburiyet var evet ama o eş durumu dışında..
Bu çok moral oldu bana inşallah benim için de geçerli olur. Çünkü eşimi bir şekilde ikna edip gideceğim sanırım.

ben sorduğunuz sorudan ziyade, emin olmadan tercih yapıp kadroyu heder etmenize takıldım açıkçası. Sizin emin olmadan attığınız adım yüzünden bir kişi işsiz kaldı. Madem ailevi olarak ortak karar alamıyorsunuz niye sürekli tercih yapıyorsunuz?
Yedek kadrolar da vardı. Gecikmeli olarak yedekteki arkadaş ise basladi.

Bu çok moral oldu bana inşallah benim için de geçerli olur. Çünkü eşimi bir şekilde ikna edip gideceğim sanırım.
Öğretmenlik değilse hiç bir şekilde korkmayın önce tayin çıkan yerde işe başlarsınız sonrada eşiniz nerdeyse orada işe başlarsınız. Yalnız adaylık süresi 1 yıl ondan önce gidebilir misiniz onu bilemiyorum..

Yanlış anlamayın ama siz ve eşiniz bu denli yoğun calisiyorken iyi maaşlar aldiginizi varsayarak yazıyorum neden herşeyi kendiniz halletmeye çalışıyorsunuz ? Çocuğunuz neden akşam 7:30 a kadar evine giremiyor? Tam zamanlı bir yardımcı alsanız eve geldiğinizde yemeğiniz hazır,eviniz derli toplu ,cocugunuz kresten eve sizden önce gelmis ,dinlenmiş olsa ..sizin de yukunuz hafiflemez mi? Diğer sorunuza gelecek olursak ben memuriyete başladığımda alanım özel sektorde önü açık ve maaşı kamuya göre bire bir farkeden durumdaydı..aradan 17 yıl geçti su an özel sektör kamudakinin yarısını maaş olarak teklif eder oldu ve çalışma koşulları giderek ağırlaştı..ancak sizin durumunuzda eşinizle bir uzlaşmaya varmadan atacağınız adım evlilik birliginizin de derinden zedelenmesine yol açabilir.
Eşim her yemeği yemez el lezzeti olayına çok takılı, temizlik konusunda da haftada bir temizlik için bayan geliyor ama günlük düzen beni yoran. Kızımız için de servis kullanamiyoruz çalışma saatlerinden dolayı.

tamam.

inşallah ben yanılırım.
Eşimle 4 yıldır evliyiz ama 15 yıldır sevgiliyiz yani imzasız ve çocuksuz 11 yıl birbirimize sadakatsizlik etmedik. Bu saatten sonra da etmeyiz ama tabii düşmez kalkmaz bir Allah demişler öyle bir durum olursa ona elimden kaçırmak değil de tercihi der ve yol veririm.

Merhaba bayanlar,

yaşınız kaç bilemiyorum ama orta yaştan sonra ozel sektör pek cekilmiyor, zaten ozel sektör de sizi pek çekmiyor 🙄

Ben 20- 40 arası ozel daha sonra devlet diyorum genelde.

yaşınız kaç bilemiyorum ama orta yaştan sonra ozel sektör pek cekilmiyor, zaten ozel sektör de sizi pek çekmiyor 🙄

Ben 20- 40 arası ozel daha sonra devlet diyorum genelde.
:))) Ben erken yoruldum sanırım özelden. Aslında özelden değil de evli, çocuklu ve özelde çalışan bayan olmaktan, il olarak İstanbul a mahkûm olmaktan vs vs. Yaşım tam bahsettiğiniz aralığın ortasında :)

Eşim her yemeği yemez el lezzeti olayına çok takılı, temizlik konusunda da haftada bir temizlik için bayan geliyor ama günlük düzen beni yoran. Kızımız için de servis kullanamiyoruz çalışma saatlerinden dolayı.
Siz atanıp gittiginizde yemeği ,günlük temizliği kim yapacak ? Gerçekten çok yoğun bir iş yaşamınız var...dediğim gibi çok iyi para kazaniyorsaniz bu tempoya devam ama yine de bir çıkış yolu uretmelisiniz

Eşimle 4 yıldır evliyiz ama 15 yıldır sevgiliyiz yani imzasız ve çocuksuz 11 yıl birbirimize sadakatsizlik etmedik. Bu saatten sonra da etmeyiz ama tabii düşmez kalkmaz bir Allah demişler öyle bir durum olursa ona elimden kaçırmak değil de tercihi der ve yol veririm.
tamam.

Siz atanıp gittiginizde yemeği ,günlük temizliği kim yapacak ? Gerçekten çok yoğun bir iş yaşamınız var...dediğim gibi çok iyi para kazaniyorsaniz bu tempoya devam ama surduremiyorum ..tikaniyorum diyorsanız bir çıkış yolu uretmelisiniz
Eve erken geleceğim zaten en basitinden, iş yerimde şuan ki baskının olacağını da düşünmüyorum zira şuan bu baskı beni çok zorluyor 8 tane proje var elimde ve isteneni sürekli zamanında yetiştirmek zor evde de çalışıyorum bazen yolda bile acil bağlanmam gerekiyor.
Devlette 5-6 bin aralığı yazdığım kurumlar maaş olarak özelde maaşım 7 bin civarında devlet biraz az ama çok büyük bir fark yok.
Bir de özelde izin olmayımiz çok sıkıntı oluyor. İzinleri biriktiremiyoruz eşimle aynı zamanda denk getiremiyoruz falan derken bir bakıyoruz izinler evde geçiyor ya da birikmesin diye zorunlu kullandırıyorlar plansız oluyor.
Ev işleri beni yormuyor zamansızlık yoruyor. Akşam 8 de eve gelip sabah 6 da çıkıyorum. Ev işleri bu yüzden yoruyor.

Yarın ne olacağının garantisi yok. Eşinizle bile ne olacağınız belli değilken bu fırsatı geri tepmeyin derim. Özel sektörün de garantisi hiçbir zaman yoktur hem mesai saatleri olsun izin mesai devlet her zaman avantajlı olur.

Back
X