Memurluk

Eve erken geleceğim zaten en basitinden, iş yerimde şuan ki baskının olacağını da düşünmüyorum zira şuan bu baskı beni çok zorluyor 8 tane proje var elimde ve isteneni sürekli zamanında yetiştirmek zor evde de çalışıyorum bazen yolda bile acil bağlanmam gerekiyor.
Devlette 5-6 bin aralığı yazdığım kurumlar maaş olarak özelde maaşım 7 bin civarında devlet biraz az ama çok büyük bir fark yok.
Bir de özelde izin olmayımiz çok sıkıntı oluyor. İzinleri biriktiremiyoruz eşimle aynı zamanda denk getiremiyoruz falan derken bir bakıyoruz izinler evde geçiyor ya da birikmesin diye zorunlu kullandırıyorlar plansız oluyor.
Ev işleri beni yormuyor zamansızlık yoruyor. Akşam 8 de eve gelip sabah 6 da çıkıyorum. Ev işleri bu yüzden yoruyor.
Sizin şu anki sartlarda çocuğunuzun yüzüne gülümsemeye takatinizin kalacağını bile sanmiyorum.Maaşınız da şu an harcadiginiz mesai , yaptiginiz is ve donaniminiz için çok çok az 😮 Devlette calisip eşin dostun kuracagi iş yeri için internet sitesi hazırlasaniz maddi yönden çok daha fazla doyum sağlarsınız. Akşam 5:30 diyince de çıkarsınız evinize gider cocugunuzla ilgilenirsiniz .Su şartlarda en başında eşinizin sizin devlete gecisinizi desteklemesi gerekirdi ,ailenizin yanında ise baslasaniz çocuğunuz ve siz güvenilir yerde olsalar kötü mü olurdu?

Ozeldeki isiniz garanti mi peki?

Guven vermiyorsa gidin. Guven veriyorsa kalin. Bir memur maasi alip hepsini kiraya bakiciya esyaya yeni sehirde nasil yetişeceksiniz? Yetse bile neden cocugu babasından ayri yasatacaksiniz?

Belki İstanbul olacak tercih edeceğiniz şehirler arasında,ancak sizin bu kadar konforsuz bir hayatı yaşamanıza göz yuman eşinizle ciddi bir konuşma yapmalısınız. Evet hiç kolay değil 3 yıllık bir ayrılık ama gerekirse ücretsiz izin alır yanınıza gelir, geçici görevlendirme ister gelir ama bulur bir yolunu. 30 yıl sürünmek mi 3 yıl sürünüp rahat kavuşmak mı?

Biz de atanmak için uğraşan bir çift olarak eşim şu an prestiji yüksek bir kurumda çalışıyor ama asla bir devlet rahatlığı yok.

memur olmak çok zor ve çok emek istiyor. Böyle bir ihtimal kesinlikle değerlendirilmeli. Hem aileniz hem çocuğunuz için büyük bir garanti. Yarın hayatın ne getireceği belli olmaz memur olmak büyük kolaylık sağlıyor. Ben her türlü giderdim. Çocuğumu alır giderim. Zaman dediğiniz su gibi akıp geçiyor. Bu fırsat kaçırılmamalı

Memurluk için çabalayan onca insan var. Sonuçta geçici bir dönem olacak. Çatışmayıda göze alır kesinlikle giderdim. Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok, ayrılık var ölüm var. Geleceğinizi düşünen bir eş egolarına yenilip asla hayır dememeli.

Kesinlikle giderdim. Tamam eşiniz ama bu hayatı da siz yaşıyosunuz neticede. Her durumda da sorumluluğu siz üstlenmiş oluyosunuz. Eşiniz destek olmalı. Arkadaşım vardı o da atandı gitti 3 yıl kaldı. Git gel yaptı eşi de. Neden olmasın ki herkes yapıyor bunu. Ayrıca bende sınava hazırlanıyorum atanırsam aynısını yaşıycam. Sadece bizim çocuk yok

Merhaba bayanlar,
Temmuz ayı içinde açılan kadrolara başvuru yaptım. Puanım düşük değil büyük ihtimalle bir yer gelecek. Sorunum da şu ki eğer bir yer gelirse 3 yıl tayin isteyemeyeceğim. Eşim İstanbul da çalışıyor ve burada oturuyoruz. Bir yer gelirse yeni yerden ev tutup düzen kurmak gerekecek ama eşim burada kalacak. Ben gitmeyi istiyorum çünkü özel sektörde çocuklu ve evli bir kadın olarak çok yıpranıyorum. Eşim kesinlikle gitmemi istemiyor, bense gitmek istiyorum.
Sizler benim yerimde olsanız ne yapardınız eşiniz izin vermese de sorun yaşayacağınızı bile bile gidermiydiniz, yoksa özel sektörde iş bulup olduğunuz şehirde mi çalışırdınız. Özel sektörde maaşım devletten daha fazla bu arada.
3+1 mi atanacaksiniz?

Eşim bu konuda destek olsa hiç düşünmem giderim ama böyle olunca çok arada kalıyorum. Kasım ayında sözleşmeli olarak ailemin olduğu şehire atandım ama kesinlikle olmaz dedi orada da 3 yıl tayin yoktu, eşimi dinledim gitmedim ama şimdi çok pişmanım.
Bu defa gelirse gitmek istiyorum ama eşim konusu beni çok düşündürüyor.
İstanbuldan biryer tercih etme şansınız yok mu ?
Kadro açılmaz mı ?
Mesleğiniz nedir ?

Ben olsam 1 dk düşünmem giderim.
Ekmek nerdeyse orada yaşayın.
Kendinizi garantilemeye bakın.

Eve erken geleceğim zaten en basitinden, iş yerimde şuan ki baskının olacağını da düşünmüyorum zira şuan bu baskı beni çok zorluyor 8 tane proje var elimde ve isteneni sürekli zamanında yetiştirmek zor evde de çalışıyorum bazen yolda bile acil bağlanmam gerekiyor.
Devlette 5-6 bin aralığı yazdığım kurumlar maaş olarak özelde maaşım 7 bin civarında devlet biraz az ama çok büyük bir fark yok.
Bir de özelde izin olmayımiz çok sıkıntı oluyor. İzinleri biriktiremiyoruz eşimle aynı zamanda denk getiremiyoruz falan derken bir bakıyoruz izinler evde geçiyor ya da birikmesin diye zorunlu kullandırıyorlar plansız oluyor.
Ev işleri beni yormuyor zamansızlık yoruyor. Akşam 8 de eve gelip sabah 6 da çıkıyorum. Ev işleri bu yüzden yoruyor.
Ne is yaptığınızi cok merak ettim 7 bin maas aldiginiz

Hayat insana her zaman ikinci şansı vermez. Bu ikinci şansınız, özel sektörün ne olacağı belli değil. Hayatta kendinizden başka kimseye güvenmeyin. Ne malum eşinizin bir gün sizi yarı yolda bırakmayacağı. Bilmiyorum çok hayal kırıklığına uğradığım için mi öyle düşünüyorum.

3 yil yanliz yasamak istemem, secenekleri degerlendiririm.
Gitmem veya esimle giderim, esim ucretsiz izin alabilir veya bir sure uzaktan calisma/calismama secenegini secebilir.

Zamanla, tecrübelendikçe daha esnek bir çalışma düzeni olacaksa, iş seçme lüksünüz olacaksa özel avantaj olabilir, ama bu şartlar devam edecekse gidilir, 3 yıl zor da olsa geçer gider.

Özelde sürünmek yerine koşa koşa arkama bakmadan giderdim net.

Çalışma hayatı olmayanların tavsiyelerini dinlemeyin.

Bende yazılım sektöründeyim, kamudayım. Kamuda da yoğun olabiliyor; bizim sektörün malum gecesi gündüzü yok ama özele nazaran büyük kolaylık sağlıyor devlet. Hele ki evli ve çocuklu iseniz daha yorucu oluyor özel; birde İst şartları eklenince...

Ama konunuzda sıkıntı bu yoğunluktan kaynaklı mutsuzluk. Mutluluğunuz için tercih edin ve gidin. Eşinize ısrar ederseniz eminim ki sizi destekleyecektir. Sayılı gün çabuk geçer, 3 sene mutsuzlukla geçecek bir ömürden daha kısa bir süreç...
Çünkü bu yoğun tempoyu sürdükçe evlliğinize de kötü yansıyacaktır, kendiniz ve eşiniz için bunu denemelisiniz.

Kasımda sözleşmeli atanmış gitmemişsiniz şuan tercih yaptığınız yine sözleşmeli ise yerleşseniz bile atamanız yapılmaz hatta bildiğim kadarıyla atanıp gitmezseniz 1 yıl hiçbir şekilde tercih veremiyorsunuz.
konuya yorumum sadece kendini düsünüp üc koca sene (3+1 çalışıp sonraki iki sene tayin isteyebiliyorsunuz eş durumu en az 1.5 sene ve bekleme ihtimalide yüksek olursada sizi istanbula çekerler) biraz araştırıp o şekilde tercih verseydiniz keske. Oralara gidip cocuklar babalarından uzak senelerce daha az maasa daha cok giderle aynı zamanda iki ev gideri karsılamak yasamak asırı sacma. O cocuklar hep kücük kalmayacak yaslarını bilemem ama

Şuan kpss çalışıyorum. Öğretmenim oturduğumuz yerde eşimin işi var birkaç tane evi var arabası var ama ben 2 kızımızı da alıp gitmek istiyorum ve atanmaya çalışıyorum gidin derim bu hayat her şeyden önce sizin ve garantisi yok

Back
X