• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memurum tüp bebek için 2 saatlik il dışına gidiyorum izin konusunu nasıl hallediyorsunuz. Sevk kağıdı mı alıyorsunuz nasıl bir yol izliyorsunuz

Yani yasal olarak böyle bi hakkımız var değil mi sürekli Opu zamanı treanfer zamanı rapor almak zor oluyor gittiğim hastane transfer sonrası bile 2 günden fazla vermiyor
Doktorunuz gerekli raporu ya da izin kağıdını verir zaten durumu anlatınca mecbur bir şey göstermek zorundayız çalıştığımız yere. Rapor da bizim yasal hakkımız evet.

Merhaba. Ben de ilçeden merkeze gidiyorum öğretmenim ve okul çıkışı gidersem yetişemiyorum. Öğleden sonra gidersem izin kağıdı yazıyor hemşirem. Tüm gün orda olmam gereken opu transfer tarzı durumlarda da yazıyor. Özel klinik olunca rapor olmuyor ama imzalı mühürlü izin kağıdını kabul ediyorlar.
Bu şekilde izin olarak giriş yapılabiliyor mu 2 saat gidip geliyorum ama müdür bu konuda sıkıntı böyle hakkımız var mı Opu zamanı da

Kontrolden sonra gidip okula dönüyorsınuz değil mi?
Yok tam tersi genelde öğleden sonra kontrollerim oluyor en geç saate alıyorum ama yine de yetişemem diye öğleden sonraki derslere girmiyorum. Opu erken saatte ve boş olmayan günümdeydi mecbur kağıt yazdılar. Transferim de cumartesiye denk geldi. 2 gün yat sonra gidebilirsin okula demişlerdi

Bu şekilde izin olarak giriş yapılabiliyor mu 2 saat gidip geliyorum ama müdür bu konuda sıkıntı böyle hakkımız var mı Opu zamanı da
Okulunuzda bu işlerle ilgilenen memurunuz varsa ona danışmak daha doğru olur ben sadece müdürden izin alıp kimseye açıklama yapmıyorum direkt memura izin kağıdımı gönderiyorum. X isimli hastamız şu tarihte kliniğimizde kontrol randevusu için bulunmuştur tarzı kaşe ve imzalı bir kağıt veriyorlar

Okulunuzda bu işlerle ilgilenen memurunuz varsa ona danışmak daha doğru olur ben sadece müdürden izin alıp kimseye açıklama yapmıyorum direkt memura izin kağıdımı gönderiyorum. X isimli hastamız şu tarihte kliniğimizde kontrol randevusu için bulunmuştur tarzı kaşe ve imzalı bir kağıt veriyorlar
Maalesef memur yok müdür de izin vermiyor böyle yasal bi hak mı onu tam bilmiyorum

Maalesef memur yok müdür de izin vermiyor böyle yasal bi hak mı onu tam bilmiyorum
Rapor bizim yasal hakkımız işi yokuşa sürmeye gerek var mı ya durumunuzu bilmiyorlar mı? Bana da tavır yapmışlardı da ilaç kullanıyorum ve günlük saatlik şekilde önemli benim kontrollerim diyorum. Gerçekten öyle çünkü yumurta büyümüş mü çatlamış mı hepsi bir olay.

Bu şekilde yasal bi hakkımız var mı hastane bi saat uzaklıkta genellikle en erken saatte gidip geliyorum bu şekilde ders saati mi kesiliyor sadece? Öğretmenim müdürle şu an sorun var aramızda hastane rapor da vermiyor bunu kabul etmeme gibi bi durumu olabilir mi
Elbette yasal hakkınız var. Siz tedavi görmek için orada bulunuyorsunuz ve işlem süreniz ile mesai saatleriniz çakışıyorsa bunu belgelendirmiş oluyorsunuz. Amirinizin size tedavi olma veya tedavi saatlerini değiştir gibi bir söylemi olamaz. Siz sadece yasal olarak sorumluluğunuzu yerine getirin, bilgilendirin. Öğretmenlerde ders saati kesintisi vb nasıl oluyor bilmiyorum, ben Bakanlık uzmanıyım ama Devlet Memurları Kanunu hepimizi kapsıyor :) Size tavsiyem sözlü ifadelerden kaçının, durumunuzu her zaman yazılı olarak iletin. Bunu yaparken de rica,minnet dili kullanmayın lütfen sadece bilgilendirme yapın detaylı açıklama yapmadan. X Bey, Hanım bugün şu tarihlerde şu hastanede devam eden tedavim nedeniyle okula gelemeyeceğim. İlgili belgeyi tedavi bitiminde ayrıca ileteceğim diyebilirsiniz. Nezaketen ve sorumluluk gereği önceden bilgilendirmenizde fayda var. Lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın bunun da diğer tedavilerden hiçbir farkı yok ve sizin en doğal hakkınız. Keyfi olarak bu kadar sıkıntı çekmeyi istemiyorsunuz, bu bir zorunluluk:)

Son düzenleme:
Rapor bizim yasal hakkımız işi yokuşa sürmeye gerek var mı ya durumunuzu bilmiyorlar mı? Bana da tavır yapmışlardı da ilaç kullanıyorum ve günlük saatlik şekilde önemli benim kontrollerim diyorum. Gerçekten öyle çünkü yumurta büyümüş mü çatlamış mı hepsi bir olay.
Maalesef rapor hakkımız ama hastene vermiyor 2 saat için almak istemiyorum durum bildirir raporu hastene verir büyük ihtimalle ama bunu izin olarak kabul eder mi müdür bilmiyorum çok sorunlu bu konuda milli eğitime sor der kesin
Elbette yasal hakkınız var. Siz tedavi görmek için orada bulunuyorsunuz ve işlem süreniz ile mesai saatleriniz çakışıyorsa bunu belgelendirmiş oluyorsunuz. Amirinizin size tedavi olma veya tedavi saatlerini değiştir gibi bir söylemi olamaz. Siz sadece yasal olarak sorumluluğunuzu yerine getirin, bilgilendirin. Öğretmenlerde ders saati kesintisi vb nasıl oluyor bilmiyorum, ben Bakanlık uzmanıyım ama Devlet Memurları Kanunu hepimizi kapsıyor :) Size tavsiyem sözlü ifadelerden kaçının, durumunuzu her zaman yazılı olarak iletin. Bunu yaparken de rica,minnet dili kullanmayın lütfen sadece bilgilendirme yapın detaylı açıklama yapmadan. X Bey, Hanım bugün şu tarihlerde şu hastanede devam eden tedavim nedeniyle okula gelemeyeceğim. İlgili belgeyi tedavi bitiminde ayrıca ileteceğim diyebilirsiniz. Nezaketen ve sorumluluk gereği önceden bilgilendirmenizde fayda var. Lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın bunun da diğer tedavilerden hiçbir farkı yok ve sizin en doğal hakkınız. Keyfi olarak bu kadar sıkıntı çekmeyi istemiyorsunuz, bu bir zorunluluk:)
cok teşekkür ederim 🌸

Maalesef rapor hakkımız ama hastene vermiyor 2 saat için almak istemiyorum durum bildirir raporu hastene verir büyük ihtimalle ama bunu izin olarak kabul eder mi müdür bilmiyorum çok sorunlu bu konuda milli eğitime sor der kesin

cok teşekkür ederim 🌸
Rica ederim arkadaşım. Müdür kabul etmiyorsa bunu size yasal gerekçesini göstererek, yazılı olarak yapmak zorunda. Siz belgenizi alın bırakın o düşünsün. Size psikolojik baskı dışında bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Benim kurumumda bu belgeler rapor gibi sisteme girilmiyor, sadece bildirim amaçlı neden mesaiye gelmediğinizi gösteriyor. Lütfen kendinizi ezdirmeyin, bunu MEB'e sorup öğrenmek durumunda olan kendisi, eğer itiraz ederse bırakın o size dönüş yapsın :) Zamanında mobbingci, oldukça problemli bir amirle çalıştım yıllarca. Bu tarz kişiler yazılı kayıttan çok çekinir ve mümkün mertebe sözlü olarak ilerlemek isterler o yüzden siz bu tuzağa düşmeyin. Sizin işvereniniz devlet ve kanunda karşılıklı haklarınız tanımlanmış durumda keyfi uygulamalara izin vermeyin. Dediğim gibi yasal hakkınız olduğu için bir yaptırımı olamaz ancak sadece psikolojik baskı görürsünüz onu da artık önemsememeyi, süreci yönetmeyi ve kendinizi koruma altına almayı öğrenmelisiniz ne yazık ki :)

Merhaba arkadaşlar,
Eşimde azospermi var. Devlet hastanesinde gerekli tahlilleri verdik ama sonuçların çıkması yaklaşık 45 günü bulacak denildi. Bu arada Ankara’da bir doktor bulduk, asistanı sonuçları beklemeden gelip görüşebileceğimizi söyledi. Biz trabzondayız yolumuz uzun git gel vakit alacak Süreç biraz uzun sürecek gibi görünüyor ve ben memurum. Yıllık izinlerim sınırlı olduğu için bu süreçte nasıl bir izin kullanmam gerektiğini bilemedim. Çünkü süreç başarılı olursa tüp bebek aşamasına geçeceğiz bu yüzden ızınlerim yetmeyecek . Eşimle birlikte Ankara’ya gitmek istiyorum.
Daha önce bu tarz bir durum yaşayan var mı?
Sağlık mazereti izni ya da başka bir izin türü kullanabilir miyim?
Nasıl bir yol izlemem daha doğru olur?
Deneyimi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim 🙏

Merhaba arkadaşlar,
Eşimde azospermi var. Devlet hastanesinde gerekli tahlilleri verdik ama sonuçların çıkması yaklaşık 45 günü bulacak denildi. Bu arada Ankara’da bir doktor bulduk, asistanı sonuçları beklemeden gelip görüşebileceğimizi söyledi. Biz trabzondayız yolumuz uzun git gel vakit alacak Süreç biraz uzun sürecek gibi görünüyor ve ben memurum. Yıllık izinlerim sınırlı olduğu için bu süreçte nasıl bir izin kullanmam gerektiğini bilemedim. Çünkü süreç başarılı olursa tüp bebek aşamasına geçeceğiz bu yüzden ızınlerim yetmeyecek . Eşimle birlikte Ankara’ya gitmek istiyorum.
Daha önce bu tarz bir durum yaşayan var mı?
Sağlık mazereti izni ya da başka bir izin türü kullanabilir miyim?
Nasıl bir yol izlemem daha doğru olur?
Deneyimi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim 🙏
Merhaba Tüp bebek surecınde yumurta toplama 5 ve transferden sonra 10 gün rapor aldım. Kontrole gıderken saatlık ızındı ama sıze hastanede olduğunuza daire belge verebılıyorlar kabul edelırse

Ama şuan esım ıcın gıdecegız bende onunla gıdecegım 9 saat kadar bır yolculuk yqpıcaz yalnız da kalsın ıstemıyorum . Bana bır ıslem yapmayacakları ıcın nasıl ızın alırım bilemedim

Ama şuan esım ıcın gıdecegız bende onunla gıdecegım 9 saat kadar bır yolculuk yqpıcaz yalnız da kalsın ıstemıyorum . Bana bır ıslem yapmayacakları ıcın nasıl ızın alırım bilemedim
Aile hekiminize durumu anlatın Max 10 gün yazabiliyorlar ben birkaç kez o şekilde aldim

Peki bir sorum daha olacak o gün doktora gittiğimizde sekreterlik ya da doktor eşine refakat etmek üzere şu tarihte hastanemize gelmiştir ibareli ayakta tedavi beyan belgesi verse geçerli oluyor mu ya da böyle bir belge veriliyor mu bilginiz varmı

Back
X