menagonla yumurtam büyümemiş:)

bertsina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
42
0
86
Sakarya
merhaba kızlar.bende tüp bebek için tedaviye başladım.doktorum önce 5 gün femara verdi.sonraki 5 gün de menagon kullandım.femarayla 1 yumurtam oluştu( erken yumurta yetmezliği var bende).ama menagon iğne yumurtamı büyütmemiş.yumurtam haa iğneden önceki boyutnda.ve doktorum 3 gün daha iğne kullanmamı söyledi.benim durumumda olupta yumurtası büyüyüyen varmı?bide 1 yumurtayla tüp bebek transferi yapılmaz heralde acaba doktorum aşılama yapabilirmi?yoksa aşılama için farklı bi tedavimi gerekiyor?aslında bu soruları doktoruma sormam gerekiyor biliyorum ama sizlerde doktorlar kadar bilgilisiniz gerçekten :)

bertsina merhaba canım,

geçmiş olsun öncelikle , ben sana biraz deneyimlerden bahsedeyim,
menagon genelde iyi bir iğnedir, zor rezervlerde kullanılır, bende de rezerv azlığı var ne yazıkki, ilk denememde menagonla 3 yumurta çıkmıştı ıkısı trasnfer edilid, biri tutmuştu ama sonra kalbi durdu, sonra, lucrin bende iyi gelmedi, yarıda kestik, birkaç ay sonra menagon başladık, bir yumurta büyüdü ve onu transfer ettiler bir yumurtda da son derece iyi, hiç canını çıkma birkere, hepimiz bir yumurtadan olduk, sağlam olsun kaliteli olsun bir olsun:),

2.cide aynı sonuç olunca 2. kürtajı oldum ben, daha sonraki bir denemede menagon ve femara verdiler ama femarayı 2 gun vermişlerdi, menagonu 6 gün kullandım, ilk 3 gun fena değil gibiydi devam ettik ama diğer 3 gün sonunda maalesef büyüme olmadı ve yarıda kesildi,

bu demek değilki olmayacak, bazen yumurtlama olmayabiliyor, ben burada çok olumlu sonuçlar duydum, bak yumurtalık rezervinde azalma olup tüp bebekte başarılı olanlar diye bir topic var, orada sen daha çok deneyim göreceksin,

sabret, ve bitkisel otları çayları dene, bende 2 aydır kullanıyorum ve fsh 2.2 ye düştü mesela,

hayıt tohumu, civan perçemi, aslan penceçi, ada çayı, sarı kantaron, kırk kılıt otu, meyan kökü, bunları çay olarak içebilirsin, ayrıca vıola diye bir hap var vitamin destek aslında sırf bitkisel onu da eczanemiz.com dan bulabilirsin,
sakın moralini bozma, sabret ve pozitif hisset herşey güzel olacak, sadece vaktini ve saatini bekliyor.:)),
sevgiler,

canım benim çok teşekkür ederim moral verdiğin için.bugün hastaneden çıkınca çok üzüldüm ağladım hatta.ama sonra düşündüm şükredecek o kadar çok şeyim var ki.Çok dua ediyorum moralimi de yüksek tutmaya çalşıyorum.bu daha ilk denemem ve 25 yaşındayım inşallah Allahın izniyle olacak.Doktorumda çok iyi ekibi de öyle.Bakalım kısmetse şimdi olur kısmet değilse ben denemeye ve dua etmeye devam edeceğim.Sonuçta senin dediğin gibi zaten bana 1 yumurta gerekli.hem geçen ay yumurtam kendilğinden oluşup yeterli büyüklüğe ulaşmıştı bu ay olmazsa bidaha ki ay olur inşallah.
Allah hepimizin yardımcısı olur inşallah dua ederken tüm bebek isteyenler içinde dua ediyorum.başkası için edilen dua daha çabuk kabul olurmuş.sen bana dua et canım bende sana edeyim:)

Bide şimdi o dediğin ilaca bakıyorum internetten ama kullanıpta işe yarayan kimse varmı bulamadım canım

canım benim çok teşekkür ederim moral verdiğin için.bugün hastaneden çıkınca çok üzüldüm ağladım hatta.ama sonra düşündüm şükredecek o kadar çok şeyim var ki.Çok dua ediyorum moralimi de yüksek tutmaya çalşıyorum.bu daha ilk denemem ve 25 yaşındayım inşallah Allahın izniyle olacak.Doktorumda çok iyi ekibi de öyle.Bakalım kısmetse şimdi olur kısmet değilse ben denemeye ve dua etmeye devam edeceğim.Sonuçta senin dediğin gibi zaten bana 1 yumurta gerekli.hem geçen ay yumurtam kendilğinden oluşup yeterli büyüklüğe ulaşmıştı bu ay olmazsa bidaha ki ay olur inşallah.
Allah hepimizin yardımcısı olur inşallah dua ederken tüm bebek isteyenler içinde dua ediyorum.başkası için edilen dua daha çabuk kabul olurmuş.sen bana dua et canım bende sana edeyim:)

ahhh kıyamam sana bennnnn, çok gençsin sen tatlım illaki olur hiçç merak etme, hiç canını sıkma sen, rahat ol, bak göreceksin olduğunda boşa dert etmişim diyceksin,

:)))))))))),

ASIfirari canım ben menagonu değil viola adlı ilacı sormuştum.ama menagon hakkında da öğrenmek istediklerim var ben iki kutu kullandım 2toz+1 su şeklinde ama daha bi etkisi olmadı şimdi bi kutu daha kullanıcam acaba yumurtam büyürmü?

nazenin74 canım benim valla gece gece çok moral verdin gerçekten çok teşekkür ederim:16:
ben artık yatıyorum canım sabah okula gitcem.bugün doktora gittiğim için okula gidemedim özledim çocuklarımı :) iyi geceler tatlım:1:

nazenin74 canım benim valla gece gece çok moral verdin gerçekten çok teşekkür ederim:16:
ben artık yatıyorum canım sabah okula gitcem.bugün doktora gittiğim için okula gidemedim özledim çocuklarımı :) iyi geceler tatlım:1:

canım benimde ilk tedavimde 1 yumurta çıkmıştı iptal oldu diğer tedavimde ilacın dozajını yükseltti 3 yumurta çıktı.sende merak etme büyük ihtimalle seninkide böyledir.inşallah bebişlerin olur.bak çoğul kullandım :34:

sevimili69 teşekkür ederim cevap verdiğn için.çok anormal bi durum değil yani öylemi.inşallah canım hayırlısıyla olur.peki senin bebişin varmı tatlım?

menegonu 3 defa kullandım her seferinde yumurtam büyümedi 3 ayda iptal oldu .sonra dr değiştirdim o gonal f kullandırdı ve sonuç pozitif ben menogona pek inanmıyorum bu açıdan

sevimili69 teşekkür ederim cevap verdiğn için.çok anormal bi durum değil yani öylemi.inşallah canım hayırlısıyla olur.peki senin bebişin varmı tatlım?

yok canım herkesin başına gelebilir anormallik yok benim sonradan kimyasal gebelik ve hem iç hem dış gebelik geçirdim yani ikizdi ama biri tüpe tutunmuştu oda amelyatla sonlandırıldı.şimdi martta başlayacağım.inşallah bu yolda uğraşanların kucağı bebişle dolar.sen içini rahat et bol bol yumurtaların olur inşallah ve emriyoların annesine tutunurlar ve buraya hamileyim diye yazarsın canım :49:

İlk tedavimde sadece menagon (2 toz 1 su) kullandım 12 yumurtam oluştu 6 sı olgundu. 2. tedavimde sabahları 1 toz 1 su menagon , lucrin akşamları gonal-f 225 ve lucrin vuruldum. (yalnız 1 ay önce doğum kontrol hapı kullandırmıştı doktorum) yumurtalarım çok geç cevap verdi toplam 13 gün iğne oldum 15. gün yumurtalarım toplandı.(1. sinde 12.gün toplanmıştı) 11 yumurtam oluştu 7 si olgundu. Vücudun geç cevap veriyor olabilir. Endişelenme bence.

ASIfirari canım ben menagonu değil viola adlı ilacı sormuştum.ama menagon hakkında da öğrenmek istediklerim var ben iki kutu kullandım 2toz+1 su şeklinde ama daha bi etkisi olmadı şimdi bi kutu daha kullanıcam acaba yumurtam büyürmü?

canim viola yi bilmem ama ben sadece menogon kullandim benim yumurtalarim büyüdü ama her bünye farkli tabi aslinda kaliteli bi igne
insallah allah sizinde gönlünüze göre versin :49::49::49:

Back
X