Bahçe Bakımı ve Çiçekler menekşelerim

dimpleee06

Bşlngç:72.2 Gncl: 71.5 Hdf:68
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
1.345
89
318
menekşelerimin son halini ekliyorum..önceden mutfaktaydılar,sevmediler orayı ,üzerlerindeki çiçekleri döktüler ve bir daha açmadılar, şimdi misafir odasına aldım.iki ayda tomurcuklar fışkırdı.

Eklentiler

• $DSC03623.webp
    52,8 KB · Görüntüleme: 334
  • $DSC03624.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 330
  • $DSC03625.webp
    41,8 KB · Görüntüleme: 337
  • $DSC03626.webp
    45,4 KB · Görüntüleme: 298
  • $DSC03627.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 319
  • $DSC03628.webp
    50,4 KB · Görüntüleme: 291
  • $DSC03629.webp
    63,3 KB · Görüntüleme: 286
  • $DSC03630.webp
    51,4 KB · Görüntüleme: 301
  • $DSC03631.webp
    38,7 KB · Görüntüleme: 320
  • $DSC03632.webp
    66,3 KB · Görüntüleme: 323
  • $DSC03633.webp
    72 KB · Görüntüleme: 285
  • $DSC03634.webp
    28 KB · Görüntüleme: 256
  • $DSC03635.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 278
Son düzenleme:
bayıldım menekşelerine benim de var bir tane morlu beyazlı çiçekli olanlardan, çok seviyorum kendisini, tek çiçeğim de o zaten, kaktüsümü saymazsak tabi

meserretcim benim evimde tam 15 saksı menekşe var
çiçeksiz salon bitkilerinden de 8 adet. balkonumda da balkon çiçekleri var. bir ara çekerim resimlerini inşallah.

ayyy maşşallah ya bende çiçek hastasıyım ya ama benim çiçekler tehlikeli 2o ye yakın kaktüs var bende de..bebek sıkıyorsa dokunsun

Maşallah ya ne kadar güzeller..Benimde var menekşelerim ama çiçek açmadılar henüz...Niye olabilir acaba özel bi bakım yapıyormusunuz

Maşallah ya ne kadar güzeller..Benimde var menekşelerim ama çiçek açmadılar henüz...Niye olabilir acaba özel bi bakım yapıyormusunuz

fundacım ben menekşelerimi ilk aldığımda mutfağa koymuştum, gözümün önünde olsunlar baktıkça içim açılsın diye. ama mutfağım kuzeye bakıyordu, güneş almıyordu. üstlerindeki çiçekler solduktan sonra bir daha açmadılar,7 ay bekledim açmalarını açmadılar. sonra misafir odasına aldım. bu odam batı cephesi. her gün saat 3den sonra güneş alıyor. menekşe için ideal cephe doğu ve batı. kuzeyi de sevmiyor güneyi de. güney cephe yakıyor menekşeyi. güneye koyacaksanız tül perdenin arkasında durmalı ki direk güneş değmesin yaprağına. gübre-besin vs vermiyorum.toprağı parmağımla eşeliyorum, kuruysa üstten azar azar suluyorum, tabağına su inerse o suyu boşaltıyorumki kökleri çürümesin. bi de çooooooooooook ama çok seviyorum onları. sevdikçe de şımarıyorlar.

merhaba arkadasim menekselerin gercekten harika.masallah diyelim.benimde yaklasik sekiz tane meneksem var.esim almis ama uzun zamandir menekseden uzak duruyordum.daha önce bakamadim cunku bi cok kez öldürdüm.simdi geldiler.saksilari kucuk kendi saksisinda .yeni saksiya degistirsem diye dusunüyorum.sen ne dusunuyorsun?yapraklari henüz baya canli ve cicekliler su anda.gördügüm kadariyla evin kaloriferli.kaloriferler calistigi zaman extra mi suluyorsun yada nasil bakim uyguluyorsun?

maşallahın için teşerkküler canım.
kalorifer hiç yanmıyor canım o oda misafir odası. ama evim çok soğuk olmaz, derece koyup bakmıştım 12-15 derece falan oluyor o oda kış mevsiminde.
menekşe küçük saksıda güzel olur. eğer satın aldığınız halindeki saksısı toprağı kötü ise, değiştirin ama büyük ve yüksek saksı olmaması lazım, kökü saksının tabanına değmeden menekşe çiçek açmaz derler. çiçeklere ilginiz varsa eğer linkini vereceğim sitede çok faydalı bilgiler bulabilirsiniz. ben bu sitede okuduklarım sayesinde bu hale getirdim çiçeklerimi. Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) - Page 310 - agaclar.net
bu sitede seracılık ve çiçekçilik yapan kişiler, ziraat mühendisleri ve çiçek sevdalıları baya bilgi veriyor.. sulama şeklimi yukarıda yazmıştım. yaz kış fark etmez. toprağı eşeleyip, kuruysa üstten suluyorum. ama yapraklara değdirmeden suluyorum. 10-15 dakika sonrada tabakta biriken suyu boşaltıyorum. tabakta su beklerse kökü çürüyebilir.
inşallah senin menekşelerin benimkilerden de güzel olur. resimlerini paylaşırsan sevinirim.

merhaba arkadasim.gercekten bu kadar hizli cevaplamis olmaniza cok sevindim.birazdan balkonda saksilarimi duzenliycem.daha sonrada ilk firsatta resimleyip, yüklerim.Benimkilerin cicekleri fiskirdilar ama yapraklar ciliz bugunde . ne ilginc.ama tavsiyenizee bayildim gercekten cok guzel bir site.bayagi bir saatler gecebilir inceliycegiz diye:)
Ciceklere son iki senedir ilgim var balkonumda bayagi bir sardunyalarim petunylarim vardi. tatilde sagolsun görümcem ciceklerime duskunum diye extra ilgilenmis ve o kadar sulamiski her hafta her hafta-geldigimde hic biri yerinden kalkmiyordu saksilarin.tabi iki uc hafta sonrada kökten curumeyle öldüler.cok üzüldüm ama yenilerini alarak kendimi tedavi ediyorum.cicekleri özelliklede cicek acanlari cok seviyorum ama cok acemiyim.sizin meneksler gibi olmak icin cok yolumuz var.

artık güzel değiller..
10 günlüğüne tatile gittik, sağolsun eşimin katır damarı tutup kimseye anahtar bırakmam ben diye inat etmesi yüzünden çiçeklerin altına bol su koyup gittim. 10 gün sonra döndüğümde hepsi çürümüş. artık menekşelerim çürük ve böcekli.hiç birinde bir tane çiçek tomurcuk kalmamış napacam bilmiyorum. eşime çok sinirliyim.

aaaaaaaaaaaaa cok üzüldüm ve sasirdim yaaa...nazarami geldi benim ciceklerde fazla sulanmaktan kökten öldü.yapraklardan umut yokmu pekii????

aaaaaaaaaaaaa cok üzüldüm ve sasirdim yaaa...nazarami geldi benim ciceklerde fazla sulanmaktan kökten öldü.yapraklardan umut yokmu pekii????

valla canım balkona aldım, böcekleri uçsun ve toprağı iyice kurusun diye. bakıma alcaz bakalım kurtulurlarsa. bu hallerini de çekeyim görün. ağlamak istiyoruuuuuuuuuuuuuuuuum

valla canım balkona aldım, böcekleri uçsun ve toprağı iyice kurusun diye. bakıma alcaz bakalım kurtulurlarsa. bu hallerini de çekeyim görün. ağlamak istiyoruuuuuuuuuuuuuuuuum
i

cok iyi anliyorum.ben agliyamadim ama uzun bir süre bogazimda dügüm kalmisti.bu böcekler bir kere yerlestimi disardan öldürsen bile topragin alt kismina larvalarini birakiyorlarmis.abiim ziraatci,ondan aldigim bilgilerle kalan ciceklerimi korumaya calisiyorum.digcegim böcekler malesef gitti gibi görünsede topragin dibine yerlesiyorlar.bir ilac aldim onun sayesinde bakalim kurtaricammi kalanlari.gerci fark etmiyor en güzelleri ve kiymetlileri coktan gitti...

ben böceklenen bir menekşemi 1 ay balkonda bırakarak kurtardım canım. toprağını kürdanla karıştırıp havalandırdım falan. böcek bittği gibi çiçek bile fışkırdı. bakalım bunlarda da işe yarayacakmı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…