Memurluk

Anliyorum. Esiniz hic size destek olmuyor mu? Onun calisma saatleri nasil? Daha onceki firsatlari degerlendirmediginiz icin pisman oldugunuza gore esinizden memnun degilsiniz gibi anladim ben. Eger bir memnuniyetsizliginiz varsa ben sizin yerinizde olsam ipleri koparir oyle giderdim sanirim. Calisma saatleri ne olursa olsun,esine destek olmayan bir adamla evlilik cok zor , anca ittire ittire gider
Eşim çamaşır hariç herseyde yardımcı ama o benden daha yoğun çalışıyor. Sistemlerin bakımını yoğunluğun az olduğu saatler yapıyor o da hep gece saatleri zaten işi çok stresli sistem 1 dakika dursa zarar trilyonluk oluyor.
Yani çok yardımcı ama yoğun olduğundan yine de en çok bende evimizin iş yükü.

Eşim çamaşır hariç herseyde yardımcı ama o benden daha yoğun çalışıyor. Sistemlerin bakımını yoğunluğun az olduğu saatler yapıyor o da hep gece saatleri zaten işi çok stresli sistem 1 dakika dursa zarar trilyonluk oluyor.
Yani çok yardımcı ama yoğun olduğundan yine de en çok bende evimizin iş yükü.
Isiniz cok zor. Siz de haklisiniz gitmek istemekle,ancak esiniz de hakli sizin gitmemenizi istemekle ;) orta yolu umarim bulabilirsiniz ama ben sahsen sizin yerinizde olsam bu sektorde asla devlette calismazdim. Mesleki acidan sizi bir yere tasiyamaz,ozelde cok daha basarili olursunuz. Allah gonlunuze gore versin,umarim cok mutlu olursunuz hem evde hem de isinizde,yeni kararlarinizla.

Merhaba bayanlar,
Temmuz ayı içinde açılan kadrolara başvuru yaptım. Puanım düşük değil büyük ihtimalle bir yer gelecek. Sorunum da şu ki eğer bir yer gelirse 3 yıl tayin isteyemeyeceğim. Eşim İstanbul da çalışıyor ve burada oturuyoruz. Bir yer gelirse yeni yerden ev tutup düzen kurmak gerekecek ama eşim burada kalacak. Ben gitmeyi istiyorum çünkü özel sektörde çocuklu ve evli bir kadın olarak çok yıpranıyorum. Eşim kesinlikle gitmemi istemiyor, bense gitmek istiyorum.
Sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız eşiniz izin vermese de sorun yaşayacağınızı bile bile gidermiydiniz, yoksa özel sektörde iş bulup olduğunuz şehirde mi çalışırdınız. Özel sektörde maaşım devletten daha fazla bu arada.
Giderdim . Kesin giderdim . Bende özel okulda öğretmenim. Aradaki fark 2 kat da olsa giderdim

sizin başka bir şehire taşınmanız ev tutma eşya mevcut özel eşyanın nakli su elektrik vs açtırma masrafları zaten ilk etapta başlı başına bir külfet. tek ev masrafını bölüşürken 2 ayrı ev yani *2 masrafınız olacak hemde daha az bir gelirle. ayrıca çocuğunuz babasından ayrı kalacak, babası da sizlerden.
aynı şehirde bir ilçe olur sabah git akşam gel yaparsınız olur ama farklı bir şehir ve 3 yıl tayin yok diyorsunuz. ayrıca tayin olsa bile geçici görevlendirmeler kalktı,nakil için kadro bulmak çok zor, kadro bulsan üst amir muvafakat vermezse bir yere gidemezsin eşinizin yanına gitmeniz çok zor siz o 3 ü 5 yapın ben deyim.
ben olsam bir maceraya kalkışmazdım. puanınız iyi ise zaten istanbul da da bir yerler denk getirebilirsiniz. ya da illa gideceğim derseniz edirne gibi ist a yakın bir ile gidin ki acil durumlarda git gel olayı kolay olsun.

Giderdim ama yurt dışına giderdim. İkinizin işleri de gerçekten çok iyi. Bu edinimlerinizi daha verimli ama yorulmadan kullanacağınız başka bir iş fırsatı yok mudur acaba?

Merhaba bayanlar,
Temmuz ayı içinde açılan kadrolara başvuru yaptım. Puanım düşük değil büyük ihtimalle bir yer gelecek. Sorunum da şu ki eğer bir yer gelirse 3 yıl tayin isteyemeyeceğim. Eşim İstanbul da çalışıyor ve burada oturuyoruz. Bir yer gelirse yeni yerden ev tutup düzen kurmak gerekecek ama eşim burada kalacak. Ben gitmeyi istiyorum çünkü özel sektörde çocuklu ve evli bir kadın olarak çok yıpranıyorum. Eşim kesinlikle gitmemi istemiyor, bense gitmek istiyorum.
Sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız eşiniz izin vermese de sorun yaşayacağınızı bile bile gidermiydiniz, yoksa özel sektörde iş bulup olduğunuz şehirde mi çalışırdınız. Özel sektörde maaşım devletten daha fazla bu arada.
100 koca işe değişilmez bence

O belli değil ama 70 kişilik yaklaşık alım oldu ve benim sıram da 51 de yani kesin gelecek gibi. İlk tercihlerim hep yakın şehirler ama Adıyaman da var mesela.

Yani sıkıntılı bir durum iki tarafta kendince haklı. İlla ki aranıza soğukluk girer 3 yıl az zaman değil, hadi yakın bir şehir olsa bir nebze ama Adıyaman diyorsunuz. Dahası çocuğunuz var en güzel zamanlarını kaçıracak eşiniz, ilk sene orda okula başlayabilir. Siz kendi açınızdan haklısınız ama eşiniz de haklı ve rızasını almadan giderseniz muhtemelen sonunuz boşanma olur. Hakkınızda hayırlısı olsun, çok zor bir durum :(

Keşke İstanbul dan gitme şansımız olsa ama eşim siber güvenlik uzmanı ya Ankara ya İstanbul çalışma yeri başka şehir de iş yok bizlere :)
Evet 3 sene çok uzun, ne yaparım bilmiyorum eşim orta yola razı olsa keşke.
Ya Allah aşkına öğretmen bir arkadaş vardı.sözleşmeli idi. Üstelik çok uzaktılar. 5 yıl dayandılar. Sonra kadrolu oldu...çocukta vardı.zor oldu ama mesleğini bırakmadı. Hayat bu, eşinden ayrılırsın, eşin ölür ;özel sektörde sürünme

Gitmezdim. Zaten hali hazırda çalışıyorsam çocuğum varsa aile birliğini bozmazdım. 3 yaşındaki çocuğun babasına da ihtiyacı var.

Ben gittim. Bebeğim 6 aylıktı. Eşim antalya'da kaldı. Ben bebeğimi ve annemi alıp istanbul'da ev tuttum. Düzen kurdum. İyi ki gelmişim. Pandemi döneminde izinsiz kullanmadan, fazla fazla çalıştım. Ama her gün şükrettim.

Hem eşinizin işi hem de sizin işiniz yurtdışında iş bulmaya çok müsait. Ben olsam memurluk ile kendimi sınırlandırmaz ve yurtdışında iş arayıp şansımı denerdim çünkü çok geniş bir iş alanınız var. (Yazılım çıkışlıyım, yurtdışında doktoramı biyoinformatik - yapay zeka ve makine öğrenmesi ile kişiselleştirilmiş kanser ilacı geliştirme üzerine yapıyorum).

Giderdim ama yurt dışına giderdim. İkinizin işleri de gerçekten çok iyi. Bu edinimlerinizi daha verimli ama yorulmadan kullanacağınız başka bir iş fırsatı yok mudur acaba?
Aslında var hatta Amazon dan bana teklif geldi Viyana da iş görüşmem vardı ama pandemiden dolayı iptal oldu. Kanada da çok uzak olduğundan kafamda bitirdim diyebilirim.
Hayatımızın zaten 5 6 yılı Avrupa da geçti eşimle ama çok yalnız kaldık kültürünü sevsek de yurtdışı bize iyi gelmedi.

Bu is bahsettiginizden cok daha zor herkes giderdim demis ama yasarken dayanabilmek cok zor hele cocuk var
Biz evlendigimizden beri ayriydik. aylik ortalama 6 -8 bin lira kaybimiz var
Ama inanin tek sikayetimiz yok.
Hele cocuk var
Bir gun rahatsizlandim esim 3 saatlik mesafede. Yetis dedim ölüyorum insan parmak ucuna hukmedemezmi
Cikip geldi gelebildi ama nasil geldi..
Esiniz cocuktan mahrum kalacak biraz hakli
Hic bir is ve guvence aile birliginden onemli degil

Başka bir mesleğiniz olsa gidin rahat edersiniz derdim ama sizin sektörde olupta kendini memurlukla sınırlandırmak için ailenizi bölmeniz makul gelmedi bana. Zaten kendinizi geliştiren yenileyen biriymişsiniz. Memurluk sizi çok kısıtlar. Çocuğunuzu böyle özelde önü açık bir sektör için babasından ayırmak ilerde şüpheye düşürebilir sizi.

Back
X