Memurluktan istifa

Ben de yurt disinda yaşıyorum. Ben ce dil cok onemli. Ogretmenim ve ingilizcem var demissiniz. Bu ikisini kullanabileceğiniz bir ulkeye yonelin. Tabii ogretmenlik yapmaniz icin dilinizin cook iyi olmazi lazim. Ingilizceniz nasil? Belki okullarda ogretmen yardimciligi falan yapabilirsiniz.

Konuyla biraz alakasız ama bu yorumun doğru olduğunu söylemeye geldim. Maalesef insanlar böyle küçük hesaplar yapıyorlar, inançlı biri kimsenin kimsenin nasibine mani olmayacağını bilir ama kimileri de ne kadar kişi vazgeçerse kardır diyerek böyle yorumlar yapıyorlar amiyane tabirle keriz silkeleme diyorlar bir de buna. O nedenle herhangi bir başvuru yapacağınızda o işler öyle kolay değil/zorlanırsın yapamazsın/torpil var vs laflarla şevkinizi kıracaklar olursa onların dediklerinin tam tersini yapın.
Bir arkadaşım ki yakın tanırım kendisini, bileğinin hakkıyla gitti fakat dil sınavından ve girdiği sınavdan baya yüksek puan aldı ve şu an Londra'da.

öncelikle işinizi ayarlamadan bir macera içine girip gitmeyin.
bekar veya çocuksuz olsanız neyse ama çocukla böyle bir macera benim gibi bir manyağa bile fazla gelir.

eşinizin eğitim durumu nedir ? linkedin üzerinden gitmek istediğiniz ülkenin sizinle ilgili sektörlerini takip edip başvuruda bulunabilirsiniz.

ayrıca ülkelerin kişileri kabul ederken belli puan sistemleri olabiliyor. dil bilmek, eğitim seviyesi, elinizdeki mevcut birikim gibi gibi.

araştırmanız gereken çok çok fazla şey var.

gidiyorum diyince kimse kollarını kolay kolay açmıyor malesef.

Şart yok ama amirin izni gerekiyor amir vermem derse ucretsiz izin kullanamiyorsunuz
Tüm izinler amir onayıyla alınıyor zaten, sadece doğum ve doğum sonrası ücretsiz izinde inisiyatif kullanma hakkı yok amirin.Zaten kullanmasını neden engellesin ki amire bir etkisi yok ücretsiz iznin, engellerse de kişi yasal olarak sorgular neden izni engellediğini

Iste amirler vermek istemeyebilir ben yıllık izin kullanırken bile kırk takla atiyorum
Kamuda hiç böyle bir durum görmedim, bilemiyorum. İzni kullandırmama mazereti ne oluyor? Valla amire mobing davası bile açılır bu sebepten, özel sektörde bile izni kullandırmamak ciddi sorunlara neden oluyor, kaldı ki kamuda kullanamamak.

Kamuda hiç böyle bir durum görmedim, bilemiyorum. İzni kullandırmama mazereti ne oluyor? Valla amire mobing davası bile açılır bu sebepten, özel sektörde bile izni kullandırmamak ciddi sorunlara neden oluyor, kaldı ki kamuda kullanamamak.
Bahane pandemiydi
Bundan sonra kullandirmama durumu olamaz yaaa hakkimi bırakmam

Bahane pandemiydi
Bundan sonra kullandirmama durumu olamaz yaaa hakkimi bırakmam
Pandemi durumu ayrıydı ama, ben sağlık bakanlığındayım ücretsiz izindeyim ama arkadaşlar ne yıllık izin kullanabildi, ne emeklilik ne istifa. Bu tarz ekstrem durumlar harici izni kullandırmamak da amirin keyfine göre olamaz zaten. Elle tutulur gerçek sebepler bulunması lazım,

657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?
Ucretsiz izne ayrilin ilk etapta olmadi.
5 yilini dolduran memur 1 yil ucretsiz izne ayrilabilir.
Duzen kurduktan sonra her sey yolundaysa sojra da istifa edersiniz olmadi.

Amir izne engel olabilir mi bilemiyorum. Ama okullarda kadro durumları hep sorun. Mesela siz görevlendirme başka bir okula gittiniz, ama kadronuz bu okulda olduğu için sizin yerinize kadro talep edilemiyor, dolu çünkü. Bu sefer diğer öğretmenlere derslerin dağıtılması(tabi ilk okul ve ders yükleri sınırda değilse) ya da ücretli öğretmen alınması zorunda kalınıyor, o da çok güvenilir değil maalesef. İzin durumlarında da böyle sorunlar oluyor. Yani öğretmen yok, resmî olarak izni biliniyor, ama kadro dolu yeni öğretmen alınamıyor. Genel olarak bürokraside boğuluyoruz, zaten sorunumuz hep bu.

AB vatandasisin , bircok kisinin sahip olmak istedigi sey... soyle dusun, cocuklarinin gelecegi vs memurluk garantisi.. kararini ver, benim polonyali bir arkadasim, cocugu 7 yasindayken gelmisler, cocuk buranin dilini hic bilmeden okula baslamis, ve bir sene icinde cocuk kendi kendine ogrenmis, cocuklar biz gibi degil hemen ogreniyorlar,
657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?

Pandemi durumu ayrıydı ama, ben sağlık bakanlığındayım ücretsiz izindeyim ama arkadaşlar ne yıllık izin kullanabildi, ne emeklilik ne istifa. Bu tarz ekstrem durumlar harici izni kullandırmamak da amirin keyfine göre olamaz zaten. Elle tutulur gerçek sebepler bulunması lazım,
Ben saglik bakanliginda degilim ayrica herkes yillik izin kullandi ben idari izindeyken kullandirilmadi ustune evdeyken is yüklendi yani denecek çok sey var

Benim bir arkadaşım ücretsiz izin aldı. Eşiyle yurt dışına taşıdılar oncesinde ayarlamalar yapıp. Deneyecekler yapabilir ve düzen oturturlarsa süre sonunda gelip istifa edecek arkadaşım. Olmaz yapmazlarsa buraya dönüp kaldıkları yerden devam edecekler. Sizde deneyebilirsiniz.

Belçika da hangi bölgede yaşanabilir peki parantez içi olarak belirttiğiniz yerler nereleri
Yasamak icin sakin yerler gezmek icin kalabalik yerler tavsiye ederim. Ve kaldiginiz yerin otobana is yerlerinin imkaninin fazla olan yerlerde olmasi önemli:)

Hic düşünmeden giderdim. 657 den ogretmenler cok az para aliyor.. en düşük memur maasi bildiğim kadarı ile ogretme lerin. döviz kuru malum. Eğitim bakanı, sistemi, sınavlar sürekli değişiyor. Cocuklar icin harika olur. Artik mesafeler kısa ,her yere tek uçak var.

Lutfen gidin, sizin yerinize atanmayi bekleyen ve ulkesini gercekten seven biri ogretmenlik yapsin.

“Bu ulkede gelecek goremiyorum” diyerek kilini oynatmasaydi keske Atamiz. Bir de yeni nesli emanet ettigi ogretmen olacaksiniz.

Ustelik planinizi da gayet sinsi buluyorum. Once kendinizi garantiye alacak, izin alip gidecek, gittiginiz yerde tutunabilirseniz istifa edeceksiniz. Aksi taktirde begenmediginiz ulkenin memurluguna devam!

Dunyanin yarisindan cogunu gezen, omrunun yarisi farkli ulkelerde gecen biri olarak diyorum ki; gideceginiz ulke de kollarini acmis sizi bekliyor.

Ben artik bu konularin provokasyon amacli oldugunu dusunuyorum.

Lutfen gidin. Zira oglumun yarin sizin gibi bir ogretmeni olmasini istemiyorum.
Oh valla uzaktan konusmak kolay. Gelin de bu meslegi bu ulkede yapin bakalim. İtibarsizlastik. Otelendik. Maasimiz bile yuk goruldu bi ara.
Yahu aldigimiz para yetmez oldu. Bakin su an an il ici il disi tayin zamani. Kac tane meslektasim dilekceyle tayinini iptal ettirdi biliyo musunuz? Sebep? Ev kirasi. Sacma sapan bortu bocek dolu yikik dokuk evine adam 3.500 istiyor. Yahu benim maasim zaten anca yeni 5bin olmus. Ben sana 3.5 versem ben ne yicem de evladima ne yedircem? Ankaraya tayin olduk bu sene. Ev kiralari ates pahasi. Zor guc maddiyatimiza uygun ev bulduk. Ama hala ev arayip da kesesine uymadi diye gunlerdir otelde orda burda kalan arkadaslarimiz var.
Hadi bu kismi gecelim. İsin bir de mesleki boyutu var. Saygi gormuyosunuz bir kere. Ota moka sikayet ediliyorsunuz. Herkes herseyi sizden iyi biliyor. ulkenin yarisindan fazlasi yatarak para kazandiginiza inaniyor. Ulkedeki devlet okullarinin hali malum. sene boyunca cebinizden cikan paranin haddi hesabi yok. Karsilik olaraksa gordugunuz kocaman nankorluk. Hele bir de dogudaysaniz of yani. 5 senemi verdim ben doguda bir memlekete. Ama karsilik neydi? Marketinden taksicisine ev sahibinden firincisina. Herkes size kazik atmanin derdinde. Memursun ya ne kazansa kârdi onlara. okula gitmek icin harcadigimiz paraysa bir ev kirasiydi resmen. Baskasinin cocugu icin onlardan cok cirpinisiniz. Maddi manevi verirsiniz ama ogretmenler gununde bir kutlamayi bile cok gorup o gun cocugu okula bile gondermezler. En basiti😅 bende atanmadan once yapamayan biraksin biz gidelim. vatan millet sakarya. Yasasin bayragimin dalgalandigi her yer diyordum. bu sebepten de tamamen isteyerek dogu tercih ettim. Tam 5 sene kaldim. Esimin yanina Gidebilirdim. ama meslegime askimdan gitmedim kalmak istedim esim geldi yanima. Ama deger miymis? Degmezmis. Simdi bu hocamin imkani bende olsa durur muyum? 1 dk durmam.bu yuzden de uzun zamandir aklimda yurt disi ogretmenlik sinavlarina girmek var. Belki biraz itibarimiz olur oralarda.
Bir ogretmen bu isi birakmak istiyorsa gecerli bi sebebi vardir mutlaka. Biraz empati yapin. Gereksiz duyar kasacaginiza biraz gercekci olun bence.

Bizimde gitme ihtimalinden ötürü çalışmıyorum şimdilik 🤷bence gidebilecekseniz gidin.
Sizin için iyi olan çocuklarınız için niye kötü olsun

Hayalimi gerçekleştiriyorsunuz. Düşünmeyin bile, kurtarın çocuklarınızı
Sen niye gitmek istersin?
Bir başka konuda okudum sahil kesiminde yaşiyorsun,çoğu kişininn hayali .
Bende aslinda denize yakin yerlerden ev alsam diyorum.
Bu kadar güzel yerden niye gitmek istersin?

Back
X